-
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
Απο την αλλη αν προτιμας να κανεις παντες ειναι οτι καλυτερο !! (μετα απο μια 325 )
Θα ήθελε πάρα πολύ η 325 να κάνει παντιλίκια όπως ένα RX8. Και γενικώς, κάνενα αυτοκίνητο χωρίς μπλοκέ δεν μπορεί να γυρίζει τόσο καλά όπως ένα με μπλοκέ.
Δεν πιστευω να ειναι τοσο καλα ζυγισμενο αυτοκινητο οσο το bmw.(δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια)
Και αλλιως πατανε 1.5 τονος και αλλιως ο 1.2
Ισως να ειναι και καλυτερο το RX-8 αλλα εγω θα προτιμουσα μια μαυρη 325ci με κοκκινα δερματινα καθισματα
καλά κάνεις και δεν το βάζεις γιατί θα καείς
-
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
Απο την αλλη αν προτιμας να κανεις παντες ειναι οτι καλυτερο !! (μετα απο μια 325 )
Θα ήθελε πάρα πολύ η 325 να κάνει παντιλίκια όπως ένα RX8. Και γενικώς, κάνενα αυτοκίνητο χωρίς μπλοκέ δεν μπορεί να γυρίζει τόσο καλά όπως ένα με μπλοκέ.
Δεν πιστευω να ειναι τοσο καλα ζυγισμενο αυτοκινητο οσο το bmw.(δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια)
Και αλλιως πατανε 1.5 τονος και αλλιως ο 1.2
Ισως να ειναι και καλυτερο το RX-8 αλλα εγω θα προτιμουσα μια μαυρη 325ci με κοκκινα δερματινα καθισματα
Μάλιστα. Τι άλλο θα ακούσουμε. Ειδικά αυτό με το βάρος πολύ τεκμηριωμένο....
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μάλιστα. Τι άλλο θα ακούσουμε. Ειδικά αυτό με το βάρος πολύ τεκμηριωμένο....Αφού είπαμε ρε Κώστα. Όσο πιο βαρύ, τόσο καλύτερα στρίβει. Τι δεν καταλαβαίνεις;;
Υ.Γ.
Στο τέλος θα το πιστέψουμε -
Aνάκληση RX-8:
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=37917
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Μάλιστα. Τι άλλο θα ακούσουμε. Ειδικά αυτό με το βάρος πολύ τεκμηριωμένο....
Αφού είπαμε ρε Κώστα. Όσο πιο βαρύ, τόσο καλύτερα στρίβει. Τι δεν καταλαβαίνεις;;
Υ.Γ.
Στο τέλος θα το πιστέψουμεΑν ειναι καποιος φυσικος στην παρεα πιθανοτατα θα σας πει οτι το παραπανω ειναι τοσο χαζο οσο και το 'οσο πιο βαρυ τοσο χειροτερα στριβει αφου η *φυγοκεντρος *ειναι ευθεως αναλογη της μαζας'!!! Eχω διαβασει κατι τετοιες εξηγησεις και μου εχει πεσει το σαγονι κατω. Λες και δε διδασκεται πια φυσικη στα σχολεια. Εκτος κι αν μιλαμε για αυτοκινητα που δεν πατανε στο δρομο και δεν κανουν χρηση της τριβης, παρα στριβουν μονο με τις (τεραστιες) φτερουγες τους!!
Τελος παντων, ξεφευγουμε.
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Αν ειναι καποιος φυσικος στην παρεα πιθανοτατα θα σας πει οτι το παραπανω ειναι τοσο χαζο οσο και το 'οσο πιο βαρυ τοσο χειροτερα στριβει αφου η *φυγοκεντρος *ειναι ευθεως αναλογη της μαζας'!!!Επίσης θα σου πει ότι η φυγόκεντρος είναι μια δύναμη που δεν υφίσταται
Πάντως, η απάντηση στο θέμα σίγουρα δεν είναι απλή και ούτε σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο θα στρίβει καλύτερα ή χειρότερα από ένα άλλο λόγω της διαφοράς βάρους. Το σχόλιό μου ήταν λίγο 'ελαφρύ' λόγω προϊστορίας του θέματος σε αυτό το thread.
Ελπίζω όμως να συμφωνείς στο ότι όσο πιο ελαφρύ είναι το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερες οι προϋποθέσεις για καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.
-
-
Φτου! Με είδανε!!
-
Αν ειναι καποιος φυσικος στην παρεα πιθανοτατα θα σας πει οτι το παραπανω ειναι τοσο χαζο οσο και το 'οσο πιο βαρυ τοσο χειροτερα στριβει αφου η *φυγοκεντρος *ειναι ευθεως αναλογη της μαζας'!!!
Επίσης θα σου πει ότι **η φυγόκεντρος είναι μια δύναμη που δεν υφίσταται **;)
Ακριβως!!!
Η τριβη μεταξυ ελαστικων και δρομου ειναι η (ή καλυτερα παραγει την) **κεντρομολος ** που μας επιτρεπει να στριψουμε.Πάντως, η απάντηση στο θέμα σίγουρα δεν είναι απλή και ούτε σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο θα στρίβει καλύτερα ή χειρότερα από ένα άλλο λόγω της διαφοράς βάρους. Το σχόλιό μου ήταν λίγο 'ελαφρύ' λόγω προϊστορίας του θέματος σε αυτό το thread.
Ελπίζω όμως να συμφωνείς στο ότι όσο πιο ελαφρύ είναι το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερες οι προϋποθέσεις για καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.
Σε γεννικες γραμμες ετσι ειναι, οχι ομως (εκτιμω) για τους λογους που νομιζουν οι περισσοτεροι. Ειναι μεγαλο θεμα,... Θεμη!
-
Εγω μενω πιστος στην bmw.
Οπως ειπαν και οι παραπανω κατα πασα πιθανοτητα ενα βαρυ αυτοκινητο εχει και μεγαλυτερη προσφυση.
Το ζυγισμα των bmw ΕΙΝΑΙ 50-50. (εκ - πειρας)
Δεν κακολογω το Rx-8. Ειναι γαματο αυτοκινητο. Αλλα δεν ειναι σαν μια 325ci.
-
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
Οπως ειπαν και οι παραπανω κατα πασα πιθανοτητα ενα βαρυ αυτοκινητο εχει και μεγαλυτερη προσφυση.Μάλλον δεν καταλαβες καλά τι είπαν οι παραπάνω...
Δεν κακολογω το Rx-8. Ειναι γαματο αυτοκινητο. Αλλα δεν ειναι σαν μια 325ci.
Δεν αντιλέγω, αλλά συγκρίνεις ανόμοια πράγματα ΙΜΟ...
-
Mε βάση τις κλασσικές παραδοχές της Φυσικής του σχολείου, το βάρος δεν έχει σχέση με την ικανότητα στριψίματος.
Αν το ψάξουμε πάντως θα δούμε ότι ο συντελεστής τριβής που θεωρούμε σταθερό δεν είναι και από εκεί κατά βάση δημιουργούνται οι διαφορές, που κατά κύριο λόγο είναι υπέρ των ελαφρύτερων αυτοκινήτων με εξαιρέσεις όμως (πχ. σε βρεγμενο ελληνικό δρόμο πιθανώς το βαρύτερο να έχει πλεονέκτημα)
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Οπως ειπαν και οι παραπανω κατα πασα πιθανοτητα ενα βαρυ αυτοκινητο εχει και μεγαλυτερη προσφυση.
Μάλλον δεν καταλαβες καλά τι είπαν οι παραπάνω...
Τελικα εκτιμω οτι αυτοι που γνωριζουν τα πλεονεκτηματα του μικρου βαρους - περα απο καλυτερη επιταχυνση & 'ευκολοτερη' (για το συστημα πεδησης, οχι απαραιτητα τον οδηγο!) επιβραδυνση - ειναι πολυ λιγοι.....
Ειναι παρα πολλοι αυτοι που πιστευουν οτι 'μικρο βαρος = πολλα g στις στροφες' αλλα αν τους ρωτησεις πώς θα εστριβε μια F1 χωρις καθολου φτερουγες και με τα 'νορμαλ' λαστιχα ενος CTR αρχιζουν τα 'ανεκδοτα', οπως ειναι πολλοι και αυτοι που πιστευουν οτι αν φορτωσουν μερικα σακια τσιμεντο στο αμαξι τους θα το κανουν 'βεντουζα'!....
-
Τό ότι τα τραίνα στρίβουν καλά,νομίζω ότι τό ξέρετε όλοι σας.
Η παροιμία 'στρίβει σάν τραίνο' τά λέει όλα.Ενα τραίνο όμως,ξέρετε πόσο ζυγίζει;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η παροιμία 'στρίβει σάν τραίνο' τά λέει όλα.Ενα τραίνο όμως,ξέρετε πόσο ζυγίζει;
Ναι, αλλά όταν λέμε 'στρίβει σαν πλοίο' έννοούμε ακριβώς το αντίθετο. Και ξέρεις πόσο ζυγίζει ένα πλοίο;
-
Ναι, αλλά όταν λέμε 'στρίβει σαν πλοίο' έννοούμε ακριβώς το αντίθετο. Και ξέρεις πόσο ζυγίζει ένα πλοίο;
καλο
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
οι ραγες ξερεις ποσο χρονο χρειαζεται να τις στησεις καθε φορα που φτανεις σε στροφη?
-
Το Rx8 οπως και το ΜΧ5 με τον οδηγο μεσα ειναι σχεδιασμενο να εχει κατανομη βαρους περιπου 49% μπροστα και 51% πισω , αναλογα και με την σταθμη του ρεζερβουαρ βενζινης παντα ...
Both mazdas ειναι **ΑΨΟΓΑ και ΑΡΤΙΑ ζυγισμενα **αυτοκινητα ιδανικα για ατελειωτα παιχνιδια και drifts ...
Ιδιαιτερα οι εκδοσεις με LSD πανω .....
-
Το RX8 είναι απίστευτο για την τιμή του.
Πανέμορφο, γρήγορο, με πολύ καλο κράτημα και στήσιμο.
Έχοντας οδηγήσει αρκετά το COSMO μπορώ να πω ότι μου άρεσε και το βρίσκω μοναδική επιλογή στα λεφτά του.Στην Αγγλία συγκρίνετε στα λεφτά και σαν κατηγορια με S2000 και 350Z.
Μάλιστα αρκετά περιοδικά το βγάζουν καλύτερο από αυτά.
Η μονη ένσταση μου Χάρη, ήταν ο ήχος του κινητήρα.
Ακουγόταν το ίδιο, είτε ήσουν με 8K rpm είτε με 3K rpm.
Ίδια χροιά και σχεδόν ένταση.
Με μια εξάτμιση αλλάζει? -
αλλαζει , αλλα χανετε αυτο το whistling του Rotary συνολου ...
Το οποιο αν φροντισεις να βαλεις ειναι φιλτρο aftermarket στην ΟΕΜ εισαγωγη (οχι φιλτροανη) γινετε πολυ καλο στις ψηλες στροφες (σαν supercharged car , καπως) ...Με την εξατμιση 'τραχαινει' ο ηχος του κινητηρα και φυσικα ακους και την μελωδια εκ των οπισθεν ...
αναλογα τι ψαχνεις !!
Γιατί οι 4Τ "θάβουν" το RX-8 Challenge;