-
Επεσε και αλλο λιγο αλλα μαλλον ειναι τελευταιες αναλαμπες.
-
οτι χαρηκαμε, χαρηκαμε...
-
βουρ για εγκατάσταση υγραερίου.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επεσε και αλλο λιγο αλλα μαλλον ειναι τελευταιες αναλαμπες.Μια στιγμή... Ο λόγος που είχαν αυξηθεί τόσο πολύ οι τιμές των καυσίμων κατά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, δεν ήταν επειδή έσκασε η είδηση του εμπαργκου και θα ξεμεναμε από καύσιμα? Υπέθεσα ότι οι τιμές έπεσαν επειδή βρήκαμε ως χώρα, άλλο επενδυτή
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Μια στιγμή... Ο λόγος που είχαν αυξηθεί τόσο πολύ οι τιμές των καυσίμων κατά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, δεν ήταν επειδή έσκασε η είδηση του εμπαργκου και θα ξεμεναμε από καύσιμα? Υπέθεσα ότι οι τιμές έπεσαν επειδή βρήκαμε ως χώρα, άλλο επενδυτή
Ποιος σου ειπε οτι ακομα δεν αγοραζουμε απο Ιραν;Αλλιως γιατι να ζηταμε πιστωσεις κλπ;
-
σημερα γεματος χαρα πηγα να γεμισω το κουβαδακι μου απο την Aegean απεναντι απο την Ελαις(Καμινια). Η αντλια εγραψε 34,90 λιτρα. Το ρεζερβουαρ του 500 ειναι 35λιτρα. Συμφωνα με το trip computer (το οποιο νταξ, δεν θεωρω και τοσο αξιοπιστο αλλα και παλι ρε γμτ....μου ελεγε πως ειχα ακομα 50χλμ range)
Το trip computer του 500 εγραψε μεση καταναλωση 6,8L απο το τελευταιο γεμισμα. Το spritmonitor μου εγραψε καταναλωση 7,3L με μαζι τα νουμερα που του προσθεσα.
Μηπως, μηπως λεω με εκλεψαν ?
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
σημερα γεματος χαρα πηγα να γεμισω το κουβαδακι μου απο την Aegean απεναντι απο την Ελαις(Καμινια). Η αντλια εγραψε 34,90 λιτρα. Το ρεζερβουαρ του 500 ειναι 35λιτρα. Συμφωνα με το trip computer (το οποιο νταξ, δεν θεωρω και τοσο αξιοπιστο αλλα και παλι ρε γμτ....μου ελεγε πως ειχα ακομα 50χλμ range)Το trip computer του 500 εγραψε μεση καταναλωση 6,8L απο το τελευταιο γεμισμα. Το spritmonitor μου εγραψε καταναλωση 7,3L με μαζι τα νουμερα που του προσθεσα.
Eξαρταται ποσο γεμισες.Αν γεμισες και τον λαιμο του ρεζερβουαρ μεχρι τα χειλη τοτε σιγουρα χωρεσε παραπανω απο οτι χωραει το ρεζερβουαρ σχετο.
-
Σύμφωνα με την υπογραφή σου, έχεις δύο 500αράκια. Το 1.2 και το 0.9. Το δεύτερο έχει ελάχιστα (0.1 λίτρο στα 100 χλμ) καλύτερη κατανάλωση. Πώς γίνεται αυτό; Η Fiat υπόσχεται πολύ μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με το 1.2. Και δεν μπορείς να πεις ότι οδηγούνται διαφορετικά, οπότε εκεί οφείλεται η ανακολουθία.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σύμφωνα με την υπογραφή σου, έχεις δύο 500αράκια. Το 1.2 και το 0.9. Το δεύτερο έχει ελάχιστα (0.1 λίτρο στα 100 χλμ) καλύτερη κατανάλωση. Πώς γίνεται αυτό; Η Fiat υπόσχεται πολύ μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με το 1.2. Και δεν μπορείς να πεις ότι οδηγούνται διαφορετικά, οπότε εκεί οφείλεται η ανακολουθία.το 1.2 εχει 22000χλμ, το δικύλινδρο εχει 2000χλμ
Λογικα με το περας του χρονου η διαφορα στη καταναλωση θα μεγαλωνει.Μην περιμενεις να δεις χαωδες διαφορα σε σχεση με το 1.2
Ναι ειναι πιο οικονομικο απο το 1.2 τελικα (παρολες τις αμφιβολιες μου) αλλα δεν πλησιαζει καν τα νουμερα που διαφημιζει η φιατ. -
άσχετο. θα προτιμούσες diesel τώρα δλδ?
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
σημερα γεματος χαρα πηγα να γεμισω το κουβαδακι μου απο την Aegean απεναντι απο την Ελαις(Καμινια). Η αντλια εγραψε 34,90 λιτρα. Το ρεζερβουαρ του 500 ειναι 35λιτρα. Συμφωνα με το trip computer (το οποιο νταξ, δεν θεωρω και τοσο αξιοπιστο αλλα και παλι ρε γμτ....μου ελεγε πως ειχα ακομα 50χλμ range)Το trip computer του 500 εγραψε μεση καταναλωση 6,8L απο το τελευταιο γεμισμα. Το spritmonitor μου εγραψε καταναλωση 7,3L με μαζι τα νουμερα που του προσθεσα.
Βενζίνη σε εκείνη την περιοχή μόνο στη shell (που είναι μυρτέα και από τις φτηνότερες).
Και από τις 2 aegean σε εκείνο το σημείο της Πειραιώς έχω παράπονα.
Πάντως παρατήρησε πόσα χλμ θα σου βγάλει, ενδεχομένως να είναι γεμάτος και ο λαιμός, όπως λέει ο BILL33. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
άσχετο. θα προτιμούσες diesel τώρα δλδ?εαν καναμε περισσοτερα χλμ εκτος πολης (ουσιαστικα της κοπελας μου ειναι το 0.9 απλα τυχαινει να το οδηγω εγω πιο συχνα ) ναι, χαλαρα diesel.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μια στιγμή... Ο λόγος που είχαν αυξηθεί τόσο πολύ οι τιμές των καυσίμων κατά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, δεν ήταν επειδή έσκασε η είδηση του εμπαργκου και θα ξεμεναμε από καύσιμα? Υπέθεσα ότι οι τιμές έπεσαν επειδή βρήκαμε ως χώρα, άλλο επενδυτή
Ποιος σου ειπε οτι ακομα δεν αγοραζουμε απο Ιραν;Αλλιως γιατι να ζηταμε πιστωσεις κλπ;
Ανεβαινει η τιμη http://oil.gge.gov.gr/?p=2021
-
-
Το πετρέλαιο όντως έχει πάρει την ανηφόρα. 86 λεπτά πήγε και παρουσιάζει ανοδικές τάσεις. Οπότε ετοιμαστείτε, μαζί με το εμπάργκο τα βλέπω τα πράγματα
-
Ανοδος και σημερα. http://oil.gge.gov.gr/?p=2027
-
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=132224&catid=3
Η πρώτη συμβουλή είναι προφανώς γτπκ: να γεμίζετε το πρωί, γιατί το έδαφος είναι πιο κρύο
Η δεύτερη, το ίδιο: να γεμίζετε όταν το ρεζερβουάρ είναι στη μέση για να μην εξατμίζεται γρήγορα η βενζίνη Δεν έχουν ακούσει για τις βαλβίδες των αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκινήτων, που δεν επιτρέπουν διαρροή ατμών στο περιβάλλον;
Η τέταρτη είναι μάλλον λάθος: μη γεμίζετε αμέσως μετά την πλήρωση της δεξαμενής του πρατηρίου, γιατί θα ρουφήξετε όλη τη λάσπη και τα σκουπίδια. Δεν έχουν φίλτρα οι αντλίες του πρατηρίου;
Η δεύτερη (να γεμίζετε στην αργή ταχύτητα), έχει βάση; Αλλά και να 'χει, θα μας το πει κανένας;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=132224&catid=3Η πρώτη συμβουλή είναι προφανώς γτπκ: να γεμίζετε το πρωί, γιατί το έδαφος είναι πιο κρύο
Η δεύτερη, το ίδιο: να γεμίζετε όταν το ρεζερβουάρ είναι στη μέση για να μην εξατμίζεται γρήγορα η βενζίνη Δεν έχουν ακούσει για τις βαλβίδες των αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκινήτων, που δεν επιτρέπουν διαρροή ατμών στο περιβάλλον;
Η τέταρτη είναι μάλλον λάθος: μη γεμίζετε αμέσως μετά την πλήρωση της δεξαμενής του πρατηρίου, γιατί θα ρουφήξετε όλη τη λάσπη και τα σκουπίδια. Δεν έχουν φίλτρα οι αντλίες του πρατηρίου;
Η δεύτερη (να γεμίζετε στην αργή ταχύτητα), έχει βάση; Αλλά και να 'χει, θα μας το πει κανένας;
Μαλλον αντιγραφη ειναι απο καποιο ξενο site.
- Η αλλαγη θερμοκρασιας απο το πρωι μεχρι το βραδυ δεν ειναι αξια λογου για υπογειες δεξαμενες.
Τα καυσιμα τιμολογουνται στους 15 βαθμους κελσιου.Ομως ο ογκος αλλαζει οταν δεν εχει 15 βαθμους φυσικη θερμοκρασια.Πχ 1000λιτρα 95αρα στους 20,10 βαθμους κελσιου τιμολογουνται ως 993,7 λιρα.Στους 10,40 βαθμους τιμολογουνται ως 1005,6 λιτρα .Στους 32,90 ως 978,2 λιτρα.
2)Τα πρατηρια στην Ελλαδα δεν εχουν ακομα ανακτηση ατμων στα πιστολια οποτε τι ακριβως επιστρεφει στην δεξαμενη;Οι σωστες αντλιες ειτε στο γρηγορο ειτε στο αργο το ιδιο μετρανε.
3)Η βενζινη δεν εξατμιζεται και τοσο γρηγορα,μην τα παραλενε.
4)Οι αντλιες εχουν φιλτρα.Το να μην βαζεις σε καποιον κατα τον ανεφοδιασμο ειναι βασικος κανονας ασφαλειας.Υπαρχει κινδυνος πυρκαγιας.Σε πρατηρια που μετρανε με βεργες τις δεξαμενες εχει και πρακτικο λογο .
Ειτε στο αργο ειτε στο γρηγορο η σωστη αντλια δεν πρεπει να ριχνει λαθος ποσοτητα.
- Η αλλαγη θερμοκρασιας απο το πρωι μεχρι το βραδυ δεν ειναι αξια λογου για υπογειες δεξαμενες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειτε στο αργο ειτε στο γρηγορο η σωστη αντλια δεν πρεπει να ριχνει λαθος ποσοτητα.
Δεν ρίχνει ή δεν πρέπει να ρίχνει; Έχει μια μικρή διαφορά, δε νομίζεις;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Δεν ρίχνει ή δεν πρέπει να ρίχνει; Έχει μια μικρή διαφορά, δε νομίζεις;
Εξηγησε μου την διαφορα αν θελεις .
Βενζίνη ώρα μηδέν!