-
Και δεν έχει και πιο ακριβά service ανταλλακτικά κλπ....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ακόμα και αν έχει καλύτερο εξοπλισμό;ναι, ακόμα και τότε.
για να πουλήσει καλά κατά τη γνώμη μου, πρέπει όχι μόνο να έχει πολύ καλύτερο εξοπλισμό από το Golf, αλλά και σημαντικά χαμηλότερη τιμή.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ακόμα και αν έχει καλύτερο εξοπλισμό;
ναι, ακόμα και τότε.
για να πουλήσει καλά κατά τη γνώμη μου, πρέπει όχι μόνο να έχει πολύ καλύτερο εξοπλισμό από το Golf, αλλά και σημαντικά χαμηλότερη τιμή.
Και να ψήνει και καφέ, και να σου παίρνει και καθώς οδηγείς.
Για ποιο λόγο ακριβώς;
-
Ο χρήστης pankal έγραψε:
Μήπως οι Ιταλοί θεωρούν την βρετανική αγορά σημαντικότερη από τη δική τους;Οι Ιταλοί ψωνίζουν κατά 80% τουρμποντίζελ. Ψιλοχεστήκανε για τη βενζίνη.
-
ναι, ακόμα και τότε.
Eδώ έχει ένα δίκιο ο technik...
Xρειάζεται μια έκδοση με τιμή-κράχτη,η οποία θα έχει ικανοποιητικό εξοπλισμό,ώστε να 'προσκαλέσει' τον αγοραστή να δει το μοντέλο έναντι του φτωχού TSI...Το ποια έκδοση θα αγοραστεί στη συνέχεια είναι άλλο θέμα....άλλωστε βασικό TSI με τάσια(?) πιστεύω ότι αγοράζουν ελάχιστοι τελικά...
Το Bravo αξίζει μια καλή πορεία,διότι είναι καλοφτιαγμένο,μακράν το ομορφοτερο της κατηγορίας,και όπως φαίνεται,αξιοπρεπές σε δυναμικά χαρακτηριστικά...ωστόσο έχει να αντιπαλέψει την νοοτροπία περί Φίατ και μια καλή βάση (βλ. Γκολφ),το οποίο, για πρώτη φορά μετά το Μark I, διακαιολογεί τα χρήματα που κοστίζει
-
ναι, ακόμα και τότε.
ο μονος αντιπαλος του bravo στην ελληνικη αγορα ειναι η νοοτροπια του κουτο-Ελληνα...
κατα τα αλλα,δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τον αμεσο αντιπαλο του,το golf...το αναποδο! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ναι, ακόμα και τότε.
Για ποιο λόγο ακριβώς;
-γιατί το όνομα 'Bravo' δεν έχει ισχύ στην Ελληνική αγορά (και ένα όνομα δε χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη).
-γιατί οι προκάτοχοί του (bravo, stilo) έχουν αφήσει αρνητικό κλίμα στο αγοραστικό κοινό
-γιατί αν θές να ανταγωνιστείς και να έχεις εμπορική τύχη απέναντι σε ένα ισχυρό 'κεφάλαιο' της αγοράς, ΟΦΕΙΛΕΙΣ: να παρέχεις αν όχι περισσότερα, σχεδόν τα ίδια, σε πολύ καλύτερη τιμή.
-
Ο Technic εχει ενα point.. γιατι το Golf εχει το Brand name... αλλα απο την αλλη, το Bravo ειναι φρεσκο, πιθανα καλυτερο σε καποιους τομεις, και θα συνοδευεται απο παραδοσιακα καλα χρηματοδοτικα απο την Fiat Credit.
Εαν ο καταναλωτης ηταν ορθολογικος, το Bravo δεν θα ειχε κανενα λογο να πονταρει στην τιμη, αλλα στην αξια που φερει. Επειδη ομως η ορθολογικοτητα ειναι στην σφαιρα της θεωριας... θα πρεπει να σιγουρα τουλαχιστον αρχικα με καποιο τροπο να προσελκυσει το κοινο στις εκθεσεις.
Κατ εμε, δεν χρειαζετε να αλλαξουν τιμη, μιας και αμα τα βαλεις κατω ολα.. ειναι πολυ καλη... απλα πρεπει να κανουν το καταλληλο promotion Το να δωσεις μαχη με την τιμη ειναι μεγιστο σφαλμα εμπορικα..., το να αναδειξεις ομως την προστιθεμενη αξια ειναι το καλυτερο που εχει να κανει καποιος.
-
-γιατί το όνομα 'Bravo' δεν έχει ισχύ στην Ελληνική αγορά (και ένα όνομα δε χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη).-γιατί οι προκάτοχοί του (bravo, stilo) έχουν αφήσει αρνητικό κλίμα στο αγοραστικό κοινό
-γιατί αν θές να ανταγωνιστείς και να έχεις εμπορική τύχη απέναντι σε ένα ισχυρό 'κεφάλαιο' της αγοράς, ΟΦΕΙΛΕΙΣ: να παρέχεις αν όχι περισσότερα, σχεδόν τα ίδια, σε πολύ καλύτερη τιμή.
Όλα αυτά ισχύουν ίσως για την ελληνική αγορά με τις γνωστές στρεβλώσεις που συντηρούνται εντέχνως από διάφορους. Και ξέρεις πόσο το ενδιαφέρει το γκρούπο η ελληνική αγορά, ε;
-
ναι, ακόμα και τότε.
Για ποιο λόγο ακριβώς;
-γιατί το όνομα 'Bravo' δεν έχει ισχύ στην Ελληνική αγορά (και ένα όνομα δε χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη).
-γιατί οι προκάτοχοί του (bravo, stilo) έχουν αφήσει αρνητικό κλίμα στο αγοραστικό κοινό
ενα λαθος..
το προηγουμενο bravo,σε αντιθεση με το stilo,και επιτυχημενο ηταν και μια χαρα κλιμα εχει αφησει,οχι μονο στην Ελλαδα αλλα γενικα..
δεν ειναι τυχαιο που η fiat στο come-back της ξαναχρησιμοποιει αυτο το ονομα -
Ο χρήστης dj_petros έγραψε:
ναι, ακόμα και τότε.
Για ποιο λόγο ακριβώς;
ενα λαθος..
το προηγουμενο bravo,σε αντιθεση με το stilo,και επιτυχημενο ηταν και μια χαρα κλιμα εχει αφησει,οχι μονο στην Ελλαδα αλλα γενικα..
δεν ειναι τυχαιο που η fiat στο come-back της ξαναχρησιμοποιει αυτο το ονομαΣου βγαζω το καπελο.. Και σε μενα παντως μου φαινεται 'ακριβο'..γι αυτο και δινω δικιο στον vorsprung οσο κι αν δε μ αρεσει.. Το επιπεδο εξοπλισμου ομως θα ηθελα να δω σε συγκριση με το tsi για να κρινω πιο ορθολογικα.
-
μια χαρα θα ειναι το επιπεδο εξοπλισμου ρε παιδια..
ισα ισα οι Ιταλοι,σε αντιθεση με τους γερμανους,στις πλουσιες εκδοσεις εχουν τα παντα! -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ο Technic εχει ενα point.. γιατι το Golf εχει το Brand name... αλλα απο την αλλη, το Bravo ειναι φρεσκο, πιθανα καλυτερο σε καποιους τομεις, και θα συνοδευεται απο παραδοσιακα καλα χρηματοδοτικα απο την Fiat Credit.Εαν ο καταναλωτης ηταν ορθολογικος, το Bravo δεν θα ειχε κανενα λογο να πονταρει στην τιμη, αλλα στην αξια που φερει. Επειδη ομως η ορθολογικοτητα ειναι στην σφαιρα της θεωριας... θα πρεπει να σιγουρα τουλαχιστον αρχικα με καποιο τροπο να προσελκυσει το κοινο στις εκθεσεις.
Ο καταναλωτής, ειδικά σε τέτοια προϊόντα, προσμετρά στην αξία που απολαμβάνει από την αγορά ΚΑΙ το brand name, και μάλιστα σε πολύ μεγάλη ένταση σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε σημείο που να ακούς φράσεις «Ε, τώρα τι το συζητάμε; VW τα απόλυτα αυτοκίνητα, μη μου πεις οτι θα σκεφτόσουν ποτέ να πάρεις κάτι άλλο;»
Ο συγκεκριμένος προφανώς δε θα έπαιρνε το Bravo ούτε αν ήταν 5000 Ευρώ φθηνότερο.Αλλού γίνεται πιο συγκεκαλυμμένα ή ασυνείδητα, π.χ. από τις συνεχείς κουβέντες του μπαμπά υπέρ του Γκολφ («των Γερμανικών») όταν ήταν μικρός κάποιος και τέτοια.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ναι, ακόμα και τότε.
Για ποιο λόγο ακριβώς;
Όπως λέει κι ο Τσίλης, έχει ένα δίκιο ο τεκνίκ. Βέβαια, η βασική του TSi δεν έχει ούτε ζάντες, οπότε για τον ίδιο εξοπλισμό το Golf είναι 1-2 χιλιάρικα ακριβότερο, αλλά και πάλι δεν φτάνει αυτό. Το Bravo είναι αμαξάρα με τα όλα του (και δεν θα το έγραφα αν δεν είχα αρκετή εμπειρία με το αυτοκίνητο), αλλά είναι δύσκολο να αλλάξεις τα μυαλά του Έλληνα.
Το ίδιο συνέβη και με το Stilo, που επίσης ήταν ΠΟΛΥ καλό αυτοκίνητο, αλλά θάφτηκε από τον πρόγονό του και από τις επιλογές των κινητήρων. Τουλάχιστον το νέο Bravo έχει μοτερούκλες.
Και κάτι ακόμα: η ελληνική αγορά δεν είναι από τις αγορές πρώτης προτεραιότητας για καμία μάρκα, αλλά ΕΙΔΙΚΑ η Fiat δείχνει αρκετό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζω το γιατί.
-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και κάτι ακόμα: η ελληνική αγορά δεν είναι από τις αγορές πρώτης προτεραιότητας για καμία μάρκα, αλλά ΕΙΔΙΚΑ η Fiat δείχνει αρκετό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζω το γιατί.Λογικό δεν είναι; Iταλία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα πουλούσε (πουλάει) η FIAT. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές έχω την εντύπωση ότι έχει πολύ χαμηλά ποσοστά.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και κάτι ακόμα: η ελληνική αγορά δεν είναι από τις αγορές πρώτης προτεραιότητας για καμία μάρκα, αλλά ΕΙΔΙΚΑ η Fiat δείχνει αρκετό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζω το γιατί.
Λογικό δεν είναι; Iταλία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα πουλούσε (πουλάει) η FIAT. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές έχω την εντύπωση ότι έχει πολύ χαμηλά ποσοστά.
Πέραν της Ιταλίας, οι υπόλοιπες που αναφέρεις είναι δευτερευούσης σημασίας. Αν δεις τι πουλάει σε Τουρκία, Κίνα, Βραζιλία, τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λογικό δεν είναι; Iταλία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα πουλούσε (πουλάει) η FIAT. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές έχω την εντύπωση ότι έχει πολύ χαμηλά ποσοστά.
Πέραν της Ιταλίας, οι υπόλοιπες που αναφέρεις είναι δευτερευούσης σημασίας. Αν δεις τι πουλάει σε Τουρκία, Κίνα, Βραζιλία, τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες...
+1000 Ήμουν πρόσφατα Κωνσταντινούπολη και έπηξα να βλέπω palio kai albea! Άπειρα! Για punto ούτε λόγος! Είναι ακριβό για εκεί μάλλον. Αξίζει btw να δείτε σποτάκια του palio για τις αγορές αυτές στο σωλήνα
-
Ο χρήστης PID έγραψε:
+1000 Ήμουν πρόσφατα Κωνσταντινούπολη και έπηξα να βλέπω palio kai albea! Άπειρα! Για punto ούτε λόγος! Είναι ακριβό για εκεί μάλλον. Αξίζει btw να δείτε σποτάκια του palio για τις αγορές αυτές στο σωλήνα
Palio=Punto (νομίζω...)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Palio=Punto (νομίζω...)
Μαλλον το ούνο ειναι
Fiat Bravο 2007