-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Το κακο ειναι οτι πλεον ο κοσμος κυνηγαει τη φθηνη ταμπελα!
Τι πρέπει να κυνηγάει δηλαδή ο κόσμος;
Αυτο που κανει ο QsisVTS... Ενα καλο και δοκιμασμενο πρατηριο με λογικες τιμες!
Αυτο που μου ειπε καποιος που ειναι ολη του τη ζωη στα καυσιμα και αντικατοπτριζει την λιανικη τιμη αγορας των καυσιμων ειναι οτι 'Ολοι που πουλανε φθηνα δεν ειναι λαμογια. Αλλα ολα τα λαμογια πουναλε φθηνα!' Αν νομιζετε οτι ειστε αρκετα κωλοφαρδοι για να πετυχετε τιμιο βενζινα που να πουλα φθηνα... go ahead! Αλλα αμφιβαλλω για το ποσο θα τα καταφερετε!Βρειτε 1-2 πρατηρια που να κερδισουν την εμπιστοσυνη σας και να διατηρουν τιμες κοντα στον μεσο ορο και απο εκει και περα μεινετε σε αυτα... Εχω πετυχει ανθρωπους να ψαχουν τα πρατηρια επι ποση ωρα για να κερδισουν 0,01€ στο λιτρο!
-
Το θέμα είναι ότι ο παραπάνω επαγγελματίας προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι φθηνό= κακής ποιότητας καύσιμο /κλοπή στην αντλία... Κάτι που προφανώς δεν ισχύει ...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
'Ολοι που πουλανε φθηνα δεν ειναι λαμογια. Αλλα ολα τα λαμογια πουναλε φθηνα!'
Ξεχνά τη πιο βασική παράμετρο.
Τα λαμόγια πουλάνε και φθηνά και ακριβά και δεν μπορείς να τους εντοπίσεις, οπότε γενικεύεις και τους θεωρείς όλους λαμόγια.
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να βρω κάποιον εύκολο και γρήγορο τρόπο να εντοπίζω ποιός κάνει απάτες.
Αν μπορείς να μου προτείνεις εσύ κάποιους ώστε να καταλαβαίνω αν είναι λαμόγιο ο άλλος θα χαρώ πολύ να τους μάθω. -
Ο χρήστης imago έγραψε:
Οπότε αυτό που μένει να ρωτήσουμε το μέλος86 είναι, αν βέβαια ξέρει και θέλει να μας πει, αν υπάρχουν κάποια σημάδια με βάση τα οποία να πιθανολογήσουμε. Π.χ. τι σημαίνει ότι ένα πρατήριο έχει πέντε υπαλλήλους που κάθονται. Ή έχει μόνο έναν που κάθεται. Ή έναν που τρέχει και δεν προλαβαίνει και δεν παίρνει άλλους. Τέτοια πράγματα, εμπειρικά.Δεν νομιζω οτι μπορει να κρινεις με αυτον τον τροπο...
Μαλλον εμπειρικα θα πρεπει να το κανεις!Βαλε 2-3 φορες ας πουμε και απο εκει και περα κρινεις τα παντα! Ειτε αυτο εχει να κανει με την εμφανιση του πρατηριου, ειτε με την εξυπηρετηση (φανταζομαι οτι αφηνει εξαιρετικα ασχημη εντυπωση το φαινομενο που παρατηρειται σε καποια πρατηρια της Shell με την Vpower, αλλα σας διαβεβαιω οτι δεν συμβαινει σε ολα...), ειτε με την ποιοτητα του καυσιμου (εχει τυχει να βαλω σε πρατηριο 20€ βενζινη και να χρειαστει να ξαναβαλω σε 20 χλμ)! Την τιμη την αφηνω απ΄ εξω γιατι ειναι εμφανης και πριν μπεις στο πρατηριο...
Ολα αυτα νομιζω οτι μετρανε...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
'Ολοι που πουλανε φθηνα δεν ειναι λαμογια. Αλλα ολα τα λαμογια πουναλε φθηνα!'
Ξεχνά τη πιο βασική παράμετρο.
Τα λαμόγια πουλάνε και φθηνά και ακριβά και δεν μπορείς να τους εντοπίσεις, οπότε γενικεύεις και τους θεωρείς όλους λαμόγια.
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να βρω κάποιον εύκολο και γρήγορο τρόπο να εντοπίζω ποιός κάνει απάτες.
Αν μπορείς να μου προτείνεις εσύ κάποιους ώστε να καταλαβαίνω αν είναι λαμόγιο ο άλλος θα χαρώ πολύ να τους μάθω.Αν εχεις ορεξη να ψαξεις κατσε και βρες σε τι τιμες πουλουσαν τα τελευταια 2-3 πρατηρια που πιαστηκαν με τα τσιπακια... Ψαξε το Avin στην Αθηνα, ψαξε το Cyclon στην Θεσσαλονικη!
Το θέμα είναι ότι ο παραπάνω επαγγελματίας προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι φθηνό= κακής ποιότητας καύσιμο /κλοπή στην αντλία... Κάτι που προφανώς δεν ισχύει ...
Ε τοτε τι γκρινιαζεις σαν την χηρα στο κρεβατι?
-
Εμένα μου αρέσει η Aegean που βάζω ... Φθηνή και ποιοτική ...
Δεν φαίνεται να κλέβει η αντλία ( τουλάχιστον εξωφθαλμα) και έχει καλής ποιότητας καύσιμο... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ερώτηση...γιατί ενώ το βαρέλι έχει πέσει κάτω $75 η βενζίνη παραμένει πανάκριβη στην Ελλάδα?
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.c ... s.business
Αν η τιμή του πετρελαίου αύριο γινόταν με κάποιο μαγικό τρόπο 0 δολάρια το βαρέλι, η τιμή στα πρατήρια θα ήταν γύρω στο 1 ευρώ. Ο λόγος είναι οτι ο κυρίως φόρος (ΕΦΚ) είναι φίξ ποσό και όχι ποσοστό επι της αξίας.
Και γιατί όταν ανέβαινε το πετρέλαιο η βενζίνη πήγαινε από 1 στο 1.2?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ερώτηση...γιατί ενώ το βαρέλι έχει πέσει κάτω $75 η βενζίνη παραμένει πανάκριβη στην Ελλάδα?
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.c ... s.business
Αν η τιμή του πετρελαίου αύριο γινόταν με κάποιο μαγικό τρόπο 0 δολάρια το βαρέλι, η τιμή στα πρατήρια θα ήταν γύρω στο 1 ευρώ. Ο λόγος είναι οτι ο κυρίως φόρος (ΕΦΚ) είναι φίξ ποσό και όχι ποσοστό επι της αξίας.
Και γιατί όταν ανέβαινε το πετρέλαιο η βενζίνη πήγαινε από 1 στο 1.2?
Μιλάς για το καλοκαίρι του 2008 που οι τιμές είχαν φτάσει επίπεδα ρεκόρ. Τότε ήταν ακριβό το καύσιμο και πιό μικροί οι φόροι. Μετά το φθινόπορο του 2008 άρχισε να πέφτει η διεθνής τιμή και στις αρχές του 2009 αν θυμάμαι καλά οι τιμές στα πρατήρια είχαν πέσει κάτω απο 90 λεπτά.
Στη συνέχεια και ενώ η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, η τιμή συνεχώς αυξάνεται λόγω φόρων. (3 αυξήσεις στον ΕΦΚ και 2 στο ΦΠΑ)
Αν η τιμή του πετρελαίου φτάσει πάλι τα επίπεδα 2008 με τους φόρους που έχουμε τώρα τότε
-
-
Τι φτηνά και ακριβά λέτε ρε παιδιά; Εμένα σαν καταναλωτή με νοιάζει το κράτος να κάνει τους ελέγχους που προβλέπονται και ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ για να είναι οκ και ο ακριβός και ο φτηνός πρατηριούχος και γω να επιλέξω με τα κριτήρια μου.
Γιατί αλλιώς τι πρέπει να κάνω; Να μυρίσω τα δάχτυλά μου ή να το στρίψω κορόνα-γράμματα; Γιατί πρέπει πάντα το μπαλάκι να πάει σε μένα τον καταναλωτή; Δεν είναι δικαίωμά μου, το κράτος μου να έχει μηχανισμούς ελέγχου που να με προστατεύουν; Οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε ζούγκλα. Και αφήστε κατά μέρους τα ρητά περί φθηνών και ακριβών πρατηρίων. Το πα και θα το ξαναπώ: 'ο φόβος φυλάει τα έρημα' -
Ερώτηση:
Το τρίτο δεκαδικό (0,00Χ) τι λόγο ύπαρξης έχει και γιατί αναγράφεται στις ταμπέλες, από τη στιγμή που δεν υπάρχει νόμισμα που να το υποστηρίζει; -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Ερώτηση:
Το τρίτο δεκαδικό (0,00Χ) τι λόγο ύπαρξης έχει και γιατί αναγράφεται στις ταμπέλες, από τη στιγμή που δεν υπάρχει νόμισμα που να το υποστηρίζει;Μάλλον δεν έχεις δει λογαριασμό COSMOTE (ΤΕΣΣΕΡΑ δεκαδικά !! )...
Πέρα από την πλάκα, το '9' σαν τρίτο δεκαδικό ενεργεί ενθαρρυντικά για κάποιους 'καταναλωτές' σ' αυτήν τη χώρα . -
Βασικά παίζει κανονικοτατα ρόλο στην διαμόρφωση της τελικής τιμής. Θα βάλεις πολλά λίτρα, δεν θα πας να βάλεις μόνο 1 λίτρο για να σου ζητηθεί το τρίτο δεκαδικό...
-
Μα σε ένα σύνηθες φουλάρισμα με 30 λίτρα η αξία του 3ου δεκαδικού είναι μηδαμινή, ένα-δυο ευρωλεπτά.. Μάλλον για ψυχολογικούς λόγους το έχουν αφήσει...
-
Αλλιως 'χτυπαει' στο ματι το 1,499 και αλλιως το 1,50
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Αν εχεις ορεξη να ψαξεις κατσε και βρες σε τι τιμες πουλουσαν τα τελευταια 2-3 πρατηρια που πιαστηκαν με τα τσιπακια... Ψαξε το Avin στην Αθηνα, ψαξε το Cyclon στην Θεσσαλονικη!
Σε ποιο cyclon αναφερεσαι; Καποιο λινκ; Ή εστω πμ.
-
Παιδιά μια ερώτηση προς όσους έχουν εμπειρία εξωτερικού. Στις υπόλοιπες χώρες της ευρώπης και δη της ευρωζώνης συμβαίνει αυτό το κακό χάλι με νοθευμένα καύσιμα και πειραγμένες αντλίες για εδώ μαζεύτηκαν όλες οι πατέντες?
-
Α σόρρυ, δεν είχα καταλάβει ότι εννοείτε το 1.499 σε σχέση με το 1.500.
Νόμιζα ότι μιλάτε γενικά για το 3ο δεκαδικό της τιμής. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση προς όσους έχουν εμπειρία εξωτερικού. Στις υπόλοιπες χώρες της ευρώπης και δη της ευρωζώνης συμβαίνει αυτό το κακό χάλι με νοθευμένα καύσιμα και πειραγμένες αντλίες για εδώ μαζεύτηκαν όλες οι πατέντες?οταν η Ελλαδα εχει 2πλασια πρατηρια απο τη Γερμανια, ειναι λογικο οι πρατηριουχοι να 'μην βγαινουν' πουλωντας σε λογικες τιμες, επειδη εχουν χαμηλο τζιρο (σε σχεση με τη Γερμανια). Ετσι, 'αναγκαζονται' ειτε να κλεβουν στις αντλιες ειτε να νοθευουν το προιον.
επισης, οταν σπασει ο διαολος το ποδι του και πιασουν καποιον, το προστιμο ειναι αστειο μπροστα στο κερδος που εχει ηδη βγαλει, επομενως δεν υπαρχει κανενας λογος να αλλαξουν πρακτικη.
με λιγα λογια, θα πρεπει να κλεισει το 50-70% των πρατηριων προκειμενου οι υπολοιποι να κερδιζουν ικανοποιητικα λεφτα στηριζομενοι στον τζιρο και οχι στην κλοπη.
ειμαι σιγουρος οτι αν με καποιο μαγικο τροπο απο αυριο ελεγχονταν ολα τα πρατηρια καθε μηνα, τα λουκετα θα ηταν εκατονταδες ανα εβδομαδα.
παρολαυτα, η τιμη της βενζινης θα επεφτε ελαχιστα, καθως οπως σωστα εχει ειπωθει, περιπου 1€/λιτρο ειναι μονο οι φοροι του κρατους. Το κερδος ομως για τον καταναλωτη θα ηταν σημαντικο, καθως η ποιοτητα του καυσιμου θα ηταν πολυ καλη, και δεν θα τον εκλεβαν στη ποσοτητα. Υπολογιστε οτι αν μια αντλια κλεβει 7% (συνηθες σε αυτους που πιανουν), στα 50 λιτρα ο πρατηριουχος εχει βαλει στην τσεπη του 5€ επιπλεον 'μαυρα'. Επι 200 διελευσεις τη μερα, ειναι 1000€ μεροκαματο.
το κρατος ΔΕΝ θελει να λυθει το προβλημα, διαφορετικα θα το ειχε λυσει σε 10 μερες...
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Ερώτηση:
Το τρίτο δεκαδικό (0,00Χ) τι λόγο ύπαρξης έχει και γιατί αναγράφεται στις ταμπέλες, από τη στιγμή που δεν υπάρχει νόμισμα που να το υποστηρίζει;Στα 30 κ.μ(30000 λτ) καυσίμου (ενδεικτικά) των δεξαμενών του πρατηρίου , η διαφορά 0,001*30000=30Ε
που είναι το μεροκάματο του υπαλληλου στην αντλία !!!(εντάξει χωρίς τις ασφαλιστικές κρατήσεις)
Βενζίνη ώρα μηδέν!