-
Άλλη ωραία λογική: πάρε αυτοκίνητο για να το βελτιώσεις.
Μα, αν είναι να ρίξεις ένα κάρο λεφτά για να το κάνεις αυτό (και να σου τον πιάσουνε χοντρά κιόλας) τότε γιατί δεν παίρνεις εξ'αρχής το αυτοκίνητο με τα άλογα που θέλεις; Δεν έχεις όλα τα λεφτά τώρα; Ε, τότε περίμενε λιγάκι να τα μαζέψεις.
Α, και πού'σαι: Αν 'βελτιώσεις' ένα αυτοκίνητο ξέρεις τι παθαίνει μετά η μεταπωλητική του αξία;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Άλλη ωραία λογική: πάρε αυτοκίνητο για να το βελτιώσεις.Μα, αν είναι να ρίξεις ένα κάρο λεφτά για να το κάνεις αυτό (και να σου τον πιάσουνε χοντρά κιόλας) τότε γιατί δεν παίρνεις εξ'αρχής το αυτοκίνητο με τα άλογα που θέλεις; Δεν έχεις όλα τα λεφτά τώρα; Ε, τότε περίμενε λιγάκι να τα μαζέψεις.
Α, και πού είσαι: Αν 'βελτιώσεις' ένα αυτοκίνητο ξέρεις τι παθαίνει μετά η μεταπωλητική του αξία;
Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι βελτιωτικοί οίκοι είναι γερμανικοί
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Άλλη ωραία λογική: πάρε αυτοκίνητο για να το βελτιώσεις.
Μα, αν είναι να ρίξεις ένα κάρο λεφτά για να το κάνεις αυτό (και να σου τον πιάσουνε χοντρά κιόλας) τότε γιατί δεν παίρνεις εξ'αρχής το αυτοκίνητο με τα άλογα που θέλεις; Δεν έχεις όλα τα λεφτά τώρα; Ε, τότε περίμενε λιγάκι να τα μαζέψεις.
Α, και πού είσαι: Αν 'βελτιώσεις' ένα αυτοκίνητο ξέρεις τι παθαίνει μετά η μεταπωλητική του αξία;
Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι βελτιωτικοί οίκοι είναι γερμανικοί
Και που (όπως διατείνονται) είναι σε συνεχή επαφή και συννενοούνται με την κατασκευάστρια εταιρία.
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Λοιπόν φίλε μου καλέ άκου τη λογική τη δικιά μου που ταυτίζεται με αυτήν των ''ανήσυχων'' οδηγών. Γιατί αν μιλάμε για οικογενειάρχες και οδηγούς του Σαββατοκύριακου τότε το Mazda ναι συμφωνώ είναι αυτοκινητάρα με τα ''ούλα'' της.
- Όταν παίρνεις αυτοκίνητο ΣΥΝΗΘΩΣ δεν το παντρεύεσαι κιόλας! Με τα σημερινά δεδομένα κυρίως, όπου η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς τα αυτοκίνητα τα αλλάζεις πιο συχνά απ΄οτι παλιότερα. Άρα και το θέμα της μεταπώλησης είναι από τα βασικά κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου ΠΛΕΟΝ.
αφού δεν το παντρεύεσαι γιατί να το βελτιώσεις σε τρία χρόνια; Για τη μεταπώληση πόσες φορές θα τα γράψουμε;
2)Με τα αυτοκίνητα **''πουλ-μουρ'' **ασχολούνται και αξιόπιστοι βελτιωτικοί οίκοι και τα κάνουν άρματα. Και μη μου αναφέρετε supra, skyline κλπ γιατί αυτά ανήκουν σε άλλη κατηγορία και γνωστοί βελτιωτές στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, εκτός αν πάτε στην άλλη άκρη του πλανήτη για να τα ''πουσάρετε''(Αμερική ή Ιαπωνία εννοώ). Αφήστε που οι ίδιες εταιρίες (BMW-Audi) φτάνουν τις μηχανές τους στο ίδιο μοντέλο έως και τετράλιτρες χωρίς πολλές μετατροπές στο πλαίσιο-γρανίτη. Γιατί κάποιος το παίρνει 1600άρι μεν, αλλά έχει τη δυνατότητα των πολλών επιλογών στη βελτίωση του κινητήρα του(αλλαγή κινητήρα με πολλά κυβικά και η μεταμόρφωση σε τέρας είναι δεδομένη) μιάς και υπάρχουν πάμπολες και αξιόπιστες ''λύσεις'' στην Ελληνική αγορά (και μιλάω εκ πείρας).
Αλήθεια το πλαίσιο του Mazda μέχρι πόσα κυβικά και μέχρι πόσους ίππους αντέχει??Στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι ανύπαρκτο στο χώρο της βελτίωσης.
Πάντως ξαναλέω αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται να χώνει χρήμα ή θέλει να μετακινείται από το Α σημείο στο Β τότε είναι Η ιδανική λύση. Αλλιώς...Προφανώς γιατί τα πουλμουρ χρειάζονται βελτίωσης
Αν μία εταιρεία κατασκευάζει ένα πλαίσιο για όλους τους δυνατούς κινητήρες, τότε είναι αποτυχία. Αν δηλαδή το ίδιο πλαίσιο -χωρίς μετατροπές- μπορεί να αντέξει και 100 αλλά και 400 άλογα, να μην πω τι πληρώνει αυτός με τα 100 (και θα συνεχίσει αφού θα το 'βελτιώσει')Θες να μας πεις δηλαδή ότι η 316 γίνεται εύκολα Μ3 χωρίς σοβαρές μετατροπές σε πλαίσιο/αναρτήσεις/φρένα και φυσικά με ελάχιστο κόστος;
ναι ''πουλ-μουρ'' με τα μπούνια και χωρίς κανένα ίχνος κόμπλεξισμού, που δικρίνει μερικούς.
Το ποιοι έχουν το κόμπλεξ είναι προφανές
-
Και ο Hormann Γερμανός είναι και ασχολείται με το group Fiat όπως και ο Μugen με την Ηοnda. Αυτό δείχνει την αξιοπιστία, την γνώση και την μεθοδηκότητα των Γερμανών. Και ναι δεν κατάλαβα γιατί να μην συνεργάζονται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες τους -και αυτό στο παιχνίδι του μάρκετινγκ και του υγιούς ανταγωνισμού είναι. Αν μπορούν ας το κάνουν και οι ΑΛΛΟΙ. Μπορούν? Μάλλον όχι γι αυτό και οι λύσεις που προσφέρουν είναι πολύ συγκεκριμένες. Πάρτε το χαμπάρι ΟΤΙ πληρώνεις παίρνεις και αν θες καλό αμάξι το πληρώνεις και το ξαναπληρωνεις. Τι να κάνουμε? Έτσι είναι η ρημάδα η ζωή!
Αλήθεια δεν μου είπατε πόσο πωλείται το προχωρημένο για την εποχή του Χendos?? 1.000 ευρώ?? Πολλά είπα??Εγώ πάντως πούλησα την BMW 316 του 1992 8.000 ευρώ. Την πήρα 5.500.000 δηλαδή περίπου 16.000 ευρώ. Άντε πούλα Ξέντος σε αυτή τη τιμή (παράδειγμα πραγματικό όχι υπολογιστικό!) και το Ξέντος το πουλούσαν στην ίδια σχεδόν τιμή τότε!!
Και επειδή είναι δώρον-άδωρον η κουβέντα αφήστε εμάς με τα αναιμικά μας πουλ-μουρ 1600αράκια και πάρτε το Mazda που είναι και θεωρείται το ΑΠΟΛΥΤΟ μεταφορικό μέσο. Η λογική μου είναι αυτή και τι να κάνουμε?? Οι εμπειρίες μου (αυτές οι άτιμες) φταίνε που δεν βλέπω την πραγματικότητα αλλά την ανυπαρξία του Mazda ως ενός ενδιαφέροντος οδηγικά μοντέλου που είναι σε θέση να προσφέρει συγκινήσεις! -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
....δεν βλέπω την πραγματικότητα αλλά την ανυπαρξία του Mazda ως ενός ενδιαφέροντος οδηγικά μοντέλου που είναι σε θέση να προσφέρει συγκινήσεις! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
....δεν βλέπω την πραγματικότητα αλλά την ανυπαρξία του Mazda ως ενός ενδιαφέροντος οδηγικά μοντέλου που είναι σε θέση να προσφέρει συγκινήσεις!
άλλο smiley χρειάζεται
-
Φίλε ΜΙCZ.
Πρώτον,δεν αγοράζεις αυτοκίνητο για να το πουλήσεις,γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή...
Δεύτερον,τα ιαπωνικά δεν χάνουν πολύ σε μεταπωλητικη αξία,γιατί θεωρούνται αξιόπιστα (..και είναι).
Αν παρ'ελπίδα βρεις καλό Xedos κάτω από 5000 ευρώ να μου το πεις και εμένα!
Όλα τα χρόνια χρήσης ενός καλού αυτοκινήτου δεν μετράνε?
Θέλω να πω ότι η όποια μικρή διαφορά στη μεταπώληση αποσβένεται από τη χρήση ενός πιο ολοκληρωμένου αυτοκινήτου.
Τέλος,ποιο το νόημα να αγοράζεις πολύ ακριβά τη βασική έκδοση κάποιου αυτοκινήτου με σκοπό να τη βελτιώσεις?
Αγόρασε την επόμενη έκδοση εξ'αρχής ή προτίμησε κάποια άλλη φίρμα που θα στα προσφέρει φτηνότερα και καλύτερα! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
....δεν βλέπω την πραγματικότητα αλλά την ανυπαρξία του Mazda ως ενός ενδιαφέροντος οδηγικά μοντέλου που είναι σε θέση να προσφέρει συγκινήσεις!
άλλο smiley χρειάζεται
για αυτό έχει άλλος το copywright
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
άλλο smiley χρειάζεται
Αλλού το πήγες αλλά είπα να είμαι ευγενικός.
-
Άστο καλό με κάνατε και
-
Λοιπόν:
Α)Για το αν το πλαίσιο του Mazda αντέχει κάτι παραπάνω ψάξτε λίγο στα μοντέλα που είναι μόνο για την Ιαπωνική αγορά και θα βρείτε την απάντηση.
(Οι 'αλήτες' οι Ιάπωνες κρατάνε τα καλύτερα για τον εαυτό τους )Β) Τα πλάισια από 'γρανίτη' νομίζω έχουν σταματήσει προτιμάται το αλουμίνιο ή κάποιο άλλο υλικό ποιό σύγχρονο.
Γ) Θα μου απαντήσει κανεις τελικά; Το ένα αμάξι ειναι το Mazda το άλλο ποιό είναι;
-
Προσφατα Xedos 6 της οικογενειας,μοντελο 98 με 48.000χλμ,κοστολογηθηκε 13.000 ευρω.
Οπως αναφερθηκε και πιο πανω υπαρχει συγκριτικο των 4Τ μεταξυ 316,Χedos kai Alpha Romeo(1800αρα).
Για ριξτε μια ματια εκει για να δειτε τι γινοταν εν ετει 1992!Α και ενημερωτικα εδω στην Αγγλια τα Mazda θεωρουνται τα πιο αξιοπιστα αυτοκινητα τα τελευταια 4 χρονια...
Βεβαια πασχουν λιγο στο πουλ/μουρ,αλλα θα το βελτιωσουν και αυτο!
ΥΓ.
Ως κατοχος Ρο Χι 8 και μετα απο ενα χρονο συμβιωσης με το αμαξι,τα προβληματα που αντιμετωπισα ηταν τα εξης:0.Αν σεβεσαι το αμαξι,σε σεβεται και εκεινο..
Δημητρης
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Αλήθεια δεν μου είπατε πόσο πωλείται το προχωρημένο για την εποχή του Χendos?? 1.000 ευρώ?? Πολλά είπα??Εγώ πάντως πούλησα την BMW 316 του 1992 8.000 ευρώ. Την πήρα 5.500.000 δηλαδή περίπου 16.000 ευρώ. Άντε πούλα Ξέντος σε αυτή τη τιμή (παράδειγμα πραγματικό όχι υπολογιστικό!) και το Ξέντος το πουλούσαν στην ίδια σχεδόν τιμή τότε!!
Και επειδή είναι δώρον-άδωρον η κουβέντα αφήστε εμάς με τα αναιμικά μας πουλ-μουρ 1600αράκια και πάρτε το Mazda που είναι και θεωρείται το ΑΠΟΛΥΤΟ μεταφορικό μέσο. Η λογική μου είναι αυτή και τι να κάνουμε?? Οι εμπειρίες μου (αυτές οι άτιμες) φταίνε που δεν βλέπω την πραγματικότητα αλλά την ανυπαρξία του Mazda ως ενός ενδιαφέροντος οδηγικά μοντέλου που είναι σε θέση να προσφέρει συγκινήσεις! -
Πραγματικά μια μεταχειρισμένη 3άρα πωλείται περισσότερο σε σχέση με ένα Xedos αφού εδώ στην Ελλαδίτσα μας όλα σχεδόν κοστολογούνται με βάση το έμβλημα και όχι την ουσία
-
Ο χρήστης Lekkos έγραψε:
Πραγματικά μια μεταχειρισμένη 3άρα πωλείται περισσότερο σε σχέση με ένα Xedos αφού εδώ στην Ελλαδίτσα μας όλα σχεδόν κοστολογούνται με βάση το έμβλημα και όχι την ουσίαΝαι, αλλά πόσο αγοράστηκε η 3άρα και πόσο το Xedos;;;
Παράδειγμα:
Έστω Audi Α4 1,6 που αγοράζεται σήμερα 27Κ ευρώ και Mazda 6 1,8 που αγοράζεται με 20Κ.
Σε 5 χρόνια πόσο θα έχει χάσει το Α4;;; Το 50% της αρχικής τιμής;;; Δηλαδή 13,5Κ
Το 6άρι πόσα θα χάσει;;; Το 70%=> 14Κ... Ε, 500 ευρώ σε 5 χρόνια δεν είναι και τόσο τραγική διαφορά... Οι τόκοι των 7Κ που γλιτώνεις από την αγορά...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πραγματικά μια μεταχειρισμένη 3άρα πωλείται περισσότερο σε σχέση με ένα Xedos αφού εδώ στην Ελλαδίτσα μας όλα σχεδόν κοστολογούνται με βάση το έμβλημα και όχι την ουσία
Ναι, αλλά πόσο αγοράστηκε η 3άρα και πόσο το Xedos;;;
Παράδειγμα:
Έστω Audi Α4 1,6 που αγοράζεται σήμερα 27Κ ευρώ και Mazda 6 1,8 που αγοράζεται με 20Κ.
Σε 5 χρόνια πόσο θα έχει χάσει το Α4;;; Το 50% της αρχικής τιμής;;; Δηλαδή 13,5Κ
Το 6άρι πόσα θα χάσει;;; Το 70%=> 14Κ... Ε, 500 ευρώ σε 5 χρόνια δεν είναι και τόσο τραγική διαφορά... Οι τόκοι των 7Κ που γλιτώνεις από την αγορά...
Όσα παραδείγματα και να γράψεις -σιγά μην χάσει 70% το 6άρι- δεν πρόκειται να γίνουν κατανοητά
Θα μου βρείς ένα 6άρι τριετίας με 6Κ;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Θα μου βρείς ένα 6άρι τριετίας με 6Κ;
Πενταετίας Ίκαρε!!!
Άμα το βρω όμως, σιγά μην το πω σε κανένα...
-
Καλά που υπάρχουν και καμμιά δεκαριά αγοραστές για το Μazda και δύο τρεις για την αγορά του σαν μεταχειρισμένο και πουλάει και τίποτα (όχι τίποτα άλλο να απασχολεί και εργατικό δυναμικό) αλλιώς...
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Καλά που υπάρχουν και καμμιά δεκαριά αγοραστές για το Μazda και δύο τρεις για την αγορά του σαν μεταχειρισμένο και πουλάει και τίποτα (όχι τίποτα άλλο να απασχολεί και εργατικό δυναμικό) αλλιώς........και ευτυχώς που υπάρχει και η Audi να προσλάβει όλο αυτο το δυναμικό που θα απολύσει η Mazda όταν σταματήσει εντελώς να πουλάει...
άιντε γιούχου!
-
Audi A4 1600 cc vs. Mazda 6 1800 cc