-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δηλαδή με λίγα λόγια μπορεί να κινείται 23ωρες το 24ωρο χωρίς πρόβλημα...... ????
Mπορεί να κινείται 24 ώρες το 24ωρο με διακοπές μόνο για τα απαραίτητα σέρβις και ανεφοδιασμούς καυσίμων.
Αυτό κατά βάση ισχύει για όλα τα οχήματα.Μα καλά δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία επικίνδυνα σε όλα τα περιξ της μηχανής συστήματα..... και αν υποθέσουμε ότι η μηχανή ψύχεται κάποιες καλωδιώσεις ή κάποια περιφερειακά δεν θα ανεβάζουν θερμοκρασία???
Ο κυκλος ζεστη-κρυο φθειρει περισσοτερο.
-
Πρόσφατα είχα δει στο δρόμο έξω από την Πάτρα μια μαύρη νταλίκα ''Pegasus'' αρκετά εντυπωσιακή με ιταλικές πινακίδες.Από ότι έμαθα κατασκευάζονται στην Ισπανία.Έχει δει κάποιος από εσάς άλλη ''Pegasus'';
-
pjathan
Pegaso εννοείς. Φορτηγά Pegaso είναι εξαιρετικά σπάνια στην Ελλάδα. Τα
έφτιαχνε η Ισπανία, αλλά η εταιρία εξαγοράστηκε τελικά από την Iveco. Τα
τελευταία χρόνια συναρμολογούνταν Pegaso σε καμπίνες DAF αλλά με
κινητήρες της ίδιας της Pegaso και 16άρια κιβώτια της ZF με σφαλιάρα (και
όχι κουμπί για την αλλαγή από 4η σε 5η όπως στα DAF της εποχής).
Τα Pegaso ήταν πιο γνωστά στην Ελλάδα ως λεωφορεία. Τη δεκαετία 70
κυκλοφόρησαν μερικά συναρμολογημένα στην Ελλάδα (από τη ΔΕΑ αν
θυμάμαι καλά) ως τουριστικά (πως να ξεχάσω το μπλε σχολικό μου στα
1978-80), ΚΤΕΛ (η Μεσσηνία είχε δύο, το 40 και το 78 που τέλειωσε την
καριέρα του με V8 από Μερσεντές, και η Ηλεία πρέπει να είχε...), και αστικά
που είχε πάρει ο ΟΑΣΘ.Δες κι εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Pegaso
Βιντεάκι από Pegaso:
http://www.youtube.com/watch?v=rIVhD5Rx ... ed&search=
-
Εντάξει ευχαριστώ,αυτό εννοούσα.
-
Και εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά τα εργαλεία
Ένας φίλος-αφεντικό που δουλέυω οδηγός(βυτίο)
έχει ένα ΜΑΝ 19-464 τυπική καμπίνα ΜΑΝ με όλες τις ευκολίες.Εμπρός αν μπόρεσα να μετρήσω καλά 16πίστονες Δαγκάνες είχαν τα φρένα.
Όσο για να SCANIA η Ferrari των φορτηγών...Στο Trackfestival εδώ Σέρρες έιχε αρκέτα ωραία εργαλεία.
Μερικά Videos...
http://www.youtube.com/watch?v=31tu3Xl-wJI
http://www.youtube.com/watch?v=9VMFps_6ziQ
Youtube Video -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
pjathan
Pegaso εννοείς. Φορτηγά Pegaso είναι εξαιρετικά σπάνια στην Ελλάδα. Τα
έφτιαχνε η Ισπανία, αλλά η εταιρία εξαγοράστηκε τελικά από την Iveco. Τα
τελευταία χρόνια συναρμολογούνταν Pegaso σε καμπίνες DAF αλλά με
κινητήρες της ίδιας της Pegaso και 16άρια κιβώτια της ZF με σφαλιάρα (και
όχι κουμπί για την αλλαγή από 4η σε 5η όπως στα DAF της εποχής).
Τα Pegaso ήταν πιο γνωστά στην Ελλάδα ως λεωφορεία. Τη δεκαετία 70
κυκλοφόρησαν μερικά συναρμολογημένα στην Ελλάδα (από τη ΔΕΑ αν
θυμάμαι καλά) ως τουριστικά (πως να ξεχάσω το μπλε σχολικό μου στα
1978-80), ΚΤΕΛ (η Μεσσηνία είχε δύο, το 40 και το 78 που τέλειωσε την
καριέρα του με V8 από Μερσεντές, και η Ηλεία πρέπει να είχε...), και αστικά
που είχε πάρει ο ΟΑΣΘ.Δες κι εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Pegaso
Βιντεάκι από Pegaso:
http://www.youtube.com/watch?v=rIVhD5Rx ... ed&search=
Eιχε ο ΟΑΣΘ λεωφορεία της Pegaso? Προσπαθώ να τα θυμηθώ αλλά δεν... Πρώτη φορά τα είδα ως μάρκα στην Μαδρίτη το 2000. Όλα τα αστικά ήταν της Pegaso
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Eιχε ο ΟΑΣΘ λεωφορεία της Pegaso? Προσπαθώ να τα θυμηθώ αλλά δεν... ...Βεβαίως! Δες εδώ:
http://www.leoforeia.gr/forum/index.php ... c=141&st=5
η λίστα από τον εδώ garvanitis. Για φωτογραφία έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι.
Τα Pegaso πρέπει να κυκλοφορούσαν ως το 1995 στη Θεσσαλονίκη.@GIANNIS206: Εσύ δουλεύεις οδηγός σε βυτίο; Δε μας τα'χες πει!
-
Pegaso έχουν πάρει στις Αστικές Συγκοινωνίες Σερρών.
Μάλλον είναι αυτά που λέει ο mirage από την Ισπανία!@Thaliarque ναι δουλεύω σε Βυτίο μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης τώρα προσωρινά..μετά βλέπουμε...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μια ερώτηση... μια καλά συντηρημένη νταλίκα ή ένα καλα συντηρημένο λεωφορείο τι προδιαγραφές έχει ως προς συνεχόμενη λειτουργία??
Δηλαδή αν μια νταλίκα κάνει ένα ταξίδι Ολλανδία πχ πρέπει να περάσουν κάπιοες ώρες 'ανάπαυσης' του οχήματος πριν την επιστροφή??Αν έχεις ένα ΚΤΕΛ που πάει από Αθήνα Αλεξανδρούπολη μπορεί να αλλάξει ο οδηγός στην Αλέξανδρούπολη και να ξαναγυρίσει Αθήνα κατευθείαν?
Στην συνεχόμενη λειτουργία συνήθως ανεβάζει θερμοκρασία ο κινητήρας? ταλαιπορούνται τα φρένα?
Τι παίζει γενικώς?
Δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα.
Γι αυτό το λόγο φτιάχτηκαν άλλωστε.
Μπορείς να το βάλεις μπροστα και να το σβήσεις που λέει ο λόγος μετά από δυό χρόνια?
Αρκεί να έχουν λάδια και πετρέλαιο
Σε πρακτικό όμως επίπεδο η νομοθεσία ορίζει (άσχετα που εδώ ) κάθε 8 ώρες ο οδηγός να ξεκουράζετε.Σε επίπεδο τώρα αντοχής και γενικά μακροζωίας η Mercedes είναι ο απόλυτος βασιλιάς.
-
Ήταν... το Άκτρος με τα πολλά ηλεκτρονικά δεν έχει και την καλύτερη φήμη.
@GIANNIS206: Πολύ καλή πληροφορία για τα αστικά σας, δεν το ήξερα!
Σίγουρα είναι μεταχειρισμένα από καμιά Ισπανία. Άλλωστε και στα ΚΤΕΛ
έχουν ψωνίσει μτχ από εκεί. Τι μάρκα είναι το βυτίο που δουλεύεις; Να
υποθέσω Merc? -
Ήταν... το Άκτρος με τα πολλά ηλεκτρονικά δεν έχει και την καλύτερη φήμη.@GIANNIS206: Πολύ καλή πληροφορία για τα αστικά σας, δεν το ήξερα!
Σίγουρα είναι μεταχειρισμένα από καμιά Ισπανία. Άλλωστε και στα ΚΤΕΛ
έχουν ψωνίσει μτχ από εκεί. Τι μάρκα είναι το βυτίο που δουλεύεις; Να
υποθέσω Merc?Μικρό είναι MERCEDES 410D είναι αλλά έχω οδηγήσει και διάφορα άλλα φορτηγά
MERCEDES 1320
1117
Και τα δύο έχουν περίεργο πεντάλ φρένου...
Και 2 MAN
Το ένα τετραξονικό χωματουργικό(πολύ κοπάνημα λέμε)
Και το άλλο τριαξονικό με γερανό φουσκάτο αυτό...
Αυτά και ευλεπιστώ και άλλα...Το κορυφαίο που έχω κάνει είναι συνοδηγός σε VOLVO FH12 550(με πρόγραμμα) στην πίστα των Σερρών...
όσο για τα λεωφορεία θα βγάλω καμιά φωτό να δείτε....
-
Ωραία! Το 1320 με 12άρι κιβώτιο να υποθέσω; Τα ΜΑΝ με τι κιβώτιο;
Πως και δεν οδήγησες το FH;Από το 410D για μένα γνωστή ποσότητα ο κινητήρας, στο στρατό οδηγούσα
καναδέζα. Προς το παρόν, ο πιο μεγάλος σε κυβικά κινητήρας που έχω
οδηγήσει. Έχω όμως πολύ υψηλές προσδοκίες από το επόμενο έτος.Στο δεύτερο βιντεάκι το Βόλβο δεν είναι FH αλλά παλιότερο F.
-
Ωραία! Το 1320 με 12άρι κιβώτιο να υποθέσω; Τα ΜΑΝ με τι κιβώτιο;
Πως και δεν οδήγησες το FH;Από το 410D για μένα γνωστή ποσότητα ο κινητήρας, στο στρατό οδηγούσα
καναδέζα. Προς το παρόν, ο πιο μεγάλος σε κυβικά κινητήρας που έχω
οδηγήσει. Έχω όμως πολύ υψηλές προσδοκίες από το επόμενο έτος.Στο δεύτερο βιντεάκι το Βόλβο δεν είναι FH αλλά παλιότερο F.
Καλά θα ήταν...απλό κιβώτιο ήταν 6....ούτε καν μισές...άστα...
όσο για τα ΜΑΝ 8άρι και με μισές...μια χαρά ήταν...Το FH δεν το οδήγησα γιατί δεν είχα πολύ θάρρος τον ιδιοκτήτη...αλλά έκατσα στη θέση του οδηγού...
Το ξέρω για το Βιντεάκι...άλλο είναι αυτό που συνοδήγησα..
Άντε με το καλό και σε ποιο πολλά κυβικά..
-
Στα επαγγελματικά οχήματα η πιο σκληροτράχηλη εργασία είναι τα χωματουργικά.Εκεί τα φορτηγά τραβάνε μεγάλα ζόρια που δεν τα συναντούν σε άλλες εργασίες.Λειτουργούν τα μοτέρ τους σε όλο το φάσμα των στροφών,αλλάζουν πάρα πολλές φορές ταχύτητα στο κιβώτιο μέσα σε 1 ώρα οδήγησης και οδηγούνται μέσα σε λάσπες και εκκινούν πολλές φορές πάνω σε επικλινείς ράμπες.
Αν προσέξετε λοιπόν θα δείτε ότι εκεί είναι βασιλιάς τα ΜΑΝ και ιδιαίτερα τα καινούργια της TG-A.
Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες ΔΧ φορτηγών δεν αγοράζουν άλλα αυτοκίνητα εκτός από ΜΑΝ.
Χωματουργικά τετραξονικά ανατρεπόμενα άλλης μάρκας που κυκλοφορούν είναι αυτοκινήτα εταιριών ,αγορασμένα ομαδικά με leasing που έπαιξε πρώτο ρόλο η συνολική τιμή αγοράς του στόλου.Τα ΜΑΝ σήμερα είναι τα πιο ακριβά αυτοκίνητα αλλά και τα πιο καλά ... μακράν!!!
-
Ήταν... το Άκτρος με τα πολλά ηλεκτρονικά δεν έχει και την καλύτερη φήμη.Δεν ξέρω τι λένε από αξιοπιστία αλλά το ταξίδι που κάνουν είναι άλλο πράγμα. Μεγάλη άνεση και πολύ ξεκούραστα για τον οδηγό.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ήταν... το Άκτρος με τα πολλά ηλεκτρονικά δεν έχει και την καλύτερη φήμη.
Δεν ξέρω τι λένε από αξιοπιστία αλλά το ταξίδι που κάνουν είναι άλλο πράγμα. Μεγάλη άνεση και πολύ ξεκούραστα για τον οδηγό.
Τα πρώτα Ακτρος είχαν πολλά προβλήματα τα οποία πλέουν έχουν λυθεί και για αυτό και διάφορες βιομηχανίες που δεν ψωνιζαν στην γκρίζα αγορά, πλεον γυρνάνε από ΜΑΝ-ΣΚΑΝΙΑ σε ΜΕΡΚ.
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Στα επαγγελματικά οχήματα η πιο σκληροτράχηλη εργασία είναι τα χωματουργικά.Εκεί τα φορτηγά τραβάνε μεγάλα ζόρια που δεν τα συναντούν σε άλλες εργασίες.Λειτουργούν τα μοτέρ τους σε όλο το φάσμα των στροφών,αλλάζουν πάρα πολλές φορές ταχύτητα στο κιβώτιο μέσα σε 1 ώρα οδήγησης και οδηγούνται μέσα σε λάσπες και εκκινούν πολλές φορές πάνω σε επικλινείς ράμπες.Αν προσέξετε λοιπόν θα δείτε ότι εκεί είναι βασιλιάς τα ΜΑΝ και ιδιαίτερα τα καινούργια της TG-A.
Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες ΔΧ φορτηγών δεν αγοράζουν άλλα αυτοκίνητα εκτός από ΜΑΝ.
Χωματουργικά τετραξονικά ανατρεπόμενα άλλης μάρκας που κυκλοφορούν είναι αυτοκινήτα εταιριών ,αγορασμένα ομαδικά με leasing που έπαιξε πρώτο ρόλο η συνολική τιμή αγοράς του στόλου.Τα ΜΑΝ σήμερα είναι τα πιο ακριβά αυτοκίνητα αλλά και τα πιο καλά ... μακράν!!!
Εαν τα εργοταξια ειναι το πιο σκληρο εργο των φορτηγων και το ΜΑΝ ειναι ο βασιλιας τοτε γιατι στη διεθνη μεταφορα ολοι οσοι τα πηραν εχουν συνεχεια προβληματα (πχ. σπανε κεφαλαρια)?
Κακα τα ψεμματα παντως, στα εργοταξιακα σαν τα ιταλικα ASTRA δεν υπαρχει (τεχνικο μικτο βαρος στο 4αξονικο 49 τονους δεν δινει κανενας και ειναι ιδιαιτερα αξιοπιστα (μηχανικα μερη Iveco, παρεξηγημενα αλλα καλα).
Οσο για εθνικες και διεθνεις μεταφορες το Scania ειναι ο κυριαρχος (αντε και απο κοντα το Volvo - οχι το FH ο κινεζος, αυτο ειναι ζημιαρικο) και αν μιλαμε για οικονομια DAF η οποια κανει δυναμικη εισοδο τον τελευταιο καιρο και στα χωματουργικα (εχουν και παραδοση οι ολλανδοι με τα Ginaf και τα Terberg).
Για διανομες πολης τιποτα δεν συγκρινεται με τα Merc... -
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Εαν τα εργοταξια ειναι το πιο σκληρο εργο των φορτηγων και το ΜΑΝ ειναι ο βασιλιας τοτε γιατι στη διεθνη μεταφορα ολοι οσοι τα πηραν εχουν συνεχεια προβληματα (πχ. σπανε κεφαλαρια)?Εγω δεν έχω ακούσει απο κανέναν αυτό που λες.Αλλά ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό , είναι επίσης γνωστό ότι οι 'ταξιδιάρηδες' πάνε και τα 'σκαλίζουν' από καινούργια...
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Εαν τα εργοταξια ειναι το πιο σκληρο εργο των φορτηγων και το ΜΑΝ ειναι ο βασιλιας τοτε γιατι στη διεθνη μεταφορα ολοι οσοι τα πηραν εχουν συνεχεια προβληματα (πχ. σπανε κεφαλαρια)?
Κακα τα ψεμματα παντως, στα εργοταξιακα σαν τα ιταλικα ASTRA δεν υπαρχει (τεχνικο μικτο βαρος στο 4αξονικο 49 τονους δεν δινει κανενας και ειναι ιδιαιτερα αξιοπιστα (μηχανικα μερη Iveco, παρεξηγημενα αλλα καλα).Δεν αντιλέγω για τα ASTRA αλλά το ζητούμενο δεν είναι μόνο η αντοχή.Τα ASTRA είναι ΜΟΝΟ σκληρά αλλά είναι ταυτόχρονα και πολλά χρόνια πίσω στα πλαίσια τους.
Οι καμπίνες τους για παράδειγμα στηρίζονται σε αερόφουσκες;Αυτό κάνει πιο άνετη την ζωή του οδηγού και δεν είναι θέμα εξοπλισμού.
Το ίδιο ισχύει και για τις αναρτήσεις τους με τα κλασσικά ημιελλειπτικά φύλλα σούστας΄.Οσο για εθνικες και διεθνεις μεταφορες το Scania ειναι ο κυριαρχος (αντε και απο κοντα το Volvo - οχι το FH ο κινεζος, αυτο ειναι ζημιαρικο) και αν μιλαμε για οικονομια DAF η οποια κανει δυναμικη εισοδο τον τελευταιο καιρο και στα χωματουργικα (εχουν και παραδοση οι ολλανδοι με τα Ginaf και τα Terberg).
Για διανομες πολης τιποτα δεν συγκρινεται με τα Merc...Τα SCANIA έχουν καλά μοτέρ αλλά πολύ ενεργοβόρα και με προβλήματα στην γραμμή μετάδοσης (διαφορικά).
Τα VOLVO έχουν καλά χαρακτηριστικά απόδοσης αλλά είναι λαδιέρες κατα το κοινώς λεγόμενον.
Η DAF είναι πάρα πολύ ψηλά στην εκτίμηση μου και έχει τα πλέον οικονομικά για τον επαγγελματία αυτοκίνητα.
Στα χωματουργικά όμως δεν...
Έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της και ειδικά με την ιδιαίτερη σχεδίαση των 2 πίσω αξόνων.
Τέλος για τις διανομές πόλης ,το ότι η Mercedes πουλάει πολύ οφείλεται στο γεγονός ότι τα αυτοκίνητα αυτά αποτελούν στόλο μεγάλων εταιριών και όπως προείπα μετράει η τελική τιμή πώλησης ολόκληρου του στόλου και δεν υπολογίζεται πάρα πολύ η αξιοπιστία ,η οικονομία καυσίμου κτλ. -
Στη πιάτσα των σκαφάτων πάντως οι μηχανές πρέπει να είναι ΜΑΝ
Λεωφορεία - Νταλίκες