-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
3 λίτρα... 30 χλμ δηλαδή. Ξέρω αρκετούς που δε φτάνουν ούτε για τα πάνε-έλα στη δουλειά τους
30 χλμ ούτε να πάω δεν φτάνουν, όχι να γυρίσω κιόλας!
Εγώ κάνω 120-150 χλμ την ημέρα.....
-
Άλλο να τα κάνεις λόγο φύσης της δουλειάς, και άλλο για να φτασεις ΜΕΧΡΙ τη δουλειά.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Άλλο να τα κάνεις λόγο φύσης της δουλειάς, και άλλο για να φτασεις ΜΕΧΡΙ τη δουλειά.+1.Φιλος καθημερινα Καλαμαρια-Λακκωμα-Καλαμαρια.58χλμ καθε μερα μονο για να παει και να γυρισει.
-
Ο χρήστης antonisczt έγραψε:
Άλλο να τα κάνεις λόγο φύσης της δουλειάς, και άλλο για να φτασεις ΜΕΧΡΙ τη δουλειά.
+1.Φιλος καθημερινα Καλαμαρια-Λακκωμα-Καλαμαρια.58χλμ καθε μερα μονο για να παει και να γυρισει.
75 για να πάω και να γυρίσω εγώ. Συν τα χλμ της δουλειάς...
-
26 χλμ πήγαινε-έλα με scooter = 1,5€ την ημέρα (σήμερα πήρα το αμάξι όμως διότι το κρύο είναι τσουχτερό...)
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
26 χλμ πήγαινε-έλα με scooter = 1,5€ την ημέρα (σήμερα πήρα το αμάξι όμως διότι το κρύο είναι τσουχτερό...)Καλά μην συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις... Με 10 ευρώ στο μηχανάκι βγάζεις 1 εβδομάδα, ενώ στο αμάξι 1 μέρα το πολύ με 2 (εγώ μία με τα χλμ που κάνω). Βέβαια κάποτε έβαζες 3 ευρώ και γέμιζες ενώ τώρα θες 10, αλλά και πάλι είναι τεράστια η διαφορά
-
Από το 2003 που έκανα τη σύγκριση (όμοια κατάσταση αφού και τα 2 καλύπτουν την ανάγκη μου για μετακίνηση) αγόρασα και μηχανή κυρίως λόγω της διαφοράς χρόνου. Στην πορεία μέχρι σήμερα προέκυψε και η μεγάλη διαφορά κόστους μετακίνησης. Απλώς η κατάσταση εκεί έξω στους δρόμους έχει αγριέψει και θέλει πολύ προσοχή.
-
Απο το τελευταίο τέυχος του περιοδικού της Ένωσης Βενζινοπολων. Συγχωρήστε τυχόν λάθη γιατι το κείμενο είναι απο OCR.
Φθηνές τιμές: Αστεία και τραγικά!
Το είδαμε και αυτό! Κάποια πρατήρια πουλούσαν την αμόλυβδη - 95 ακόμη και φθηνότερα από το διυλιστήριο! Κανονικά τα διυλιστήρια θα έπρεπε να έρχονται να αγοράζουν από αυτούς τους «ατσίδες» τη5 εμπορίας καυσίμων και να μη κάθονται να διυλίζουν κλπ!!!
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις διαπιστώσαμε να πουλάνε κάποιοι πολύ φθηνά αλλά με... κέρδος. Πόσο κέρδος; Μα... μισό λεπτό (0,005 ευρώ!) το λίτρο πάνω από τη τιμή διυλιστηρίου ! Δηλαδή υποτίθεται ότι αυτό το μισό λεπτό διαφορά θα το μοιραστούν, ως κέρδος, οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών από τις οποίες υποχρεωτικά, ^ και από τον νόμο, αγοράζει το πρατήριο, ο μεταφορέας με το βυτίο και ο βενζινοπώλης! Για να βγάλει τα αρχικά λειτουργικά έξοδα ένα πρατήριο (2-3 εργαζόμενοι, ενοίκιο, κοινόχρηστα, Δημοτικά Τέλη, φόρους κλπ) θέλει, ας πούμε, περί τα 500 ευρώ τη μέρα. Αν από το μισό λεπτό, το μέρος του δικού του κέρδους είναι το μισό του μισού, δηλαδή 0,0025 ευρώ, τότε για να βγάλει το ημερήσιο κόστος χωρίς καθόλου κέρδος, πρέπει να πουλήσει 500/0,0025=200.000 λίτρα τη μέρα! Για να το πετύχει αυτό πρέπει να γεμίσει (με μ.ο. 30 λίτρα το όχημα) 6.666 οχήματα τη μέρα. Αν όμως είναι να γεμίσει τόσα αυτοκίνητα θέλει (με 20 γεμίσματα την ώρα) περί τους 55 εργαζόμενους για δυο βάρδιες στη 15ωρη λειτουργία του! Άρα τα έξοδα του μόνο για τους εργαζόμενους με μέσο κόστος το ελάχιστο μεικτό ανά εργαζόμενο, δηλαδή τα 33 ευρώ, φτάνουν στα 1800 ευρώ. Αυτός λοιπόν μας λέει ότι κάθε μέρα χάνει από το πρατήριο 1300 ευρώ!
Εσείς το πιστεύετε; Πιστεύετε ότι χάνει για το καλό του καταναλωτή 1300 ευρώ τη μέρα; Ούτε ο σεΐχης του Κατάρ δεν το κάνει. Πιστεύετε ότι πουλάει σε μια μέρα όσα πουλάνε πολλά πρατήρια σε 1-2 μήνες και τροφοδοτεί 6.666 οχήματα; Τα οχήματα αυτά από 6 μέτρα να θέλει το καθένα πυκνά -πυκνά θα σχηματίσουν ουρά 40 χιλιομέτρων, δηλαδή πχ από το Σύνταγμα μέχρι τη Σαρωνίδα και βάλε! Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου αλλού που ο απλός καταναλωτής δεν το υποπτεύεται στην αγωνία του να βρει φθηνή βενζίνη. Το πραγματικό αποτέλεσμα είναι να πληρώνει πολύ ακριβότερα τη βενζίνη από τις λεγόμενες «ακριβές τιμές».Έτσι τα «φθηνά» καύσιμα γίνονται πολύ ακριβά. Το πώς και γιατί ο καθένας μπορεί να το σκεφτεί. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Φυσικά το υπουργείο και οι υπηρεσίες κάνουν χαρές που στην αγορά υπάρχουν «φθηνά καύσιμα» που πιέζουν όλες τις τιμές των καυσίμων. Ίσως γι αυτό κάνουν ότι δεν ξέρουν. ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΝ! Όποιος ξέρει ας το καταγγείλει λένε! Σαν να μην είναι δική τους δουλειά η προστασία του καταναλωτή, της αγοράς και των νομίμων επαγγελματιών του κλάδου από τους κατά συρροή παραβάτες. Μετά άντε να γλυτώσει ο βενζινοπώλης από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και ο καταναλωτής από την απάτη.
Δεν βρήκαν καμία παράβαση!
Σε σχετικό έγγραφο της η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς της ΓΓ Εμπορίου ανακοίνωσε, στις 12/12/2011, ότι στην αγορά όλες οι τιμές είναι φυσιολογικές και κανένας αθέμιτος ανταγωνισμός δεν δημιουργείται αφού «δεν παρατηρούνται τιμές κάτω του κόστους»! Ας το βλέπουν οι βενζινοπώλες να χαίρονται για την προστασία που λαμβάνουν από τις κατά νόμο «υπηρεσίες προστασίας»! Εμείς απλά ρωτάμε με οργή: Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Δείτε την απάντηση τους και βγάλτε συμπεράσματα:
Σχετικά με την ανώμαλη κατάσταση- αθέμιτος ανταγωνισμοί που δημιουργείται στην αγορά της λιανικής πώλησης καυσίμων από κάποια διυλιστήρια που πωλούν σε τιμές κάτω του κόστου5, ακόμη και κάτω από την τιμή του διυλιστηρίου, σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:
Από σχετικούς ελέγχους που διενήργησε η Υπηρεσία μας τη χρονική περίοδο Οκτώβριο-Νοέμβριο αλλά και τον τρέχοντα μήνα, σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές του Ν. Αττικής δεν διαπιστώθηκαν πρατήρια που να πωλούν καύσιμα και συγκεκριμένα βενζίνη αμόλυβδη -95, σε τιμές κάτω του κόστους. Επιπροσθέτως πέραν των προαναφερόμενων ελέγχων, από τη γενική εικόνα που υπάρχει από τις τιμές που αναρτούνται στο παρατηρητήριο τιμών δεν παρατηρούνται τιμές κάτω του κόστους στην βενζίνη αμόλυβδη 95 που να θέτουν υπό διακινδύνευση ορισμένη αγορά ή θίγοντας κατά τρόπο ουσιώδη τις αρχές του ανταγωνισμού και τα συμφέροντα των καταναλωτών που να δικαιολογεί την εφαρμογή του άρθρου 24 του Ν. 2941/2001 (Α'201)Τα σχόλια δικά σας.
-
Τι σημαίνει το 'ΑΠ' σε κάποια βενζινάδικα;
-
Αδέσμευτο πρατήριο ή ανεξάρτητο, κάτι τέτοιο. Αγοράζει δηλαδή καύσιμα απ' όποιο δυιλιστήριο, αποθήκη ή έμπορο θέλει, όπου βρει.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αδέσμευτο πρατήριο ή ανεξάρτητο, κάτι τέτοιο. Αγοράζει δηλαδή καύσιμα απ' όποιο δυιλιστήριο, αποθήκη ή έμπορο θέλει, όπου βρει.κατά κανόνα τα αποφεύγουμε δηλ ? γιατι αυτά κατά κανόνα έχουν τις χαμηλότερες τιμές...
-
Εγώ κατά κανόνα από εκεί γεμίζω εδώ και 20 χρόνια. Πρόβλημα ουδέν. Μπορεί να είμαι και τυχερός.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι σημαίνει το 'ΑΠ' σε κάποια βενζινάδικα;Αυτό που γράφει ο dstou, απλά δεν έχουν σηματάκια franchise. Το ίδιο ακριβώς είναι νομίζω και τα ΕΠ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εγώ κατά κανόνα από εκεί γεμίζω εδώ και 20 χρόνια. Πρόβλημα ουδέν. Μπορεί να είμαι και τυχερός.καλα τα είδαμε και τα πρωτοκλασσάτα...
γενικά μπέρδεμα το σωστό βενζινάδικο, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τπτ... και αν έχεις και κανα καινούργιο πετρέλαιο ή κανα άμεσο ψεκασμό την γ@μησες -
ΑΠ = Ανεξαρτητο Πρατηριο, ΕΠ = Ελευθερο Πρατηριο
Ειναι το ιδιο πραγμα! Στην ουσια ανεφοδιαζονται απο οποια εταιρια θελουν... -
Την πατήσαμε παιδιά:
http://www.nooz.gr/world/prova-polemou- ... o-empargko
-
μην στενοχωριεσαι, θα μας προμηθευσουν πετρελαιο οι κελεμπιες.
-
το 2άρι είναι κοντά...
Τα 3 επίσης
-
Πότε θα σταματήσει αυτή η ανιούσα που έχει πάρει η βενζίνη? πλέον 1.714 είναι η μέση τιμή
-
Βρηκα Shell πρατηριο που εχει φτηνοτερα καυσιμα (diesel που κοιτω εγω...) απο αλλα πρατηρια!!!
Βενζιναδικο μεγαλο σε εθνικη οδο με πολύ κινηση.
Ξαφναιστικα ευχαριστα, δεν το περιμενα.
Βενζίνη ώρα μηδέν!