-
@ supergeorge , ζήτησε να γίνει ωποσδήποτε οπτικός έλεγχος του ιμάντα και ανάλογα την κατάστασή του κινείσαι.
Μπορείς να προμηθευτείς όλα τα υλικά του service από το εμπόριο και να ζητήσεις από την αντιπροσωπεία να κάνει και να χρεώσει μόνο τις εργασίες.
Τα οικονομικότερα ελαστικά που βρήκες , νομίζω πως καλύπτουν και με το παραπάνω τη χρήση που κάνεις στο αυτοκίνητο.Καλή εκταμίευση!
-
Το λυπαμαι το αυτοκινητακι-ταξι...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Σύντομες διαδρομές στην ελλαδα και ακόμα το σκέφτεσαι ;
Ουτε για αστείο δεν το τσιγκουνεύεσαι
Είπαμε να μην είμαστε υπερβολικοί, όχι να μην ακολουθούμε τουλάχιστον το μανιουαλ
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
@ supergeorge , ζήτησε να γίνει ωποσδήποτε οπτικός έλεγχος του ιμάντα και ανάλογα την κατάστασή του κινείσαι.
Μπορείς να προμηθευτείς όλα τα υλικά του service από το εμπόριο και να ζητήσεις από την αντιπροσωπεία να κάνει και να χρεώσει μόνο τις εργασίες.
Τα οικονομικότερα ελαστικά που βρήκες , νομίζω πως καλύπτουν και με το παραπάνω τη χρήση που κάνεις στο αυτοκίνητο.Καλή εκταμίευση!
Σε ευχαριστώ, αναμένεται πικρή εβδομάδα!
Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι η αντιπροσωπία θα ζητήσει περισσότερα χρήματα για εργατικά αν τους πάω εγώ τα ανταλλακτικά. Θα γίνει μια ερώτηση αύριο.
Το λυπαμαι το αυτοκινητακι-ταξι...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Καλώς ή κακώς αυτές είναι οι ανάγκες μου τα τελευταία χρόνια. Όσα χιλιόμετρα χρειάζομαι τα κάνω, για παραπάνω δεν υπάρχει χρόνος.
Σύντομες διαδρομές στην ελλαδα και ακόμα το σκέφτεσαι ;
Ουτε για αστείο δεν το τσιγκουνεύεσαι
Είπαμε να μην είμαστε υπερβολικοί, όχι να μην ακολουθούμε τουλάχιστον το μανιουαλ
Αυτά που χρειάζονται θα τα κάνω χωρίς σκέψη, απλά ρωτάω για να γλιτώσω οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο.
Χρειάζεται και η αντλία νερού αλλαγή; Το γράφει και στο μάνιουαλ; Δεν το έχω αυτή τη στιγμή πρόχειρο.
Edit: Κατέβασα το μάνιουαλ σε pdf, αλλά δε βρήκα κάτι για αντλία νερού.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
η αντλία νερού πάει πακέτο με τους ιμάντες... ειδικά στα φιατ είναι κανόνας, όταν αλλάζει το μεν να αλλάζει και το δε
η αντλία είτε θα εμφανίσει διαρροές, είτε τζόγους στον άξονα της πτερωτής... το θέμα είναι οτι αν η διαρροή είναι μικρή (ο τζόγος αν υπάρχει θα είναι σίγουρα ελάχιστος σε καλοσυντηρημένο όχημα) δεν θα φαίνεται αν δεν αφαιρεθεί το εξάρτημα...
άποψη μου, κάνε όπως σε προέτρεψαν, αγόρασε από ρικαμπι ή αντίστοιχα και έπειτα ζήτα μόνο τα περαστικά
-
Καλησπερα σε ολους τους κατοχους Bravo.
Ευτυχης και ευχαριστημενος κατοχος Bravo 150 sport αγορασμενο τον 10/2007. Με μια αφαιρεση, τα ετη του υπολογιζονται σε σχεδον 7 με 69000 χλμ. Προβληματα εως τωρα: ΚΑΝΕΝΑ. Γρασσο ειχε παρατηρηθει μεσα στη διετια στα ημιαξονια. Ειχε χασει λιγο γρασσο. Εντος εγγυησης τοτε, ανοιχτηκε, τα ρουλεμαν μεσα δεν ηταν στεγνα, κανενα προβλημα τοτε και εκτοτε. Περασε ενας χρονος σχεδον πληρους ακινησιας, οταν χρειστηκε να μετακομισω στο εξωτερικο. Τον επομενο χρονο αποφασισα να το παρω μαζι μου εκει, καθως δεν ηθελα με τιποτα να το πουλησω. Αυτο το οποιο παρατηρησα ειναι οτι κανει εναν βραχυσυχνο ηχο, παρομοιο ε ρουλεμαν, ΜΟΝΟ στην 6η ταχυτητα και μετα τα 120 χλμ/ω. Ο ηχος, με το που παταω συμπλεκτη, σταματα και ξανααρχιζει οταν αφηνω συμπλεκτη. Διαβαζοντας ενα ξενο φορουμ (θα βρω και θα ποσταρω τον συνδεσμο) ειδα οτι παρομοιο προβλημα εχουν αντιμετωπισει και αλλοι κατοχοι της sport εκδοσης, της ιδιας χρονιας. Προκειται, πιθανων, για το γραναζι της 6ης το οποιο ισως χρειαζεται αλλαγμα.Θα ηθελα να ρωτησω εαν εχει φιλος απο το φορουν ακουσει/αντιμετωπισει κατι αναλογο, κατα ποσον ειναι ευκολο να επιδιορθωθει και μια εκτιμηση κοστους.
Κατα τα λοιπα, ναι, και σε μενα αλλα και σε φιλο μου εκει στην Ισπανια, εχει σπασει το κομματακι αυτο του πλαστικου στο χειροφρενο και επιπλεον, ενα πολυ χαμηλο σφυριγμα απο τον αερα του air c. οταν δουλευει σε χαμηλες στροφες.
Να αναφερω εδω οτι δεν εχω αλλαξει ακομα τον ιμαντα χρονισμου....
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τις γνωμες και τις πληροφοριες.
Α. -
64000 km περίπου και επιστροφή από Αρχαία Ολυμπία Αθήνα με ταχύτητες 120-140 km/h με κίνηση από κακιά σκάλα μέχρι Ελευσίνα κατανάλωση 6lt/100km . απόσταση 280km. με εντυπωσίασε!!!! είχα πετύχει έως 6,5 στο παρελθόν,
μοντέλο 150 sport του 2009 και υποτίθεται ότι ο tjet καίει!!!! στο Αθήνα -Αρχαία Ολυμπία με περισσότερη πίεση έκαψε 7,6 -
Δεν ξέρω για τι είδους πιέσεις μιλάς, αλλά στα δικά μου χέρια το συγκεκριμένο όχημα έγραφε για πλάκα 12αρια όταν το διασκέδαζα και δύσκολα έπεφτε κάτω από 8 ακόμα και με προσοχή. Το οδηγούσα για 6 μήνες σχεδόν καθημερινά. Οι ρεπρίζ του είναι πολύ καλές, βοηθιέται από την κοντή κλιμάκωση του κιβωτίου αλλά με το ανάλογο τίμημα.
Αν θες βγάλε μια photo το trip με την μέση κατανάλωση και την μέση ταχύτητα όταν ξαναδείς τέτοια νούμερα, τα 6 που λες ότι είδες με ταχύτητες 120-140 φαντάζουν εξωπραγματικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. -
Υπό ειδικές συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί το 6l/100km. Κουμπωμένη 6η για μεγάλο τμήμα του ταξιδιού , με τις στροφές να μην ξεπερνάνε τις 3200/λεπτό , χωρίς επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις , να βοηθά η μορφολογία του εδάφους κλπ.
Πόσες φορές όμως συνδιάζονται όλα αυτά τα στοιχεία;
To χαμηλότερο νούμερο κατανάλωσης που έχω δει σε ταξίδι με παρόμοια χαρακτηριστικά είναι το 6,4l/100km ακολουθώντας το ρυθμό ενός Fiat Punto Evo με τον Multiair (το οποίο έκαψε περισσότερο).
Παρ όλα αυτά , μια 'φυσιολογική' κατανάλωση για τον 150αρη Tjet , είναι τα 8 - 9.5l/100km σε ταξίδι στην ΕΟ , ανάλογα πάντα και με τις διαθέσεις του οδηγού. -
Τα τελευταία 300-400χλμ με Α/C ανοιχτό συνέχεια και τους 2 κόφτες μου μαζί, έχω μέση 8,4.
Χαλαρή επιστροφή την προηγούμενη εβδομάδα απο χαμηλά στον Ασπρόπυργο μέχρι το Περιστέρι μεσο Αττική με A/C στο full. 6,4 μέση
Νομίζω οτι το a/c βοηθάει να μην ανεβάζεις στροφές...
Στάλθηκε από το GT-I9305 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Καλησπέρα,
είμαι κάτοχος ενός Bravo 2008 Tjet 120hp και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο. Έχει βάλει κανείς; και αν ναι τι;
Έχω πάρει μια προσφορά Landirenzo 800€ στη Λάρισα. Από ότι είδα θα πρέπει να βάλω το Omegas plus αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό με τα 800€. Άποψη κανείς; -
Ο χρήστης livadaki έγραψε:
Καλησπέρα,είμαι κάτοχος ενός Bravo 2008 Tjet 120hp και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο. Έχει βάλει κανείς; και αν ναι τι;
Έχω πάρει μια προσφορά Landirenzo 800€ στη Λάρισα. Από ότι είδα θα πρέπει να βάλω το Omegas plus αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό με τα 800€. Άποψη κανείς;Απαντώ εγώ στον εαυτό μου
Τελικά κατέληξα σε Zavoli Bora αλλά με τα μπεκ προηγούμενης γενιας (6ης) γιατί όπως μου είπε ο εγκαταστάτης, με τα νέα μπεκ και με τα χιλιόμετρα που κάνω (όχι πολλά) η διαφορά που θα έβλεπα είναι ένα 4% λιγότερο σε κατανάλωση και τα 230€ παραπάνω που κόστιζε κατέληξα στο σύστημα που αναφέρω παραπάνω με τελική τιμή 982€. Το ρεζερβουάρ που τοποθετήθηκε γεμίζει με 50l υγραέριο. Το έβαλα μόλις χθες οπότε ακόμα δεν το έχω δουλέψει για να δω πως πάει.
-
Καλή λειτουργία και γρήγορη απόσβεση!
Μ αυτό τι έγινε; http://www.autoblog.gr/2014/08/05/xaratsi-se-osous-evalan-ygraerio-sto-aftokinhto/ -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Καλή λειτουργία και γρήγορη απόσβεση!
Μ αυτό τι έγινε; http://www.autoblog.gr/2014/08/05/xaratsi-se-osous-evalan-ygraerio-sto-aftokinhto/Αυτό ισχύει (τουλάχιστον μέχρι προχθές ) . Αλλά δεν θα αλλάξω την άδεια τώρα. Θα περιμένω μερικούς μήνες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και θα την αλλάξω τότε. Τώρα θα κάνω μόνο το κτεο.
-
http://www.km77.com/precios/fiat/bravo
Πρέπει να κάνετε χαρακίρι κύριοι της Fiat Ελλάς. Με μια παραπλήσια τιμή θα πουλούσε ωσάν ζεστό ψωμάκι.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
http://www.km77.com/precios/fiat/bravoΠρέπει να κάνετε χαρακίρι κύριοι της Fiat Ελλάς. Με μια παραπλήσια τιμή θα πουλούσε ωσάν ζεστό ψωμάκι.
Μουσάτε, εχεις την παραμικρη ιδέα του τι γράφεις?
συγκρίνεις διαφορετικές αγορές με διαφορετικά κόστη, με διαφορετικους κινητηρες, με διαφορετικους εξοπλισμους... ffs...
Εδω το βρίσκεις http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4647710/ 15500 με καλύτερο κινητηρα...
Αλλα τεσπα... το μοντελο εχει τελειωσει. Και ισως θα ηταν καλο το τοπικ αυτο να μεταφερθει στα ΙΣΤΟΡΙΚΑ.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εδω το βρίσκεις http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4647710/ 15500 με καλύτερο κινητηρα...
Αλλα τεσπα... το μοντελο εχει τελειωσει. Και ισως θα ηταν καλο το τοπικ αυτο να μεταφερθει στα ΙΣΤΟΡΙΚΑ.
Ευκαιριάρα . Στα ιστορικά πρέπει να πάει το yaris του 2013 που έχει χειρότερη ανάρτηση από matiz του 1998 .
-
Και γιατί το χεις ακόμα βρε μουσατε?
-
Το ενός έτους yaris με 13,000 χλμ ή το matiz των 300,000 χλμ;
Το yaris αγοράστηκε για πολλούς και διάφορους λόγους . Π.χ ΕΝΑΣ απ'αυτούς τους λόγους ήταν η υποχρέωση που είχα στον τοπικό αντιπρόσωπο όταν με είχε βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή. -
Καλησπέρα σε όλους. Σε λίγο καιρό έρχεται η πρώτη αλλαγή σε λάστιχα μετά από 5 χρόνια με τη Bravoura και...30000χλμ
(ακινησία 9 μήνες λόγω φανταρικού και έλλειχη χρημάτων για βενζίνες :Ρ - καίει το άτιμο...αυτά για να προλάβω τις ερωτήσεις για τα χιλιόμετρα!)
Προχθές παρατήρησα τα λάστιχα και είναι σαν το δέρμα μιας θείας μου που ήταν 90 χρονών και δεν έβαλε ποτέ ενυδατική...ήτοι σπασμένο, ραγισμένο όπως θέλετε πείτε το... Οπότε πάω για αλλαγή σιγά σιγά...
Διαβάζοντας τόσο καιρό τα ποστ του Κωνσταντίνου, είδα ότι Goodyear F1 Eagle Assymetric 2 είναι πολύ καλά, όπως φαίνεται και σε αυτό το site http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/, όπου συνολικά παίρνει τις καλύτερες βαθμολογίες.
Προς μεγάλη απογοήτευσή μου, όμως, δε βγαίνει σε 205/55/16...Οπότε πάμε για άλλα...
Βάσει αυτού του site, τα καλυτερα είναι κατά σειρά:Michelin Pilot Sport 3 PS3
Continental Sport Contact 5 (με χαλάει ότι φθείρονται γρήγορα)
Michelin Pilot Sport PS2
Dunlop SP Sport Fast Response
Toyo Proxes CF1
Hankook Ventus V12 evo k110
Bridgestone Turanza ER300
Hankook Ventus S1 evo
Hankook OPTIMO K415Αυτά πάνω κάτω είναι υψηλά σε βαθμολογίες.Αν έχει και κανένα άλλο δεν ξέρω... Αυτό που κοιτούσα κυρίως είναι κράτημα σε στεγνό, βρεγμένο και η φθορά (wear). Δεν τρέχω γενικά πολύ, αλλά και στη δουλειά και στο σπίτι ανεβαίνω πεζοδρόμια για να παρκάρω, οπότε θέλω να είναι αντοχής (έχει και πολλές λακούβες στο δρόμο)...
Όποιος έχει δοκιμάσει κάποια από τα παραπάνω ή ξέρει ότι είναι/δεν είναι καλά, αν έχει την καλοσύνη ας μου πει...
Όσον αφορά τα χρήματα, ε μέχρι 430, και πάλι θα 'ματώσω'...ΥΓ πάμε ρε ΠΑΟΚΑΡΑ (μπήκε το 2ο γκολ τώρα) :Ρ
Fiat Bravο 2007