-
Εσύ είσαι σοροπιάρης γι'αυτό θολώνουν
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σημαντικο ρολο στην καταναλωση νομιζω επαιξε η χρηση του cruize control με 6η ρυθμισμενο μεταξυ 120-130 km για πανω απο 200 km.
Άλλο αντιλήφθηκα από το παραπάνω. Οκ τότε
Λαθος διατυπωση...
Αλλωστε εχουμε δρομο στην Ελλαδα για 200 συνεχομενα km χρησης cruize control -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μα και τον χειμώνα, ειδικά για ξεθάμπωμα, το αρκουδίσιον είναι απαραίτητο.Η πολύ απλά μπορείς να ρίξεις κρύο αέρα από τον εξαερισμό στα τζάμια και ... ξεθαμπώνουν...
-
Σαφώς, αλλά μπορείς να έχεις παράλληλα ζεστό αέρα ώστε να μην κρυώνεις με το AC. Γούστα!
-
papagp ποιά είναι η αίσθηση σου από πλευράς επιδόσεων και τραβήγματος του αμαξιού μιας και μιλάμε για το 120άρι?
-
Ο χρήστης empak έγραψε:
papagp ποιά είναι η αίσθηση σου από πλευράς επιδόσεων και τραβήγματος του αμαξιού μιας και μιλάμε για το 120άρι?Eχω κανει μονο 1200km και δεν εχω ανεβει ακομη πανω απο τις 4000 στροφες.
Εχω οδηγησει και το 150 hp, οχι το spor και οσο και αν ακουγεται παραξενο (το εχω διαβασει και στον ειδικο τυπο, δεν θυμαμαι που ομως) οι διαφορες δεν ειναι ουσιαστικες και δεν φαινονται οι παραπανω 30 hp.... Προτιμησα το 120 hp γιατι βγαζει την ροπη χαμηλοτερα... Γενικα ειμαι ικανοποιημενος με το τραβηγμα και οι στροφες ανεβαινουν γρηγορα απο χαμηλα ακομη και με μεγαλη σχεση στο κιβωτιο...
Για επιδοσεις δεν μπορω να σου πω ακομη... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σαφώς, αλλά μπορείς να έχεις παράλληλα ζεστό αέρα ώστε να μην κρυώνεις με το AC. Γούστα!dεν έχω aircondition καρντια μου.. άρα μόνο φυσικο αεράκι..
-
Να αναφερω κατι το οποιο μου εχει κανει μεγαλη εντυπωση.....
Μετα απο αρκετα μπορω να πω με σιγουρια οτι το Bravo μου εχει μεγαλυτερη καταναλωση με βενζινη 100αρα απ οτι με 95αρα!!!
Μιλαμε για διαφορα της ταξης του 0,5-1 λιτρο/100χλμ.
Διαφορα στις επιδοσεις δεν αισθανομαι καθολου.
Εχει κανεις καμια ιδεα γιατι συμβαινει αυτο?? -
Καλυτερη καυση του μιγματος,
-
ftskamins,
σε προηγούμενο post ανέφερες ότι αγόρασες τα Selenia K Pure Energy.
Μπορείς να πεις από που, γιατί στην αντιπροσωπεία βάζουν άλλα και θέλω να τους πάω δικά μου? -
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Μετα απο αρκετα μπορω να πω με σιγουρια οτι το Bravo μου εχει μεγαλυτερη καταναλωση με βενζινη 100αρα απ οτι με 95αρα!!!
Εχει κανεις καμια ιδεα γιατι συμβαινει αυτο??Κι εγώ νομίζω ότι το (παλιό) σιβίκ μου καίει περισσότερο με 100άρα.
Δουλεύει όμως αρκετά πιο ήσυχα.Αν το αμάξι δεν χρειάζεται 100άρα, δεν υπάρχει λόγος να βάζεις.
Είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ. -
Εχει κανεις καμια ιδεα γιατι συμβαινει αυτο??έχεις δίκιο σε αυτό που λες και η απάντηση γιατί γίνεται αυτό μάλλον έχει να κάνει με τον λόγο συμπίεσης στους θαλάμους καύσης του κινητήρα.
από ότι γνωρίζω στον κινητήρα T-Jet η Fiat έχει ρίξει τον λόγο συμπίεσης μέσα στους κυλίνδρους (αν και κανονικά ένας τρόπος να αυξήσεις την ιπποδύναμη είναι να αυξήσεις τον λόγο συμπίεσης) και αυτό γιατί προφανώς έκριναν ότι με την προσθήκη του μικρού τουρμπο συμπιεστή και αλλάζοντας το σύστημα ψεκασμού, τον χρονισμό των βαλβίδων και βάζοντας και ειδικά σχεδιασμένα μπουζί μπορούν να έχουν την απόδοση που θέλουν χωρίς να χρειάζονται και αυξημένο λόγο συμπίεσης
έτσι δουλεύοντας σε χαμηλότερο λόγο συμπίεσης δεν έχουν και την ανάγκη καυσίμου υψηλών οκτανίων (98 και άνω) που είναι απαραίτητο σε κινητήρες με υψηλό λόγο συμπίεσης προκειμένου να αποφύγουν τα πυράκια (knocking) του κινητήρα
αντίθετα χρησιμοποιώντας βενζίνη υψηλών οκτανίων μπορεί όλες αυτές οι ρυθμίσεις να μην λειτουργούν αρμονικά με την συνολική λειτουργία του συγκεκριμένου κινητήρα και αυτό να οδηγεί ίσως και σε αύξηση της κατανάλωσης
για αυτό νομίζω ότι και η ίδια η Fiat συνιστά 95άρα βενζίνη σε αυτούς τους κινητήρες
ο χαμηλότερος λόγος συμπίεσης επίσης ελαφρύνει λίγο και τον φόρτο του κινητήρα και έτσι τον καθιστά και πιο αξιόπιστο ( και νομίζω ότι είναι και ένας λόγος που οι συγκεκριμένοι κινητήρες είναι πιο αξιόπιστοι από τους αντίστοιχους του VW γκρουπ) -
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
ftskamins,
Μπορείς να πεις από που, γιατί στην αντιπροσωπεία βάζουν άλλα και θέλω να τους πάω δικά μου?τα αγορασε ο μηχανικος μου για μενα απο καπου στην Φραντζη αν θυμαμαι καλα αλλα δεν ξερω απο που ακριβως γιατι εγω μετα περασα απο το συνεργειο του κ τα πηρα.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σχετικα με την 100αρα.Η Φιατ προτεινει 98 οκτανια για το αμαξι αλλα λεει οτι δεν υπαρχει προβλημα και με 95αρα.
Εμενα παντως με 95αρα πηγαινει μια χαρα.Μαλλον θα την καθιερωσω
Εκανα χτες και την αλλαγη λαδιων και φιλτρου στα 9500χλμ και τωρα αρχιζει το σκισιμο -
ftskamins,
Μπορείς να πεις από που, γιατί στην αντιπροσωπεία βάζουν άλλα και θέλω να τους πάω δικά μου?τα αγορασε ο μηχανικος μου για μενα απο καπου στην Φραντζη αν θυμαμαι καλα αλλα δεν ξερω απο που ακριβως γιατι εγω μετα περασα απο το συνεργειο του κ τα πηρα.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σχετικα με την 100αρα.Η Φιατ προτεινει 98 οκτανια για το αμαξι αλλα λεει οτι δεν υπαρχει προβλημα και με 95αρα.
Εμενα παντως με 95αρα πηγαινει μια χαρα.Μαλλον θα την καθιερωσω
Εκανα χτες και την αλλαγη λαδιων και φιλτρου στα 9500χλμ και τωρα αρχιζει το σκισιμοΣτην Φραντζή υπάρχει ο Ασπιώτης χαμηλά λίγο πριν Καλλιρόης, και έχει ότι μπορείς να διαννοηθείς από λάδια και από διάφορα άλλα που δεν τα βρίσκεις πουθενά στην Αθήνα όλα μαζεμένα.
Οι μαστόροι πάντως προτιμάνε κάτι άλλους λίγο παραπάνω που είναι (λένε) φθηνότεροι. -
Δευτερα πρωι ξεκινησα απο Πυργο μια βολτα για να γνωριστω με το μωρο (bravo emotion 120hp)
Προορισμος η Ηγουμενιτσα για να παρω τη Κερκυραια συνοδηγο. Στη ανηφορικη διαδρομη απο Αντιριο προς Αμφιλοχια αρχισα να ανακαλυπτω τις χαρες του tjet, κινουμενος με μια ταχυτητα παραπανω λογω της ροπης, ενω οταν χρειαζοταν να προσπερασω καποιο κονβοι απο νταλικες ή αργους οδηγους η δυναμη ηταν παρουσα Στις ευθειες πηγαινα με τα ορια λογω μπλοκων και καμερων. Πηρα τον δρομο απο Αμφιλοχια προς Πρεβεζα και αρχισα να κινουμαι σβελτα στις στροφες για να ανακαλυψω το ισοροπημενο στησιμο του αυτοκινητου, οι κλησεις παρουσες μεν απλα για να διεκολυνουν την ανεση και οχι για να με τρομαξουν. Ενα θετικο που ανακαλυψα ηταν το πολυ καλο κρατημα του σωματος απο τα καθισματα. Εφτασα στην Ηγουμενιτσα ακολουθωντας τον επαρχιακο δρομο απο Πρεβεζα σε 3:40' (350χιλ) ατσαλακωτος και φρεσκος. Επιβιβαση της συνοδηγου που εριξε το ωριαιο στησιμο στα καραβια , Εγνατια οδος, το cruize control στα 130 χιλ και ετσι κυλισαν τα επομενα χιλ μεχρι το Μετσοβο, αν και ειχαμε καποιες παρακαμψεις λογω εργων. Μετα αρχισαν παλι τα στροφιλικια και το περασμα της Καταρας σε σβελτους απολαυστικους ρυθμους ενω μια φορα ενιωσα την επεμβαση του esp ( το αντισπιν ηταν ενεργοποιημενο σε ολο το ταξιδι) Ειχα και μια σταση λογω ζαλαδας της συνοδηγου που της ειπα οτι θα ειναι απο το καραβι . Συνεχισαμε, Καλαμπακα, Τρικαλα, Καρδιτσα με χρηση του cruize control 10 χιλ πανω απο τα ορια και φτασαμε στην πρωτη διανυκτερευση στην λιμνη Πλαστηρα
Το αλλο μεσημερι και ενω πηγαιναμε προς Τρικαλα η συνοδηγος (οδηγει Peugeot 106) μου ειπε στο ασχετο οτι το αυτοκινητο ειναι εκνευριστικα ησυχο και δεν καταλαβαινει τον δρομο
Διανυκτερευση δευτερη στην πανεμορφη ορεινη Ελατη Τρικαλων. Την επομενη το μεσημερι απο τον επαρχιακο με στροφουλες Ελατης Περτουλιου Καλαμπακας επισκεψη στα Μετεωρα πριν τα πουλησουν οι παπαδες
Ειχε αρχισει η επιστροφη απο αποψη διαδρομης, για τους κουτσομπολιδες καναμε μια ακομη διανυκτερευση στο Μετσοβο. Την επομενη πανω στην Εγνατια φαγαμε πολυ βροχη (τοση ωστε βεβαιωθηκα οτι το αυτοκινητο αν και κατασκευασμενο Δευτερα -29/9/08- δεν μπαζει νερα απο πουθενα) και φτασαμε Ηγουμενιτσα οπου λογω μποφωρ ειχαν διακοπει τα δρομολογια. Εγω επρεπε να φυγω και ακολουθωντας την ιδια διαδρομη ανακαλυψα ακομη την πολυ καλη συμπεριφορα του αυτοκινητου στους πλευρικους ανεμους... απλα δεν τους καταλαβαινεις.
Εκανα σε τεσσερεις μερες 1470 χιλ και καταναλωσα 119,4 l αμολυβδη 95 οκτανιων. Στο trip εγραψε 7,9 l/100km οπως το υπολογισα πραγματικα ηταν 8.1 l/100km Και ολα αυτα με το αυτοκινητο να εχει τωρα 2780km και να μην εχει καψει καθολου λαδι. Απο μενα ενα μπραβο στο BravoYΓ. Αρνητικα: ουσιαστικα εχει μονο μια ποτηροθηκη και θα ηθελα ενα καλυτερο tweeter στο ηχοσυστημα, μαλλον θα χρειαστει ενα καλυτερο διαιρουμενο σετ ηχειων.
-
Με το tweeter τι προβλημα έχεις? Εννοεις δεν ικανοποιει σε ποιοτητα ή σου παίζει παράσιτο? Τα δικά μου παίζουν παράσιτο από τα μπουζί και μάλλον θα βάλω αντιπαρασιτικό.
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Με το tweeter τι προβλημα έχεις? Εννοεις δεν ικανοποιει σε ποιοτητα ή σου παίζει παράσιτο? Τα δικά μου παίζουν παράσιτο από τα μπουζί και μάλλον θα βάλω αντιπαρασιτικό.Ποιοτικα δεν ικανοποιουμαι. Δεν τα εχω βγαλει αλλα απο την σιτα δειχνουν μεταλικου θολου.
Θα ηθελα ενα μεταξενιου θολου στην θεση του για πιο πολυ γλυκα... να ταιριαζει και με το μεταξενιο κινητηρα -
Παιδια οδηγησα bravo 150 φιλου και με εντυπωσιασε πολυ!Μου φανηκε πως ειχε πιο καλο πατημα απο το Μιτο που εχω οδηγησει επισης...λογικα λογω μεγαλυτερων μετατροχιων...πολυ καλος ο κινητηρας του κ οταν το οδηγεις λες πως αποκλειεται να ειναι 1,4...πολυ καλο!
-
Α!Επισης μου αρεσε το κουμπακι sport και η στηριξη των καθισματων!
-
papagp διαβάζοντας την ταξιδιωτική σου εμπείρια σαν νυν κάτοχος 106 και σκοπευοντας χριστούγεννα να ανέβω προς περτούλι κτλ με εχει πιάσει τρελή ανυπομονησία ποτε θα έρθει το αμάξι.. αντε γιατί απο τις 10 εργάσιμες έχουμε πάει στις 15+.. κατα τ'αλλα δεν έχουν δουλειά. ελπίζω αυτή τη βδομάδα να το πάρω όπως μου είπαν..
Fiat Bravο 2007