-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Αυτό προϋποθέτει ότι δεν θα έχει κάνει πρώτη παρόμοια κίνηση η Τουρκία ή αλλιώς ότι θα πρέπει η διπλωματία μας να προλάβει την τουρκική διπλωματία.
Καλό, ε;;;Αυτό είναι το (κάπως...ΓΙΓΑΝΤΙΟ) πρόβλημα...!! Η ελληνική διπλωματία να νικήσει την τουρκική
Μπα... θ' αρχίσω να κοιτάω προς το υδρογόνο τελικά...
Δεν ειναι μονο το να νικησει η Ελληνικη διπλωματια την Τουρκικη. Ειναι το ποσο σπουδαια ειναι η Ελλαδα για τις ΗΠΑ η οποιονδηποτε αλλο.
Οι Τουρκοι φτυσανε τους΅Αμερικανους για το Ιρακ και τωρα τα εχουν μελι γαλα. Γιατι νομιζετε; Γιατι εχουν συνορα και ειναι κοντα με την μεση ανατολη. Γιατι ειναι Μουσουλμανοι και ειναι στο ΝΑΤΟ και φυσικα τους θελουν στην ΕΕ. Εστω και αν εχουν δημοκρατια της πλακας. Εστω και αν τα ανθρωπινα δικαιωματα τα γραφουν ξερετε που. Εστω και αν το εθνικο τους σπορ ειναι οι παραβιασεις στο Αγαιο. Ειναι στρατηγικος συμμαχος. Τελος θεματος.
Πιστευετε αν ποτε το Αιγαιο γινοταν θαλασα με πετρελαιοκοιτασματα θα ειμαστε ανετοι και ωραιοι να τα εκμεταλευτουμε; Οι Τουρκοι θα μας τρωγανε ζωντανους. Αν ειχαν και την παραμικρη υποψια οτι θα βρισκαμε κατι που τους εδινε μειονεκτημα δεν θα το αφηναν ποτε να συμβει. Η νομιζετε οτι θα φωναζαμε αερα και θα σκιαζοντουσαν.
Νικος
-
Είσαι υπερβολικός!
Δεν θα φωνάζαμε μόνο αέρα...θα φοράγαμε και φουστανέλλες με τσαρούχια!!!...Αυτά φοβούνται!!!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ειναι το ποσο σπουδαια ειναι η Ελλαδα για τις ΗΠΑ η οποιονδηποτε αλλο.
Γι'αυτό φταίμε εμείς.
Όταν έρχεται ο Κλίντον και αφήνεις τους κομμουνιστές να τον ρεζιλεύουν, τον ίδιο τον πρόεδρο της δημοκρατίας να τον βρίζει κατάμουτρα (η Ολμπράιτ είχε φύγει αφρισμένη) και όταν μέσα στους Ολυμπιακούς αφήνεις πάλι τους κομμουνιστές να βάζουν πανό στον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ 'Πάουελ δολοφόνε', και πόσα άλλα, τότε τι περιμένεις?Και το Ισραήλ δεν είναι τίποτα. Το μισούνε όλοι οι γείτονές του, δεν έχει πετρέλαιο, είναι μικρότερο κι από μας και όμως έχει κερδίσει την εύνοια (και κάτι παραπάνω...) της Αμερικής.
Έχουμε τη δυνατότητα και με το παραπάνω. Απλώς πρέπει να μην αυτοπυροβολούμαστε όπως πάντα, να φερθούμε λίγο έξυπνα και να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς τους πρασινο-κοκκινο-κιτρινο-μπλε χαραμοφάηδες!
-
Ειναι το ποσο σπουδαια ειναι η Ελλαδα για τις ΗΠΑ η οποιονδηποτε αλλο.
Γι'αυτό φταίμε εμείς.
Όταν έρχεται ο Κλίντον και αφήνεις τους κομμουνιστές να τον ρεζιλεύουν, τον ίδιο τον πρόεδρο της δημοκρατίας να τον βρίζει κατάμουτρα (η Ολμπράιτ είχε φύγει αφρισμένη) και όταν μέσα στους Ολυμπιακούς αφήνεις πάλι τους κομμουνιστές να βάζουν πανό στον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ 'Πάουελ δολοφόνε', και πόσα άλλα, τότε τι περιμένεις?Και το Ισραήλ δεν είναι τίποτα. Το μισούνε όλοι οι γείτονές του, δεν έχει πετρέλαιο, είναι μικρότερο κι από μας και όμως έχει κερδίσει την εύνοια (και κάτι παραπάνω...) της Αμερικής.
Έχουμε τη δυνατότητα και με το παραπάνω. Απλώς πρέπει να μην αυτοπυροβολούμαστε όπως πάντα, να φερθούμε λίγο έξυπνα και να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς τους πρασινο-κοκκινο-κιτρινο-μπλε χαραμοφάηδες!
Kάνε έναν κόπο και ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες.
-
Σιγά μωρέ που μου θιχτήκανε ο Μπίλλυ ο Σαξοφωνέ και η φακλάνα η Ωλμπράιτ... Που μαλακία είχαν κάνει οι Σέρβοι και τη γλιτώσανε τη φάλαινα απ'τα χέρια των Ναζί! Μαζί με τους άλλους ομόθρησκούς της έπρεπε ν' αφήσουν να τη ρίξουν στο καμίνι!
-
Όταν σε επισκέπτεται ο πλανητάρχης κι εσύ ως ηγεσία κράτους φέρεσαι έτσι... τότε είσαι άξιος της τύχης σου...
Μόνο που εδώ δε μιλάμε για ένα άτομο, όλοι είμαστε Έλληνες.
Και δε χρωστάμε τίποτα να πληρώνουμε το λαικισμό του κάθε πολιτικάντη που θέλει να χαιδέψει τον κάθε εκτός-πραγματικότητας-αντι-εβραίο-αντι-αμερικανό-κι-εγώ-δεν-ξέρω-τι-άλλο αριστερό για να τον ψηφίσει. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σιγά μωρέ που μου θιχτήκανε ο Μπίλλυ ο Σαξοφωνέ και η φακλάνα η Ωλμπράιτ... Που μαλακία είχαν κάνει οι Σέρβοι και τη γλιτώσανε τη φάλαινα απ'τα χέρια των Ναζί! Μαζί με τους άλλους ομόθρησκούς της έπρεπε ν' αφήσουν να τη ρίξουν στο καμίνι!Σοβαρολογεις ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σιγά μωρέ που μου θιχτήκανε ο Μπίλλυ ο Σαξοφωνέ και η φακλάνα η Ωλμπράιτ... Που μαλακία είχαν κάνει οι Σέρβοι και τη γλιτώσανε τη φάλαινα απ'τα χέρια των Ναζί! Μαζί με τους άλλους ομόθρησκούς της έπρεπε ν' αφήσουν να τη ρίξουν στο καμίνι!
Σοβαρολογεις ;
Δυστυχώς!!!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σιγά μωρέ που μου θιχτήκανε ο Μπίλλυ ο Σαξοφωνέ και η φακλάνα η Ωλμπράιτ... Που μαλακία είχαν κάνει οι Σέρβοι και τη γλιτώσανε τη φάλαινα απ'τα χέρια των Ναζί! Μαζί με τους άλλους ομόθρησκούς της έπρεπε ν' αφήσουν να τη ρίξουν στο καμίνι! -
Όταν σε επισκέπτεται ο πλανητάρχης κι εσύ ως ηγεσία κράτους φέρεσαι έτσι... τότε είσαι άξιος της τύχης σου...Μόνο που εδώ δε μιλάμε για ένα άτομο, όλοι είμαστε Έλληνες.
Και δε χρωστάμε τίποτα να πληρώνουμε το λαικισμό του κάθε πολιτικάντη που θέλει να χαιδέψει τον κάθε εκτός-πραγματικότητας-αντι-εβραίο-αντι-αμερικανό-κι-εγώ-δεν-ξέρω-τι-άλλο αριστερό για να τον ψηφίσει.Καλά πιστεύεις σοβαρά ότι θα άλλαζε η εξωτερική πολιτική της Αμερικής αν δεν γινόταν η διαδήλωση;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Όταν σε επισκέπτεται ο πλανητάρχης κι εσύ ως ηγεσία κράτους φέρεσαι έτσι... τότε είσαι άξιος της τύχης σου...
Μόνο που εδώ δε μιλάμε για ένα άτομο, όλοι είμαστε Έλληνες.
Και δε χρωστάμε τίποτα να πληρώνουμε το λαικισμό του κάθε πολιτικάντη που θέλει να χαιδέψει τον κάθε εκτός-πραγματικότητας-αντι-εβραίο-αντι-αμερικανό-κι-εγώ-δεν-ξέρω-τι-άλλο αριστερό για να τον ψηφίσει.Καλά πιστεύεις σοβαρά ότι θα άλλαζε η εξωτερική πολιτική της Αμερικής αν δεν γινόταν η διαδήλωση;
Η διαδήλωση είναι το λιγότερο
Το κυρίως είναι η ανεπάρκεια των πολιτικάντηδων, που δεν μπορούν να αναδείξουν τα πλεονεκτήματά μας στην υπερδύναμη και που δεν κάνουν κανένα κόπο για να την πείσουν (έχουμε και μια ομογένεια εκεί πέρα, αλλά πέρα βρέχει για την αξιοποίησή της...).
Και δεν κάνουν καμία προσπάθεια προσέγγισης της Αμερικής επειδή κάνουν αμάν για να τους ψηφίσει κι ο τελευταίος αντι-αμερικανός... -
Για σκέψου το καλύτερα. Ποια νομίζεις ως πλεονεκτήματα μας σε σχέση πάντα με την Τουρκία που θα μπορούσε να τα εκλάβει ως τέτοια και οι ΗΠΑ; Μην σκέφτεσαι τι θεωρείς εσύ ως προτερήματα μας αλλά τι συγκριτικά πλεονεκτήματα έχουμε σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας.
-
Λοιπόν:
-είμαστε η μόνη αναπτυγμένη χώρα στα Βαλκάνια, ενώ η Τουρκία δεν είναι, και επομένως μπορούμε να είμαστε πολύ χρήσιμος σύμμαχος στα Βαλκάνια.
-είμαστε αναπτυγμένη χώρα γενικώς (εντάξει μ'αυτό γελάω κι εγώ , αλλά σε σύγκριση με την Τουρκία πάντα), κάτι που κάνει ένα σύμμαχο πιο σεβάσμιο και χρήσιμο.
-μπορεί οι Τούρκοι να είναι δίπλα στα πετρέλαια, αλλά πετρέλαιο (ίσως) έχουμε κι εμείς και, ούτως ή άλλως, έχουμε χρήσιμη γεωστρατηγική θέση.Μπορούμε δηλ να είμαστε χρήσιμοι για τους Αμερικανούς, εδώ που βρήκαμε και κάναμε τη χώρα μας! Δεν είμαστε Ισλανδία, είμαστε σε σταυροδρόμι!
-Έχουμε τη δεύτερη ισχυρότερη ομογένεια εκεί, μετά το Ισραήλ, αλλά την αφήνουμε εντελώς αναξιοποίητη.
Τέλος, σκέψου το Ισραήλ: είναι 99% ίδια περίπτωση με μας ('φλεγόμενες' περιοχές έξω απ'τα σύνορά του-στρατηγική θέση-αναπτυγμένο κράτος-ομογένεια στην Αμερική).
Απλώς, έχει πολύ πιο δραστήριους πολιτικούς ικανούς να αξιοποιήσουν όλα τα πλεονεκτήματά του.edit: και το Ισραήλ έχει δίπλα την Τουρκία, αλλά οι Αμερικανοί πάλι το θεωρούν χρήσιμο σύμμαχο, απλώς γιατί έδειξε τι μπορεί να προσφέρει!
-
Αυτή είναι η εικόνα που εμείς βλέπουμε για τον εαυτό μας δυστυχώς και δεν έχει καμία σημασία για την εξυπηρέτηση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή μας.
Όσο για το Ισραήλ δεν είμαστε τόσο ίδιοι. Δεν έχει σχέση πόσοι αποτελούν μια μειονότητα ή πόσους γιατρούς έχει αλλά πόσο οικονομικά και πολιτικά ισχυρή είναι. Φαντάζεσαι τι παράπονα θα πρέπει να είχαν οι Κουβανοί από τη μειονότητα τους. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σοβαρολογεις ;
Δυστυχώς!!!
Πως το λέγανε; Zig heil ;
-
τι σημαίνει zig heil?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τι σημαίνει zig heil?διόρθωση:sieg heil= χαίρε νίκη
ή με τη νίκη, πιό ελεύθερα μεταφρασμένο.
Απευθυνόταν προς τον Χίτλερ, αναλλάξ με το heil Hitler...
-
Τι άλλο θα διαβάσουμε πλεον σε αυτό το φόρουμ....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τι σημαίνει zig heil?http://www.answers.com/topic/sieg-heil
Sieg Heil, 'Νίκη Χαίρε !', χιτλερικός χαιρετισμός
(είναι, μεταξύ άλλων, αυτό που φώναζαν μαζεμένοι χιλιάδες Ναζί στο στάδιο στη Νυρεμβέργη και αλλού. Ε, έχουμε ακούσει τέτοια και στο Forum, δυστυχώς )
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αυτή είναι η εικόνα που εμείς βλέπουμε για τον εαυτό μας δυστυχώς και δεν έχει καμία σημασία για την εξυπηρέτηση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή μας.
Όσο για το Ισραήλ δεν είμαστε τόσο ίδιοι. Δεν έχει σχέση πόσοι αποτελούν μια μειονότητα ή πόσους γιατρούς έχει αλλά πόσο οικονομικά και πολιτικά ισχυρή είναι. Φαντάζεσαι τι παράπονα θα πρέπει να είχαν οι Κουβανοί από τη μειονότητα τους.Μα αυτά είναι αντικειμενικά πλεονεκτήματα, δεν είναι μόνο στα μάτια των Ελλήνων.
Το Ισραήλ έχει δυνατή και πλούσια ομογένεια και μάλιστα και οργανωμένη, αυτό ακριβώς λέω!
Εμείς έχουμε δυνατή και πλούσια ομογένεια αλλά ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ! Γι'αυτό ευθύνονται οι πολιτικοί μας, που δεν κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια να γίνει η ομογένειά μας πανίσχυρο λόμπι.Δεν είναι τα παράπονά μου στην ομογένεια. Αυτή είναι πρόθυμη (και ούτε καν συγκρίνεται σε πλούτο με άλλες ομογένειες, εκτός απ'του Ισραήλ). Το ζήτημα είναι οι πολιτικοί μας να την αξιοποιήσουν.
Βενζίνη ώρα μηδέν!