-
Ετοιμάζομαι κι εγώ να παραλάβω καινούριο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα το Focus 1.6 Sport. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε για το τί πρέπει να προσέξω πριν το παραλάβω (αν υπάρχει κάποιο topic θα βοηθούσε). Πολλά έχω ακούσει για επισκευασμένα, τρακαρισμένα κλπ και γυάλισε το μάτι μου!!
Σε περίπτωση που όντως διαπιστωθεί πρόβλημα, τί μπορεί να κάνει ένας αγοραστής και με ποιά διαδικασία??? -
Ο χρήστης Koboyian έγραψε:
Ετοιμάζομαι κι εγώ να παραλάβω καινούριο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα το Focus 1.6 Sport. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε για το τί πρέπει να προσέξω πριν το παραλάβω (αν υπάρχει κάποιο topic θα βοηθούσε).Υπάρχει σχετικό θέμα με τίτλο 'ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ - ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ;'
Μπορείς να αντλήσεις χρήσιμες πληροφορίες από εκεί. -
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Υπάρχει σχετικό θέμα με τίτλο 'ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ - ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ;'
Μπορείς να αντλήσεις χρήσιμες πληροφορίες από εκεί.Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!
-
anemos231: καλορίζικη η Saabαρα σου!
Τι χρώμα το πήρες; -
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!
Παίδες, μία ερώτηση ακόμη. Όπως σας έχω γράψει δεν μπορώ να παραλάβω το τουτού ακόμη επειδή το υπουργείο δεν εκδίδει (λόγω του γνωστού προβλήματος) νέες άδειες κυκλοφορίας και φυσικά ούτε λόγος για πινακίδες..
Υπάρχει κάποιος άλλος φίλος που να αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα; Δηλαδή το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο αλλά να μην βγαίνει η άδεια και οι πινακίδες;;
Αν υπάρχει, ποια είναι η πληροφόρηση που εκείνος έχει;;
Θα πάρουμε ποτέ το όχημα ή απλά θα τα πάρουμε;; -
Ο χρήστης sado έγραψε:
anemos231: καλορίζικη η Saabαρα σου!
Τι χρώμα το πήρες;Thanks!
Steel grey! Καλή η επιλογή; (του χρώματος) -
Όπως σας έχω γράψει δεν μπορώ να παραλάβω το τουτού ακόμη επειδή το υπουργείο δεν εκδίδει (λόγω του γνωστού προβλήματος) νέες άδειες κυκλοφορίας και φυσικά ούτε λόγος για πινακίδες..Σοβαρά???? Ωχ και τώρα τί θα κάνουμε΄??
Κι εγώ περιμένω το αμάξι να έρθει τον Αύγουστο!! Θα έχω κι εγώ τα ίδια προβλήματα? Αμάν!!! Δεν θα πάω διακοπές με το new τουτού???
Άντε καλό χειμώνα δηλαδή??? -
Παίδες, μία ερώτηση ακόμη. Όπως σας έχω γράψει δεν μπορώ να παραλάβω το τουτού ακόμη επειδή το υπουργείο δεν εκδίδει (λόγω του γνωστού προβλήματος) νέες άδειες κυκλοφορίας και φυσικά ούτε λόγος για πινακίδες..
Υπάρχει κάποιος άλλος φίλος που να αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα; Δηλαδή το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο αλλά να μην βγαίνει η άδεια και οι πινακίδες;;
Αν υπάρχει, ποια είναι η πληροφόρηση που εκείνος έχει;;
Θα πάρουμε ποτέ το όχημα ή απλά θα τα πάρουμε;;Τελικά τα λεφτά τα έδωσες; Κι αν ναι, δηλαδή εσύ έχες σκάσει τα λεφτά και έχεις ένα αμάξι το οποίο κάθεται σε μια αντιπροσωπεία, άγνωστο μέχρι πότε; Εγώ στη θέση σου θα είχα φάει τρελό σπάσιμο.
-
Σοβαρά???? Ωχ και τώρα τί θα κάνουμε΄??
Κι εγώ περιμένω το αμάξι να έρθει τον Αύγουστο!! Θα έχω κι εγώ τα ίδια προβλήματα? Αμάν!!! Δεν θα πάω διακοπές με το new τουτού???
Άντε καλό χειμώνα δηλαδή???Κοίταξε φίλε μου, μπορεί ως τότε το πρόβλημα να έχει λυθεί (το πιθανότερο). Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με τον πωλητή σου στη Ford να τον ρωτήσεις από τώρα τι γίνεται με το πρόβλημα των πινακίδων..
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Τελικά τα λεφτά τα έδωσες; Κι αν ναι, δηλαδή εσύ έχες σκάσει τα λεφτά και έχεις ένα αμάξι το οποίο κάθεται σε μια αντιπροσωπεία, άγνωστο μέχρι πότε; Εγώ στη θέση σου θα είχα φάει τρελό σπάσιμο.
Το καλό είναι πάντως ότι μου επιτρέπουν να το βλέπω στην αντιπροσωπεία κάθε μέρα, την ώρα βέβαια που έχει επισκεπτήριο..
Πλάκα κάνω..
Τα χρήματα τα έδωσα σήμερα.
Τα τελευταία νέα είναι πως μάλλον τη Δευτέρα θα παραλάβω με κανονική άδεια κυκλοφορίας αλλά χωρίς πινακίδες
Θα δούμε, η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη.. -
Εγώ είδα χθες στην Αττική Οδό (που έχει μια πιο έντονη αστυνόμευση ομολογουμένως) Passat καινούριο χωρίς πινακίδες
Υποθέτω οτι εμπίπτει στην ανωτέρω κατηγορία οπότε αν θέλεις να το ρισκάρεις κοίτα αν μπορείς να το πάρεις χωρίς πινακίδες! -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Εγώ είδα χθες στην Αττική Οδό (που έχει μια πιο έντονη αστυνόμευση ομολογουμένως) Passat καινούριο χωρίς πινακίδες
Υποθέτω οτι εμπίπτει στην ανωτέρω κατηγορία οπότε αν θέλεις να το ρισκάρεις κοίτα αν μπορείς να το πάρεις χωρίς πινακίδες!Συνήθως βάζουν ένα χαρτί με τον αριθμό στο πίσω τζάμι. Ούτε αυτό είχε ο Mr. Passat;
-
Συνήθως βάζουν ένα χαρτί με τον αριθμό στο πίσω τζάμι. Ούτε αυτό είχε ο Mr. Passat;
όχι τελείως ινκογκνίτο. πάλι καλά που είχε το VW στο πορτ μπαγκάζ και στο καπό
-
Τώρα που μιλάμε για οικογενειακό στα 1600, έχω να σας πω και εγώ μερικά πραγματάκια!
Επειδή ο πατέρας μου σκέφτεται να αντικαταστήσει το ταλαιπωρημένο και μη προσεγμένο Ford Sierra 1,6 8v 1986 (σε σχετικά κακή κατάσταση βρίσκεται τώρα, αλλά είναι λειτουργικό), πήρα σβάρνα μερικές αντιπροσωπείες και σας παραθέτω τα εξής :
-
Renault Laguna 1,6 16v exression (ξέρετε, μόνο η καφετιέρα του λείπει) στα ~21000 ευρώ.
-
Skoda Oktavia 1,6 FSI με τις καφετιέρες του προηγούμενου + το δερμάτινο σαλόνι (έκδοση elegance) στα ~22000 ευρώ. Μου αρέσει σαν αμάξι αρκετά. Απο μέσα είναι απλά γ@μάτο...
Στο σημείο αυτό θα σας θέσω ένα ΜΕΓΑ δίλημμα!!! : Το skoda να το πάρουμε με τον απλό και δοκιμασμένο 1,6 8v κινητήρα (101 hp) ή με τον νέο 1,6 FSI; Οι ροπές που βγάζουν οι δυό τους είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Η ελαστικότητα του 1,6 8v είναι αδιαμφισβήτητη.
Μήπως ο κινητήρας αυτός (FSI) είναι αρκετά μικρός, ώστε σε αυτό το βαρύ αυτοκίνητο να μην έχει όφελος ο άμεσος ψεκασμός (αφού πολύ συχνά θα υπερβείνουμε κάποιο κρίσιμο φορτίο και θα το γυρνάει στην στοιχειομετρική καύση);Αν το πάρω με τον παλιό κινητήρα θα έχω -1000 ευρώ.
-
Nissan Primera 1,8 16v acenta (116 hp). 25000 ευρώ με xenon. Δεν έχει τόσα πολλά μικροπράγματα όπως έχει το Laguna. Επίσης δεν μου πολυάρεσε από μέσα. Λίγο μουντό και απλοϊκό, ενώ τα υλικά δεν με πείσανε. Εξωτερικά δεν με τρελαίνει κιόλας...
-
Peugeot 407 με τον 1.8 (executive που σημαίνει ΠΟΛΛΑ extra!) γύρω στα 26000 ευρώ. Μου αρέσει πάρα πολύ εξωτερικά (εντάξει, είμαι και λίγο πεζάκιας...) και εσωτερικά!
-
Ford Focus 1,6 (chia) 1,6 16v (109 hp)
Ο κινητήρας 1,6 115hp με τον μεταβλητό χρονισμό έχει σταματήσει, λέει, να παράγεται μέχρι νεωτέρας!!! (καλό κι' αυτό!!!)
Από εξοπλισμό δεν πάει πίσω και αυτό!!!
Το αμάξι ως γνωστόν δεν καταλαβαίνει Χριστό, είναι cruiser... (έχω οδηγήσει το προηγούμενο ford focus 1,6). Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ο κινητήρας του (τον οποίο καλούμαι να πάρω τώρα σε περίπτωση που το αγοράσω).- Alfa Romeo 156 1,6 16v (dinstictive δηλαδή την πλούσια έκδοση) στα ~25500 ευρώ.
Υπ' όψην ότι σε λίγο θα βγεί η 159.
Λοιπόν;
A! ΌΛΑ τα προηγούμενα είναι 4d. -
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Λοιπόν;
τα κυριότερα -και καλύτερα κατά τη γνώμη μου δεν ανέφερες- Mondeo, 6, Passat (με αυτή τη σειρά)
-
Εμένα αυτά μου αρέσουν δηλαδή, τι να κάνουμε τώρα...
Το mondeo το 'ενσωματώνω' στο focus το καινούργιο. Για την VW έχω ακούσει τα χειρότερα σε ό,τι αφορά το after sales (εδώ στην Θεσσαλονίκη). Εξάλλου δεν νομίζω να έχει και μεγάλες διαφορές από το octavia5 (ελάχιστες θα έλεγα)...
Για το 6 έχεις δίκιο, αλλά πηγαίνοντας στην αντιπροσωπεία, με τσάτισε ένας μ@λάκας εκεί (του συνεργείου θα ήταν) και έφυγα χωρίς να ρωτήσω...
-
Πιστευω πως οταν μιλαμε για αυτη την κατηγορια (μεσαια) δεν ταιριαζει το 1.6 λογω βαρους. Πιστευω πως καλυτερα θα ηταν ενα 1.8. Δες οπωςδηποτε mazda 6 και Mondeo και ειναι αυτα κυριως που προτεινω. Το Primera το εχει ενας ξαδερφος μου και εχει σχετικα πολλους τριγμους το προ-facelift αλλα μετα διορθωθηκαν λιγο τα πραγμτα απο οτι ειδαμε. Δεν εχει βεβαια την οδικη συμπεριφορα των προηγουμενων που σου ειπα. Laguna πολυ καλο αλλα οχι 1.6. 407 σερνεται σε σχεση με τα αλλα το 1.8. Κοιταξε κυριως τα δυο πρωτα. Δεν ξερω για alfa αλλα οτι και να'ναι θα ειναι νεο μοντελο.... Το Focus δεν κολλαει με τα αλλα αλλα θα προτινα 1.6 με 115 ιππους. Αυτο για τον κινητηρα ποιος στο ειπε;
-
Απο αυτα που ειπες, θα προτεινα το Nissan.Η εντυπωση μου ειναι οτι ακομα και τα νεωτερα ειναι πολυ ανθεκτικα.
Επισης δεν ειναι κακη ιδεα το 6, επειδη σε τσαντισε ενας παπαρας θα έχεις λιγότερες επιλογες στα χέρια σου; -
Για την VW έχω ακούσει τα χειρότερα σε ό,τι αφορά το after sales (εδώ στην Θεσσαλονίκη). Εξάλλου δεν νομίζω να έχει και μεγάλες διαφορές από το octavia5 (ελάχιστες θα έλεγα)...
Φίλε μου οι διαφορές είναι απλά τεράστιες.
Εγω αγορασα το PASSAT πριν ένα μήνα περίπου ο 1.6 FSI σε βεβαιώνω δέν είναι καθόλου ανεπαρκής για το αμάξωμα. Μία διαδοχική επίσκεψη στις παραπάνω αντιπροσωπείες θα ξεδιαλύνει με τον καλύτερο τρόπο τις απορίες σου. Τα δύο αυτοκίνητα έχουν μόνο μία ομοιοτητα. Τα πλαστικά απο το καντράν και κατω. -
Οικογενειακό με σπορ χαρακτήρα στα 1.6