-
Porsche 911 turbo, Mercedes SL 600, BMW E30 M3 τουρμπισμένη και τουμπανιασμένη, BMW E30 325 ix, Toyota Celica 4WD, Alfa Romeo GTAm είναι τα εντυπωσιακότερα που έχω οδηγήσει. Ειναι κι άλλα, αρκετά, που δεν θυμάμαι...
Όλα με ... 1η και όπισθεν στο βενζινάδικο-πάρκινγκ που δούλεψα κάποτε, δίπλα σε μπαρ-κολάδικο...Επίσης έχω τελικιάσει όλα τα αυτοκίνητα που είχα:
Citroen Ami8 (602cc/'74): 145 ... σε γκρεμό! (εκεί άρχισε να τα φτύνει το μοτέρ...)
Toyota Carina II 1.6/'89: 185 και φτερό στον άνεμο.
Peugeot 106 XR 1.4/'93: 188-190 και βέλος στην ευθεία.
Peugeot 307 1.6 XSI/'02, πάντα πλήρες φορτίου αλλά και απέχθειας προς τους πλευρικούς ανέμους: στο Σείριο 205, Θήβα 190, Κατερίνη 200. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Porsche 911 turbo, Mercedes SL 600, BMW E30 M3 τουρμπισμένη και τουμπανιασμένη, BMW E30 325 ix, Toyota Celica 4WD, Alfa Romeo GTAm είναι τα εντυπωσιακότερα που έχω οδηγήσει. Ειναι κι άλλα, αρκετά, που δεν θυμάμαι...
Όλα με ... 1η και όπισθεν στο βενζινάδικο-πάρκινγκ που δούλεψα κάποτε, δίπλα σε μπαρ-κολάδικο...καλά ψάρωσα άσχημα σου λέω!
GTAm! -
190 στο κοντέρ με μία Mercedes E 230... Μια φορά το έκανα όμως.
Το πιο δυνατό, ένα impreza ενός φίλου με 220 άλογα (νομίζω ) σε ένα ανεβοκατέβασμα στην Κατάρα. Οπωσδήποτε εκεί δε μιλάμε για τελικές ούτε καν για σοβαρή πίεση από μέρους μου στο αυτοκίνητο από φόβο αλλά και σεβασμό στο... πορτοφόλι του φίλου. Καλή εμπειρία πάντως... Πήγαινε το άτιμο... Πλάκα είχε το σχόλιο του κατόχου: 'Πάτα ρε! Αυτό δεν είναι Sporting!!!' (Είχα τότε το Punto Sporting). -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
καλά ψάρωσα άσχημα σου λέω!
GTAm!Ναι, GTAm, και την κυκλοφορούσε μια γιαγιά που πήγαινε κάθε 15 μέρες κάπου στην Κηφισιά, Σάββατο απόγευμα με ένα πεντακοσάρικο βενζίνη... (To 1990).
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
GTAm!Ναι, GTAm, και την κυκλοφορούσε μια γιαγιά που πήγαινε κάθε 15 μέρες κάπου στην Κηφισιά, Σάββατο απόγευμα με ένα πεντακοσάρικο βενζίνη... (To 1990).
γιαγιά ε???
την ξέρουμε??? -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
γιαγιά ε???
την ξέρουμε???Η γιαγιά το 1990 ήταν ήδη ένα 'ναυάγιο'...
Ελπίζω μόνο να κληρονόμησε κάποιος σωστός την Alfa και να μην την έφαγε η μαρμάγκα-απόσυρση...
-
Renault 19 16V (Phase 2)
225 óôï êïíôÝñ, óå ðïëý êáëÝò óõíèÞêåò óôçí åõèåßá Ýîù áðü Âüëï. Ç ðÝìðôç ôïõ Þôáí ëßãï ðñéí ôïí êüöôç íïìßæù...
Äåí 'íéþèù' üôé èá ôï îáíÜêáíá, êõñßùò ãéáôß ç ðÝìðôç ôïõ ìéêñïý èçñßïõ åßíáé ðïëý 'êïíôÞ' êáé ìïõ öÜíçêå üôé ôï ðßåóá ðïëý... -
Saab 9-3 2.0t 180HP (προηγούμενη γενιά)
230 στο ταχύμετρο
-
230 με clio 1.2 racing.....
...............................Σοβαρά τωρα... 260 κοντερίσια με το Α4 στην ευθεια πριν την ανηφορα της Αταλάντης ερχόμενος απο Βόλο......
-
Πιο δυνατό η M3 Ε36 evo2, δυναμομετρημένη στα 322,1 άλογα. Και μια πεντάλιτρη Porsche 928 παλιότερα, αλλά νομίζω έβγαζε λίγο λιγότερα άλογα από την BMW.
Πιο γρήγορα, ένα τελικιασμένο Focus ST170 στη μεγάλη ευθεία του παλιού Nurburgring. -
Alfa GTV 3.5 V6 300 Hp Ταχύτητα - δεν το πήγα τελική, αλλά του έδωσα να καταλάβει στις επιταχύνσεις!
Alfa 156 GTA 3.7 V6 Ταχύτητα - Βλέπε παραπάνω
Subaru Impreza Sti Ταχύτητα - Βλέπε παραπάνω
Alfa 147 1.6 Kompressor Ταχύτητα (μια από τις λίγες φορές που πάω πάνω από 180) 240 κοντερ μετά έπεσα στα φρένα λόγω μπλόκου, ευτυχώς δεν κοίταζαν.
Ferrari 360 Spider: Δυστυχώς μόνο σαν συνοδηγός, αλλά κι έτσι άξιζε
-
Προσωπικά λίγα πράγματα Άντε καμιά 200άρα οριακή με RX-8 Cosmo άστρωτο.
Best ride όμως στη Γερμανία, πίσω κάθισμα , S500, έχασα τη μπάλα , ειδικά όταν κάποιος μας προσπέρασε
Κόκκινο, δεν ήταν κόκκινο....ακόμα αναρωτιέμαι
-
Τέλος ευθείας.................στροφή 90 μοιρών...........ταχύτητα εισόδου 90 km .......χωρίς φρένα.......και ταχύτητα εξόδου ..................η ίδια ....
Με ......................ΚΑΡΤ 100 cc
Mε ανάλογο όχημα συνεχίζουμε τα ίδια..................
ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ............................
-
-
Seat Toledo 1.8T 180hp: τελικιασμένο 240 κοντερίσια, 230 πραγματικά.
-
2004 BMW 520i Steptronic 170hp: 220 κοντερίσια και είχε ακόμα. Κατάλαβα οτι πήγαινα με τόσα, όταν παρατήρησα οτι οι άλλοι πήγαιναν αδικαιολόγητα σιγά. Νόμιζα οτι πήγαινα με 140, δεν κουνιόταν απολύτως τίποτα. Πραγματικά απίστευτο αυτοκίνητο...
-
Alfa 156 GTA 3.2 V6 250hp: 220 κοντερίσια, και είχεεε... Έχε χάρη που είχε κίνηση, αλλιώς θα το είχα στίψει...
Όλα τα παραπάνω στην κλασσική πλέον Θήβα.
-
-
ZZR 1100 συνεπιβατης 290 στο κοντερ...προς Κατερινη...
Πιο δυνατο: Sierra Cosworth 350 PS απο Αγιο Βασιλειο προς Χορτιατη.
Πιο καλο κρατημα: Audi TT Quattro 260 PS στο δευτερο ποδι της Χαλκιδικης. -
Εχμ,εγώ,ξέρετε,τό πιό γρήγορο αυτοκίνητο πού έχω οδηγήσει,είναι τό καντετάκι μου.
Καμμιά 130 άλογα,κοντερίσια 220+. -
Το πιο δυνατό ήταν ένα Impreza Sti 330, αλλά επειδή το οδήγησα στην πολυτεχνειούπολη δεν πήγα πάνω από 150 km/h.
Την υψηλότερη τελική ταχύτητα την έχω πιάσει με το δικό μου (Rallye 1.3), δηλαδή 205 km/h (κόφτης 5ης). -
Το πιο δυνατο που εχω οδηγησει ειναι μαλλον μια Maserati 3200GT. Απο εκει και περα ως συνοδηγος εχω μπει και σε δυνατοτερα αυτοκινητα.
-
Μέγιστη ταχύτητα 248 σε έντονη κατηφόρα με Τολέδο 1.8Τ 180 ίππων. Δεν πήγαινε πάνω από 240 στην ευθεία όπως είπε και ο panark, αλλά αν είχα κι άλλη κατηφόρα, ή δεν ήταν στροφή θα είχε πιάσει πάνω από 250. Χάιλαϊτ που έβγαλα και φωτό ο βλάξ, και επειδή δεν είχα φωτογραφική το έβγαλα με μια ψηφιακή βιντεοκάμερα που προσπαθούσα να την εστιάσω από τα 235 ως τα 248 της φωτό ο πανηλίθιος...
Πιο χαβαλές τελική τα 185 στο χιλιαράκι Ίμπιζα (πάλι κατηφόρα) που είναι κόφτης 5ης και κανονικά δεν πάει πάνα από 140, τη στιγμή που με το 1400 101 ίππων δεν έδινε πάνω από 190 στο ίδιο σημείο!!!
Πιο ισχυρό αμάξι μια Σε280 με 195 άλογα και ένα Ίντεγκρα Τάιπ Αρ με 185.
Πιο γρήγορο συνολικά το αγωνιστικό με προδιαγραφές 106 Καπ στο Μεμόριαλ στο Ελληνικό. -
Κατ' αρχάς να διαφωνήσω με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, καθώς δε σημαίνει ότι επειδή έπεσε ένα δυνατό όχημα στα χέρια μου, πήγα να βρω την πρώτη διαθέσιμη ευθεία κ να το σκίσω. Μπορείς κάλλιστα να το χαρείς με κανα-δυο ανοιγματάκια ή με κανένα μπασιματάκι σε μια στροφή.
Όπως επίσης, άλλο δυνατό κ άλλο γρήγορο. Μια Ελίζ των 160 αλόγων δεν είναι ό,τι πιο δυνατό υπάρχει τώρα (κοίτα που φτάσαμε, να θεωρούμε λιγα τα 160 άλογα, πριν 10-15 χρόνια υπήρχαν supercars με 200... ), αλλά είναι από τα αρκετά γρήγορα.
Στο θέμα μας τώρα: Έχει τύχει να οδηγήσω σε πίστα Impreza Sti 330, έχω οδηγήσει Nissan Sunny, μετατροπή σε GTiR (με την 4κίνηση), Ibiza 180 αλόγων και έχω πάει βόλτα με S2000 και Cupra R. Αυτά...
Και επειδή θέλω να επεκτείνω τις οδηγικές εμπειρίες μου, είμαι πρόθυμος να με πάει κάποιος βόλτα με μια Ferrari...
Αυτός θα είναι στο δεξί κάθισμα εννοείται...
Το πιο δυνατό? Με πόσα? (Δρακο-φιδο-βαρωνο-thread!!!)