-
Καλοτάξιδο
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης thankar έγραψε:
Καλημέρα τελικα αν και αργοπορημένα μιας και ειμαστε στα μεσα του 2018 μπηκα και εγω στο club των κατοχων αυτου του πολύ ομορφου και value for money αυτοκινητου , αγορασα ένα t-jet sport 150hp του 2009 με 68.000 χλμ αντι του ποσου των 8000.Ανεβηκα 1000 πανω του μ.ο. αλλα πιστευω η συγκεκριμενη περιπτωση αξιζε γνωστος γνωστου , χλμ επαρχιας και γνωμη 2 εμπιστων μηχανικων και ενός λαμαρινα ότι το αυτοκινητο είναι αριστο . Καλως σας βρηκα και παλι .Υ.Γ.Ευχαριστω τον φιλο Νικο που αν και αυτος σχετικα νεος κατοχος μπραβο με βοηθησε πολύ στο τι να προσεξω και τις διαφορες αποριες που ειχα.
Καλοτάξιδο Θανάση! Καλά χιλιόμετρα. Θα το χαρείς, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όσον αφορά την βοήθεια, να είναι καλά το φόρουμ το οποίο βοήθησε και εμένα στην επιλογή μου όταν βρισκόμουν στην θέση σου!
-
Καλημέρα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Είμαι νέος στο φόρουμ και νέος επίσης κάτοχος ενός Fiat Bravo (198) T-jet 150 HP.
Επειδή το αυτοκίνητο (ενώ εξωτερικά και εσωτερικά είναι εξαιρετικό) έχει κάποια ζητήματα με τους αεραγωγούς του κλιματισμού και τα ημιαξόνια θα ήθελα να έχω μερικές συμβουλές από κατόχους αυτού του μοντέλου που τα έχουν ήδη αντιμετωπίσει με επιτυχία.
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης kynegeiros έγραψε:
Καλημέρα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Είμαι νέος στο φόρουμ και νέος επίσης κάτοχος ενός Fiat Bravo (198) T-jet 150 HP.
Επειδή το αυτοκίνητο (ενώ εξωτερικά και εσωτερικά είναι εξαιρετικό) έχει κάποια ζητήματα με τους αεραγωγούς του κλιματισμού και τα ημιαξόνια θα ήθελα να έχω μερικές συμβουλές από κατόχους αυτού του μοντέλου που τα έχουν ήδη αντιμετωπίσει με επιτυχία.
Ευχαριστώ2/2! Τα δύο σχεδόν μοναδικά προβλήματά του.
Για τα ημιαξόνια να παρακολουθείς τακτικά τις φούσκες σε συνεργείο. Αν δεις γρασα τότε πιθανότατα έχουν κοπεί και πρέπει να τις αλλάξεις ώστε να μη στεγνώσουν τα ημιαξόνια και φαγωθούν.
Ο κλιματισμός έχει κάτι προβληματικούς μείκτες που χαλάνε και για να αλλάξουν πρέπει να κατέβει όλο το ταμπλό! Μακράν το πιο εκνευριστικό λάθος βιομηχανικού σχεδιασμού στο αμάξι. Το δικό μου το έχω αφήσει χαλασμένο, δουλεύει με τον ένα από τους δύο μείκτες, ο άλλος βγάζει μόνο κρύο αέρα και κλείνω τους αεραγωγούς.Στάλθηκε από το hi6210sft μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
κατοχος FIAT BRAVO T JET 150 PS του 2009 μοντέλο. Πολύ ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο όσον αφορά πάτημα - κινητήρα - συμπεριφορά. μέχρι τώρα έχω κάνει 141.000 χλμ
και με αφορμή τον φίλο thankar, που του εύχομαι καλοταξιδο και θα το ευχαριστηθεί σίγουρα, να πω για τα ημιαξόνια.
Μία φορά το άλλαξα το μπροστά αριστερό, ευτυχώς στην εγγύηση , χωρίς εννοείται χρεώση και μία που μου ξαναπαρουσιαστηκε μόλις χθές το πρόβλημα.
αυτή την στιγμή το αυτοκίνητο βρίσκεται στο συνεργείο, και επιτέλους βρέθηκε το ανταλλακτικο. Μεγάλο προβλημα και μεγάλο μπέρδεμα ώσπου να βρεθεί μιας και έπρεπε να λυθει το αυτοκίνητο για να το 'μετρήσουν' και να έρθει το σωστό ανταλλακτικό. Το κοστολόγιο το περιμένω πάνω απο 300€. Πολύ ακριβό όταν σε άλλες εταιρείες το περνάνε με τα μισά λεφτά.
επίσης με εβγαλε πριν 3 χρόνια και το πρόβλημα με τα κλαπέ των αεραγωγων με αποτέλεσμα το μισό ξήλωμα του αυτοκινήτου , μαζί και το ταμπλό, ευτυχώς με σωστή επανατοποθέτηση του, χωρίς τριγμούς μέχρι σήμερα. Αξία 6€ τα ανταλλακτικά, 500 € τα εργατικά.ευτυχώς, πλήν της συντήρησης του, την οποία την κάνει μάστορας που του πάω εγω τα ανταλλακτικα (τα αγοράζω απο ricambi θεσ/νικης, σε λογικές τιμές γιατι οι αντιπροσωπείες δεν ξερουν τι ζητάνε) δεν έχει βγαλει τόσο κοστοβόρα βλάβη.
αλλά το δικαολογώ εν μέρει, γιατι και εγώ πήρα αυτοκίνητο με 17'' ζάντα και σπορ ανάρτηση, ο συνδιασμός είναι απαγορευτικός για τους δρόμους που έχουμε.
κατα τα άλλα το μοτέρ γράφει χλμ απροβλιμάτιστα και με νορμάλ καταναλώσεις για τα 150 άλογα του. κυμαίνομαι στην πόλη μέσω όρο 9 λίτρα και εκτός 8. βέβαια έαν βαρύνει το πόδι αυξάνει και η κατανάλωση αλλά και πάλι δεν ξεπερνώ τα 10 λίτρα.
αυτά, στους καινούργιους και στους παλιούς κατόχους εύχομαι ασφαλή και απροβλιμάτιστα χλμ -
Καλησπέρα σε όλους. Πήρε το μάτι μου τη συγκεκριμένη αγγελία: https://www.car.gr/9032108-fiat-bravo-t-jet-150hp-sport-full-extra Σε περίπτωση που ισχύουν όσα γράφει στην περιγραφή, θεωρείτε πως αξίζει η αγορά του με τόσα πολλά χιλιόμετρα;
-
Καλησπέρα σε όλους. Πήρε το μάτι μου τη συγκεκριμένη αγγελία: https://www.car.gr/9032108-fiat-bravo-t-jet-150hp-sport-full-extra Σε περίπτωση που ισχύουν όσα γράφει στην περιγραφή, θεωρείτε πως αξίζει η αγορά του με τόσα πολλά χιλιόμετρα;
Δεν ξέρω πόσο καλά συντηρημένο μπορεί να είναι για να δικαιολογεί αυτή την τιμή. Το δικό μου έχει 100.000 χλμ και του αλλάζω λάδια κάθε 10.000 χλμ όπως έκανε και ο προηγούμενος αλλά νομίζω πως μια τιμή γύρω στα 5.500-6.000 θα ήταν το ανώτερο που θα μπορούσα να ζητήσω. Μου φαίνονται πολλά τα χρήματα που ζητάει.
-
Καλησπέρα στην παρέα. Αρκετό καιρό έχω να σας παρακολουθήσω. Έχω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από το 2008 πρώτο χέρι με κάτι λιγότερο από 100000χλμ και ας αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου όσον αφορά στο θέμα ζημιές.
Έχω αλλάξει και εγώ τι φούσκες στο ημιαξόνιο ήδη μία φορά.
Έχω αλλάξει μία φορά τους μείκτες του κλιματισμού αλλά μετά από ενάμιση χρόνο χάλασε πάλι και εδώ και 4 χρόνια το έχω έτσι. Απλά έχω παρατηρήσει ότι μένει κολλημένο του οδηγού, ενώ στην πρώτη βλάβη ήτανε του συνοδηγού, στο κρύο το χειμώνα μέχρι όμως να πιάσουν τα πρώτα βαριά κρύα, δηλαδή να αρχίσει το βράδυ να έχει μείον, τότε ξεκολλάει και αρχίζει να βγάζει πάλι ζεστό αέρα μέχρι να έρθει το καλοκαίρι. Με τους πρώτους καύσωνες ξεκολλάει από ζεστό και βγάζει πάλι κρύο και γίνεται συνέχεια αυτός ο φαύλος κύκλος.
Έσπασε και σε μένα το πλαστικό κάλυμμα στο χειρόφρενο 2 φόρες. Μία μέσα στην εγγύηση και μία περίπου 2 χρόνια μετά.
Ξεφλούδισε και το δικό μου τιμόνι αλλά έβαλα θήκη, η οποία δεν μου αρέσει γιατί χοντραίνει το τιμόνι, αλλά τι να κάνουμε....
4/4 λοιπόν και εγώ με αυτές τις κλασσικές ζημιές.
Αλλά εγώ έχω τα 3 τελευταία χρόνια και μία 5η ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΖΗΜΙΑ.
Κάηκε ο εγκέφαλος των αερόσακων!!!!
600+φπα η λυπητερή και χωρίς να έχω καταφέρει να βρω κάτι μεταχειρισμένο και σχετικά οικονομικώς συμφέρον και έτσι συνήθισα να συζώ με 3 λαμπάκια/ενδείξεις μόνιμα αναμμένα στο καντράν, αερόσακων, και τα δύο της ζώνης όπως επίσης και την ένδειξη των χιλιομέτρων να αναβοσβήνει συνέχεια.
[URL=https://s284.photobucket.com/user/djtrapi/media/IMG_20200116_185449_1.jpg.html][IMG]https://i284.photobucket.com/albums/ll39/djtrapi/IMG_20200116_185449_1.jpg[/IMG][/URL]
Αυτά από εμένα....
-
Αγαπητοί κύριοι,
καλημέρα.
Μπορεί κάποιος να μου πει (ή και να μου στείλει σε φωτογραφία) τα εγχειρίδια που περιλαμβάνονταν στον φάκελο με την αγορά κάθε καινούριου Bravo.
Ευχαριστώ.
-
-
Εμένα είχε αυτά τα 4 σύν ένα που είναι για το ραδιόφωνο και δεν το βρίσκω τώρα...
Ευχαριστώ πολύ, από βδομάδα ανοίγουν τα ΚΤΕΟ επιτέλους και το παίρνω στα χέρια μου. Είναι εισαγωγή από Ιταλία και δεν θυμάμαι αν έχει τα Ιταλικά εγχειρίδια και θα ήθελα τα Ελληνικά. Επικοινώνησα και με την FCA Hellas αν τα έχουν για να τους τα αγοράσω. Αν όχι τα έχω βρει στο Ebay στην Αγγλική. Στα Ελληνικα τα έχω και σε PDF.
Είναι μοντέλο 11ου του 2010 και είναι η έκδοση εξοπλισμού Emotion.
-
akilleas wrote:
Εμένα είχε αυτά τα 4 σύν ένα που είναι για το ραδιόφωνο και δεν το βρίσκω τώρα...
Ευχαριστώ πολύ, από βδομάδα ανοίγουν τα ΚΤΕΟ επιτέλους και το παίρνω στα χέρια μου. Είναι εισαγωγή από Ιταλία και δεν θυμάμαι αν έχει τα Ιταλικά εγχειρίδια και θα ήθελα τα Ελληνικά. Επικοινώνησα και με την FCA Hellas αν τα έχουν για να τους τα αγοράσω. Αν όχι τα έχω βρει στο Ebay στην Αγγλική. Στα Ελληνικα τα έχω και σε PDF.
Είναι μοντέλο 11ου του 2010 και είναι η έκδοση εξοπλισμού Emotion.
Θα τα βρεις στο Ίντερνετ να τα κατεβάσεις.
Ψάξε λίγο. Αργότερα που θα είμαι σπίτι θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω. -
Για ρίξε μια ματιά εδώ....
Αυτά βρήκα και νομίζω ότι αυτά χρειάζεσαι.
-
Ευχαριστώ για το link με τα αρχεία. Μου είπε και η FIAT ότι αν εγγραφώ στο myFIat, μπορώ να τα κατεβάσω όλα σε PDF στα Ελληνικά.
Την Δευτέρα θα το πάρω, θα δω τι λένε στα Ιταλικά και θα τα εκτυπώσω και στα Ελληνικά σε τυπογραφείο να είναι σαν γνήσια.
-
Μόλις το παρέλαβα!!!
Ο φάκελος της Fiat με όλα τα εγχειρίδια είναι στο ντουλαπάκι. Δεν θα χρειαστώ άλλα. Ξέρω Ιταλικά.
Έχει όμως το θεματάκι με το κλαπέτο του Κλιματισμού. Η αριστερή πλευρά βγάζει ζεστό. Άλλες φορές λειτουργεί κανονικά.
Διάβασα σε ένα βρετανικό φόρουμ ότι μπορείς να το φτιάξεις χωρίς να βγάλεις την κονσόλα. Πρόσβαση από το ντουλαπάκι. Θα το επιχειρήσω μόνος.
-
Αν θυμάμαι καλά, αυτό είναι το πλέον σύνηθες πρόβλημα στα Bravo και απαιτείται κατέβασμα του ταμπλό για την επίλυση του. Εγώ θα ρωτούσα σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο σίγουρα θα έχει μεγάλη εμπειρία, καθώς ΟΛΑ τα Bravo έχουν πάθει αυτή τη βλάβη.
-
Θα ρωτήσω. Μέχρι κάποιο ποσό το δίνω. Αλλιώς....
Δεν υπάρχει θέμα. Γιατί το αμάξι για τα χρόνια του είναι σε άριστη κατάσταση. Κλεισμένο σε πάρκινγκ ήταν.
-
Πήγα συνεργείο για το τυπικό Service και ρώτησα για το θέμα με τα κλαπέτα του κλιματισμού. Το κόστος είναι σε κανονικά επίπεδα και σε συνδυασμό με το service που θα γίνει, είναι λιγότερο από μια τετράδα λάστιχα.
-
Λίγο εκτός θέματος, αλλά σε ποιο συνεργείο πάς? Είσαι ευχαριστημένος?
-
Αν ρωτάς εμένα. Λάρισα μένω.
Χθες έγινα κάτοχος Fiat.
Το συνεργείο που πήγα είναι από τα καλύτερα στην περιοχή και σχεδόν τρεις δεκαετίες στο Gruppo.
Fiat Bravο 2007