-
Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας δημοσιογράφος...ο Θέμος Αναστασιάδης της Βρετανίας (του μοιάζει και μιλάνε με τον ίδιο τρόππο κιόλας πλάκα πλάκα) που γράφει σε περιοδικά για Ferrari και Mclaren...και οκ έγινε δήμαρχος Λονδίνου..και ο Θεός ο Κλάρκσον του Top Gear μισεί το Diesel...αλλά όλοι αυτοί...το τελευταίο που τους νοιάζει είναι η τιμή του καυσίμου και πόσο κάιει και όλα αυτά...
Είχα ένα 1400 yaris του 2004 και τώρα έχω ένα 1300 Corsa με τον κινητήρα της Fiat...Οκ εκείνο είχε 70 κάτι άλογα και το Corsa έχει 95...αλλά ρε συ τραβάει σαν σκυλί...δεν κολώνει πουθενά...και με air condition ιστορίες τα πάντα αναμμένα άιντε να κάψει μεικτά maximum 5lt/100...
Και αυτό που λες με την οδήγηση ε τι να σε πω...δεν βλέπω διαφορές...τι οδηγάω στη πόλη,τι πάω πχ καμμιά Σάρτη που έχει στροφές και ανηφόρες μόνο στη ροπή βρίσκώ διαφορά που στο diesel γαμάει...
Ούτε με ενδιαφέρει να οδηγάω σαν κάγγγουρας ούτε να βγαίνω στο περιφερειακό και να καρφώνομια με 140-150....Τώρα αν μου το συγκρίνεις με κάνα 2λιτρο βενζίνη ή κάνα 1.600 ecoboost ε χαίρω πολύ θα ναι πιο γρήγορα...αλλά σε μικρά κυβικά...το diesel απλά γαμάει...
Ένας φίλος πήρε ένα Gullieta diesel και μιλάμε γαμάει άσχημα...και έχει απίστευτη αίσθηση οδήγησης...
-
Το ότι έχει 35% περισσότερη ισχύ το Κόρσα τα λέει όλα. Φαντάσου να είχες έναν 100άρι βενζίνης της Φορντ με τα 125 άλογα!!!
Πες τον φίλο σου να πάρει μια βόλτα την 1400άρα Multiair με τα 170 άλογα...
-
Oi μικρές διαφορές στην ταχύτητα δεν με απασχολούν...έχω οδηγήσει το νέο 1000ρι micra και το Fiat Panda και το Seat Mii και όλα μου άρεσαν πάνω κάτω...
Το micra ήταν πολύ ωραίο και πολιτισμένο...το Fiat Panda απλά κυλούσε στο δρόμο...δεν άκουγες απολύτως τπτ αλλά οκ σε ταξίδια είχες θέμα...και με το Μii νιώθεις πως οδηγάς μεγάλο αμάξι...αλλά δεν με απασχολούσε που δεν πολυτραβούσαν...
Στο κάθε μέρα αυτό δεν πάιζει και τόσο ρόλο..
Το diesel είναι και πιο οικονομικό και έχει πολύ καλές επιδόσεις...οκ πιο καινούργιο αμάξι και με 95 άλογα...
Αλλά ξαναλέω.....όσο βγαίνουν τόσο καλά Diesel αλλά και αέρια και έχουν και επιδόσεις αλλά και οικονομία...ε σε λίγο καιρό μόνο οι γκαυλωμένοι με την ταχύτητα θα έχουν βενζινοκίνητα...
όταν πχ για να πάω Αθήνα με την βενζίνη ήθελα 120 πάνε έλα και με το diesel θέλω 75...ε τι άλλο να πω....σκέψου το αυτό κάθε μέρα αλλά οκ με λιγότερα χιλιόμετρα...σκέψου τι γλυτώνεις..
Να δίνω τώρα 30-40% περισσότερα λεφτά σε servise-καύσιμα-τέλη κυκλοφορίας απλά και μόνο γιατί της βενζίνης έχουν καλύτερη αίσθηση ή είναι πιο ελαφριά...για κανένα λόγο απλά... -
Δική σου άποψη, αλλά μην πας να την επιβάλεις. Το 50% των αυτοκινήτων στην ΕΕ και κοντά το 80% παγκοσμίως είναι βενζινοκίνητα.
-
Τι είμαι ρε συ για να επιβάλω...? Την άποψή μου λέω απλά...
Και επίσης σε πολλές χώρες που είπες πως δεν θέλουν να ακούνε για Diesel η τιμή της βενζίνης δεν έχει καμμιά σχέση με την τιμή εδώ στο Ελλαδιστάν...Εδώ Σκόπια πας και η Βενζίνη έχει 1,30...
Απλά στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης η βενζίνη για άλλους λόγους έχει γίνει πανάκριβη....
Αν είχε εδώ 0,80 η άιντε 1 ευρώ όπως πριν 6-7 χρόνια ούτε θα συζητούσαμε τώρα.... -
Ο χρήστης Jordan1986 έγραψε:
....ειλικρινά δεν βρίσκεις λόγο ύπαρξης των αυτοκινήτων με βενζίνη πλέον..Απλώς να γελάσω και εγώ λιγάκι....
-
Να δούμε ποιος θα γελάει στο πρατήριο καυσίμων μεγάλε.....όλοι μπρούκληδες μου θέλετε ταχύτητες και γρήγορες στροφές...
-
Να δούμε ποιος θα γελάει στο πρατήριο καυσίμων μεγάλε.....όλοι μπρούκληδες μου θέλετε ταχύτητες και γρήγορες στροφές...Μα για την οικονομία παίρνεις ένα diesel, προφανώς θα σου βγαίνει φθηνότερο από την βενζίνη...απλώς κατάφερες μέσα στην προηγούμενη σελίδα να γράψεις τόσα άστοχα ή ανεδαφικά μαζεμένα, που όντως μου έφτιαξες τη μέρα
-
Τόσα ξες τόσα λές.....
-
Τόσα ξες τόσα λές.....Ευτυχώς που ήρθες να μας τα μάθεις εσύ
-
Εγώ ούτε μαθήματα κάνω ούτε κοροιδεύω....
**Διεγράφη προσωπική επίθεση και απρεπείς χαρακτηρισμοί προς άλλο μέλος.
Για συμμαζέψου. Δεν φτάνει που έχεις άδικο, εξυβρίζεις και τους συνομιλητές σου! Δεν θα μείνεις για πολύ καιρό κοντά μας με αυτή την συμπεριφορά... [MOD]**
-
Μου αρέσει που διαφωνείτε αλλά σε διαφορετικό επίπεδο!
Όποιος θέλει οικονομία ή να σέρνει κανένα τροχόσπιτο (!) πάει στο ντήζελ. Όποιος γουστάρει πολιτισμένη κίνηση, γκάζι, κάνει 5.000 χλμ το χρόνο ή απλά έχει βαθιά τσέπη και δεν τον νοιάζει η τιμή του καυσίμου πάει στη βενζίνη.
Και αυτά έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες. -
Δυστυχως το ντιζελ ειναι μονοδρομος για οσους οδηγουν σε καθημερινη βαση και διανυουν αρκετα χλμ.
Ειναι και η βενζινη πανακριβη παιδες,γιαυτο ολοι σερνονται στον δρομο σαν τον επιταφιο.
Αττικη οδος και ολοι πανε με 90-100 χλμ/ωρα και καλα κανουν οι ανθρωποι. -
Θα ενστερνιστώ την αποψη του Jordan1986.
Καθότι και εγώ, το ίδιο έχω διαπιστώσει, καμία σχέση σε επιδόσεις το diesel με ένα ατμοσφαιρικό βενζίνα στα ίδια άλογα πάνω κάτω...καλά σε οικονομία δεν υπάρχει καν μέτρο σύγκρισης.
Τώρα αν συγκρίνουμε turboβενζίνα ,ειδικά κάτι μικρά gti,opc κ.α, με τα diesel των 90 αλόγων είναι αλλού άσχετα αν η ροπή είναι ίδια ή αρκετά κοντά. -
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Μου αρέσει που διαφωνείτε αλλά σε διαφορετικό επίπεδο!
Όποιος θέλει οικονομία ή να σέρνει κανένα τροχόσπιτο (!) πάει στο ντήζελ. Όποιος γουστάρει πολιτισμένη κίνηση, γκάζι, κάνει 5.000 χλμ το χρόνο ή απλά έχει βαθιά τσέπη και δεν τον νοιάζει η τιμή του καυσίμου πάει στη βενζίνη.
Και αυτά έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες.Εγω παντως και 5000χλμ να εκανα... και βαθια τσεπη να ειχα.... παλι πετρελαιοκινητο θα επερνα... απλα με πιο μεγαλο κινητηρα!!!
Εχτες εκανα το Θεσσαλονικη - Αθηνα και το κοντερ ηταν κλειδωμενο στα 160.... ανηφορες κατηφορες χωρις να κολαει πουθενα.... και σε καποια σημεια ανεβαζε ανετα χωρις να λαχανιαζει!!! Με το ιδιο αμαξι (clio III) με το 1.4 ατμοσφαιρα ή το 1.2 τουρμπο, που ειναι και τα 3 στα 100 αλογα, δεν κραταει ετσι τα χιλιομετρα!!!
Για εμενα οι βενζινες ειναι μονο για σπορ εκδοσεις... πχ Clio RS 203hp οταν δεν μπορω να εχω ενα τετοιο αμαξι τοτε το πετρελαιο ειναι μονοδρομος σε ολα!!!
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το τραγικό είναι ότι λόγω οικονομικής κατάστασης, έχει φτάσει ο κόσμος να συζητάει αν είναι καλύτερο τό ένα η το άλλο με βάση μια ελάχιστη διαφορά στη τιμή.
Το είδα στον εαυτό μου , από εκεί που κοίταγα την τιμή στην αντλία και με χάλαγε και σερνόμουνα στο δρόμο, βρέθηκα σε μια άλλη κατάσταση που η βενζίνη είναι πολύ φτηνότερη, δεν πληρώνεις διόδια, και μένει και κάτι λίγο στην άκρη να πας καμία εκδρομή να τό χαρείς οδηγώντας, ούτε που με ξανά απασχόλησε το θέμα.
Αν δεν είχε ο κόσμος τόση οικονομική στενότητα, τέτοιες συζητήσεις δεν θα υπήρχαν καν. -
Η διαφορά στην τιμή δεν είναι ελάχιστη. Ακόμα και να εξισωθεί μελλοντικά η τιμή βενζίνης και πετρελαίου τα πετρελαιοκίνητα θα είναι και πάλι πολύ πιο οικονομικά.
Η στροφή προς τα πετρελαιοκίνητα θα γινόταν ακόμα και αν δεν υπήρχε κρίση από τη στιγμή που απελευθερώθηκε η κίνησή τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι τρελές τιμές της βενζίνης και η κρίση απλά επιτάχυναν την αλλαγή. -
Παλιοτερα δεν υπηρχαν συζητησεις για diesel επειδη δεν επιτρεποταν στην Αθηνα.
-
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
Καθότι και εγώ, το ίδιο έχω διαπιστώσει, καμία σχέση σε επιδόσεις το diesel με ένα ατμοσφαιρικό βενζίνα στα ίδια άλογα πάνω κάτω...καλά σε οικονομία δεν υπάρχει καν μέτρο σύγκρισης.
Τώρα αν συγκρίνουμε turboβενζίνα ,ειδικά κάτι μικρά gti,opc κ.α, με τα diesel των 90 αλόγων είναι αλλού άσχετα αν η ροπή είναι ίδια ή αρκετά κοντά.γενικα το πετρελαιο βγαζει πιο πολυ δυναμη γιατι εχει και πιο πολυ ενεργεια ανα λιτρο.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Τώρα αν συγκρίνουμε turboβενζίνα ,ειδικά κάτι μικρά gti,opc κ.α, με τα diesel των 90 αλόγων είναι αλλού άσχετα αν η ροπή είναι ίδια ή αρκετά κοντά.γενικα το πετρελαιο βγαζει πιο πολυ δυναμη γιατι εχει και πιο πολυ ενεργεια ανα λιτρο.
Προφανώς εννοείτε και οι δύο τα turbo-diesel, γιατί αν συγκρίνετε ατμοσφαιρικά βενζίνης και πετρελαίου θα γελάμε όλοι μαζί. Συγκρίνοντας λοιπόν turbo-diesel με ατμοσφαιρικά βενζίνης -στην ίδια ιπποδύναμη- προφανώς η ροπή θα είναι υπερ του turbo-diesel. Αυτό απλώς μας λέει ότι το turbo-diesel είναι πιο άνετο σε 'μέσες' καθημερινές καταστάσεις, π.χ. εντός πόλης, σε ταξίδια κλπ. Γι'αυτό και χρησιμοποιούνται τέτοιοι κινητήρες για οικογενειακά, αυτοκίνητα πόλης κλπ. Επίσης, λόγω ροπής, κατανάλωσης και άνετου ταξιδιού, χρησιμοποιούνται σε φορτηγά και γενικά σε μεγάλα οχήματα. Τα θέματα ρύπων τα αφήνω στην άκρη γιατί είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση (και όχι υπερ των diesel)
Από την άλλη όμως, κανένας -μα κανένας- κατασκευαστής δεν έχει βγει να πει ότι τα δικά του sport αυτοκίνητα θα τα βγάλει σε diesel. Τι έχουμε δει τα τελευταία 40 χρόνια ? Τα Audi R10 και το Golf GTD. Αυτά...ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν κινητήρες βενζίνης, ηλεκτρικά μοτέρ ή υβριδικά.
Νομίζω ότι τα ίδια τα χαρακτηριστικά του καυσίμου και των κινητήρων έχουν ήδη κατασταλάξει τους κατασκευαστές και τα μοντέλα τους μετά από 30-40 χρόνια, εμείς γιατί ακόμα το συζητάμε ?
Βενζίνη ώρα μηδέν!