-
Ο χρήστης tm έγραψε:
λοιπον? τι λεγαμε περι αυξησης?ότι αυτό περίμενε και η Α.Ο. για να προχωρήσει στη 'στρογγυλοποίηση' του 2.70...
-
-
η προχειροτητα σε ολο της το μεγαλειο...
-
To πρωί σε ρεπορτάζ στη ΝΕΤ έλεγαν ότι οι φωτεινές πινακίδες με τις τιμές των διοδίων ακριβώς έξω από τα κουβούκλια εξακολουθούσαν να γράφουν 2 Ευρώ!! Η ώρα του ρεπορτάζ ήταν 10:05. Προχειρότητα και θράσος.
Αν σκάσει μια σειρά αυτοκινήτων και αρνηθούν όλοι να πληρώσουν πάνω από 2 Ευρώ, τι μπορούν να μας κάνουν; Ομαδική σύλληψη; -
Μόλις άκουσα στις ειδήσεις της ΝΕΤ ότι (κατόπιν πιέσεων της Τροχαίας) η κοινοπραξία που διαχειρίζεται πλέον τα διόδια άνοιξε τα διόδια των Αφιδνών για ένα μισάωρο για να 'ξεμπλοκάρει' η κατάσταση. Επίσης, τα επιβατικά οχήματα από κάποια ώρα και μετά (πάλι με απόφαση της κοινοπραξίας) πληρώνουν 2,70ευρώ λόγω της έλλειψης σε ψιλά που είχαν τα ταμεία.
-
χαμός έγινε...άλλοι παράταγαν τα αμάξια τους και έφευγαν βρίζοντας...
τελικά άνοιξαν για λίγο οι μπάρες αλλά έβλεπες τους πάντες να βρίζουν και να φασκελώνουν... ...ακόμα και γραβατωμένους σοβαρούς στην εμφάνιση κυρίους.
-
Δε θέλουν μόνο φασκέλωμα...
-
Εδώ πιο αναλυτικό ρεπορτάζ και οι νέες τιμές σε όλα τα διόδια:
-
Και για να καταλάβετε πόσο ζώα είμαστε...
Στα πρώτα διόδια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη τους τελευταίους δύο μήνες εργαζόντουσαν υπάλληλοι του Δημοσίου παρόλο που η εκμετάλλευση των διοδίων είχε δοθεί σε ιδιώτες κάτι που η σύμβαση δεν προέβλεπε!!!
-
Ας βαλουν μια ταριφα ανα διανυθεν χιλιομετρο και εμεις να παρουμε εναν κουμπαρα για ψιλα στο αυτοκινητο να τελειωνουμε. ..
-
Ο χρήστης cougni έγραψε:
Ας βαλουν μια ταριφα ανα διανυθεν χιλιομετρο και εμεις να παρουμε εναν κουμπαρα για ψιλα στο αυτοκινητο να τελειωνουμε. ..Μα έτσι πλέον γίνεται ο υπολογισμός του αντιτίμου ....και σε λίγο τα 'ψιλά' δεν θα είναι καθόλου αρκετα.....
-
Αν στόχος μας είναι να αποκτήσουμε δρόμους τότε θα πληρώσουμε. Είδα 50 χρόνια τα χάλια της Κρατικής ΠΑΘΕ (Εθνικός Στόχος από το 1960 και μετά) και βλέπω και την ιδιωτική Α.Ο. (που για κάποιον που κινείται από το αερόδρομιο ως την Ελευσίνα δεν είναι καθόλου ακριβή αλλά για δύο ή τρεις πόρτες είναι ακριβότατη).
Ας πληρώνω λοιπόν 7 με 8 σεντ το χιλιόμετρο και ας έχω καλό service.
Η μόνη μου ένσταση είναι ότι αν μέχρι το Πάσχα οι Εργολάβοι δεν κάνουν αυτά που πρέπει στα κομμάτια από τα οποία παίρνουν τα λεφτά τότε θα πρέπει να τους πάρει ο διάολος.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αν στόχος μας είναι να αποκτήσουμε δρόμους τότε θα πληρώσουμε. Είδα 50 χρόνια τα χάλια της Κρατικής ΠΑΘΕ (Εθνικός Στόχος από το 1960 και μετά)Mονο που η παλια ειχε ολοκληρωθει σε δυο χρονια εν πολλοις απο τη ΜΟΜΑ, και για τα μετρα της εποχης δεν ηταν κακη.Η νεα φτιαχνεται εδω και τριαντα χρονια επιτρεποντας στους ιδιωτες πλεον κατασκευαστες να κανουν παρτι μιας και το χιλιομετρο (της κακοτεχνιας) εφτασε να στοιχιζει ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1δις δρχ.
και βλέπω και την ιδιωτική Α.Ο. (που για κάποιον που κινείται από το αερόδρομιο ως την Ελευσίνα δεν είναι καθόλου ακριβή αλλά για δύο ή τρεις πόρτες είναι ακριβότατη).
H οποια βεβαια αν και ιδιωτικη με δικα μας λεφτα κατασκευαστηκε, ασχετα αν ο Καταλληλοτερος ο Β' ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΩΝ μαζι με τα (πολλα) σουβλακια του Μπαϊρακταρη.
Να καταργηθουν τα διοδια και ας πληρωνουμε μια φορα το χρονο κατι παραπανω για τα τελη κυκλοφοριας, αλλα να δουμε και κανα εργολαβο-μηχανικο να οδευει προς το hotel Korydallos οπως επισης και μερικους μηχανικους του Δημοσιου που παραλαμβανουν αυτα τα αθλια 'εργα' να τους κανουν παρεα στο ιδιο χοτελι.
Η μόνη μου ένσταση είναι ότι αν μέχρι το Πάσχα οι Εργολάβοι δεν κάνουν αυτά που πρέπει στα κομμάτια από τα οποία παίρνουν τα λεφτά τότε θα πρέπει να τους πάρει ο διάολος.
Nαι αμε Μπορει να δεις και κανενα φυλακη ή εστω καμμια συμβαση να κρινεται ακυρη λογω παραβιασης των ορων της
-
Εγώ δυό κουβέντες θα πω.
Ιδιοτικοποίηση δε θέλει ο ραγιας?
Λουστείτε τα,έρχονται και χειρότερα...........γιου νο γκαζόλαμπα? -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αν στόχος μας είναι να αποκτήσουμε δρόμους τότε θα πληρώσουμε. Είδα 50 χρόνια τα χάλια της Κρατικής ΠΑΘΕ (Εθνικός Στόχος από το 1960 και μετά) και βλέπω και την ιδιωτική Α.Ο. (που για κάποιον που κινείται από το αερόδρομιο ως την Ελευσίνα δεν είναι καθόλου ακριβή αλλά για δύο ή τρεις πόρτες είναι ακριβότατη).Ας πληρώνω λοιπόν 7 με 8 σεντ το χιλιόμετρο και ας έχω καλό service.
Τούτο σημαίνει ότι Αθήνα-Λαμία, λχ. θα σου κοστίζει 15-17 Ε...
-
Η τελικη τιμη (οταν θα εχουν ολοκληρωθει τα εργα) εχει καθοριστει συμβασιακα στα 4 σεντς ανα χλμ με εξαιρεση τα τουνελ των Τεμπων που θα στοιχιζει 5 σεντς το χλμ.
Σχετικα με την υπαρχουσα κατασταση, αυτη τη στιγμη το να κανεις Αθηνα - Βολο στοιχιζει 2,75+1,90= 4,65 που ειναι λιγοτερο απο οτι πριν (2+2+2=6).
Συνολικα το Αθηνα - Βολος - Αθηνα στοιχιζει πλεον 2*4,65=9,30 αντι για 6+2=8. Γενικα δηλαδη η αυξηση ειναι μικρη, η χρεωση πιο δικαιη και στην τελικη τα λεφτα αυτα θα πιασουν τοπο αντιθετα με αυτα που διναμε τοσα χρονια στο αορατο πραγμα που λεγονταν ΤΕΟ.
-
@ 888888
Α. Οι εποχές του Κρατικού εναγκαλισμού στις Συγκοινωνίες έχουν περάσει προ πολλού.
Β. Σε δύο χρόνια που λες δεν είχε ολοκληρωθεί τίποτα. Μην πετάμε ανακρίβιες. Η πρώτη ΠΑΘΕ (που ήταν πρακτικά η ένωση των επιμέρους δρόμων) ολοκληρώθηκε επί 7ετίας.
Γ. Η Α.Ο. φτιάχτηκε με τα λεφτά της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας. Κάποιοι όμως που γνώριζαν a priori τη σχεδίαση της χάραξης (και είχαν τα μέσα στο Ελληνικό Γκοβέρνο) πήγαν και αγόρασαν τις εκτάσεις και τελικά οι απαλοτριώσεις έφτασαν σε τιμές Οικοπέδων της Ομόνοιας.
Δ. Η κατάργηση των διοδίων εφαρμόζεται μόνον στη Γερμανία. Η Γαλλία η Ιταλία η Ισπανία έχουν διόδια, η Ελβετία Βινιέτα κ.λπ. Εφόσον δεν θεωρείται λογική ως ιδέα της επιπλέον πληρωμής ενός κομίστρου για τη χρήση κάποιων δρόμων θεωρώ ότι η επιβολή αύξησης στα τέλη κυκλοφορίας απλά θα τιμωρήσει αυτούς που δεν κάνουν χρήση των Α.Ο. Δεν θα ήθελα ο αυτοκινητιστής στη Σάμο να πληρώνει για να οδηγώ από την Αθήνα στη Πάτρα με 130....
Ε. Περί του Hotel Korydallos. Μαζί σου για το συγκεκριμένο άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Ας μην ξεχάσουμε όμως να στείλουμε στο Hotel Korydallos ακόμα και αυτούς που κατεβάζουν διακόπτες και κόβουν το ρεύμα με αποτέλεσμα να σκοτώνουν άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν γεννήτρια για τους αναπνευστήρες τους.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Αν στόχος μας είναι να αποκτήσουμε δρόμους τότε θα πληρώσουμε. Είδα 50 χρόνια τα χάλια της Κρατικής ΠΑΘΕ (Εθνικός Στόχος από το 1960 και μετά) και βλέπω και την ιδιωτική Α.Ο. (που για κάποιον που κινείται από το αερόδρομιο ως την Ελευσίνα δεν είναι καθόλου ακριβή αλλά για δύο ή τρεις πόρτες είναι ακριβότατη).
Τούτο σημαίνει ότι Αθήνα-Λαμία, λχ. θα σου κοστίζει 15-17 Ε...
Αν είναι να έχουν τις απολαβές επιπέδου Α.Ο. ναι θα πλήρωνα τόσα. Όπως αναφέρει και ο go_for_pole το κόστος βέβαια είναι μικρότερο.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Η τελικη τιμη (οταν θα εχουν ολοκληρωθει τα εργα) εχει καθοριστει συμβασιακα στα 4 σεντς ανα χλμ με εξαιρεση τα τουνελ των Τεμπων που θα στοιχιζει 5 σεντς το χλμ.Σχετικα με την υπαρχουσα κατασταση, αυτη τη στιγμη το να κανεις Αθηνα - Βολο στοιχιζει 2,75+1,90= 4,65 που ειναι λιγοτερο απο οτι πριν (2+2+2=6).
Συνολικα το Αθηνα - Βολος - Αθηνα στοιχιζει πλεον 2*4,65=9,30 αντι για 6+2=8. Γενικα δηλαδη η αυξηση ειναι μικρη, η χρεωση πιο δικαιη και στην τελικη τα λεφτα αυτα θα πιασουν τοπο αντιθετα με αυτα που διναμε τοσα χρονια στο αορατο πραγμα που λεγονταν ΤΕΟ.
Γιατι κατι μου φαινεται λαθος; Δε λειπει ενα ακομα 2,75 απο τον υπολογισμο σου; Τα καταργησανε τα διοδια στο Σχηματαρι;
-
Ναι
Αυξηση διοδίων (ξανά!)