-
Σχετικά με δημοσιεύσεις δεν τις μετράω καθόλου γιατι στο παρελθόν τις πλήρωσα χρυσάφι..... σε ένα περιοδικό αυτοκινήτου αυτο το μήνα (δεν θυμάμαι ποιό) είχε τεστ FIAT BRAVO 120PS VS GOLF VI 120PS
είναι απο τις λίγες φορές που στην επόμενη σελίδα αναιρούσαν αυτά που έγραφαν στην προηγούμενη.... με αποκορύφωμα τα φρένα......... στις μετρήσεις η διαφορά σε απόσταση φρεναρίσματος ήταν 10% περίπου καλύτερη για το BRAVO, γράφοντας διθυράμβους στην συνέχεια αναφέρονταν στην απίστευτη έμπνευση των Ιταλών - πίσω γράφοντας επι λέξη ότι 'τέοια φρένα δεν βρίσκει κανείς ούτε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών 30.000 - 35000 Ευρω'. Γυρνώντας σελίδα για να δείς την αναλυτική βαθμολόγιση στα φρένα είχε 5/5 στο BRAVO και 5/5 για το GOLF !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγω που οδήγησα και τα 2 κάνοντας χιλιόμετρα (το γράφω πριν) και είδα τεράστεια διαφορά στη συμπεριφορά των αυτοκινήτων στο δρόμο και στο στησιμό τους πόσο βλάκας και άσχετος μπορει να είμαι????????? Γιαυτό και δεν δίνω σημασία στο τι γράφουν πλέον......ΟΛΟΙΌσο αφορα την ηλιοροφή επειδή δεν έχω δει κανένα στο δρόμο με αυτή ρωτώντας στην αντιπροσωπεία αν έιναι πανοραμική ή κλασσική μου έδωσαν να καταλάβω ότι μιλάμε για κλασσική. Έτσι τα 1000 Ευρώ τα θεωρώ άκρως υπερβολικά και για τις 2 περιπτώσεις (η PEUGEOT την πανοραμική την δίνει 700 ΕΥΡΩ) και μάλλον δεν θα την βάλω γιατι δεν πιστέυω κιόλας οτι ο οδηγός θα την απολάυυσει ποτέ και ότι μετά απο ένα διάστημα τα κουρτι΄νάκια θα είναι μονίμως κλειστά απλα αδιαφορόντας για αυτη....
Τα ΧΕΝΟΝ τα θεωρώ πανάκριβα και για αυτό προβληματίζομαι πολύ........
Για το BLUE & ME θεωρώ καλή την τιμή......
Επίσης μπορεί να μου πέι κάποιος ποια η διαφορά των ηλεκτρικά ανακλινόμενων καθρεπτων (ΕΧΤΡΑ) σε σχέση με τους ηλεκτρικούς στην έκδοση SPORT (Standanrd)??O αερόσακος γονάτων οδηγού προσφέρει σημαντική επιπλέον ασφάλεια η δεν αξίζει να το βάλει κάποιος??
-
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
Επίσης μπορεί να μου πέι κάποιος ποια η διαφορά των ηλεκτρικά ανακλινόμενων καθρεπτων (ΕΧΤΡΑ) σε σχέση με τους ηλεκτρικούς στην έκδοση SPORT (Standanrd)??
Στη δεύτερη περίπτωση μήπως εννοεί ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι;
-
1.kleinoun Hlektrika apo mesa(anadiplosi)
2.einai apla kanonikoi Hlektrikoi kathreptes xoris to.
iPhone sorry! -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
1.kleinoun Hlektrika apo mesa(anadiplosi)
iPhone sorry!Στην 2η εννοούσα
-
H ηλιοροφη ειναι δυο κομματια....ενα μεγαλο που ανοιγει για τους μπροστινους και ενα μικροτερο σταθερο για τους πισω.Στα συν της ειναι οτι εχει σκιαστρα τα οποια κλεινουν εντελος την οροφη και δεν περναει καθολου ηλιος!Η πανοραμικη των γαλλων ειναι ενα τεραστιο κομματι γυαλι που δεν ανοιγει γι αυτο μαλλον ειναι κ πιο φθηνη.Για μενα αν και ειχα τις αμφιβολιες μου τελικα αξιζει τα λεφτα της.Ξερετε τι ωραια που ειναι να εισαι κατω απο το φαναρι(παρανομο βεβαια...)και να κοιτας ψηλα για το ποτε θα γινει πρασινο ενω ο διπλα παρανομος κοντευει να γινει ενα με το τιμονι για να δει απο το παρ-μπριζ????!!!
Εκτος αυτου βεβαια δειχνει πολυ ομορφα και η διχρωμια με το μαυρο κρυσταλλο απ εξω...
Περι ορεξεως ομως κολοκυθοπιτα που λενε...
Για τους καθρεπτες...στο σπορ δεν εχουν ηλεκτρικη αναδιπλωση ειναι ομως θερμενομενοι και με ηλεκτρικο χειρισμο απο τη θεση του οδηγου.
Σε σχεση με την κορολα που εχεις θα σου φανει ιδιαιτερος πολυτελες και σβελτο το Μπραβο.
Μπηκα σε Α3 πριν λιγες μερες και λεω στο παιδι που το ειχε:
-ποσο το πηρες?
-κοντα στα 30.000€ μου λεει
-Μαστα....το δικο μου δειχνει πιο ομορφο μεσα.
-εχεις δικιο μου λεει αμα σου διατηρηθει ετσι μαλλον εχει κανει τρελη δουλεια η Φιατ.. -
Πολύ κίνηση και στο θέμα βλέπω..
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Λοιπόν, έχοντας κάνει τα πρώτα 1000χλμ. να πω και εγώ την άποψή μου για το Bravo Sport μου............1.Με το κιβώτιο κανένα πρόβλημα, ο λεβιές μου είχε φανεί στην αρχη μακρής αλλα τπτ σπουδαίο
2.potenza και'γω.
3.Το τιμόνι είναι απλά ελαφρύ.. αυτό σε ξενίζει στην αρχή
4.Εγω πάλι θα προτιμούσα 6η λίγο πιο μακριά για καλύτερη κατανάλωση και πιο αθόρυβο ταξίδι.. περί όρεξεως.. γενικά εχεις δίκιο οτι θα μπορούσαν και τις 3 πρώτες να τις απλώσουν λιγάκι..
5.Συμφωνώ 100%.. καίει καρδιές το αμαξάκι, ειδικά στην σπορ έκδοση είναι για μένα με διαφορά το πιο όμορφο σπορ μικρομεσαίο.. οι δίχρωμες ζαντούλες όλα τα λεφτά!και γω βλεπω ολο και περισσοτερα Bravo στον δρομο.
Λοιπον...να πω κατι που μου εκανε εντυπωση αλλα πλεον το εχω επιβεβαιωση με πολλες 'δοκιμες':Μπορω πλεον να πω οτι το Bravo μου-μας- ειναι πιο γρηγορο απο RX-8!!!
Φανταζομαι οτι και τις 4 φορες που εχω ανοιξει με τετοιο αμαξι θα επεσα στο βεβαια αλλα η εκπληξη μου παραμενει.Μονο με 1η φευγει μπροστα το μαζντα κατα μιση καροτσα περιπου,μολις βαλω δευτερα βρισκομαι ΑΝΕΤΑ μπροστα και με τριτη η διαφορα συνεχιζει να ανοιγει ανετα παλι.
Η πλακα ειναι οτι ολες τις φορες ηταν οι γιαπωνεζοι που μου κολλαγανε και οχι εγω!!
Εχει κανενας αλλος παρομοια αποτελεσματα με εμενα?
Δεν ξερω τις επιδοσεις του μαζντα αλλα παντα πιστευα οτι εχει καλυτερο 0-100 απο το δικο μας.χμ.. και μένα μου κόλησε ενα RX-8 στις αρχές, είχα δεν είχα 1000 χλμ.. ανοίξαμε απο 70χλμ περίπου και πήγαμε πλαι πλαι μέχρι τα 140 οπού εκει έκοψα καθώς δεν ήθελα να το πιέσω.. όλες τι αλλαγές τις εκανα στις 4.000 στροφές οπότε μπορούσα να το πάω και πιο γρήγορα.. πάντως στις ρεπρίζ το εχουμε καθώς έχουμε και περισσότερη ροπή αλλά και πιο χαμηλά (230nm@3000rpm vs 220nm@5000rpm).. πάντως πιο ψηλά απο τα 140χλμ θεωρώ πως πρέπει να μας έχει λόγο πολυ μεγαλύτερης ιπποδύναμης..
btw.. ρε συ ξέρω οτι θα σε στενοχωρήσω αλλά το καλό το χρώμα είναι το μπορντώ
μαυρο ΟΧΙ χάνει τις γραμμές του αντι αυτού υπάρχει και ενα περίεργο σκούρο γκρι που του πάει πολύ..
maserati blue ΝΑΙ
ασπρο ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ.. είναι και τσαμπα
ολα αυτά τα χρώματα τα έχω δεί live και μαζί με άλλους και είναι καρατσεκαρισμένα.Καλησπέρα σε όλους,
...Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι αν η νέα 149 είναι σαν την ΜΙΤΟ σχεδιαστικά και μεγαλύτερη θα μιλάμε μακράν για το πιο όμορφο αμάξι και θα ζηλέψουμε πολλοί....
Οι τελευταίες σκέψεις μου είναι σχετικά με τα εξτρά και θα ήθελα την βοήθειά σας....- Σχλετικά με την ηλιοροφή κρίνω οτι τα 1000 ευρώ είναι πολλά και δεν είμαι σίγουρος εάν αξίζει......
2)Τα φώτα ΧΕΝΟΝ επίσης θεωρώ ότι είναι ακριβά και επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζουν απλά ε΄πειδή κάνω πάρα πολλα χιλιόμετρα σε εθνική οδό (περίπου 40.000 το χρόνο) ίσως βοηθούσαν αν και δεν είχα και κάποιο πρόβλημα με τα απλά τόσα χρόνια. Αν και σκέφτομαι ότι άπειρες φορές έχω βρίσει κάποιον με ΧΕΝΟΝ απο το αντίθετο ρεύμα που με τύφλωναν...... - Για το blue & me επίσης θα ήθελα να μάθω αν τελικά όσοι το έβαλαν το χρησιμοποιούν αν και όταν το έιδα η σκέψη μου πήγε σε σύνδεση με φορητό σκληρό μεγάλης χωρητικότητας. Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος το έκανε και γενικά εντυπώσεις απο το σύστημα....
Τέλος θα ήθελα να μου πεί κάποιος κάτοχος για την συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε βροχή με υψηλές ταχύτητες και χρήση φρένων (Ε.Ο ο θεός να την κάνει Πατρών - Αθηνών) γιατί και εμένα με ανησυχούν λίγο οι διαστάσεις των ελαστικών...... (Η ζάντα είναι για WALLPAPER στον υπολογιστή)
Ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των προτέρων..........
Η 149 οταν θα έρθει η τιμή της με αντίστοιχο εξοπλισμό του bravo sport θα είναι πάνω απο 25k.. πολυ ακριβή για τα δικά μου βαλάντια..
1.δε ξερω, δε συμπαθώ τις ηλιοροφές
2.κοίτα αν δείς και τιμές αλλού τα 700 για τα xenon είναι μια χαρά , πάντως εγω με τα φώτα του μπραβο δεν έχω πρόβλημα.. και στην τελική αν θέλω κάτι καλύτερο αγοράζω πιο ισχυρές λάμπες
3.εχω εναν εξωτερικό σκληρό και μπορώ να δοκιμάσω να το συνδέσω αλλά δε νομίζω να παίζει απ'οτι έχω διαβάσει στο εξωτερικο.. άλλωστε τώρα που τα flashakia έχουν παει στα 32GB (πολλάααα MP3) δεν θα έβαζα σκληρό δίσκο.. κυρίως για να μην μου πάθει ζημιά σε καμιά λακούβα..Μέχρι τώρα κανένα παράπονο για οδηγική συμπεριφορά στη βροχή(μέχρι 140χλμ/ωρα).. πάντως τους νόμους της φύσης δεν τους νικάει κανείς.. στην βροχή το στενό λάστιχο έχει πλεονέκτημα..γι'αυτό και γω υπο βροχή πάω φυλαγμένα..
Το σκέφτομαι κι εγώ σοβαρά για το Bravo 150 Sport γιατί η σχέση τιμής με όσα προσφέρει φαίνεται αρκετά δελεαστική. Έχω, όμως, κάποιες απορίες/προβληματισμούς:
-
Αρκετοί από εσάς αναφέρατε προβλήματα, π.χ. σβήσιμο ταμπλό, θόρυβος από το τιμόνι, κτλ. 3-4 με πρόβλημα στο forum δεν είναι μικρός αριθμός. Πόσοι έχετε συνολικά το Bravo;
-
Διαβάζω (από τον cosygatos) ότι το κιβώτιο δεν είναι ότι καλύτερο (ασαφές), κάτι που διαπίστωσα κι εγώ σε ένα πολύ σύντομο test drive. Μετά από αρκετά χιλιόμετρα με αυτό, ποια είναι γνώμη σας;
-
Ποια είναι η γνώμη σας για την οδική συμπεριφορά του; Ο cosygatos γράφει ότι πάει ακριβώς όπου του πεις αλλά ότι δεν έχει 100% πληροφόρηση από το δρόμο. Είναι σαφές; Όταν το στρίβεις έστω και λίγο, καταλαβαίνεις ότι το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται στην εντολή σου;
1.εμένα είναι γνωστό τι παρουσίασε, πρόβλημα σε διακοπτάκι του 1€, σημαντικό πάντως είναι και στο εξωτερικό που έχω ξεκοκαλίσει τα φορουμς πως περιπτώσεις σημαντικής βλάβης (ακινητοποίηση-κοστόβορα πολυ) είναι σπάνιες.
2.απάντησα πάνω.. καλά ακόμα να το κάνεις το κανονικό test drive?
3.εμένα μ'αρεσει η οδηγική συμπεριφόρα του, απλά θέλει τον χρόνο του να βρείς τα σωστά πατήματα, να σέβεσαι το βάρος του και να το χρησιμοποιείς υπέρ σου.. πράγμα που με το 106 μου δεν είχα συνηθίσει καθότι πολύ ελαφρύ.
είναι χαρακτηριστικό πως την κυριακή σε στροφή που έχω δει μπροστά μου audi A4 να φευγει και να καρφώνεται σε τοίχο εγω την πέρασα με αρκετα περισσότερα και οχι μόνο δε μπήκε το ESP σε λειτουργία αλλά γενικά το αμάξι δε μου έδωσε σημάδια οτι το είχα φτάσει κοντά στα οριά του..
παρόλα αυτά είναι νωρίς ακόμα για να είμαι σίγουρος στο τι θα σου πω.. κατα 80% είμαι σίγουρος πως τα όρια του πλαισίου ξεπερνάνε τα δικά μου.. - Σχλετικά με την ηλιοροφή κρίνω οτι τα 1000 ευρώ είναι πολλά και δεν είμαι σίγουρος εάν αξίζει......
-
Σκληρός τύπου WD Passport μάλλον δεν θα παίξει γιατί ίσως να μην φτάνει η τροφοδοσία που παίρνει από την USB
-
Μεθαύριο κλεινω έναν χρόνο που έχω το αμάξι (150 sport). Μετά από έναν χρόνο λοιπόν και 11,500 χλμ αναφέρω τα εξής:
1)Τι έχετε πάθει με το κιβώτιο του? Μια χαρά είναι. (Όποιος έχει οδηγήσει 147 ξέρει)
2)Το τιμόνι του είναι παρα πολύ καλό (απλά δεν είναι τέλειο)
3)Τα φρένα του είναι άριστα σε απόδοση και αντοχή (σε αίσθηση εγώ θα τα ήθελα πιο απότομα όπως της 147)
4)Από τριγμούς ψιλοπράγματα (κυρίως το κεντρικό υποβραχιόνιο)
5)Κρατήματα γκάζια δεν το συζητάω. Εγγύηση!
6)Στη βροχή κανένα απολύτως πρόβλημα. Ίσα ίσα είναι σαν να πηγαίνεις σε στεγνό απλά στο φρενάρισμα καταλαβαίνεις ότι είναι βρεγμένο (Potenza RE300 225/45 R17)
7)Προβλήματα τίποτα που να χρειάστηκε συνεργείο.
Το πως συμπεριφέρεται το πλαίσιο πάνω από τις λακούβες είναι υποδειγματικό και ας φοράει αυτάτα λάστιχα. Όποιος λέει ότι θα το ήθελε λίγο πιο μαλακό ας μην έπερνε το sport. Sport αυτοκινητο και μαλακό δεν πάνε μαζί.
9)Καταναλώσεις μικτές 8,5 με 10 αναλόγως με το πόσο βαρύ γίνεται το πόδι.Όσο για τα xenon που προβληματίζονται μερικοί. Αξίζουν 1000% να βάλεις aftermarket με 200Ε μιας και τα φανάρια του Bravo έχουν προτζέκτορες που είναι απαραίτητη προυπόθεση για xenon.
-
εγω θα πω την κακια μου παλι!!!
προτιμο χιλιες φορες το κιβωτιο των Bravo/Delta απο αυτα του VAG...ενα ξερο πραγμα χωρις αισθηση ηταν το κιβωτιο του polo....ευτυχως που το εστειλα για αποσυρση και υσυχασα!! -
εγω θα πω την κακια μου παλι!!!
προτιμο χιλιες φορες το κιβωτιο των Bravo/Delta απο αυτα του VAG...ενα ξερο πραγμα χωρις αισθηση ηταν το κιβωτιο του polo....ευτυχως που το εστειλα για αποσυρση και υσυχασα!!και γω μαζι σου.
εχουμε καταντησει σαν γκομενιτσες,θελουμε λεβιε με καλη αισθηση λες και θα τον βαλουμε στον κωλο μας. -
μα να μην εχει καμια αισθηση αυτο το κιβωτιο?πιο καλα αυτοματο και να τα κανει μονο του.
εγω αν και ηθελα αυτοματο τελικα δεν το μετανοιωσα γιατι το κιβωτιο της δ εχει ωραια αισθηση και για την ροδο ειναι εξαιρετικο στην κλιμακωση των σχεσεων -
μα να μην εχει καμια αισθηση αυτο το κιβωτιο?πιο καλα αυτοματο και να τα κανει μονο του.
εγω αν και ηθελα αυτοματο τελικα δεν το μετανοιωσα γιατι το κιβωτιο της δ εχει ωραια αισθηση και για την ροδο ειναι εξαιρετικο στην κλιμακωση των σχεσεωνΝαι κοιτα και εγω εχω πολο και πραγματι η αισθηση του κιωτιου ειναι χαλια...στα καινουρια δεν εχει καμια σχεση με τα παλια...η μερα με τη νυχτα...εχουν πολυ ωραια αισθηση και ...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
εγω αν και ηθελα αυτοματο τελικα δεν το μετανοιωσα γιατι το κιβωτιο της δ εχει ωραια αισθηση και για την ροδο ειναι εξαιρετικο στην κλιμακωση των σχεσεωνΝαι κοιτα και εγω εχω πολο και πραγματι η αισθηση του κιωτιου ειναι χαλια...στα καινουρια δεν εχει καμια σχεση με τα παλια...η μερα με τη νυχτα...εχουν πολυ ωραια αισθηση και φυσικα καλυτερη απο του gruppo ...[quote]
-
βλεπω την εκανες την αλλαγη απο πρωτη δευτερα.
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
εγω αν και ηθελα αυτοματο τελικα δεν το μετανοιωσα γιατι το κιβωτιο της δ εχει ωραια αισθηση και για την ροδο ειναι εξαιρετικο στην κλιμακωση των σχεσεωνΝαι κοιτα και εγω εχω πολο και πραγματι η αισθηση του κιωτιου ειναι χαλια...στα καινουρια δεν εχει καμια σχεση με τα παλια...η μερα με τη νυχτα...εχουν πολυ ωραια αισθηση και φυσικα καλυτερη απο του gruppo ...>
θεωρεις το πολο του 2002 αυτοκινητο με παλιο κιβωτιο?
-
εγω αν και ηθελα αυτοματο τελικα δεν το μετανοιωσα γιατι το κιβωτιο της δ εχει ωραια αισθηση και για την ροδο ειναι εξαιρετικο στην κλιμακωση των σχεσεωνΝαι κοιτα και εγω εχω πολο και πραγματι η αισθηση του κιωτιου ειναι χαλια...στα καινουρια δεν εχει καμια σχεση με τα παλια...η μερα με τη νυχτα...εχουν πολυ ωραια αισθηση και φυσικα καλυτερη απο του gruppo ...>
θεωρεις το πολο του 2002 αυτοκινητο με παλιο κιβωτιο?
Εχει αλλο κιβωτιο απο τα καινουρια ακομα και απο το υπαρχον πολο...100%...
-
το κιβώτιο του λεόν πάντως που είχα οδηγήσει πριν παρω το μπράβο είχε πολύ ωραία αίσθηση.
Υ.Γ. ξέρω πως είναι ειδικότητα του φόρουμ είναι οι κοκορομαχίες ιταλόφιλων vs γερμανόφιλων αλλά ας μην συνεχιστεί και δω το τροπάρι αυτό.. γενικά οι εκφράσεις όλων καλό θα ήταν να είναι ευγενικές..προληπτικά όλα αυτα τα λέω
-
Και εγω μια φορα ειχα οδηγησει ενα Polo , το οποιο ηταν αυτοκινητο αντικαταστασης και πραγματι το κιβωτιο του ειχε χειροτερη αισθηση και απο το δικο μου .
Το κιβωτιο του Golf απλα καμια μα καμια σχεση. -
Ο χρήστης stred έγραψε:
το κιβώτιο του λεόν πάντως που είχα οδηγήσει πριν παρω το μπράβο είχε πολύ ωραία αίσθηση.Υ.Γ. ξέρω πως είναι ειδικότητα του φόρουμ οι κοκορομαχίες ιταλόφιλων vs γερμανόφιλων αλλά ας μην συνεχιστεί και δω το τροπάρι αυτό.. γενικά οι εκφράσεις όλων καλό θα ήταν να είναι ευγενικές..προληπτικά όλα αυτα τα λέω
Eχεις δικιο φιλαρακι!Εγω συμπαθω πολυ το μπραβο σαν αμαξι απλα επισημανα στον limited οτι εχουν αλλαξει τα κιβωτια στο vag οπως και στο gruppo απο το 2002... sorry.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Και εγω μια φορα ειχα οδηγησει ενα Polo , το οποιο ηταν αυτοκινητο αντικαταστασης και πραγματι το κιβωτιο του ειχε χειροτερη αισθηση και απο το δικο μου .
Το κιβωτιο του Golf απλα καμια μα καμια σχεση.Αυτο θελω να πω...
Fiat Bravο 2007