-
Ωραίο θέμα αυτό !!!
Λύση υπάρχει αλλά έχει και πολιτικό κόστος.Μήπως να το δούμε ανάποδα; Μήπως αντί να ψάχνουμε για περισσότερες θέσεις στάθμευσης θα έπρεπε να ψάχνουμε για λιγότερα αυτοκίνητα;Τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο κέντρο οποιασδήποτε Ελληνικής πόλης , έχουν μόνο τον οδηγό τους.
Είναι η νοοτροπία μας τέτοια.Γιατί δηλαδή , ρε κύριος , δεν παίρνεις το λεωφορείο να κατέβεις στο κέντρο;
Μην μου πει τώρα κάποιος ότι δεν λειτουργεί σωστά ο ΟΑΣΑ , γιατί με τέτοιο κυκλοφοριακό , πως να λειτουργήσει;Μπείτε σε ένα λεωφορείο μια Κυριακή.Θα φτάσετε στον προορισμό σας στον μισό χρόνο απ'ότι κάνετε τις καθημερινές. Αν λιγοστέψουν τα αυτοκίνητα θα χρειάζονται τα 3/4 των λεωφορείων που υπάρχουν σήμερα.Οπότε και το 'δεν φτάνουν τα λεωφορεία' είναι άκυρο.Μήπως μια απαγόρευση των ΙΧ στο κέντρο είναι μια λύση;
Καθημερινά αυξάνονται οι νέοι οδηγοί και τα νεα αυτοκίνητα.Η κουτσή Μαριώ πήρε εχθές το νέο της αυτοκίνητο και θέλει 10 μέτρα για να παρκάρει. Γιατί;
Γιατί πήρε το δίπλωμα 'λαδωμένο'.
Επιτέλους ας παίρνουν ΚΑΙ οι Έλληνες την άδεια οδήγησης με εξετάσεις.
Έτσι και λιγότεροι νέοι οδηγοί θα βγαίνουν και λιγότερα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν.Αλλά αυτοί που θα κυκλοφορούν ,θα ξέρουν να οδηγούν.Επιτέλους ,ας θεσπειστεί φόρος παρκαρίσματος σε δημόσιο δρόμο και να απαλλάσσονται όσοι διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι για την χρήση του δρόμου και όχι για να παρκάρει ο καθείς.
Δεν μπορείς ,ρε κύριος, να μου διατηρείς μαγαζί και να εισπράτεις ενοίκια και το αμάξι σου να το παρκάρεις στον δρόμο.Τότε να δείτε θέσεις που θα βρούμε.Επιτέλους,τροχαία και δημοτική αστυνομία ας κάνουν το κυνήγι καθημέρινα κι όχι μόνο όταν έχουν ανάγκη από χρήμα.
Είναι γνωστό πως ο Έλληνας , φοβέρα θέλει.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω όσους λένε 'έλα μωρέ,2 μέτρα από το φανάρι είμαι','ε,τι να κάνουμε με τόσα αυτοκίνητα'.Μόνοι μας δυσκολεύουμε την ζωή μας.Ας το πάρουμε χαμπάρι , επιτέλους!!! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
υπάρχει και θέμα parking, μήπως να...άσε, ξέρω ξέρω
[mod]
-
Ήθελα να 'ξερα οι 12 που ψήφισαν 'άλλα κόλπα', ποια ακριβώς εννοούν!
Εγώ το βάζω σε ενοικιαζόμενο κλειστό κοινό υπόγειο garage.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Ήθελα να 'ξερα οι 12 που ψήφισαν 'άλλα κόλπα', ποια ακριβώς εννοούν!Εγώ το βάζω σε ενοικιαζόμενο κλειστό κοινό υπόγειο garage.
το Autobianchi εννοείς έτσι;
-
Υπαρχουν ακομα ατομα που πιανουν θεσεις βαζοντας διαφορα αντικειμενα στον δρομο ?
-
Φυσικά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φυσικά.YUGO που τους χρειαζεται
-
Η κατάσταση στην Πάτρα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πραγματικά ξεφύγει. Γίνονται 'έργα' παντού (π.χ. κόκκινες λωρίδες στους δρόμους, ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.λ.π.) με αποτέλεσμα οι μεγάλοι δρόμοι (Κορύνθου, Αγ. Ανδρέου κ.λ.π.) να έχουν μια λωρίδα ελεύθερη κι αυτή με το ζόρι.
Εγώ μένω Τριών Ναυάρχων και Κανακάρη. Την Παρασκευή στις 12 ξεκίνησα για Αθήνα. Περιττό να πω οτι βγήκα απο την Πάτρα στις 1:20!
Κατα τα άλλα το ελεγχόμενο parking τους μάρανε (και όχι π.χ. τα απαράδεκτα χρονισμένα φανάρια)...
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Υπαρχουν ακομα ατομα που πιανουν θεσεις βαζοντας διαφορα αντικειμενα στον δρομο ?Ναι, και μάλιστα πουλάνε και τσαμπουκά, και ενίοτε σε μπουγελώνουν με κάτουρο ( ) αν τολμήσεις να παρκάρεις εκεί...
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Φυσικά.
YUGO που τους χρειαζεται
Ας παλιώσει ακόμα λίγα χρόνια το accent. Με τον προφυλακτήρα θα τα παίρνω.
-
Μετά από τόσα χρόνια που πάρκαρα όπου έβρισκα, στο νέο σπίτι που ετοιμάζουμε με τη γυναίκα, θα έχω 4 θέσεις σε πυλωτή, στις οποίες μπαίνουν άνετα και άλλα 2.... Σύνολο 6!!!!!!
Μήπως μου βγαίνουν τα αποθημένα μου μετά από τόση ταλαιπωρία για να βρώ θέση και τόσα χτυπήματα που έφαγα ως παρκαρισμένος
από αμάξια χωρίς φρένα + άπειρες γρατσουνιές??????Σε λίγους μήνες λοιπόν.....
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Η κατάσταση στην Πάτρα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πραγματικά ξεφύγει. Γίνονται 'έργα' παντού (π.χ. κόκκινες λωρίδες στους δρόμους, ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.λ.π.) με αποτέλεσμα οι μεγάλοι δρόμοι (Κορύνθου, Αγ. Ανδρέου κ.λ.π.) να έχουν μια λωρίδα ελεύθερη κι αυτή με το ζόρι.Εγώ μένω Τριών Ναυάρχων και Κανακάρη. **Την Παρασκευή στις 12 ξεκίνησα για Αθήνα. Περιττό να πω οτι βγήκα απο την Πάτρα στις 1:20! **
Κατα τα άλλα το ελεγχόμενο parking τους μάρανε (και όχι π.χ. τα απαράδεκτα χρονισμένα φανάρια)...
λίγο άσχετο, αλλά δεν συμφέρει να βγεις περιφερειακό από οβρυά/μιντιλόγλι;
-
Ο χρήστης yani έγραψε:
Μετά από τόσα χρόνια που πάρκαρα όπου έβρισκα, στο νέο σπίτι που ετοιμάζουμε με τη γυναίκα, θα έχω 4 θέσεις σε πυλωτή, στις οποίες μπαίνουν άνετα και άλλα 2.... Σύνολο 6!!!!!!Μήπως μου βγαίνουν τα αποθημένα μου μετά από τόση ταλαιπωρία για να βρώ θέση και τόσα χτυπήματα που έφαγα ως παρκαρισμένος
από αμάξια χωρίς φρένα + άπειρες γρατσουνιές??????Σε λίγους μήνες λοιπόν.....
lol
μονοκατοικια???
Περιοχη αν επιτρεπεται???? -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η κατάσταση στην Πάτρα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πραγματικά ξεφύγει. Γίνονται 'έργα' παντού (π.χ. κόκκινες λωρίδες στους δρόμους, ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.λ.π.) με αποτέλεσμα οι μεγάλοι δρόμοι (Κορύνθου, Αγ. Ανδρέου κ.λ.π.) να έχουν μια λωρίδα ελεύθερη κι αυτή με το ζόρι.
Εγώ μένω Τριών Ναυάρχων και Κανακάρη. **Την Παρασκευή στις 12 ξεκίνησα για Αθήνα. Περιττό να πω οτι βγήκα απο την Πάτρα στις 1:20! **
λίγο άσχετο, αλλά δεν συμφέρει να βγεις περιφερειακό από οβρυά/μιντιλόγλι;
Κι εγω που μενω κοντα στη γειτονια του φιλου...απο αυτη την εξοδο βγαινω για εθνικη.. Μεγαλο πραγμα ο περιφερειακος!!
-
Γνωρίζετε αν μία ιδιόκτητη θέση σε κοινό υπόγειο garage μπορεί με κάποιον τρόπο να κλειστεί σαν δωματιάκι-αποθήκη έτσι έστω να μην έχει κάποιος άλλος πρόσβαση ή θεωρείται κοινόχρηστος χώρος και κάτι τέτοιο είναι παράνομο;
-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Γνωρίζετε αν μία ιδιόκτητη θέση σε κοινό υπόγειο garage μπορεί με κάποιον τρόπο να κλειστεί σαν δωματιάκι-αποθήκη έτσι έστω να μην έχει κάποιος άλλος πρόσβαση ή θεωρείται κοινόχρηστος χώρος και κάτι τέτοιο είναι παράνομο;Αν υπάρχει τίτλος οριζόντιας ιδιοκτησίας μπορεί να γίνει με άδεια από την πολεοδομία.
Χωρίς άδεια από την πολεοδομία θα πρέπει να έχεις καλούς γείτονες!!! -
Σ'ευχαριστώ φίλε dimman για τη βοήθειά σου.Αν δεν παρθεί άδεια και κάποιος με καρφώσει ποιές μπορεί να είναι οι κυρώσεις;
-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Σ'ευχαριστώ φίλε dimman για τη βοήθειά σου.Αν δεν παρθεί άδεια και κάποιος με καρφώσει ποιές μπορεί να είναι οι κυρώσεις;Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα θα σου πω.
Αν προλάβεις και το τελειώσεις πρίν έρθει η πολεοδομία , τότε θα πληρώνεις ένα πρόστιμο.
Αν δεν προλάβεις , μάλλον θα υποχρεωθείς να κατεδαφίσεις ότι είχες φτιάξει και θα πληρώσεις και πρόστιμο. -
150 εργάτες και ώρα εκκίνησης 2 τα ξημερώματα!
-
Κλειστή αποκλειστική θέση γκαράζ.
Στην πολυκατοικία που μένω υπάρχει πιλωτή, και οι θέσεις στάθμευσης, βλέπουν όλες στο δρόμο. Με την ευκαιρία επισκευών από το σεισμό του 99, τα γκαράζ έκλεισαν και μπήκαν τηλεχειριζόμενες γκαραζόπορτες. Κατόπιν τούτου, απέκτησα το γκαράζ-εργαστήριο-αποθήκη που πάντα ήθελα, με φως-νερό -τηλέφωνο, μόνο που δεν πολυμαστορεύω πιά...
Parking!