Καλημερα! Να γραψω τις εντυπωσεις μου απο τις βενζινες που εχω βαλει στο νεο Fiesta 1.0 Ecoboost 125PS.
Ολες οι καταναλωσεις ειναι βασει αντλιας.
Απο 0 χλμ ειχα αρχισει να βαζω V-Power. Εντυπωσεις καλες θα ελεγα. Μεση καταναλωση 6,2 λτ/100χλμ. Κινουμαι σε επαρχιακους δρομους. Μεση τιμη λιτρου της V-Power γυρω στο 1,50 - 1,52.
Καπου στα 2.500 χλμ βαζω ενα γεμισμα με την απλη της AVIN (BEST95 στα 1,497) οπου παρατηρησα τα ιδια πραγματα απο επιδοσεις-τραβηγματα με λιγο καλυτερη καταναλωση. 6,0 λτ/100 χλμ.
Γυριζω παλι V-Power για 2 γεμισματα με τις ιδιες εντυπωσεις οπως στην αρχη και με την ιδια καταναλωση 6,2.
Απο τα 3.500 χλμ αποφασισα να το γυρισω στην 100αρα της AVIN (1,639 το λιτρο)
Εντυπωσεις θετικοτατες-αριστες θα ελεγα.. Καλυτερο τραβηγμα, καλυτερο καυσιμο λογω καθαριστικων και το καλυτερο... μειωμενη καταναλωση..
Καταναλωση 5,8-5,9 λτ/100χλμ. επισης παρατηρω λογω συγκεκριμενων διαδρομων που κανω με CC (στα ιδια χιλιομετρα παντα) οτι οι στιγμιαιες καταναλωσεις ειναι μισο λιτρο πιο κατω αποτι με V-Power που αυτο αποτυπωνεται και στην γενικη μεση.
Επισης μικροτερη διαφορα μεταξυ trip και αντλιας (0,3 λτ απο 0,6 που ηταν με V-Power.... πως εξηγειται αυτο δεν ξερω...)
Στο χρηματικο κομματι που εκατσα και τα υπολογισα μου βγαινει μια η αλλη με την V-Power ή την απλη. Επιστροφη 3% λογω πληρωμης με καρτα Πειραιως, καρτα ποντων και καθε 250 ποντους εξαργυρωση κουπονιου 3€ (3 γεμισματα ενα κουπονι) και κερδισμενων yellow λογω πληρωμης με καρτα.. Οποτε συνολικα ειναι 2€ παραπανω το γεμισμα της 100αρας που πιστευω οτι τα οφελη της χρησης της ειναι πολυ περισσοτερα οποτε και καθιερωνεται..
Εχω κανει ηδη ενα γεμισμα και χθες γεμισα παλι οπου θα το καθιερωσω.