-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Γιάννη σε σύγκριση με το Leon πως σου φάνηκε?Τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα!
Το Leon κατ΄αρχάς ήταν το τετρακίνητο, αφού δεν βρήκαν δικίνητο. Είχε φθαρμένα λάστιχα και πιθανώς πεσμένα αμορτισερ.
Πολύ δυσκολία να βγάλει την δύναμη. Όλο τράβηγμα στο τιμόνι κατά την επιτάχυνση! Πάντως πολύ περισσότερη δύναμη στις μεσαίες (ελέω τούρμπο).
Γενικά, πιο τραχύ αυτοκίνητο.Η C4 είναι ένα πολιτισμένο, γρήγορο αυτοκίνητο! Καλή δύναμη και θετικό τράβηγμα. Λίγο μαλακή μου φάνηκε, ίσως είναι η 'γαλλική' ανάρτηση, ίσως τα πεσμένα αμορτισερ, ίσως ότι δεν σου δίνει αίσθηση του πόσο γρήγορα πηγαίνεις. Αλλά πάλι δεν την δοκίμασα σε στροφές!
Και φαντάζομαι ότι οι Γάλλοι δεν ξέχασαν να στήνουν ένα αυτοκίνητο! -
Καλά, το τετρακίνητο Leon δυσκολευόταν να βάλει κάτω τη δύναμή του ενώ η μπροστοκίνητη C4 δεν είχε πρόβλημα;
-
Λογικό είναι. Η C4 έχει λιγότερη ροπή.
-
νομιζω ειναι πολυ θετικο που καταφερες τελικα να οδηγησεις και τα 2. Τουλαχιστον τωρα μπορεις να επιλεξεις εχοντας ιδιαν αποψη
-
Γιάννη, τι αίσθηση έχει το τιμόνι που γυρνάει μόνο η στεφάνη? (όχι την αίσθηση στο δρόμο, την ψυχολογία που νομίζεις ότι δεν στρίβεις)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Γιάννη, τι αίσθηση έχει το τιμόνι που γυρνάει μόνο η στεφάνη? (όχι την αίσθηση στο δρόμο, την ψυχολογία που νομίζεις ότι δεν στρίβεις)Eάν μου επιτρέπεις να σου πω εγώ που μόλις παρέλαβα μια 1600.
Δεν το πολυ καταλαβαίνεις....ίσως και να το συνήθισα. -
different is good παίδες!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eάν μου επιτρέπεις να σου πω εγώ που μόλις παρέλαβα μια 1600.
Δεν το πολυ καταλαβαίνεις....ίσως και να το συνήθισα.Έτσι πρέπει να είναι. Δεν είναι τυχαίο που δεν έχει σχολιαστεί αρνητικά από κανένα περιοδικό του χώρου...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καλά, το τετρακίνητο Leon δυσκολευόταν να βάλει κάτω τη δύναμή του ενώ η μπροστοκίνητη C4 δεν είχε πρόβλημα;Μεγάλη ροπή από χαμηλές στροφές+φθαρμένα λάστιχα+πιθανόν ψιλοπεσμένα αμορτισέρ+σχετικά γλυστερό οδόστρομα+όχι πλήρη τετρακίνηση, εμφάνιζε αντιδράσεις του τιμονιού στην επιτάχυνση (ακόμα και με 3η)
Η C4 βγάζει πολύ πιο γραμμικά την (μικρότερη) ροπή της και την οδήγησα και σε καλή άσφαλτο.
-
Τελικά αποφάσισες Γιάννη (εάν δεν κάνω λάθος);
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τελικά αποφάσισες Γιάννη (εάν δεν κάνω λάθος);Μάλον προς Leon
Η C4 μου φάνηκε κάπως 'μαλακή'. Μου έκανε εντύπωση που στο φρενάρισμα (ρίξιμο άγκυρας καλύτερα) βυθίστηκε αρκετά έντονα.
Πάλι δεν ξέρω. Δύσκολη απόφαση και με 15 χιλιόμετρα οδήγησης είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσω και να καταλάβω ποιό απ' τα δύο θα με ικανοποιήσει.
Πάντως πιστεύω ότι η C4 έχει καθαρά GT προσανατολισμούς ενώ το Leon πλησιάζει πολύ περισσότερο προς GTi. -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Μάλον προς Leon
γερμανόφιλε!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μάλον προς Leon
γερμανόφιλε!!!
Δηλαδή δεν θα μου ξαναμιλήσεις;
-
Το Λεον είναι αρχαίο μοντέλο. Αυτόν το χρόνο αν δεν κάνω λάθος θα βγει το νέο Λεον-Αλτεα και θα χάσεις πολλά λεφτά.
Εγώ θα έπερνα το C4 γιατί είναι ολοκαίνουριο μοντέλο και πολύ πιο όμορφο!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Το Λεον είναι αρχαίο μοντέλο. Αυτόν το χρόνο αν δεν κάνω λάθος θα βγει το νέο Λεον-Αλτεα και θα χάσεις πολλά λεφτά.Εγώ θα έπερνα το C4 γιατί είναι ολοκαίνουριο μοντέλο και πολύ πιο όμορφο!
Κι εγώ αυτό πιστεύω, δεν αξίζει τον κόπο για τόσο παλιό μοντέλο έστω και εάν έχει αυτό το μοτέρ...
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Καλά, το τετρακίνητο Leon δυσκολευόταν να βάλει κάτω τη δύναμή του ενώ η μπροστοκίνητη C4 δεν είχε πρόβλημα;
Μεγάλη ροπή από χαμηλές στροφές+φθαρμένα λάστιχα+πιθανόν ψιλοπεσμένα αμορτισέρ+σχετικά γλυστερό οδόστρομα+όχι πλήρη τετρακίνηση, εμφάνιζε αντιδράσεις του τιμονιού στην επιτάχυνση (ακόμα και με 3η)
Η C4 βγάζει πολύ πιο γραμμικά την (μικρότερη) ροπή της και την οδήγησα και σε καλή άσφαλτο.
Αυτό φταίει.
Τραβεστί κίνηση, πώς είναι δυνατόν να συμπεριφερθεί σωστά;;;Το είχα οδηγήσει σε Γκολφ4 4Μόσιον 1900 τουρμποντήζελ. 130 άλογα, αλλά παραπάνω ροπή, και σε ορεινό δρόμο που είχε και πάγο.
Ορισμένες φορές ΦΟΒΗΘΗΚΑ! Βγάζει μούτρα και τι κάνεις; Κλείνεις το τιμόνι, ε; Σωστά;
ΛΑΘΟΣ! Γιατί πιάνει η τετρακίνηση, έχεις κλείσει το τιμόνι, κλείνει και η ουρά, και αν είχες χειρότερα αντανακλαστικά θα 'αγόραζες' την μπαριέρα του αλπικού δρόμου...Πάλι βγάζει μούτρα, και τι κάνεις; Αφήνεις το γκάζι μην την ξαναπατήσεις. Σωστά;
ΛΑΘΟΣ!!! Με την υστέρηση του τούρμπο, των ηλεκτρονικών και του απαράδεκτου συστήματος το γκάζι θα αφεθεί μεν, αλλά αφού έχει προλάβει οριακά να μπλοκάρει η τετρακίνηση, οπότε κλείνει τροχιά λίγο, και με το που έχεις εσύ σαν μμμ αφήσει το γκάζει θα γυρίσει κι άλλο, και πάλι δόξα σοι ο Θεός και τα αντανακλαστικά σώζουν την κατάσταση...Αν σου τύχει σε χαλαρή ανέμελη βόλτα...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ορισμένες φορές ΦΟΒΗΘΗΚΑ! Βγάζει μούτρα και τι κάνεις; Κλείνεις το τιμόνι, ε; Σωστά;
ΛΑΘΟΣ! Γιατί πιάνει η τετρακίνηση, έχεις κλείσει το τιμόνι, κλείνει και η ουρά, και αν είχες χειρότερα αντανακλαστικά θα 'αγόραζες' την μπαριέρα του αλπικού δρόμου...Ακριβώς αυτό έγινε σε μια στροφή και ρώτησα τον υπεύθυνο αν έγινε λόγω του ESP. Και τότε μου είπε ότι οδηγούσα το 'τετρακίνητο' μοντέλο!
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
ΛΑΘΟΣ! Γιατί πιάνει η τετρακίνηση, έχεις κλείσει το τιμόνι, κλείνει και η ουρά, και αν είχες χειρότερα αντανακλαστικά θα 'αγόραζες' την μπαριέρα του αλπικού δρόμου...Ακριβώς αυτό έγινε σε μια στροφή και ρώτησα τον υπεύθυνο αν έγινε λόγω του ESP. Και τότε μου είπε ότι οδηγούσα το 'τετρακίνητο' μοντέλο!
δεν έπρεπε να στο πει απ'την αρχή???
τι διάλο, για κουλό σε πέρασε? -
Επιβεβαιώνω ότι στη 2λιτρη C4 απενεργοποιήται ΠΛΗΡΩΣ το ESP.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Επιβεβαιώνω ότι στη 2λιτρη C4 απενεργοποιήται ΠΛΗΡΩΣ το ESP.Να τα βλέπουν μερικοί μερικοί!!!
Απόπειρα αγοράς C4 2.0 VTS: Τα νεύρα μου!