-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αλλιως 'χτυπαει' στο ματι το 1,499 και αλλιως το 1,50Και φυσικά δεν έχουν σκοπό να μας δελεάσουν με ένα 1.49, οπότε τους βολεύει αυτή η τακτική.
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Ερώτηση:
Το τρίτο δεκαδικό (0,00Χ) τι λόγο ύπαρξης έχει και γιατί αναγράφεται στις ταμπέλες, από τη στιγμή που δεν υπάρχει νόμισμα που να το υποστηρίζει;Όλοι οι παραπάνω λόγοι συν αυτόν:
Μες τη παραζάλη της ημέρας, το 1.496 ισούται με το 1.469. Αλλά το 1.5 ποτέ δεν είναι ίσο με το 1.47. -
Με τα τρία δεκαδικά εγώ κάνω άλλο παιχνίδι. Πάντα είχα καλή μνήμη και με συγκινούσαν οι ιστορικές ημερομηνίες. Έτσι η τιμή 1.453 είναι η άλωση της Πόλης. Το 1.526 μια ναυμαχία του Οθωμανικού ναυτικού, το 1.583 η ναυμαχία της Ναυπάκτου. Προ του σοκ ανόδου ήμασταν στην περίοδο των πρώτων σταυροφοριών και συχνά πυκνά έβρισκα βενζίνη σε τιμή Σχίσματος Εκκλησιών 1.054. Τώρα βάζω σε τιμή χρονιάς πώλησης Κύπρου στη Βενετία, 1.489. Ελπίζω να μη φτάσουμε σε τιμές Κιουτσούκ Καϊναρτζή, Λάμπρου Κατσώνη ή Φιλικής Εταιρίας...
-
Μας βλέπω να φτάνουμε την ολυμπιάδα του Πεκίνου!
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Μας βλέπω να φτάνουμε την ολυμπιάδα του Πεκίνου!Υπάρχει σίγουρα σε 100άρα στην Κρήτη.
-
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Με τα τρία δεκαδικά εγώ κάνω άλλο παιχνίδι. Πάντα είχα καλή μνήμη και με συγκινούσαν οι ιστορικές ημερομηνίες. Έτσι η τιμή 1.453 είναι η άλωση της Πόλης. Το 1.526 μια ναυμαχία του Οθωμανικού ναυτικού, το 1.583 η ναυμαχία της Ναυπάκτου. Προ του σοκ ανόδου ήμασταν στην περίοδο των πρώτων σταυροφοριών και συχνά πυκνά έβρισκα βενζίνη σε τιμή Σχίσματος Εκκλησιών 1.054. Τώρα βάζω σε τιμή χρονιάς πώλησης Κύπρου στη Βενετία, 1.489. Ελπίζω να μη φτάσουμε σε τιμές Κιουτσούκ Καϊναρτζή, Λάμπρου Κατσώνη ή Φιλικής Εταιρίας...αναμείνατε γαλλική επανάσταση
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
'Ολοι που πουλανε φθηνα δεν ειναι λαμογια. Αλλα ολα τα λαμογια πουναλε φθηνα!'Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως, μετά από εμπειρία τουλάχιστον 4 ετών... Βάζω από τα πιο φθηνά πρατήρια της ανατολικής μεριάς του πολεοδομικού συγκροτήματος και δεν είχα προβλήματα ούτε με νοθεία, ούτε με κλέψιμο ποσότητας.
Για τη νοθεία στο καύσιμο φαίνεται από το μοτέρ, για την ποσότητα, πάντα το γεμίζω (και συνήθως με αναμμένο λαμπάκι) οπότε έχω μια αρκετά καλή εικόνα του πόσο πρέπει να βάλει και το συγκρίνω με το τι μπαίνει. Όχι απολύτου ακρίβειας μέθοδος, αλλά πιστεύω αρκετά κοντά στην αλήθεια...
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Με τα τρία δεκαδικά εγώ κάνω άλλο παιχνίδι. Πάντα είχα καλή μνήμη και με συγκινούσαν οι ιστορικές ημερομηνίες. Έτσι η τιμή 1.453 είναι η άλωση της Πόλης. Το 1.526 μια ναυμαχία του Οθωμανικού ναυτικού, το 1.583 η ναυμαχία της Ναυπάκτου. Προ του σοκ ανόδου ήμασταν στην περίοδο των πρώτων σταυροφοριών και συχνά πυκνά έβρισκα βενζίνη σε τιμή Σχίσματος Εκκλησιών 1.054. Τώρα βάζω σε τιμή χρονιάς πώλησης Κύπρου στη Βενετία, 1.489. Ελπίζω να μη φτάσουμε σε τιμές Κιουτσούκ Καϊναρτζή, Λάμπρου Κατσώνη ή Φιλικής Εταιρίας...Η ναυμαχία της Ναυπάκτου έγινε το 1571 και όχι το 1583 και όσο για τη 'ναυμαχία' που λες το 1526, υποψιάζομαι ότι εννοείς τη μάχη του Μοχάτς του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, δεν είναι ναυμαχία (mohácsi, την έχω αναφέρει εδώ viewtopic.php?f=13&t=18868&start=555 και επόμενα)
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Αυτο που κανει ο QsisVTS... Ενα καλο και δοκιμασμενο πρατηριο με λογικες τιμες!
Αυτο που μου ειπε καποιος που ειναι ολη του τη ζωη στα καυσιμα και αντικατοπτριζει την λιανικη τιμη αγορας των καυσιμων ειναι οτι 'Ολοι που πουλανε φθηνα δεν ειναι λαμογια. Αλλα ολα τα λαμογια πουναλε φθηνα!'Από αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι όποιος πουλάει ακριβά - και δη πανάκριβα - αποκλείεται να είναι λαμόγιο δεδομένου ότι ΟΛΑ τα λαμόγια πουλάνε φθηνά. Σωστά ;
-
Ευχαριστώ για τις διορθώσεις (so much for my good memory).
Πάντως στην Κρήτη ήδη ψιθυρίζεται το όνομα του Ζαν Λυκ Πικάρντ... -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
'Ολοι που πουλανε φθηνα δεν ειναι λαμογια. Αλλα ολα τα λαμογια πουναλε φθηνα!'
Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως, μετά από εμπειρία τουλάχιστον 4 ετών... Βάζω από τα πιο φθηνά πρατήρια της ανατολικής μεριάς του πολεοδομικού συγκροτήματος και δεν είχα προβλήματα ούτε με νοθεία, ούτε με κλέψιμο ποσότητας.
Για τη νοθεία στο καύσιμο φαίνεται από το μοτέρ, για την ποσότητα, πάντα το γεμίζω (και συνήθως με αναμμένο λαμπάκι) οπότε έχω μια αρκετά καλή εικόνα του πόσο πρέπει να βάλει και το συγκρίνω με το τι μπαίνει. Όχι απολύτου ακρίβειας μέθοδος, αλλά πιστεύω αρκετά κοντά στην αλήθεια...
το ιδιο κανω και γω: ερευνα αγορας στην περιοχη και επιλογη αναμεσα απο 2-3 φθηνα πρατηρια. Στο παρελθον εχω τσακωσει 1-2 να κλεβουν στις αντλιες, εκανα καταγγελια, και δεν ξαναεβαλα. Απλα πραγματα.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Με τα τρία δεκαδικά εγώ κάνω άλλο παιχνίδι. Πάντα είχα καλή μνήμη και με συγκινούσαν οι ιστορικές ημερομηνίες. Έτσι η τιμή 1.453 είναι η άλωση της Πόλης. Το 1.526 μια ναυμαχία του Οθωμανικού ναυτικού, το 1.583 η ναυμαχία της Ναυπάκτου. Προ του σοκ ανόδου ήμασταν στην περίοδο των πρώτων σταυροφοριών και συχνά πυκνά έβρισκα βενζίνη σε τιμή Σχίσματος Εκκλησιών 1.054. Τώρα βάζω σε τιμή χρονιάς πώλησης Κύπρου στη Βενετία, 1.489. Ελπίζω να μη φτάσουμε σε τιμές Κιουτσούκ Καϊναρτζή, Λάμπρου Κατσώνη ή Φιλικής Εταιρίας...
Η ναυμαχία της Ναυπάκτου έγινε το 1571 και όχι το 1583)
Αν βάλεις και την αύξηση του ΕΦΚ, ίσως βγαίνει σωστά η ναυμαχία.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Ευχαριστώ για τις διορθώσεις (so much for my good memory).
Πάντως στην Κρήτη ήδη ψιθυρίζεται το όνομα του Ζαν Λυκ Πικάρντ...Έφτασαν δηλαδή στον Spock...
-
μου αρέσει που το έχουμε πάρει στο χαλαρό
κουτσάν σε ποιό ιστορικό γεγονός βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μου αρέσει που το έχουμε πάρει στο χαλαρόκουτσάν σε ποιό ιστορικό γεγονός βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή
Τεράστιο ιστορικό γεγονός, όχι αστεία : το μεσημεράκι διασταυρώθηκα με το αυτοκίνητο με τον ΓΑΠ που κατέφτασε στο ξενοδοχείο που μένω στην Πάρο...Οδηγούσε ο ίδιος (δεν τον είδα, μου το είπαν οι άλλοι) και περάσαμε ξυστά σε ένα πολύ στενό δρόμο ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο ενώ έβγαινα...
-
από λίγο δλδ
-
Χθές ερχόμενος στη πόλη των Ιωαννίνων, μετά από μικρή βόλτα και περνώντας από τα παραδοσιακά φθηνότερα πρατήρια της πόλης, είδα πάνω κάτω σε όλα τα πρατήρια τιμή 1,49Ε για την απλή. Λίγα χιλιόμετρα απ το κέντρο της πόλης όμως, (4-5 χλμ) άνοιξε ένα νέο πρατήριο AVIN με τιμή της απλής 1,43 και της 100άρας 1,55Ε. Πολύ καλή τιμή για τις μέρες μας πιστεύω, λογικά θα είναι τιμή γνωριμίας, καθώς ήταν ολοκαίνορυιο το πρατήριο και ακόμη δεν το είχαν τελειοποιήσει (πχ το mini market ακόμα φτιάχνοταν, ενώ δεν είχε 'αέρα' για τα λάστιχα ). Φυσικά το τίμησα! Πιο πρίν είχα βάλει βενζινη στην Θεσσαλονίκη με 1,49 νομίζω σε ένα jetoil
-
Διάβαζα σε μία εφημερίδα ότι όντως η αύξηση του φόρου στα καύσιμα όχι μόνο δεν έφερε περισσότερα έσοδα, αλλά τα μείωσε και δημιούργησε και κρίση στον χώρο του αυτοκινήτου. Το θέμα είναι θα αλλάξει κάτι? Δλδ να πουν οκ, μλκία κάναμε => μείωση του φόρου. Μπα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
με λιγα λογια, θα πρεπει να κλεισει το 50-70% των πρατηριων προκειμενου οι υπολοιποι να κερδιζουν ικανοποιητικα λεφτα στηριζομενοι στον τζιρο και οχι στην κλοπη.
[...]
παρολαυτα, η τιμη της βενζινης θα επεφτε ελαχιστα, καθως οπως σωστα εχει ειπωθει, περιπου 1€/λιτρο ειναι μονο οι φοροι του κρατους.Γιατί θα πέσει η τιμή αν κλείσουν 50-70% των πρατηρίων? Μάλλον το αντίθετο θα γίνει.
Βενζίνη ώρα μηδέν!