-
Βασικα εχω μαθει πως να γυρναω απο Μαρουσι χωρις να χρησιμοποιω την ΑΟ το θεμα ειναι ομως οτι ο ανεκδιηγητος κανω την εξης παντεντα.. Μερικες φορες αν θελω να παω Μαρουσι βγαινω απο την εξοδο του....
ΛαινοπουλουMall παμε κυριως το χειμωνα γιατι βολευει πολλα ατομα απο την παρεα μου που βαριουνται να πανε πιο περα απο τα ΒΠ
Τωρα το καλοκαιρι το προγραμμα εχει παραλιακη -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάντως, προς το παρόν, τα ραντάρ της ΑΟ είναι σε λειτουργία, αλλά δοκιμαστική. Κλήσεις ΔΕΝ στέλνονται.
Επίσης, όταν θα δουλέψουν ΔΕΝ θα γράφουν για ...ψύλλου πήδημα, γιατί...θα μπουκώσει το σύστημα. Θα γράφουν όσους ξεπερνάνε κατά πολύ το όριο στο συγκεκριμένο σημείο (+30-40 χλμ δηλαδή... ).
Inside info
Στα τούνελ έχει όριο 70-80. Με το cruise control στα 100 είμαστε ασφαλείς από τις κλήσεις άραγε;
Αν πηγαίνεις με 100, δεν θα σε ενοχλήσει κανείς. Δεν πρόκειται να μπουν στον κόπο καν, γιατί απλούστατα, κλήσεις από κάμερα πρέπει να επιδίδονται από αστυνομικό στο σπίτι του...εγκληματία ( ) και προφανώς, δεν θα...επαρκούσαν αν συνέβαινε αυτό!
Οπότε, όσοι είμαστε λογικοί και δεν παραβιάζουμε τρελά τα όρια στην ΑΟ, δεν έχουμε πρόβλημα.
-
-
Δες εδώ:
viewtopic.php?p=1904112#p1904112
Υπολόγιζε ότι γράφουν για +30 και μετά πρόσθεσε και ένα σφάλμα 2%, δηλαδή:
Σε όριο 80 σε γράφουν για 110 + 2 = 112 Km/h minimum, άρα 115.
Σε όριο 100 σε γράφουν για 130 + 3 = 133 Km/h minimum, άρα 135.
Σε όριο 120 σε γράφουν για 150 + 3 = 153 Km/h minimum, άρα 155.Αυτά είναι θεωρητικά τα όρια που σε γράφουν, όντας εξασφαλισμένοι νομικά από κάθε ένσταση. Στην πράξη, πηγαίνεις +29 σταθερά και γλυτώνεις τα πάντα 100% μέχρι να μειώσουν το όριο που γράφουν οι κάμερες όταν θα δουν ότι δεν έχουν πελάτες.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Στην πράξη, πηγαίνεις +29 σταθερά και γλυτώνεις τα πάντα 100% μέχρι να μειώσουν το όριο που γράφουν οι κάμερες όταν θα δουν ότι δεν έχουν πελάτες.Ωραία. Αφού είσαι 100% σίγουρος, πρέπει σ' αυτό το ποστ να γράψεις από κάτω και τον αριθμό πιστωτικής σου ώστε καθένας που πήγαινε με +29 και τον έγραψαν να ξέρει από που να τραβήξει χρήμα να πληρώσει την κλήση.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Στην πράξη, πηγαίνεις +29 σταθερά και γλυτώνεις τα πάντα 100% μέχρι να μειώσουν το όριο που γράφουν οι κάμερες όταν θα δουν ότι δεν έχουν πελάτες.
Ωραία. Αφού είσαι 100% σίγουρος, πρέπει σ' αυτό το ποστ να γράψεις από κάτω και τον αριθμό πιστωτικής σου ώστε καθένας που πήγαινε με +29 και τον έγραψαν να ξέρει από που να τραβήξει χρήμα να πληρώσει την κλήση.
Ρε συμπέθερε χρόνια κάνουμε αυτό που λέει ο πιπινος και κλήση δεν μας ήρθε ποτέ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στην πράξη, πηγαίνεις +29 σταθερά και γλυτώνεις τα πάντα 100% μέχρι να μειώσουν το όριο που γράφουν οι κάμερες όταν θα δουν ότι δεν έχουν πελάτες.
Ωραία. Αφού είσαι 100% σίγουρος, πρέπει σ' αυτό το ποστ να γράψεις από κάτω και τον αριθμό πιστωτικής σου ώστε καθένας που πήγαινε με +29 και τον έγραψαν να ξέρει από που να τραβήξει χρήμα να πληρώσει την κλήση.
Ρε συμπέθερε χρόνια κάνουμε αυτό που λέει ο πιπινος και κλήση δεν μας ήρθε ποτέ.
Ε τόσο το καλύτερο ρε κουμπάρε! Δεν θα υποχρεωθεί να πληρώσει και τίποτε το παιδί.
-
Δηλαδή για να καταλάβω... στην ΑΟ από 2.70 για το αυτοκίνητο γίνεται 2.80, δηλαδή αύξηση 10 λεπτά, αλλά για το e-pass από 2.35 flat χρέωση γίνεται 2.52, δηλαδή αύξηση 17 λεπτά; Δηλαδή οι έχοντες e-pass είναι και έχοντες γενικά;
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Λοιπόν, αφού το θέλεις έτσι, δεκτόν. Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία και μιλάω και εξ ονόματός σου όμως:
Δηλώνω ΔΗΜΟΣΙΑ πως αν μου φέρει κάποιος κλήση ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΑ στην Α.Ο. και τον έχουν γράψει για ταχύτητα 0-30 Km/h πάνω από το όριο, την πληρώνω ΕΓΩ. Η κλήση θα ανέβει ΔΗΜΟΣΙΑ στο forum και θα την δω και προσωπικά όταν θα πάμε για πληρωμή.
Αν σε διάστημα 3 μηνών από την έναρξη λειτουργίας, δηλαδή στο διάστημα 1/7/2010 - 30/9/2010 ΔΕΝ βρεθεί τέτοια κλήση, ο χρήστης imago αναλαμβάνει να πληρώσει τις κλήσεις μου για ένα έτος. Έτσι κι αλλιώς, το πολύ πολύ καμιά κλήση για παρκάρισμα να φάω ή για +20 του ορίου, οπότε δε θα πληρώσεις και πολλά.
Λοιπόν, τα ξαναλέω, αν και δεν έχεις γράψει με τι ασχολείσαι και τι μορφωτικό επίπεδο έχεις (είμαι σίγουρος ότι έχεις πρόβλημα κατανόησης από τα προηγούμενα που έχω γράψει και δεν κατάλαβες), οπότε πολύ φοβάμαι ότι ούτε πάλι θα καταλάβεις:
Οι κλήσεις για να δοθούν χρειάζεται συγκεκριμένη διαδικασία. Δηλαδή εκτύπωση φωτογραφιών (2+2 - ολόκληρο το όχημα+πινακίδα), επεξεργασία δεδομένων, πρόσκληση του οδηγού κτλ. Η διαδικασία αυτή απασχολεί οπωσδήποτε ανθρώπινο προσωπικό και μάλιστα συγκεκριμένες ώρες. Απαιτείται αυτός που θα εκτυπώσει φωτογραφίες, αυτός που θα επεξεργαστεί δεδομένα και θα φτιάξει την κλήση, αυτός που θα ταχυδρομήσει κτλ. Γι' αυτό, οικονομοτεχνικά και μόνο, δε συμφέρει να σε γράψουν για παραβάσεις 0-20 Km/h που κοστίζουν 20€ μιας και το κόστος της κλήσης είναι μικρότερο από την είσπραξη που ενδεχομένως θα κάνουν. Για παραβάσεις 20-30 Km/h που το κόστος είναι 50€ οριακά βγαίνουν χρήματα και πρακτικά θα χρειαστούν χιλιάδες κλήσεις για να κάνουν απόσβεση του εξοπλισμού και μόνο (ΜΙΑ κάμερα κοστίζει 10-30.000€ ανάλογα την τοποθέτησή της). Καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν γράφουν οι κάμερες για τέτοιες ταχύτητες; Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (έχω ακούσει μία στη Δράμα ή μάλλον στην Πρώτη Σερρών και μία στα Ιωάννινα*) οι κάμερες γράφουν για παραβάσεις +20 του ορίου και αυτές έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες συνθήκες = έλλειψη πελατών.
- Στα Ιωάννινα, χρησιμοποιούσαν το τρίποδο σε Ku σαν ραντάρ προσέγγισης γιατί βαριόντουσαν να έχουν το πιστόλι, οπότε δεν υπήρχαν φωτογραφίες. Έγραφαν για ταχύτητες >90 Km/h σε όριο 70. Εμένα με σταμάτησαν με 114 την ώρα που προσπερνούσα σαν σταματημένο τον μπροστά που πήγαινε με 135. Ευτυχώς δηλαδή, το είχαν βάλει να μετράει μακριά και τη γλύτωσα.
Ευχαριστώ.
ΥΓ1. Δεν ελπίζω ότι θα καταλάβεις. Για βελτίωση, συνιστώ να κόψεις τα χορταρικά...
ΥΓ2. 4 φωτογραφίες + ανάλογα χαρτιά σε 2 αντίτυπα + σφραγίδες + φάκελοι + ετικέτες + ταχυδρομικά + + σιγά μην τα χρησιμοποιήσουν για να εισπράξουν 20-50€. Ειδικά για 20€ ούτε λόγος να γίνεται. Μπαίνουν μέσα 100%.
-
Με απλά λόγια, οι κάμερες ταχύτητας κάνουν την απόσβεσή τους όταν γράφουν για υψηλές ταχύτητες = υψηλά πρόστιμα, διότι στην περίπτωση μιας παράβασης πχ +15χαώ από το όριο το κόστος αποστολής της κλήσης είναι περίπου ίσο με το ποσό που καλείται να πληρώσει ο παραβάτης και ως εκ τούτου it would take forever, που λένε και στο χωριό μου, να μπουν χρήματα στα ταμεία.
Πάντα πίστευα ότι οι κάμερες φωτογραφίζουν τις μεγάλες ταχύτητες λόγω κόστους (φανταστείτε πχ μια κάμερα που θα κατέγραφε τις παραβάσεις +5χαώ πχ, το φλας της θα χρειαζόταν αντικατάσταση κάθε τόσο από τα πολλά άναψε-σβήσε), απλά τώρα που το διάβασα επιβεβαιώθηκε η εικασία μου.
-
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Δηλαδή για να καταλάβω... στην ΑΟ από 2.70 για το αυτοκίνητο γίνεται 2.80, δηλαδή αύξηση 10 λεπτά, αλλά για το e-pass από 2.35 flat χρέωση γίνεται 2.52, δηλαδή αύξηση 17 λεπτά; Δηλαδή οι έχοντες e-pass είναι και έχοντες γενικά;Ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ. Εξελιγμένα μαθηματικά...
-
Το σαββατο που ανέβηκα Αθηνα ειδα στα διοδια του Ισθμου νομιζω να εχουν βαλει κατι ταμπελες 'κερματα μονο' ,θα το κανουν οπως Αμερικη που ριχνεις τα κερματα και περνας;
-
Μια και όλο για αυξήσεις μιλάμε ας πούμε και για μια μείωση!
Χθες είχε μείωση των διοδίων κατά 100% στο σταθμό Μαλγάρων έξω από τη Θεσ/κη!
Τα είχαν κλείσει και περνάγαμε ελεύθερα! -
δεν ξέρω κατά ποσό είναι σχετικό αυτό που θα πω.. άλλα είμαι απο τους αγανακτισμένους που δεν θέλω να πληρώνω 2 ευρό για δρόμο καρμανιόλα βλέπε κορινθου-πατρων...τι πρέπει να ξέρω για μη καταβολή του αντιτίμου?
-
Προχθές ανεβαίνοντας Θεσσαλονίκη τα είδα όλα με την καταλήστευση στα διόδια. Ειδικά στο κομμάτι Τέμπη Πλαταμώνας Λεπτοκαρυά που πρέπει κάθε 15 λεπτά να τα δίνεις στους μονόχειρες ληστές. Ετσι μουρχεται να αυτοδικήσω...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μια και όλο για αυξήσεις μιλάμε ας πούμε και για μια μείωση!
Χθες είχε μείωση των διοδίων κατά 100% στο σταθμό Μαλγάρων έξω από τη Θεσ/κη!
Τα είχαν κλείσει και περνάγαμε ελεύθερα!Πριν γίνει αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τις ημέρες που οι εργαζόμενοι απεργούσαν, δεν πλήρωνες σε κανέναν σταθμό. Παλιές καλές εποχές...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δηλαδή για να καταλάβω... στην ΑΟ από 2.70 για το αυτοκίνητο γίνεται 2.80, δηλαδή αύξηση 10 λεπτά, αλλά για το e-pass από 2.35 flat χρέωση γίνεται 2.52, δηλαδή αύξηση 17 λεπτά; Δηλαδή οι έχοντες e-pass είναι και έχοντες γενικά;
Ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ. Εξελιγμένα μαθηματικά...
Φίλος μου έλεγε ότι επειδή έχουν γίνει πάρα πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν e-pass και δεν τους συμφέρει να είναι τόση η διαφορά από το 'κανονικό' διόδιο αποφάσισαν να 'κλείσουν την ψαλίδα' με την ευκαιρία της αύξησης.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ. Εξελιγμένα μαθηματικά...
Φίλος μου έλεγε ότι επειδή έχουν γίνει πάρα πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν e-pass και δεν τους συμφέρει να είναι τόση η διαφορά από το 'κανονικό' διόδιο αποφάσισαν να 'κλείσουν την ψαλίδα' με την ευκαιρία της αύξησης.
το αποτέλεσμα θα είναι να έχουν λιγότερους πελάτες. Βέβαια αυτό ίσως και να τους βολεύει κατά κάποιο τρόπο.
-
ονυχα, πόσα χρειάζομαι για διόδια από θεσσαλονίκη έως αθήνα?
μερσι
Αυξηση διοδίων (ξανά!)