-
Αν δεν κανω λαθος ενα βενζιναδικο στην Κυπρου(Αργυρουπολη) εχει αυτοματο μηχανημα.
-
Στην άνοδο της Ηρώων Πολυτεχνείου, συνέχεια της Αργυρουπόλεως, έχει αυτόματο.
-
-
Ποιά είναι η διαδικασία για να καταγγείλω πρατήριο για νοθεία;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ποιά είναι η διαδικασία για να καταγγείλω πρατήριο για νοθεία;Μπορείς πάρεις στο ΙΝΚΑ και να σε βοηθήσουν κιόλας...
-
Αν δείτε τις τιμές να πέφτουν, θα ξέρετε οτι πλησιάζουν οι εκλογές στο Αμέρικα.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
4000 και 8000 είναι πρόστιμο?Έχει και χαμηλότερα στη λίστα.
Το αν είναι πρόστιμα ή 'νόμιμες μίζες' για να συνεχίσουν να κλέβουν με τις ευλογίες του κράτους είναι μια πονεμένη ιστορία... -
Αντιγράφω την ιστορία μου από άλλο φόρουμ:
Αφού πλέον σιγουρεύτηκα ότι έφταιγε η βενζίνη, πήρα τηλέφωνο στο 1520 (Γ.Γ. Καταναλωτή, Υπ. Ανάπτυξης) και έκανα τηλεφωνική καταγγελία για το πρατήριο. Την κατέγραψαν (μπορείτε και ανώνυμα) και θα στείλουν κλιμάκιο ΚΕΔΑΚ για έλεγχο. Τους ρώτησα επίσης τι μπορώ να κάνω με τη ποσότητα που κράτησα, αν μπορώ να την δώσω κάπου για να συμπεριληφθεί στη καταγγελία και με παρέπεμψαν στη Διεύθυνση Εμπορίου της αρμόδιας νομαρχίας (στη Θεσσαλονίκη είναι στη Β. Ηρακλείου 12).
Τηλεφώνησα και σε αυτούς και μου ζήτησαν να τους πάω δείγμα για έλεγχο. Γέμισα σχεδόν ένα 1,5λιτρο μπουκάλι νερού (πρέπει προφανώς να είναι στεγνό και καθαρό) από το μπιτόνι, πετάχτηκα μέχρι εκεί και συμπλήρωσα και δεύτερη καταγγελία. Με ρώτησαν τι έγινε, από ποιό πρατήριο, ποιά αντλία συγκεκριμένα κλπ, έβαλαν μπροστά μου τη ποσότητα που τους έφερα σε ένα μεταλλικό μπουκάλι (σαν αυτά που βλέπουμε σε ελέγχους στη τηλεόραση), το σφράγισαν και το υπογράψαμε εγώ και 2 υπάλληλοι. Από το έντυπο της καταγγελίας, ένα αντίγραφο πήρα εγώ, ένα αυτοί και άλλα 2 θα πάνε στο Γενικό Χημείο του Κράτους και στον καταγγελώμενο. Τα 2 τελευταία αντίγραφα δεν περιλαμβάνουν τα στοιχεία μου, έτσι η καταγγελία ως προς τον πρατηριούχο και αυτόν που θα κάνει τον έλεγχο είναι ανώνυμη.
Προφανώς το δικό μου δείγμα δεν επαρκεί (γιατί θα μπορούσα πχ. να έχω προσωπικά προηγούμενα με τον τύπο και να τον παγιδεύσω), επομένως χρειάζεται να κάνουν και οι ίδιοι δειγματοληψία, η οποία αν προλάβανε, έγινε ήδη. Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα μου ανακοινωθούν με επιστολή σε 1,5-2 μήνες.Γενικότερα ήταν πολύ εξυπηρετικοί, καμία σχέση με το δημοσιοϋπαληλικό υφάκι 'ωχ, τι θέλεις τώρα και μπλέκεις με καταγγελίες, δε μ'αφήνεις να πιω και τον φραπέ μου' που θα περίμενε κανείς. Ελπίζω να μην έχει προλάβει να ξαναγεμίσει τη συγκεκριμένη δεξαμενή ο βενζινάς για να τον πιάσουν. Γι αυτό, αν -χτύπα ξύλο- πάθετε κάτι ανάλογο, κρατήστε δείγμα και καταγγείλετε το γεγονός όσο το δυνατόν ταχύτερα (το 1520 δουλεύει μέχρι τις 10μμ).
Γιατί το έκανα;
Μια νύχτα το 1964, η Kitty Genovese σκοτώθηκε καθώς επέστρεφε στο σπίτι της στο Queens, στη Νέα Υόρκη όταν της επιτέθηκε κάποιος, τη μαχαίρωσε, τη λήστεψε και τη βίασε. Η επίθεση κράτησε γύρω στο μισάωρο και παρ'όλο που υπήρξαν τουλάχιστον μια ντουζίνα μάρτυρες, οι γείτονες της γενικώς αδιαφόρησαν. Η υπόθεση μάλιστα είναι επίκαιρη γιατί αυτό το μήνα ο δολοφόνος της έχει ξανά ακρόαση για αναστολή (αν και αμφιβάλλω αν βγει ποτέ). Τι σχέση έχει αυτό; Δεν θέλω να ζω σε μια τέτοια κοινωνία.
Το κράτος μας -που σε κάθε ευκαιρία βρίζουμε- έχει κάποιους μηχανισμούς και διαδικασίες. Όσο ελλειπείς και αν είναι, αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν καταφεύγουν καν σε αυτούς τότε είναι άξιοι της μοίρας τους. Μου πούλησαν σκάρτη βενζίνη και συνολικά τη γλύτωσα πολύ φτηνά (γιατί αν ήμουν με το αυτοκίνητο τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα/ακριβότερα). Θα μπορούσα να μην ξαναπατήσω στο συγκεκριμένο βενζινάδικο. Θα μπορούσα να προειδοποιήσω τους φίλους και γνωστούς μου. Θα μπορούσα να τον κράξω στο internet. Θα μπορούσα να περάσω από εκεί και να κάνω παράπονα και αυτός είτε θα με έγραφε στα @@, είτε το πολύ πολύ να μου έδινε τα λεφτά μου πίσω. Θα μπορούσα ακόμα και να του επιστρέψω τη βενζίνη μαζί με αναμμένο σπίρτο. Και χάρισμα του το μπιτόνι.
Αντί γι αυτό, διάλεξα να χρησιμοποιήσω τα μέσα που μου προσφέρει η πολιτεία. Μπορεί τελικά να μην αποδειχτεί τίποτα. Μπορεί και να αποδειχτεί, αλλά η τιμωρία να 'ξεχαστεί' κάπου, όπως συμβαίνει καμιά φορά σε αυτή τη χώρα. Το τελευταίο σενάριο δεν είναι καν θεωρητικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους:
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο για παράβαση καθήκοντος, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, έπειτα από καταγγελία για «πνίξιμο» προστίμων που είχε επιβάλει σε επιχειρήσεις η Διεύθυνση Εμπορίου και ιδιαίτερα ότι μείωσε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για υποθέσεις νοθείας καυσίμων.
Εγώ τουλάχιστον έκανα αυτό που μου αναλογούσε και δεν το θεωρώ υπερβολικό. Δεν βγήκα στα κανάλια, δεν έκανα σταυροφορία, δεν έκανα απεργία πείνας. Ξέρω όμως ότι σε αυτό που με αφορά έκανα το μερίδιο της ευθύνης μου. Γιατί το θεωρώ ευθύνη. Ναι, οι αυτεπάγγελτοι έλεγχοι δεν είναι όσο συχνοί θα έπρεπε. Ναι, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Ναι, τα πρόστιμα συχνά μοιάζουν περισσότερο με απαλό χάδι. Αυτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε άμεσα. Έμμεσα, ίσως, πιέζοντας τους πολιτικούς για να διορθώσουν την κατάσταση (γιατί στο κάτω κάτω, αυτοί είναι υπάλληλοι μας). Αν όμως αδιαφορούμε όλοι εμείς, ακόμα και στο ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τέτοια συμβάντα, οι βενζινάδες θα συνεχίζουν ανένδοτοι. Τα έχουν υπολογίσει φαίνεται και το κόστος των προστίμων που μπορεί να τρώνε μια στο τόσο, το βγάζουν σε λίγες μέρες. Τους συμφέρει.
Συχνά, όποτε ακούω/διαβάζω για κάποια ανάλογη ιστορία (είτε σε βενζινάδικο, σε σουπερμάρκετ, νοσοκομείο, οπουδήποτε) αμέσως αρχίζουν τα σχόλια -έστω και σε αστείο ύφος- περί γερμανών, Αρτέμη Μάτσα, ρουφιάνων κλπ. ΟΚ, είμαι 25 χρονών και δεν πρόλαβα ούτε τη χούντα, ούτε φυσικά τη κατοχή. Ξέρω μόνο όσα έχω ακούσει από μεγαλύτερους και όσα έχω διαβάσει από όσο το δυνατόν διαφορετικές πηγές. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που έχει τυπώσει τόσο έντονα στη συλλογική συνείδηση του λαού την άποψη ότι είσαι ρουφιάνος αν πας να καταγγείλεις αυτόν που σε έκλεψε και σου έκανε κακό...
-
Τα σχόλια περί Αρτέμη κτλ αγνόησέ τα. Έκανες πολύ καλά και όλοι μας έτσι έπρεπε να κάνουμε. Σε χώρες του εξωτερικού που θεωρούμε πολιτισμένες όλοι αυτό κάνουν, γι'αυτό δουλεύει το σύστημα πολύ καλύτερα εκεί, και κανείς δεν θεωρείται ρουφιάνος!
Αν βγει πρόστιμο, ενημέρωσέ μας!
-
μπραβο._
-
Ωραιος !!Καλα εκανες!Αμα εμεις οι υπολοιποι καναμε το ιδιο ,ισως να αλλαζαν ορισμενα πραγματα.
-
Φιλε zorz εισαι απολυτα σωστος, και πραγματικα εγω ως πολιτης **σε ευχαριστω **για το χρονο που διεθεσες και για δικο μας καλο.
-
μπράβο σου!
κάντε edit το πρώτο ποστ για να μπορεί ο καθένας να βρίσκει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθείφίλε μου μόνο ρουφιάνος δεν είσαι. δεν θα κάτσεις ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε ελπίζω πολλοί άλλοι να κοιτάμε το κάθε κερατά να νομίζει οτι μπορεί να κοροιδεύει και να υποβιβάζει τη ποιότητα ζωής μας.
μπες στο κόπο όταν βγουν τα αποτελέσματα να ενημερώσεις και εδώ.
κατά τα άλλα 1,07 βάζω εγώ σε πρατήριο εκτός Αττικής και 1,223! έβαλα στη ΒΡ στη Ε.Ο Αθ.-Λαμ μετά τα διόδιο των Αφιδνών (μεγάλος κλέφτης)
-
Εγώ συνήθως βάζω σε πρατήριο BP που έχει την 100άρα 1.369... δεν υπάρχει φτηνότερη bp σε απόσταση 5χλμ από το σπίτι μου.
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Φιλε zorz εισαι απολυτα σωστος, και πραγματικα εγω ως πολιτης **σε ευχαριστω **για το χρονο που διεθεσες και για δικο μας καλο.+1
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Φιλε zorz εισαι απολυτα σωστος, και πραγματικα εγω ως πολιτης **σε ευχαριστω **για το χρονο που διεθεσες και για δικο μας καλο.
+1
+11111....
επιτέλους και ένας που ενεργε, και δεν αμπελοφιλοσοφεί, όπως οι περισσότεροι από εμάςί! Μπράβο! -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εγώ συνήθως βάζω σε πρατήριο BP που έχει την 100άρα 1.369... δεν υπάρχει φτηνότερη bp σε απόσταση 5χλμ από το σπίτι μου.Τώρα θυμήθηκα γιατί δε θα αγόραζα ΠΟΤΕ FSi
-
Να σας πω την αλήθεια, ειδικά η καταγγελία στο 1520 δεν κρατάει παραπάνω από 2 λεπτά οπότε δεν έχουμε δικαιολογία για αδράνεια.. Δεν χρειάζεται να το τραβήξει κανείς μέχρι και τη νομαρχία όπως έκανα εγώ.
Σε κάνα δίμηνο πάντως θα σας ενημερώσω για την έκβαση της υπόθεσης. -
λοιπον εχω το εξης διλημμα:
το Golf 1.6 FSI που εχω υποτιθεται οτι καιει 100αρα.
στην ιταλια ομως δεν εχουν 100αρα. αρα τα 1.6 FSI που κυκλοφορουν εκει (και ειδα αρκετα) βαζουν απλη αμολυβδη.
ξερει κανεις αν τα Golf που εξαγονται στην Ιταλια εχουν υποστει καποια μικροτροποποιηση στον κινητηρα ωστε να δεχονται και 95αρα?
αν ειναι ιδια με αυτα που εξαγονται και στις υπολοιπες χωρες τοτε λεω να βαζω και εγω 95αρα. υπαρχει κανενας αλλος λογος για να μην βαζω? -
Ο κινητήρας FSi έχει την δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τα επιπλέον οκτάνια της 100άρας, δεν έχει όμως κανένα πρόβλημα να κάψει 95άρα.
Βενζίνη ώρα μηδέν!