-
Ο χρήστης stred έγραψε:
πέρασα μια βόλτα σήμερα απο πρακτικερ μεταμόρφωσης, είχε σελένια αλλά ΟΧΙ τα Κ.ΡΕ.. any ideas?χμμμ...μήπως κάνουμε λάθος που επιμένουμε σε σελένια και υπάρχουν καλύτερα και ταυτόχρονα φτηνότερα(ευρείας κυκλοφορίας)?
Εχω ξαναγραψει και πιο πισω οτι καπου απο την φραντζη τα αγοραζει ο μηχανικος μου και μετα τα παιρνω απο αυτον οποτε δεν ξερω ακριβως που ειναι το μαγαζι.
Με προδιαγραφες ΑCEA C3 δεν ειχα βρει πολλα λαδια ομως κατι υπαρχει....Εγω παντως 10 χρονια τωρα παντα Σελενια βαζω και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος οποτε ειπα να τα συνεχισω και στο Μπραβο.
Πιο φτηνα δεν θα βρεις!Ολα αυτα τα φουλ συνθετικα με αυτες της προδιαγραφες ειναι ακριβα.Το ειχα ψαξει αρκετα πριν την πρωτη μου αλλαγη.Πιο φτηνες τιμες βρισκεις μονο αν τα παρεις απο το internet.
Να πω παντως οτι μετα απο 13000χλμ και 6 μηνες κατοχης το αμαξι εχει αλλαξει αρκετα προς το καλυτερο!
Το κιβωτιο εχει βελτιωθει παρα παρα παρα πολυ σε σχεση με την αρχη!Το αμαξι με το σπορ ενεργοποιημενο βγαζει πολυ δυναμη και η καταναλωση ειναι σε καλα επιπεδα για τον τροπο που το παω
Ενα προβλημα εχω με το εσωτερικο φως των πισω θεσεων.Οταν το αναβω χειροκινητα μετα δεν λεει να σβησει...Δηλαδη μπορει να χρειαστει να το πατησω και 50 φορες για να σβησει
Στην αυτοματη λειτουργεια δουλευει μια χαρα.Μαλλον διακοπτης θα ειναι το προβλημα.Κανας αλλος με αυτο το προβλημα? -
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Εχω ξαναγραψει και πιο πισω οτι καπου απο την φραντζη τα αγοραζει ο μηχανικος μου και μετα τα παιρνω απο αυτον οποτε δεν ξερω ακριβως που ειναι το μαγαζι.
Με προδιαγραφες ΑCEA C3 δεν ειχα βρει πολλα λαδια ομως κατι υπαρχει....Εγω παντως 10 χρονια τωρα παντα Σελενια βαζω και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος οποτε ειπα να τα συνεχισω και στο Μπραβο.
Πιο φτηνα δεν θα βρεις!Ολα αυτα τα φουλ συνθετικα με αυτες της προδιαγραφες ειναι ακριβα.Το ειχα ψαξει αρκετα πριν την πρωτη μου αλλαγη.Πιο φτηνες τιμες βρισκεις μονο αν τα παρεις απο το internet.
Να πω παντως οτι μετα απο 13000χλμ και 6 μηνες κατοχης το αμαξι εχει αλλαξει αρκετα προς το καλυτερο!Όντως το Praktiker και το Carrefour έχουν Selenia αλλά όχι τα K.P.E.
Tην πρώτη αλλαγή λαδιών την έκανες στα 10.000 χλμ;
Kάποιοι λένε ότι καλό είναι να κάνεις την 1η αλλαγή στα 1.000 με 2.000χλμ. -
ναι στα 10.000 την εκανα.
Αφου τα λαδακια μου ηταν καταξανθα μεχρι τα 4000χλμ...μετα αρχισανε να σκουραινουν!
Λεγεται οτι στα τουρμπο ειδικα ειναι καλο να αλλαζεις τα πρωτα λαδια πολυ νωρις αλλα εγω τα κρατησα.Το μελλον θα δειξει.....(λες γι αυτο να χαλασε ο διακοπτης???) -
ε θα κατέβω μια μερα φραντζη να πάρω σελένια, κάπου θα βρω..
εμένα ειναι στα 3.400χλμ και το σαββατο που τα τσέκαρα τα είδα να εχουν αρχίσει να σκουραίνουν..
εβαλα χθες και 100αρα εκο για να καθαρίσει λίγο.. πάντως ούτε επιδόσεις ουτε κατανάλωση είδα κάποια διαφορά.
-
Καλημέρα... εχθές τελικά έκανα την παραγγελία μου κλείνοντας ένα 150 sport. Επειδη το ήθελα ετοιμοπαράδοτο στο χρώμα maranello το πήρα χωρίς εξτρά αν και απο αυτά ήθελα μόνο το blue & Me (μου έκανε εντύπωση που απο 10 ετοιμοπαράδοτα σε όλη την Ελλάδα κανένα δεν το είχε). Αλλα και πάλι το αμάξι έχει πάρα πολλα επάνω σε αυτη την έκδοση οπότε ολα οκ..... Να δω πως θα περάσουν οι 15 ημέρες τώρα....
Θέλω να ευχαριστίσω πάρα μα πάρα πολυ όλους τους φίλους του φόρουμ για την πολύ μεγάλη βοήθεια που μου έδωσαν.... (γιατι πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη) εδω θα είμαι να σας πω και εντυπώσεις.....Θα ήθελα κάποιος αν μπορει να μοου κρίνει το τεστ των turbo της κατηγορίας σε σχέση με το νέο GOLF VI που δημοσιεύθηκε στο DRIVE του τελευταίου μήνα και όπου εγώ έμεινα έκπληκτος απο το όλο θέμα καθώς το θεωρώ απο τα πλέον απαράδεκτα που έχω διαβάσει ποτε..... Να πώ απλά οτι δέν είμαι φανατικός κάποιας βιομηχανίας ή χώρας ...... όλα τα αυτοκίνητα του τέστ είναι πολύ καλα και της κατηγορίας γενικότερα.....
Στο συγκεξκριμένο τεστ ανέφεραν οτι έφτασαν όλα τα μοντέλα στα οριά τους..... το BRAVO στο τέστ έκανε τα 0-100 σε 9,6!!!!!!!!!! Εάν δεν κάνω λάθος απο όλα τα μοντέλα το μοναδικό με OVERBOOST ήταν το BRAVO και ανέφεραν οτι συμετείχε χωρίς αυτο ενεργοποιημένο!!!! Επίσης το Golf στις φωτογραφίες κατα την διάρκεια οδήγησης και με το αυτοκόλλητο του περιοδικού στο πλάι είχε αυτόματο κιβώτιο (εάν δεν κάνω τόσο λάθος)!!!!!!...... Επίσης σε άλλο περιοδικό (δεν θυμάμαι ακριβώς γιατι τα αγόρασα όλα τους τελευταίους 2 μήνες) Είχε συγκριτικό BRAVO - GOLF και ενώ το πρώτο είχε περίπου 15% καλύτερη απόδοση στα φρένα σε απόσταση φρεναρίσματος πήραν άριστα και τα 2!!!! και το 15% σε αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλη διαφορά..... Δεν λέω και τα 2 αυτοκίνητα είναι πάρα πολυ καλά, και το GOLF μα τα 2 τουρμπο δυνατό, αλλα πολυ αβαντάρισμα. Ειδικά στο τεστ του DRIVE το διάβαζες και ένιωθες ηλίθιος..... Απλα αν κάποιος το διάβασε να πει και αυτός την αποψή του να δω πόσο λάθος είμαι.....
Ευχαριστώ και πάλι....
-
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
Καλημέρα... εχθές τελικά έκανα την παραγγελία μου κλείνοντας ένα 150 sport. Επειδη το ήθελα ετοιμοπαράδοτο στο χρώμα maranello το πήρα χωρίς εξτρά αν και απο αυτά ήθελα μόνο το blue & Me (μου έκανε εντύπωση που απο 10 ετοιμοπαράδοτα σε όλη την Ελλάδα κανένα δεν το είχε). Αλλα και πάλι το αμάξι έχει πάρα πολλα επάνω σε αυτη την έκδοση οπότε ολα οκ..... Να δω πως θα περάσουν οι 15 ημέρες τώρα....
Θέλω να ευχαριστίσω πάρα μα πάρα πολυ όλους τους φίλους του φόρουμ για την πολύ μεγάλη βοήθεια που μου έδωσαν.... (γιατι πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη) εδω θα είμαι να σας πω και εντυπώσεις.....Θα ήθελα κάποιος αν μπορει να μοου κρίνει το τεστ των turbo της κατηγορίας σε σχέση με το νέο GOLF VI που δημοσιεύθηκε στο DRIVE του τελευταίου μήνα και όπου εγώ έμεινα έκπληκτος απο το όλο θέμα καθώς το θεωρώ απο τα πλέον απαράδεκτα που έχω διαβάσει ποτε..... Να πώ απλά οτι δέν είμαι φανατικός κάποιας βιομηχανίας ή χώρας ...... όλα τα αυτοκίνητα του τέστ είναι πολύ καλα και της κατηγορίας γενικότερα.....
Στο συγκεξκριμένο τεστ ανέφεραν οτι έφτασαν όλα τα μοντέλα στα οριά τους..... το BRAVO στο τέστ έκανε τα 0-100 σε 9,6!!!!!!!!!! Εάν δεν κάνω λάθος απο όλα τα μοντέλα το μοναδικό με OVERBOOST ήταν το BRAVO και ανέφεραν οτι συμετείχε χωρίς αυτο ενεργοποιημένο!!!! Επίσης το Golf στις φωτογραφίες κατα την διάρκεια οδήγησης και με το αυτοκόλλητο του περιοδικού στο πλάι είχε αυτόματο κιβώτιο (εάν δεν κάνω τόσο λάθος)!!!!!!...... Επίσης σε άλλο περιοδικό (δεν θυμάμαι ακριβώς γιατι τα αγόρασα όλα τους τελευταίους 2 μήνες) Είχε συγκριτικό BRAVO - GOLF και ενώ το πρώτο είχε περίπου 15% καλύτερη απόδοση στα φρένα σε απόσταση φρεναρίσματος πήραν άριστα και τα 2!!!! και το 15% σε αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλη διαφορά..... Δεν λέω και τα 2 αυτοκίνητα είναι πάρα πολυ καλά, και το GOLF μα τα 2 τουρμπο δυνατό, αλλα πολυ αβαντάρισμα. Ειδικά στο τεστ του DRIVE το διάβαζες και ένιωθες ηλίθιος..... Απλα αν κάποιος το διάβασε να πει και αυτός την αποψή του να δω πόσο λάθος είμαι.....
Ευχαριστώ και πάλι....
Σήμερα το παρήγγειλα κι εγώ το 150άρι το Sport, σε άσπρο με εξτρα ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες
και cruise control
Σε κανά μήνα θα είναι εδώ... -
Φίλε Gaitanakos, καλορίζικο το Bravo σου, με το καλό να σου έλθει!
Από τη δικιά μου εμπειρία, κλείνω σε λίγο μήνα και μου αρέσει όλο και περισσότερο!!! Άσε που οι ταχύτητες όσο πάει και κουμπώνουν και καλύτερα, είναι σχεδόν τέλειες πλέον! Δεν περίμενα πως θα πρέπει να στρώσω το κιβώτιο ταχυτήτων!
Στα θέματα που θίγεις τώρα:Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
Θα ήθελα κάποιος αν μπορει να μου κρίνει το τεστ των turbo της κατηγορίας σε σχέση με το νέο GOLF VI που δημοσιεύθηκε στο DRIVE του τελευταίου μήνα...το BRAVO στο τέστ έκανε τα 0-100 σε 9,6!!!!!!!!!! Εάν δεν κάνω λάθος απο όλα τα μοντέλα το μοναδικό με OVERBOOST ήταν το BRAVO και ανέφεραν οτι συμετείχε χωρίς αυτο ενεργοποιημένο!!!!Όχι-αναφέρουν πως το είχαν ενεργοποιημένο (βλ.σελ.88:'..αντισταθμίζοντας με τις κοντύτερες σχέσεις και τη λειτουργία overboost του κινητήρα του τα 130 κιλά που κουβαλάει'. Φαίνεται και στα διαγράμματα ροπής που δίνουν.
Το θέμα είναι άλλο: Δε δικαιολογείται αυτό το νούμερο, όταν το εργοστασιακό είναι 8,2' αλλά και παντού αλλού δίνουν πολύ καλύτερα νούμερα από το 9,6'. Έχω πρόχειρο το Super Autocar που δίνει για το 120ps 9,8' με εργοστασιακή τιμή τα 9,6'. Ε,όχι, δε μπορεί τα 150ps με overboost να κάνουν τον ίδιο χρόνο!Επίσης το Golf στις φωτογραφίες κατα την διάρκεια οδήγησης και με το αυτοκόλλητο του περιοδικού στο πλάι είχε αυτόματο κιβώτιο (εάν δεν κάνω τόσο λάθος)!!!!!!......
Δεν κάνεις λάθος-το golf είχε το ημιαυτόματο DSG, που πρέπει να γ@μ@ει και να δέρνει! Αλλά πάμε πολύ πάνω στην τιμή πλεον.
Επίσης σε άλλο περιοδικό (δεν θυμάμαι ακριβώς γιατι τα αγόρασα όλα τους τελευταίους 2 μήνες) Είχε συγκριτικό BRAVO - GOLF και ενώ το πρώτο είχε περίπου 15% καλύτερη απόδοση στα φρένα σε απόσταση φρεναρίσματος πήραν άριστα και τα 2!!!! και το 15% σε αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλη διαφορά..... Δεν λέω και τα 2 αυτοκίνητα είναι πάρα πολυ καλά, και το GOLF μα τα 2 τουρμπο δυνατό, αλλα πολυ αβαντάρισμα.
Το τεστ του Super Autocar μάλλον λες. Το διάβασα, και μπορώ να σου πω πως είναι αρκετά αντικειμενικό, όχι 100%, αλλά ΟΚ. Για το τεστ του DRIVE τώρα, αρχικά κάτι μου βρώμισε και εμένα... Και δε λέω πως έριξε ειδικά το Bravo, το βλέπω λογικό να μειονεκτούσε αφού το έριξαν στο λάκκο με τα λιοντάρια: όλα ήταν με πιο δυνατούς κινητήρες εκ των πραγμάτων, είτε επειδή είχαν παραπάνω κυβικά είτε επειδή είχαν turbo και κομπρέσσορα (το golf). Το θέμα είναι άλλο: γιατί τους φάνηκε τόοοσο καλό το Leon; Η απάντηση είναι απλή και όχι τόσο συνωμοτική: είναι εξίσου καλό (ή και καλύτερο) οδηγικά σε σχέση με το Golf και το 308 της δοκιμής, οι άνθρωποι δε δίνουν ένα παρά αν είναι όμορφα ή αν το σαλόνι τους είναι σαν μπουντρούμι, και κοστίζει 3-5.000 λιγότερα! Με αυτά τα κριτήρια όντως, **Leon **δαγκωτό!
Έλα όμως που όταν πήγα να το δω στην αντιπροσωπεία, με το που μπήκα μέσα στο Leon μου φάνηκε ψεύτικο, **κακοσχεδιασμένο **και αποπνιχτικά μουντό. Βγήκα, δε ρώτησα απολύτως τίποτα, είπα γεια σας, και συνέχισα το ψάξιμο. Αυτά έγιναν ακριβώς όπως σας τα λέω, το ξέγραψα επιτόπου. Κρίμα, και πρέπει να είναι όντως καλό αμάξι κατά τα άλλα. -
Φιλέ Cosygatos το 9,6 μπορεί να γίνει μόνο με κλειστο το overboost. Επίσης συμφωνω με το κιβώτιο DSG παντου διάβασα οτι είναι πάρα πολυ καλό αλλα όταν κάνεις συγκριτικο μιλώντας εμπειρικα πάντα τα αυτόματα - ημιαυτόματα υπερέχουν στις επιταχύνσεις κάνοντας τελειότερες αλλαγές σε σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα (έτσι πιστεύω) οπότε είναι άδικος ο συσχετισμός.
Όσο αφορά το LEON επειδή το έχω οδηγήσει κιόλας το απέκλεισα απο την αρχή γιατί ενώ συμφωνω οτι στο δρόμο είναι κορυφή στα υπόλοιπα άστα να πάνε....΄προσωπικά μέσα νιώθω πνιγμένος καθώς το ταμπλώ έιναι λες και θα σε σκεπάσει, σχεδιαστικα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και οι ποιότητα του εσωτερικού νομίζω είναι η χειρότερη σε σχέση με BRAVO,GOLF,C4,308 κλπ. Αυτα βέβαια είναι υποκειμενικά......
Το μοναδικό περίεργο στο BRAVO είναι το τασάκι το οποίο για αυτούς που καπνίζουν και δεν θέλουν να λερώσουν και όλο το αμάξι είναι παντελώς άχρηστο....αν προσπαθήσεις να το χρησιμοποιήσεις χωρίς να γεμίσεις στάχτες το αμάξι η στούκα είναι εγγυημένη....
-
Καταρχάς καλορίζικο και στους 2 παίδες, με το καλό να σας έρθει!
και τα 2 χρώματα που επιλέξατε του πάνε πολύ!οσον αφορά το συγκριτικό του Drive για μένα είναι ενα απο τα πιο 'περίεργα' συγκριτικά που έχω διαβάσει.
-
ρε παιδια μην ασχολειστε με τα περιοδικα γιατι θα χαθειτε.το αμαξι ειναι γαμω τα εργαλεια με κινητηρα καλο γρηγορο ,φρενα ,πολυ καλη ποιοτητα και το πιο ομορφο και επιβλητικο στην κατηγορια του.
-
Italakia είναι ένα θέμα.... πάρα πολύς κόσμος στηρίζεται εκέι για να αγοράσει αυτοκίνητο δεν μπαίνουν όλοι σε φορουμ κλπ... Το συγκριτικό αυτό είχε πολλά μα πολλά περίεργα και μάλλον δεν ήμουν ο μόνος που κάπως του φάνηκε..... Δεν το λέω και καλα οτι ρίξανε το BRAVO δεν με ενδιαφέρει αλλα σε πολ΄λά σημεία του είναι μερίεργο και κυρίως σε αυτά που ανέφερα???
Υ.Γ Λες το τασάκι να είναι σημάδι να κόψω το τσιγάρο ή να κάνω ασφάλεια πυρός????
-
ε καλα και εσυ καινουργιο αμαξι και καπνιζεις μεσα.
-
Δέν καπνίζω ακόμα αλλα όταν το πάρω σε 15 μέρες ???? Κάνω πάρα πολλά ταξίδια μακρυνα και μόνος (κάνωντας για παράδειγμα το Πάτρα - Θεσσαλονίκη 3 φορές το μήνα και καπνιστής τι θα κάνεις??) Ακούς άπειρα CD (ειδικά αν έχω επιστροφή την επόμενη) πίνεις καμια κατοστή καφέδες ε δεν θα κάνεις και ένα τσιγάρο???
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ε καλα και εσυ καινουργιο αμαξι και καπνιζεις μεσα.Και εγώ καπνίζω μέσα. Πάντα βέβαια με ανοιχτό το παράθυρο.
Το αμάξι το πήρα για να το ζήσω!!! -
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
Δέν καπνίζω ακόμα αλλα όταν το πάρω σε 15 μέρες ???? Κάνω πάρα πολλά ταξίδια μακρυνα και μόνος (κάνωντας για παράδειγμα το Πάτρα - Θεσσαλονίκη 3 φορές το μήνα και καπνιστής τι θα κάνεις??) Ακούς άπειρα CD (ειδικά αν έχω επιστροφή την επόμενη) πίνεις καμια κατοστή καφέδες ε δεν θα κάνεις και ένα τσιγάρο???Ηλιοροφή η λύση....
-
Αυτοί που δεν καπνίζουν θα το ζήσουν περισσότερο!!
(καλοπροαίρετο το σχόλιο και εγώ καπνιστής είμαι αλλά στο αμάξι όχι..) -
Καλορίζικο το Bravo και στο φίλο dimidekas! Gaitanakos, 3 φορές το μήνα Πάτρα-Θεσσαλονίκη;! Χαρά στο κουράγιο σου... Πάντως, όταν σου έρθει το Bravo νομίζω πως πραγματικά στα πρώτα δρομολόγια θα βιώσεις μια άλλη εμπειρία, απλά θα γουστάρεις. Και όταν το συνηθίσεις θα νιώθεις πως έχεις ανέβει επίπεδο αυτοκίνησης και πως η διαδρομή έχει...μικρύνει.
Τασάκι εμένα δε μου έδωσαν καθόλου και στην αρχή έψαχνα να δω που είναι κρυμμένο!
Τώρα το έχω πει στον αντιπρόσωπο και θα μου φέρει, αλλά λέω προς το παρόν να μην καπνίζω μέσα-μοσχοβολάει πλαστικό ακόμα...
Άσχετο, αλλά ενοχλητικό:χάλια ποτηροθήκες. Κακή θέση και πολύ ρηχές. Να πάρει, στο Punto του 2002 και ήταν μια χαρά, πως στο διάβολο καταφέρανε και τις χαλάσανε στο Bravo;... -
Το κιβωτιο οντως θελει στρωσιμο...Εγω την μεγαλη διαφορα την καταλαβα μετα τα 10.000χλμ.Εχει γινει υπεροχο
Αν το Μπραβο(με Sport ενεργοποιημενο κ ASR off)κανει 9,6 το 0-100 τοτε το RX-8 θελει 10+ δευτερα να τα πιασει
Το μονο που μπορω να σκεφτω για τετοιο χρονο ειναι να ειχαν 1η ταχυτητα και να το σπινιαρανε μεχρι να δωσει και το τελευταιο χιλιομετρο που μπορει και μετα να βαλαν 2α...
Για γρηγορη εκκινηση πρεπει μολις αισθανθεις την 1η να σπινιαρη να βαλεις 2α!το αμαξι εκτοξευεται
Το 0-100 παντως χαντακωνεται και απο το γεγονος οτι για να φτασει τα 100χλμ/ωρα χρειαζεται να βαλεις και την 3η ταχυτητα ενω στον ανταγωνισμο απ οτι ξερω δεν χρειαζεται.
Καλοριζικα και καλοταξιδα τα καινουργια σας αυτοκινητα! -
συνηθως τα περισσοτερα αυτοκινητα θελουν τριτη για να πιασουν τα 100χλμ.
το δικο μου με δευτερη πιανει στο κοντερ 110 αλλα δεν ξερω αν ειναι αληθεια.δεν εχω και το μανουαλ. -
Δεν θελουν....ηθελαν.Τα καινουργια τουρμπατα πιανουν 100+ με 2α.
Τουλαχιστον ετσι θυμαμαι απο διαφορα συγκριτικα των 4Τ.Κραταω μια επιφυλαξη....Αν καποιος ξερει απο Golf,Leon,Octavia,207,C4 ας μας πει με σιγουρια.
Fiat Bravο 2007