-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Οι τιμές είναι ανεβασμένες στην εθνική επειδή είναι ακριβότερες οι άδειες εκεί . Και πληρώνουν κατι τέλη , δε θυμάμαι ακριβώς τι .Πληρωνουν ταμειο οδοποιειας... Ενα 5% των κερδων τους αν θυμαμαι καλα και για αυτο οι τιμες ειναι ακριβοτερες!
@Djalma υποθετω οτι το προβλημα επικοινωνιας ειναι απο την δικη σου πλευρα...
Επισης το πρατηριο της εθνικης οδου ειναι ακριβοτερο για τον παραπανω λογο! Οχι γιατι το πρατηριο εχει ενα λογικο κερδος ικανο και επομενως κατα την δικη μου αποψη ειναι σαφεστατα λιγοτερες οι πιθανοτητες να βγαζει το ψωμακι του με δολιο τροπο! Τα συγκεκριμενα -πλην των εταιρικων- ειναι τα πρωτα υποπτα για αθεμιτους τροπους 'βελτιωσης των οικονομικων'! Αλλα αυτα ειναι λιγα και αποτελουν ειδικη περιπτωση... Ας προσεχε ο πατερας σου!@C.L.A.B. τα περισσοτερα πρατηρια μου γνωριζω και παρακολουθω ανεφοδιαζονται καθημερινα η εστω μερα παρα μερα... Οι οικονομικες συγκυριες πλεον δεν μας επιτρεπουν να αγοραζουμε μεγαλες ποσοτητες καυσιμων για να εχουμε αποθηκες!
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Τελικά και η Αμφιθέας είναι ναρκοπέδιο στο θέμα βενζίνη ε;
Και στο θέμα βενζίνη και στο θέμα λακούβες .Πάντως τα περισσότερα αν όχι όλα όσα βρίσκονται πάνω σε αυτό το δρόμο έχουν φάει γερά πρόστημα και κυρίως για νοθεία.Και από τον συγκεκριμένο την είχε πάθει ο πατέρας μου όπως και από έναν άλλο στην Αχιλλέως.Αλήθεια πού μένεις?
Τελικά στην Αμφιθέας υπάρχει κανένα αξιόπιστο πρατήριο διότι αγχώθηκα και γώ με αυτά που διαβάζω...
-
Από μία μικρή ανάλυση βάσει των τιμών του http://www.energy.eu/
Η Ελλάδα έχει από τις 26 χώρες στην βενζίνη τη 3η θέση στη φορολόγηση της βενζίνης (πίσω από την Ολλανδία) και την 8η θέση στη φορολόγηση του diesel. Από πλευράς περιθωρίου κέρδους σε επίπεδο του τρίπτυχου (διύλιση, χοντρε-εμπορία, εμπορία) η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση για τη βενζίνη και στην 2η θέση στο diesel.
Στο τελικό κόστος στην αντλία η Ελλάδα είναι στην 4η θέση στη βενζίνη και στην 5η στο diesel με πρωταθλήτρια την Ιταλία στη βενζίνη και το Η.Β. στο diesel.
Σε επίπεδο επιχειρήσεων που μπορούν να αποφύγουν το ΦΠΑ στο καύσιμο η Ελλάδα έχει την 3η θέση στη βενζίνη και την 6η θέση στο diesel.
όπερ μεθερμηνευόμενον... τι γίνεται με το diesel ρε παίδες και είναι τόσο ακριβό;
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Οι τιμές είναι ανεβασμένες στην εθνική επειδή είναι ακριβότερες οι άδειες εκεί . Και πληρώνουν κατι τέλη , δε θυμάμαι ακριβώς τι .
Πληρωνουν ταμειο οδοποιειας... Ενα 5% των κερδων τους αν θυμαμαι καλα και για αυτο οι τιμες ειναι ακριβοτερες!
@Djalma υποθετω οτι το προβλημα επικοινωνιας ειναι απο την δικη σου πλευρα...
** Ας προσεχε ο πατερας σου**!
[...]Δεν την παλεύεις, σίγουρα. Τι να πρόσεχε, πανέξυπνε συμφορουμίτη? Για πες, να ξέρω.
Όσο για τα άλλα που λες, κάνε ξανά μια σύνταξη γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι λες. Επίσης, γιατί βγάζεις τα εταιρικά απέξω?
Οχι γιατι το πρατηριο εχει ενα λογικο κερδος ικανο και επομενως κατα την δικη μου αποψη ειναι σαφεστατα λιγοτερες οι πιθανοτητες να βγαζει το ψωμακι του με δολιο τροπο! Τα συγκεκριμενα -πλην των εταιρικων- ειναι τα πρωτα υποπτα για αθεμιτους τροπους 'βελτιωσης των οικονομικων'
ΥΓ:
Αλλα αυτα ειναι **λιγα **και αποτελουν ειδικη περιπτωση...
-
Αν καταλαβα καλα, εφερες σαν παραδειγμα για το οτι και τα ακριβα πρατηρια εχουν 'προβληματικες' βενζινες, το οτι ο πατερας σου εβαλε σε 'ακριβο' και μετα ειχε προβλημα.
Στη συνεχεια της κουβεντας ανεφερες οτι το 'ακριβο' ηταν της Ε.Ο.
Ακομα και σ'αυτο το φορουμ υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις μελων που ειχαν προβλημα βαζοντας σε πρατηρια της Ε.Ο.Ενα προχειρο που θυμαμαι ειναι το '212'
Επισης ειναι γνωστο οτι τα πρατηρια της Ε.Ο. ειναι πιο ακριβα απο τα αλλα γιατι εκτος απο το κερδος τους εχουν να καλυψουν και πολυ υψηλα εξοδα δικα τους που προκυπτουν απο τη θεση τους.
Οποτε, το οτι πληρωσε ακριβα ο πατερας σου τη βενζινη, δεν σημαινει οτι ειναι ακριβο το πρατηριο, τουλαχιστον συγκρινομενο με τα πρατηρια που ειναι στις πολεις και στα επαρχιακα δίκτυα.Αυτο μαλλον ηθελε να πει ο μελος86, αλλα επειδη οι μισοι εδω αρπαζομαστε με τους αλλους μισους, πιθανον να ξεφυγε καμια κουβεντα παραπανω
τελος παντων, αν σας μπερδεψα περισσοτερο, αγνοηστε το ποστ μου
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aντε καλέ που συμβαίνουν τετοια πράγματα έξω! Πιθανότερο είναι να είναι φωτο απο βενζινάδικο της Κέρκυρας κατα την καλοκαιρινή σεζόν!!!
Αλήθεια! Τι ακούγεται και εδω για αυριο 1/4? Για κατι αποφασεις απεργίας των βενζινάδων άκουσα!
-
Ετσι κι αλλιώς, με τη αισθητά μειωμένη πλέον χρήση του ΙΧ, τόση που μας χρειάζεται για 2-3 βδομάδες ..... έχουμε !
-
Οσο σκεφτομαι τον φετινο καλοκαιρινό εφιάλτη με τους καλοκακοπροαίρετους επαγγελματίες να θελουν 2€ ... μουδιάζω!
-
Διυλίζουμε τον κώνωπα αυτή τη στιγμή. Αυτό που λέω είναι ότι τα ακριβά πρατήρια δεν είναι απαραίτητο ότι δεν σε κλέβουν. Τα της Ε.Ο. έχουν περισσότερα έξοδα προφανώς. Ορισμένα όμως είναι παράλογα ακριβότερα από τα άλλα. Τέλος πάντων, βαρέθηκα να εξηγώ τα αυτονόητα. Πλέον δε, θα παίζω τζόκερ όταν ΔΕΝ με κλέβουν, ίσως κερδίσω τουλάχιστον τίποτα .
-
ο κλέφτης θέλει να μην ξεχωρίζει.
άρα οι περισσότεροι καλοί κλέφτες, που δεν τους πιάνουν δλδ, έχουν συμβατικά πρατήρια και συμβατικές τιμές.
η επιχειρηματολογία περί των φθηνότερων που υποχρεωτικά είναι κλέφτες είναι επιπέδου τηλεπαραθύρων. απορώ δε πως ξεχνάνε ορισμένοι τις εναρμονισμένες τιμές των γαλατάδων ή τις εκπτώσεις μέσω επιστροφών σε, φαινομενικά ίδια τιμολογια, των σουπερμαρκετάδων.
στην Ελλάδα, δεδομένης της απουσίας των πλέον βασικών ελεγκτικών μηχανισμών, δεν θα έπρεπε να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ο κλέφτης θέλει να μην ξεχωρίζει.
άρα οι περισσότεροι καλοί κλέφτες, που δεν τους πιάνουν δλδ, έχουν συμβατικά πρατήρια και συμβατικές τιμές.
η επιχειρηματολογία περί των φθηνότερων που υποχρεωτικά είναι κλέφτες είναι επιπέδου τηλεπαραθύρων. απορώ δε πως ξεχνάνε ορισμένοι τις εναρμονισμένες τιμές των γαλατάδων ή τις εκπτώσεις μέσω επιστροφών σε, φαινομενικά ίδια τιμολογια, των σουπερμαρκετάδων.
στην Ελλάδα, δεδομένης της απουσίας των πλέον βασικών ελεγκτικών μηχανισμών, δεν θα έπρεπε να ισχύει το τεκμήριο της αθωότηταςΠάντως και στον δικό μου κλάδο, που είναι άσχετος με το αυτοκίνητο, όταν βλέπεις πολύ χαμηλή τιμή συνήθως σε κλέβουν στο ζύγι.
-
Και στο θέμα βενζίνη και στο θέμα λακούβες .Πάντως τα περισσότερα αν όχι όλα όσα βρίσκονται πάνω σε αυτό το δρόμο έχουν φάει γερά πρόστημα και κυρίως για νοθεία.Και από τον συγκεκριμένο την είχε πάθει ο πατέρας μου όπως και από έναν άλλο στην Αχιλλέως.Αλήθεια πού μένεις?
Στην Αμφιθέας εγγυημένη είναι η BP απέναντι από την Αγ.Κυριακή και η Shell απέναντι της δίπλα στη Pizza hut.
-
Ελληνικό μένω, αλλά δουλεύω Καλλιθέα και περνάω από Αμφιθέας πηγαίνοντας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως και στον δικό μου κλάδο, που είναι άσχετος με το αυτοκίνητο, όταν βλέπεις πολύ χαμηλή τιμή συνήθως σε κλέβουν στο ζύγι.Ενώ αν δεν έχει πολύ χαμηλή τιμή συνήθως δεν πονηρεύεσαι και δεν διπλοτσεκάρεις...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως και στον δικό μου κλάδο, που είναι άσχετος με το αυτοκίνητο, όταν βλέπεις πολύ χαμηλή τιμή συνήθως σε κλέβουν στο ζύγι.
Ενώ αν δεν έχει πολύ χαμηλή τιμή συνήθως δεν πονηρεύεσαι και δεν διπλοτσεκάρεις...
Πάντα πρέπει να διπλοτσεκάρεις ως πελάτης. Απλά όταν κάποιος ανταγωνιστής δίνει τιμή κάτω του δικού σου κόστους κάτι παίζει.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Αν καταλαβα καλα, εφερες σαν παραδειγμα για το οτι και τα ακριβα πρατηρια εχουν 'προβληματικες' βενζινες, το οτι ο πατερας σου εβαλε σε 'ακριβο' και μετα ειχε προβλημα.
Στη συνεχεια της κουβεντας ανεφερες οτι το 'ακριβο' ηταν της Ε.Ο.
Ακομα και σ'αυτο το φορουμ υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις μελων που ειχαν προβλημα βαζοντας σε πρατηρια της Ε.Ο.Ενα προχειρο που θυμαμαι ειναι το '212'
Επισης ειναι γνωστο οτι τα πρατηρια της Ε.Ο. ειναι πιο ακριβα απο τα αλλα γιατι εκτος απο το κερδος τους εχουν να καλυψουν και πολυ υψηλα εξοδα δικα τους που προκυπτουν απο τη θεση τους.
Οποτε, το οτι πληρωσε ακριβα ο πατερας σου τη βενζινη, δεν σημαινει οτι ειναι ακριβο το πρατηριο, τουλαχιστον συγκρινομενο με τα πρατηρια που ειναι στις πολεις και στα επαρχιακα δίκτυα.Αυτο μαλλον ηθελε να πει ο μελος86, αλλα επειδη οι μισοι εδω αρπαζομαστε με τους αλλους μισους, πιθανον να ξεφυγε καμια κουβεντα παραπανω
τελος παντων, αν σας μπερδεψα περισσοτερο, αγνοηστε το ποστ μου
Ευχαριστω πολυ...!
Κανονικα το ποστ σου θα ηταν αχρειαστο, αλλα ειναι πολυ θετικο να βλεπεις οτι 2-3 εδω μεσα μπορουν να καταλαβουν τι πραγματικα θελεις να πεις και εκει που δειχνεις να βλεπουν το δασος και οχι το δαχτυλο! -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Δεν την παλεύεις, σίγουρα. Τι να πρόσεχε, πανέξυπνε συμφορουμίτη? Για πες, να ξέρω.
Όσο για τα άλλα που λες, κάνε ξανά μια σύνταξη γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι λες.Βαριεμαι...
Αλλα αυτα ειναι **λιγα **και αποτελουν ειδικη περιπτωση...>
Τα εταιρικα ειναι λιγα γιατι τα περισσοτερα στις εθνικες οδους ειναι ιδιωτων και αποτελουν ειδικη περιπτωση γιατι ειναι τα μονα πρατηρια που πληρωνουν ταμειο οδοποιειας!
Φανταζομαι θα ηταν ιδιαιτερα δυσκολο να το κατανοησεις... -
Παρακαλώ προσέχετε τη συμπεριφορά σας και τα σχόλιά σας [mod]
-
έβαλα 100άρα με 2.035 σήμερα σε BP
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
έβαλα 100άρα με 2.035 σήμερα σε BPγιατί οπωσδήποτε εκατοστάρα? αξίζει?
Βενζίνη ώρα μηδέν!