-
Ο χρήστης nisianp έγραψε:
Σε πολύ γνωστό βενζινάδικο με πολύ κίνηση στον Γέρακα έβαλα χθες βενζίνη στο Punto (1.2 8v, 2002). Γέμισε με 47,5 λίτρα, ενώ το ρεζερβουάρ του είναι 47 λίτρα. Ρώτησα τον υπέυθυνο δείχνοντάς του το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου που έγραφε 47 λίτρα, και μου είπε ότι δεν ξέρει τίποτα. Έβαλε έναν υπάλληλο να γεμίσει μία διακριβωμένη φιάλη των 20 λίτρων, έβαλε από την ίδια αντλία 20 λίτρα και η φιάλη έδειξε 20,5 !!!!!!!. Προφανώς πάτησε το κουμπί του τηλεχειριστηρίου και αντί να κλέβει, έβαζε παραπάνω.Όλα τα αυτοκίνητα παίρνουν 3-5 λίτρα παραπάνω από την επίσημη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καθώς βενζίνη αποθηκεύεται και στον 'λαιμό'.
-
Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις που έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου εργαζόμενοι και έμποροι εξέδωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.
Η ΟΒΕ καλεί επίσης τις Ενώσεις βενζινοπωλών και τους βενζινοπώλες «να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις με όποιον τρόπο μπορούν, σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις και ομοσπονδίες εργαζομένων και μικρομεσαίων που θα κινητοποιηθούν». -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε πολύ γνωστό βενζινάδικο με πολύ κίνηση στον Γέρακα έβαλα χθες βενζίνη στο Punto (1.2 8v, 2002). Γέμισε με 47,5 λίτρα, ενώ το ρεζερβουάρ του είναι 47 λίτρα. Ρώτησα τον υπέυθυνο δείχνοντάς του το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου που έγραφε 47 λίτρα, και μου είπε ότι δεν ξέρει τίποτα. Έβαλε έναν υπάλληλο να γεμίσει μία διακριβωμένη φιάλη των 20 λίτρων, έβαλε από την ίδια αντλία 20 λίτρα και η φιάλη έδειξε 20,5 !!!!!!!. Προφανώς πάτησε το κουμπί του τηλεχειριστηρίου και αντί να κλέβει, έβαζε παραπάνω.
Όλα τα αυτοκίνητα παίρνουν 3-5 λίτρα παραπάνω από την επίσημη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καθώς βενζίνη αποθηκεύεται και στον 'λαιμό'.
Βενζινάδικο έχεις ΑληθινεΔια;
Στα 6 χρόνια κατοχής της Lancia, με ανεφοδιασμούς σχεδόν πάντα με λαμπάκι αναμμένο, μόνον μία φορά πήρε 47,5 λίτρα (με χωρητικότητα 47). Τις υπόλοιπες φορές δεν γέμιζαν τον σωλήνα;
Προφανώς και υπάρχει θέμα πειραγμένης αντλίας σ' αυτές τις περιπτώσεις!
Έχω αγοράσει OBD II Bluetooth connector για την BMW και θα κάνω μερικές δειγματοληψίες στα βενζινάδικα από εδώ και πέρα (μέσα από το OBD II μπορείς να δεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια πόσο καύσιμο έχεις πριν και μετά στο ρεζερβουάρ...).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχω αγοράσει OBD II Bluetooth connector για την BMWπως το πες αυτο? τι ειναι ακριβος?
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Έχω αγοράσει OBD II Bluetooth connector για την BMW
πως το πες αυτο? τι ειναι ακριβος?
Δεν είναι κάτι... ειδικό, είναι universal και κάνει για όλα τα αυτοκίνητα μετά το 2000...
Εγώ το αγόρασα από εδώ:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... &viewitem=Χρειάζεσαι μετά ένα πρόγραμμα είτε σε υπολογιστή , είτε σε κινητό, για να διαβάζεις τα στοιχεία. Εγώ το τρέχω σε κινητό με Android και χρησιμοποιώ το Torque.
Το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά. Μεταξύ των codes που διαβάζει, υπάρχουν διάφορα για την ποσότητα της βενζίνης στο τεπόζιτο, κάτι που φυσικά εξαρτάται και από το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Πόσο ακριβής είναι η μέτρηση για το καύσιμο? Γίνεται να το έχεις μόνιμα επάνω, ακόμα και σε ένα ταξίδι? Το Link Που έδωσες δεν δουλεύει γιατί είναι για χώρες εξωτερικού...
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
Για πες... κάνει και για άσσο?
Μια χαρά κάνει. Επειδή όμως το πρόγραμμα είναι σπασμένο (έτσι το στέλνουν από Taiwan κτλ), θα ψάξεις και θα βρεις την πιο πρόσφατη έκδοσή του που κάνει για όλα τα αυτοκίνητα της ίδιας μάρκας, μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή.
Σε opel που το έχω δοκιμάσει, δουλεύει μια χαρά μέχρι και στα τελευταία. Θέλει μόνο προσοχή, όποιος έχει παλιό ΙΧ, να μην αγοράσει κάποια πιο φτηνά με σειριακή θύρα, αλλά με usb, μιας και το OBDII είναι γρήγορο και δεν το καλύπτουν οι ταχύτητες της RS-232.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στα 6 χρόνια κατοχής της Lancia, με ανεφοδιασμούς σχεδόν πάντα με λαμπάκι αναμμένο, μόνον μία φορά πήρε 47,5 λίτρα (με χωρητικότητα 47). Τις υπόλοιπες φορές δεν γέμιζαν τον σωλήνα;
Έχω αγοράσει OBD II Bluetooth connector για την BMW και θα κάνω μερικές δειγματοληψίες στα βενζινάδικα από εδώ και πέρα (μέσα από το OBD II μπορείς να δεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια πόσο καύσιμο έχεις πριν και μετά στο ρεζερβουάρ...).
Χρειαζεται να εχει βενζιναδικο για να καταλαβει οτι και ο λαιμος του αυτοκινητου μπορει να χωρεσει καυσιμο?
Αφου γεμιζεις λοιπον, θα επρεπε να ξερεις οτι μετα το γεμισμα χρειαζονται αρκετουτσικα χιλιομετρα για να αρχισει ο δεικτης να κατεβαινει προς τα κατω πραγμα που οφειλεται στην αδυναμια του φλοτερ να μετρησει το συγκεκριμενο καυσιμο... Στην 147 μου εχω βαλει 62 λιτρα καυσιμου με αναφερομενο στο βιβλιαρακι ρεζερβουαρ 60 λιτρων!
Απο εκει και περα το 'λαμπακι' δεν εχει κ ιδιαιτερη σημασια... Λαμπακι μπορεις να εχεις και στα 7 λιτρα οπως επισης και στα 5 και στα 2 και στο 1 λιτρο!Αυτα απο καποιον που εχει πρατηριο...
-
και πως το συνδεεις στο αυτοκινητο?
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
και πως το συνδεεις στο αυτοκινητο?οbd
όπως και στο vagcom που έχω. OBD σε usb
-
υπάρχει κανένας οδηγός γι αυτό???
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
Πόσο ακριβής είναι η μέτρηση για το καύσιμο? Γίνεται να το έχεις μόνιμα επάνω, ακόμα και σε ένα ταξίδι? Το Link Που έδωσες δεν δουλεύει γιατί είναι για χώρες εξωτερικού...
H μέτρηση είναι όσο ακριβές είναι το όργανο στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου. Στα καινούρια αυτοκίνητα, αρκετά ακριβές. Προφανώς, υπολογίζει την ποσότητα εντός του τεπόζιτου και όχι του ...σωλήνα...
(Αν και επιμένω πως αυτό είναι περισσότερο αστικός μύθος, παρά η πραγματικότητα! )και πως το συνδεεις στο αυτοκινητο?
Στα περισσότερα αυτοκίνητα βρίσκεται στο κάτω μέρος του ταμπλό, στο δικό μου είναι κοντά στο άνοιγμα της πόρτας του οδηγού. Είναι μια φύσα που βάζεις πάνω αυτό το module. Δεν είναι κάτι πολύπλοκο, απλώς δεν γίνεται να το έχεις μόνιμα επάνω, γιατί τραβάει λίγο ρεύμα από την μπαταρία: άρα όταν το αυτοκίνητο το παρκάρουμε πρέπει να το βγάζουμε, όταν κινείται, μπορεί να είναι συνεχώς σε λειτουργία. Σ' αυτή την περίπτωση, πρέπει να υπάρχει και φορτιστής αυτοκινήτου για το κινητό που θα τρέχει η εφαρμογή!
υπάρχει κανένας οδηγός γι αυτό???
Δεν χρειάζεσαι οδηγό ιδιαίτερο...
- Συνδέεις το OBD II module στην φύσα του αυτοκινήτου (συνήθως γράφει OBD επάνω..>).
- Κάνεις pair το module με το κινητό (με τον ίδιο τρόπο που κάνεις pair ένα bluetooth ακουστικό.
- Τρέχεις την εφαρμογή και αυτομάτως βρίσκει το module και εμφανίζει τα δεδομένα.
Εγώ χρησιμοποιώ το Torque σε Android, που είναι δωρεάν.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Χρειαζεται να εχει βενζιναδικο για να καταλαβει οτι και ο λαιμος του αυτοκινητου μπορει να χωρεσει καυσιμο?
Αφου γεμιζεις λοιπον, θα επρεπε να ξερεις οτι μετα το γεμισμα χρειαζονται αρκετουτσικα χιλιομετρα για να αρχισει ο δεικτης να κατεβαινει προς τα κατω πραγμα που οφειλεται στην αδυναμια του φλοτερ να μετρησει το συγκεκριμενο καυσιμο... Στην 147 μου εχω βαλει 62 λιτρα καυσιμου με αναφερομενο στο βιβλιαρακι ρεζερβουαρ 60 λιτρων!
Απο εκει και περα το 'λαμπακι' δεν εχει κ ιδιαιτερη σημασια... Λαμπακι μπορεις να εχεις και στα 7 λιτρα οπως επισης και στα 5 και στα 2 και στο 1 λιτρο!Αυτα απο καποιον που εχει πρατηριο...
Πώς γίνεται να συμβαίνει τόσο σπάνια αυτό; Έχω κάνει δεκάδες γεμίσματα με το αυτοκίνητο, πάντα το ρεζερβουάρ είχε λίγη βενζίνη, αλλά μόνον μία φορά έφτασε στα 47,5 λίτρα! Το βρίσκεις λογικό;
Τώρα που θα μπορώ να έχω και την μέτρηση από το OBD, πολύ θα ήθελα να δω αν θα παίζουν τέτοια κόλπα....
-
Εξαρταται απο το αυτοκινητο... Στην αλφα -οπως λογικα και στο δικο σου- μου ειχε συμβει 3-4 φορες στα 5,5 χρονια που το ειχα και μαλιστα τις περισσοτερες ετυχε σε ενα απο τα πρατηρια μου που βρισκεται σε δρομο με κλιση!
Για να μην παρεξηγηθω δεν λεω απαραιτητα οτι το πρατηριο που πηγες δεν σε εκλεψε, αν και απο την αντιμετωπιση του συναδελφου μου δειχνει οτι μαλλον ειναι καθαρος! Δεν εχω ξανακουσει για πρατηριουχο να βγαζει εξω το λιτρομετρο... (by the way ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εβαλε 20 λιτρα και να εδειξε το λιτρομετρο 20,5 ειναι τρομακτικη αποκλιση για την αντλια του και τεραστια χασουρα για τον ιδιο)
Απλα λεω οτι το να μπει μισο λιτρο παραπανω βενζινη απο την ονομαστικη χωρητικοτητα του ρεζερβουαρ δεν αποτελει απο μονο του κατι το μεμπτο...
Οσο για τον ελεγχο μεσω της θυρας OBD και παλι δεν νομιζω οτι θα βγαλεις ασφαλη συμερασματα γιατι οι μεταβλητες εξακολουθουν να ειναι παρα πολλες οπως και η ακριβεια των οργανων εξαιρετικα ασταθης! Ο μονος τροπος για να παρακολουθησεις κατι τετοιο ειναι με τετραδιακι και μετρηση ποσοτητας καυσιμων και διανυθεντων χιλιομετρων! -
το τετραδιάκι μας έκαψε...
μας κλέβουν σίγουρα και το έχω βάλει στο κόστος μου.
Το εχω αποδεκτεί.Αν πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος που δε κλέβει σίγουρα...
Δωστε μου το πρατήριο να παω να βάλω και να σας πω ποση διαφορά έχει από το δικό μου που με κλέβει
-
Σημερα φουλαρα, εφτασα ενα βηματακι πριν το λαμπακι. Μετα απο 405,8 χλμ πιστευω πως ειναι καλα με κινηση μεσα στην πολη. Εβαλα βενζινη με τιμ λιτρου 1,577€ και μπηκαν στο ρεζερβουαρ σχεδον 43 λιτρα (αν δεν απατωμαι 42 και κατι) προς 74€ . Και περσυ τετοια εποχη με το 50ρικο θα ημουν κομπλε.
-
Εμένα (BMW) έχει ένα κρυφό μενού όπου δείχνει τα λίτρα καυσίμου σε κάθε μισό του ρεζερβουάρ και όλο μαζί και πόσο δείχνει στο βελόνα (προφανώς είναι μια μέση μέτρηση αρκετών δευτερολέπτων για να μην παίζει η βελόνα). Υποθέτω ότι σε πολλές άλλες BMW θα πρέπει να υπάρχει τέτοια δυνατότητα χωρίς χρήση εξωτερικής συσκευής.
Όμως ακόμα και αν υποθέσω ότι η μέτρηση είναι ακριβής μετράει μόνο μέχρι 31+34=65 λίτρα όταν η επίσημη τιμή είναι 70 και έχω βάλει μέχρι 75+λτ.... Οπότε η χρήση του μπορεί να γίνει με ασφάλεια μόνο μέχρι τα 65 λίτρα... -
υπαρχει στο κρυφό μενού μας αλλά δε το έχω παίξει... (μου το έλεγε ο ΝΙκος στο άλλο topic που έχουμε gia ta BMW)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το τετραδιάκι μας έκαψε...
μας κλέβουν σίγουρα και το έχω βάλει στο κόστος μου.
Το εχω αποδεκτεί.Αν πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος που δε κλέβει σίγουρα...
Δωστε μου το πρατήριο να παω να βάλω και να σας πω ποση διαφορά έχει από το δικό μου που με κλέβει
Πάντα απολαυστικός ο κογιώτης
-
Κι εγώ το μόνο που κοιτάω είναι πόσο καίει το αμάξι σε λίτρα/100χλμ.
Γεμίζω 3-4 φορές σε ένα βενζινάδικο και αν καίει πολύ το αμάξι δεν ξαναβάζω ποτέ εκεί (καταλαβαίνω ότι με κλέβουν αν καίει περίπου 10% περισσότερο).Έχω μερικά βενζινάδικα που κλέβουν λίγο και βάζω μόνο από εκεί - δυστυχώς έτσι ήταν και έτσι θα είναι.
Βενζίνη ώρα μηδέν!