-
Δεν καταλαβαίνω πάντως κάτι: για ποιό λόγο ο νόμος δεν υποχρεώνει όσους πιάστηκαν να πωλούν νοθευμένα καύσιμα, να βάλουν μια ταμπέλα εμφανή πάνω από τον πίνακα με τις τιμές που να λέει 'πρόστιμο υπουργείου ανάπτυξης για νοθευμένα καύσιμα' για πχ. 6 μήνες μετά. Τα πρόστιμα δεν τους τσούζουν διότι έχουν κερδίσει πολλαπλάσια, για να δούμε όμως με την ταμπέλα πόσο θα πωλούσαν...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω πάντως κάτι: για ποιό λόγο ο νόμος δεν υποχρεώνει όσους πιάστηκαν να πωλούν νοθευμένα καύσιμα, να βάλουν μια ταμπέλα εμφανή πάνω από τον πίνακα με τις τιμές που να λέει 'πρόστιμο υπουργείου ανάπτυξης για νοθευμένα καύσιμα' για πχ. 6 μήνες μετά. Τα πρόστιμα δεν τους τσούζουν διότι έχουν κερδίσει πολλαπλάσια, για να δούμε όμως με την ταμπέλα πόσο θα πωλούσαν...οχι μονο ταμπελα, αλλα να τους τιμωρουν με 6μηνο κλεισιμο!
εγω ακουσα πριν λιγους μηνες απο τον υπουργο στη Βουλη οτι τα προστιμα που εχουν επιβληθει κατα καιρους, δεν εχουν εισπραχθει ΠΟΤΕ γιατι δεν υπαρχει 'μηχανισμος' (νομοθετικος ή εκτελεστικος?) για να γινει αυτο!!!!
αν ισχυει αυτο, καταλαβαινεται οτι τζαμπα γραφουμε...
υ.γ. θα μπορουσε να ισχυει και το οτι αμα πιασουν καποιον 2-3 φορες, να του αφαιρουν την αδεια και να του κλεινουν το πρατηριο! Τοτε θα βλεπαμε ποιοι θα τολμουσαν να παρανομησουν...
-
sarandavgas,
ok, επειδή τέτοια άκουσα έτσι δίνεται μία απάντηση στο ερώτημα 'πως βαπτίζονται οι βενζίνες σε μάρκα'...
-
Προσωπικά με στεναχωρεί που οι έλεγχοι περιορίζονται σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Οκ και σε κάποιες άλλες πόλεις, αλλά το πρόβλημα στην επαρχία είναι πολύ μεγάλο.Αν πχ ταξιδεύεις Πάτρα-Αερόπολη, που κάνω συχνά, προβληματίζομαι ιδιαίτερα για το πού να βάλω βενζίνη.Μερικά πρατηρια στη μέση του πουθενά μπορεί να σαε γλιτώσουν απ το σπρώξιμο-όμως τα ελέγχει αυτά κανείς;
Συμφωνώ πάντως οτι τα πρόστιμα δεν αρκούν σε καμία περίπτωση.Σε τέτοιες περιπτώσεις αισχροκέρδιας, δεν υπάρχει ελαστικότητα! -
Ο χρήστης sarandavgas έγραψε:
Μιας και ο αδερφος της μητερας μου εχει βενζιναδικο εχω την τυχη να γνωριζω παρα πολλα πραγματα. (Μεγαλωσα μεσα σε αυτο το μαγαζι που λεει ο λογος μιας και ολα τα καλοκαιρια και τα Σαββατοκυριακα δουλευα εκει για το χαρτζιλικι μου). Καταρχην ολοι περνουν απο τα ιδια διυλυστηρια (αυτο πιστευω να το γνωριζουν αρκετοι). Αυτα ειναι η ΠΕΤΡΟΛΑ και αλλο ενα το οποιο μου διαφευγει το ονομα αυτη την στιγμη που γραφω. Τωρα απο εκει και περα το πως βαφτιζονται οι βενζινες ειναι θεμα της καθε εταιριας. Π.χ η Shell που ξερω και απο πρωτο χερι (μεχρι να αλλαξει εταιρια ο θειος μου τουλαχιστον) πριν λιγα χρονια σου εφερνε το βυτιο την βενζινη που ειχες παραγγειλει απο τα διυλιστηριο κατευθειαν και μετα απο την εκφορτωση σου εριχναν μεσα στην δεξαμενη και καποια ειδικα προσθετα. Αναλογα τα λιτρα που θα παραγγελνες δηλαδη σου εβαζαν και την αναλογη ποσοτητα. Αυτο το μπουκαλι με τα προσθετα που σου εριχναν μεσα, τουλαχιστον στην Shell απ' εξω εγρααφε V-Power, οποτε πιστευω να ειναι ξεκαθαρο το πως βαφτιζονται οι βενζινες. Κατι αναλογο εκανε και η ΒΡ. Αυτα τα προσθετα απο οσο ξερω μεχρι και πριν λιγα χρονια τα εβαζαν η Shell και η BP μονο. Τωρα δεν ξερω αν το κανουν και αλλες.
Τωρα οσον αφορα για τις εισαγομενες βενζινες μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι μεχρι και πριν λιγα χρονια δεν υπηρχε τετοιο θεμα εισαγωγης βενζινης. Ολα γινοντουσαν στα δικα μασ διυλυστηρια. Βεβαια λογω σπουδων τα τελευταια χρονια εχω χασει την αμεση επαφη με αυτα τα πραγματα και δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα για το αν εισαγονται πλεον βενζινες η οχι. Βεβαια αν θελεις ειναι ευκολο να το μαθω μιας και ενα τηλεφωνο στον θειο μου αρκει
Και ποιος μας εγγυαται οτι τα προσθετα, των οποιων ο ογκος ειναι πολυ μικροτερος απο του καυσιμου, κατανεμονται ομοιομορφα σε ολο τον ογκο του καυσιμου χωρις καμμια παραπανω ενεργεια (π.χ αναδευση)
Συγχωρεστε με αλλα στην Χημεια που σπουδασα στο Πανεπιστημιο τετοιος τροπος αναμειξης με σκοπο την διαλυση ειναι αστειος. Αν ειναι ετσι δεν ξαναβαζω αυτες τις βενζινες
-
Και στα αεροπορικά καύσιμα τα πρόσθετα μπαίνουν στην δεξαμενή χωρίς ανάδευση οπότε αν πληρούν τα πολύ υψηλότερα στάνταρ ενός καυσίμου αεροσκάφους αυτές οι μέθοδοι γιατί να είμαι επιφυλακτικός για καύσιμα αυτοκινήτων;
Η αλήθεια είναι ότι όλοι προμηθεύονται τα ίδια καύσιμα από τα ίδια διυλιστήρια. Απλά το καράβι αδειάζει σε διαφορετικές δεξαμενές που έχουν άλλο σήμα. Μερικές εταιρίες διαφημίζουν ότι βάζουν προστατευτικά ή καθαριστικά πρόσθετα. Ας ελπίσουμε ότι το κάνουν!!!! Ποιος τους ελέγχει άλλωστε; Οι θεσμοθετημένοι έλεγχοι αφορούν μόνο νοθεία όχι αν η διαφήμιση είναι παραπλανητική ή όχι.
-
Εκείνη η El Petrol στην Πειραιώς, κάπου απέναντι από ToyotaΓιαννίτσα/Ελαΐδα, που μονίμως είναι στα φθηνότερα του Υπ. Ανάπτυξης και δεν έχει φάει καμπάνα για νοθεία, λέει τίποτα; Την απλή αμόλυβδη τη δίνει αυτές τις μέρες 0,870 και κάτι παθαίνω όταν περνάω από 'κει.
Edit: το αποφάσισα τελικά κι έβαλα σήμερα με 0,858. Για να δούμε, για να δούμε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκείνη η El Petrol στην Πειραιώς, κάπου απέναντι από ToyotaΓιαννίτσα/Ελαΐδα, που μονίμως είναι στα φθηνότερα του Υπ. Ανάπτυξης και δεν έχει φάει καμπάνα για νοθεία, λέει τίποτα; Την απλή αμόλυβδη τη δίνει αυτές τις μέρες 0,870 και κάτι παθαίνω όταν περνάω από 'κει.Edit: το αποφάσισα τελικά κι έβαλα σήμερα με 0,858. Για να δούμε, για να δούμε.
Καλή τιμή για Ανατολική Αττική στο Πικέρμι το Shell στα 90 λεπτά...
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Μιας και ο αδερφος της μητερας μου εχει βενζιναδικο εχω την τυχη να γνωριζω παρα πολλα πραγματα. (Μεγαλωσα μεσα σε αυτο το μαγαζι που λεει ο λογος μιας και ολα τα καλοκαιρια και τα Σαββατοκυριακα δουλευα εκει για το χαρτζιλικι μου). Καταρχην ολοι περνουν απο τα ιδια διυλυστηρια (αυτο πιστευω να το γνωριζουν αρκετοι). Αυτα ειναι η ΠΕΤΡΟΛΑ και αλλο ενα το οποιο μου διαφευγει το ονομα αυτη την στιγμη που γραφω. Τωρα απο εκει και περα το πως βαφτιζονται οι βενζινες ειναι θεμα της καθε εταιριας. Π.χ η Shell που ξερω και απο πρωτο χερι (μεχρι να αλλαξει εταιρια ο θειος μου τουλαχιστον) πριν λιγα χρονια σου εφερνε το βυτιο την βενζινη που ειχες παραγγειλει απο τα διυλιστηριο κατευθειαν και μετα απο την εκφορτωση σου εριχναν μεσα στην δεξαμενη και καποια ειδικα προσθετα. Αναλογα τα λιτρα που θα παραγγελνες δηλαδη σου εβαζαν και την αναλογη ποσοτητα. Αυτο το μπουκαλι με τα προσθετα που σου εριχναν μεσα, τουλαχιστον στην Shell απ' εξω εγρααφε V-Power, οποτε πιστευω να ειναι ξεκαθαρο το πως βαφτιζονται οι βενζινες. Κατι αναλογο εκανε και η ΒΡ. Αυτα τα προσθετα απο οσο ξερω μεχρι και πριν λιγα χρονια τα εβαζαν η Shell και η BP μονο. Τωρα δεν ξερω αν το κανουν και αλλες.
Τωρα οσον αφορα για τις εισαγομενες βενζινες μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι μεχρι και πριν λιγα χρονια δεν υπηρχε τετοιο θεμα εισαγωγης βενζινης. Ολα γινοντουσαν στα δικα μασ διυλυστηρια. Βεβαια λογω σπουδων τα τελευταια χρονια εχω χασει την αμεση επαφη με αυτα τα πραγματα και δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα για το αν εισαγονται πλεον βενζινες η οχι. Βεβαια αν θελεις ειναι ευκολο να το μαθω μιας και ενα τηλεφωνο στον θειο μου αρκει
Και ποιος μας εγγυαται οτι τα προσθετα, των οποιων ο ογκος ειναι πολυ μικροτερος απο του καυσιμου, κατανεμονται ομοιομορφα σε ολο τον ογκο του καυσιμου χωρις καμμια παραπανω ενεργεια (π.χ αναδευση)
Συγχωρεστε με αλλα στην Χημεια που σπουδασα στο Πανεπιστημιο τετοιος τροπος αναμειξης με σκοπο την διαλυση ειναι αστειος. Αν ειναι ετσι δεν ξαναβαζω αυτες τις βενζινες
Νομιζω βαζουν τα μισα λιτρα,ριχνουν τα προσθετα και μετα συμπληρωνουν και το υπολοιπο καυσιμο ωστε να ανακατευτει...Ειχα ακουσει απο φιλο βενζινα οτι η V-power racing εισαγεται απο τη Γαλλια ετοιμη γιατι τα ελληνικα διυλιστηρια δεν τηρουσαν τις μινιμουμ προδιαγραφες στη περιεκτικοτητα Θειου..Μπορει να ειταν και Φιδουμπες βεβαια η μπορει τωρα να εχει αλλαξει πρακτικη η Σελ
-
Οχι δεν τιθεται τετοιο θεμα. Δηλαδη να βαζουν μισο καυσιμο και μετα αλλο μισο. Στο τελος ριχνουν αυτα τα προσθετα!
-
Και πώς είσαι τόσο σίγουρος;
Και βενζινάδικο να έχεις δεν είναι και πάλι σημείο αναφοράς γιατί δεν μπορείς να ξέρεις ας πούμε τι γίνεται στις άλλες εταιρείες...
-
Οπως ειχω πει και σε αλλο μου ποστ εδω μεσα, ο θειος μου εχει βενζιναδικο και τυχαινει να γνωριζω αρκετα πραγματα. Τωρα για το πως δουλευουν οι αλλες εταιριες ναι οντως δεν γνωριζω. Αλλα μου φαινεται πολυ λογικο να κανουν και αυτες τα ιδια! (βεβαια αυτο με καθε επιφυλαξη)
-
Θα ήθελα επίσης εδώ να γράψουμε γνώμες για βενζινάδικα στην Κρήτη, καθώς μπορεί να τρώω τα χιλιόμετρα όπως το πάκμαν τις τελίτσες κάθε καλοκαίρι, αλλά συνήθως δε βάζω εγώ βενζίνη. Συνεπώς δεν ξέρω ποια βενζινάδικα να εμπιστεύομαι και ποια όχι, ειδικά σε Χανιά/Ρέθυμνο που κινούμαι συχνότερα.
-
Γενικά πάντως στο Μαρούσι/Μελίσσια που μένω βάζω πάντα από τη Shell στη γωνία Δημοκρατίας και Παπάγου. Μπορεί να μην είναι τόσο φθηνό αλλά ανήκει στην ίδια τη Shell απ' όσο ξέρω και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα νοθείας.
-
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί υπάρχουν πολλαπλάσια πρατήρια από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας (υπερεπαγγελματισμός στο τετράγωνο...). Οπότε εφόσον δεν τα βγάζουν πέρα με το κανονικό κέρδος, αρχίζουν να σκαρφίζονται πράγματα... Ασε που ο νόμος έπρεπε να είναι δρακόντειος. Τι πάει να πει πρόστιμο. Μόνον φυλακή λόγω κλοπής, φοροδιαφυγής κλπ. και κλείσιμοπρατηρίου τουλάχιστον για έξι μήνες μαζί με δημόσια διαπόμπευση = υποχρεωτική τεράστια ταμπέλα ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Νομιζω βαζουν τα μισα λιτρα,ριχνουν τα προσθετα και μετα συμπληρωνουν και το υπολοιπο καυσιμο ωστε να ανακατευτει...
Ετσι θα συμφωνησω και εγω…
Θα μπορουσε βεβαια να ριχνεται κατά την διαρκεια της φορτωσης -
Shell στην Πειραιώς, 2 φανάρια μετά τη Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Πειραιά. Απλή αμόλυβδη 0,878.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Shell στην Πειραιώς, 2 φανάρια μετά τη Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Πειραιά. Απλή αμόλυβδη 0,878.Δες τον τίτλο του θέματος και θα καταλάβεις ...
-
Λοιπόν εχτές είχα πάει στο ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο. Στο ταμείο μου έδωσαν ένα κουπόνι που έγραφε ότι αν πας και βάλεις στην SHELL του αεροδρομίου 30λίτρα Vpower-racing σου επέστρεφαν €5, αν έβαζες 30 Vpower σου επέστρεφαν €3 και με απλή €2.
Μιας και μόλις μου είχε ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης πήγα να βάλω από εκεί.
Έδωσα €50 και ενώ ακόμα έβαζε η αντλία του έδωσα και το κουπόνι και μου έδωσε €5 πίσω. Ξέχασα να πω ότι στην GT βάζω πάντα €50 και ο δείκτης πάει ΠΑΝΤΑ στο full. Πήγα μέσα να δώσω την κάρτα και όταν γύρισα η αντλία έδειξε ότι είχε βάλει €50.
Όταν έχω είδη φτάσει στην Βάρης-Κορωπίου κοιτάω τον δείκτη και αντί να είναι στο full ήταν κάτω από τα 3/4!!!!!!
Ήμουν μέσα στα νεύρα με την κλεψιά που μου έκαναν αλλά επειδή βιαζόμουν να πάω σε μία δουλειά και το κυριότερο ότι αν πήγαινα πίσω με τα νεύρα που είχα δεν θα άφηνα κανέναν ζωντανό μπάσταρδο (Είχα και την φίλη μου μαζί μου και δεν είχα όρεξη να τραβιέται και αυτή με αστυνομίες κτλ.) πήγα στην δουλειά μου.
Αλλά σκέφτηκα να σαν ενημερώσω να έχετε τον νου σας να μην βάλετε βενζίνη από εκεί ή αν βάλετε να έχετε τον νου σας να δείτε τον δείκτη πριν φύγετε!! Φαίνονται μεγάλοι απατεώνες! -
Παρόμοιο στη ΒΡ στην Υμηττού πίσω από το κτίριο της Αστυνομίας. Χωρίς να είμαι στο να μείνω από βενζίνη, αν και με αναμμένο το λαμπάκι, κατάφεραν και έβαλαν 51,33 lt στο 50 λίτρων ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!