-
Ποιό είναι το πρόβλημά σου ? Δεν σ΄ αρέσει η τιμή (και δικαίως), δεν βάζεις... (Οικονομία της Αγοράς, Μάθημα 1ο) Αν όλοι ακολουθούσαν αυτό τον απλό κανόνα, δεν θα την είχε τόσο τη βενζίνη.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Και το ερώτημα είναι, του βάζεις βόμβα (που είναι και της μόδας ) ή φωνάζεις καποιο (σίγουρα όχι τοπικό, που, πιθανότατα, γνωρίζει αλλα... ) παραρτημα του ΣΔΟΕ να τους γ...... αυτό που άντε να μην πω Ξέρει κανείς τη διαδικασία γι' αυτό;
τι σχεση εχει το ΣΔΟΕ??? Βλεπεις εσυ καποια παρανομια στο συγκεκριμενο βενζιναδικο?Αν ναι,ποια? γιατι εγω δεν βλεπω κατι παρανομο
-
Ακούγετε οτι στην Επαρχία το φαινόμενο είναι ακόμα πιο τραγικό σε σχέση με την νοθεία.
Τα συνεργεία του Υπουργείου δεν βγαίνουν ποτέ εκτος Αθηνων-Θεσσαλονίκης, όποτε στην επαρχία οργιάζουν αφου ξέρουν οτι κανείς δεν θα τους ελεγξει.Ξέρει κανείς στην Πάτρα τι γίνεται ; Ο Ε.Π. 'ΘΩΜΑΣ' προς τα Μποζαϊτικα έχει καλές τιμές αλλα πόσο καλή ειναι ή βενζίνη του ;
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Και το ερώτημα είναι, του βάζεις βόμβα (που είναι και της μόδας ) ή φωνάζεις καποιο (σίγουρα όχι τοπικό, που, πιθανότατα, γνωρίζει αλλα... ) παραρτημα του ΣΔΟΕ να τους γ...... αυτό που άντε να μην πω Ξέρει κανείς τη διαδικασία γι' αυτό;
τι σχεση εχει το ΣΔΟΕ??? Βλεπεις εσυ καποια παρανομια στο συγκεκριμενο βενζιναδικο?Αν ναι,ποια? γιατι εγω δεν βλεπω κατι παρανομο
O τιμοκαταλογος πρεπει να ειναι εμφανης και ευδιακριτος και οι τιμες πρεπει να ειναι γραμμενες με ενα συγκεκριμενο τροπο(πρεπει να υπαρχει ',' για τα λεπτα κλπ).Υπευθυνη ειναι η αστυνομια νομιζω .
Οσο αφορα τις τιμες δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι.Ελευθερο εμποριο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τσουρουφλίστηκα χθες έχοντας να επιλέξω στο (καλό) στάνταρ βενζινάδικό μου 0,94 για απλή αμόλυβδη και 1,02 για σούπερ (σούπερ έβαλα τελικά).
Περικαλώ, πρατήριο μάρκα μ' έκαψες αλλά με διαπιστωμένα καλή βενζίνη και φυσικά φθηνή ξέρετε στην Πειραιώς;Εγώ πάντως την BP Ultimate 100 στην περιοχή μου την βάζω 97,9 λεπτά/λίτρο.
...καλά είναι όταν η απλή έχει 95,5... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τσουρουφλίστηκα χθες έχοντας να επιλέξω στο (καλό) στάνταρ βενζινάδικό μου 0,94 για απλή αμόλυβδη και 1,02 για σούπερ (σούπερ έβαλα τελικά).
Περικαλώ, πρατήριο μάρκα μ' έκαψες αλλά με διαπιστωμένα καλή βενζίνη και φυσικά φθηνή ξέρετε στην Πειραιώς;Εγώ πάντως την BP Ultimate 100 στην περιοχή μου την βάζω 97,9 λεπτά/λίτρο.
...καλά είναι όταν η απλή έχει 95,5...Επίσης , ΒΡ Ultimate 100 στην BP έξω από την είσοδο του Δημόκριτου .. 99.9 λεπτά/λίτρο ... και ανόθευτη
-
Ελευθερο εμποριο δεν εχουμε σιγουρα,ειμαστε 100% κομμουνιστική χώρα σε αυτά τα θέματα,με το κρατος να εχει τον πρωτο,τον ενδιάμεσο και τον τελευταίο λόγο.
Αν καποιος βενζινας ειναι χωρις ανταγωνισμο σε σεβαστη αποσταση,τοτε μπορει να παρεμβει το υπουργείο σε περιπτωση κερδοσκοπίας.
Αν εχει απεναντι ανταγωνιστή που πουλάει σε λογική τιμή, τότε δεν θα ασχοληθει κανεις.
Αν και ο απεναντι κερδοσκοπεί και ειναι μονοι τους στην περιοχη,τοτε θα τους τσιμπήσουν και τους δύο.Για την ταμπελα καποιοι εχουν βρει το κολπο, εχουν σε εμφανες σημειο μια ταμπελα που εχει πανω-πανω την τιμη του diesel για να φαινεται φτηνη η βενζινη,και μολις προχωρησεις πια μεσα βλεπεις και άλλη ταμπέλα που είναι όπως ακριβως την θελει το υπουργείο!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιό είναι το πρόβλημά σου ? Δεν σ΄ αρέσει η τιμή (και δικαίως), δεν βάζεις... (Οικονομία της Αγοράς, Μάθημα 1ο) Αν όλοι ακολουθούσαν αυτό τον απλό κανόνα, δεν θα την είχε τόσο τη βενζίνη.Δεν κατάλαβα προς τι η ειρωνία... Ο τύπος έχει το μόνο βενζινάδικο σε απόσταση 9km. Βάζει το διαφημιστικό μπροστα από τον τιμοκατάλογο (ή μήπως ούτε αυτό είναι παράνομο ) και πουλάει με κέρδος πολύ μεγαλύτερο του νομίμου (αν και δεν είμαι σίγουρος νομίζω ότι οι περιορισμοί ισχύουν). Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι τα άλλα βενζινάδικα της περιοχής (ένα στους Δελφούς και κανα-δυο στην Αράχωβα) έχουν σχεδόν αντίστοιχες τιμές, μάλλον εχει (έχουν) υποπέσει και σε άλλο αδίκημα... Φαντάζομαι ότι κανείς σωφρων δεν βάζει βενζίνη εκεί συστηματικά αλλά πολύς κόσμος θα βρεθεί στην ανάγκη και θα κονομήσει ο απατεώνας. Και με ποια κριτήρια και προϋποθεσεις δίνονται οι άδειες για βενζινάδικα; Μήπως να του δώσουμε και παράσημο; Πολύ υπεράνω είσαι μάλλον...
-
Δεν σε ειρωνεύομαι και συγνώμη αν φάνηκε έτσι. Αλλά αυτά που λέω τα πιστεύω. Δεν θεωρώ πως είναι 'απατεώνας' επειδή εκμεταλλεύεται τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά.
Αν είναι το μόνο βενζινάδικο σε 9 Km δεν είναι δικό του φταίξιμο ούτε νομίζω πρέπει τα προϊόντα του να μπουν σε διατίμηση επειδή συμβαίνει αυτό.
Αν είχες μείνει από βενζίνη και δεν είχες άλλη επιλογή, πάλι δεν είναι δικό του φταίξιμο. Στο κάτω-κάτω, ακόμα και έτσι μπορείς να βάλεις 5 ευρώ ίσα-ίσα για να φτάσεις στο επόμενο βενζινάδικο.
Επίσης, δεν υπάρχει 'νόμιμο' περιθώριο κέρδους σε κανένα προϊόν εκτός αυτών που οι τιμές τους είναι ελεγχόμενες για κοινωνικούς λόγους (πχ. τα φάρμακα) και τα καύσιμα δεν είναι μέσα σε αυτά. Η έννοια της κερδοσκοπίας δεν υπάρχει παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις καλά ορισμένες από το νόμο (πχ. να πουλάς φτηνότερα απ΄ όσο αγόρασες για εξόντωση των ανταγωνιστών)
Το μόνο στο οποίο ήταν όντως φάουλ ήταν που είχε κρύψει την πινακίδα.
Αν υποννοείς πως έκανε καρτέλ με τα άλλα βενζινάδικα της περιοχής, το βρίσκω τραβηγμένο, στο κάτω-κάτω η Λιβαδειά είναι κοντά και το Δίστομο επίσης και έχουν βενζίνη σε κανονικές τιμές.
Αν με θεωρείς 'υπεράνω' επειδή πριν μπω σε ένα βενζινάδικο τσεκάρω την τιμή (και αν η πινακίδα είναι κρυμμένη τότε δεν μπαίνω γιατί ξέρω τι πιθανά θα συναντήσω, διότι αυτός που κρύβει την πινακίδα πιθανά να νοθεύει και το καύσιμο) και επειδή φροντίζω να μην φτάνω στο 'αμην' για να βάλω βενζίνη, τότε είμαι. Πιστεύω όμως πως μόνο με αντίστοιχες συμπεριφορές υπάρχει ελπίδα να λειτουργήσει σωστά η αγορά.
-
- Εναρμονισμένες πρακτικές το λένε νομιζω και δεν θα το εβρισκες καθόλου τραβηγμένο αν γνωριζες τις ιδιαιτεροτητες της περιοχής (και όχι μονο)
- Η Λιβαδεια είναι 45km και το Διστομο (οπου επισης η βενζινη ειναι πανακριβη) καμια 20αρια. Η Αμφισσα και η Ιτεα το ιδιο.
- Το 'υπερανω' πηγαινε στην αλητεια του καθε απατεωνισκου
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ακούγετε οτι στην Επαρχία το φαινόμενο είναι ακόμα πιο τραγικό σε σχέση με την νοθεία.
Τα συνεργεία του Υπουργείου δεν βγαίνουν ποτέ εκτος Αθηνων-Θεσσαλονίκης, όποτε στην επαρχία οργιάζουν αφου ξέρουν οτι κανείς δεν θα τους ελεγξει.Ξέρει κανείς στην Πάτρα τι γίνεται ; Ο Ε.Π. 'ΘΩΜΑΣ' προς τα Μποζαϊτικα έχει καλές τιμές αλλα πόσο καλή ειναι ή βενζίνη του ;
Ακριβώς όσο καλή είναι και των υπολοίπων. Προσωπικά βάζω (απλή και 100άρα) και στα 2 αυτοκίνητα στο προηγούμενο ΕΠ, σε αυτό που μοιάζει να το έχει ξεχάσει ο Θεός καμμια 50αριά χρόνια, ακριβώς στη στροφή της Κανελοπούλου με την εθνική. Οποτε αυτό είναι κλειστό βάζω στο Θωμά. Δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο.
-
Γνωρίζει κανένας τη διαδικασία (δρομολογιο) που ακολουθούν τα καύσιμα με τη έξοδό τους από το διυλιστήριο;
Με άλλα λόγια που ακριβώς γίνεται η 'βάφτιση' της βενζίνης σε μάρκα;
Υπάρχει κάποιος να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν βενζίνες που εισάγονται; (και όχι άκουσα διάβασα κλπ)
Ρωτάω γιατί άκουσα κάτι πολύ καλά τώρα τελευταία...
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Ακριβώς όσο καλή είναι και των υπολοίπων. Προσωπικά βάζω (απλή και 100άρα) και στα 2 αυτοκίνητα στο προηγούμενο ΕΠ, σε αυτό που μοιάζει να το έχει ξεχάσει ο Θεός καμμια 50αριά χρόνια, ακριβώς στη στροφή της Κανελοπούλου με την εθνική. Οποτε αυτό είναι κλειστό βάζω στο Θωμά. Δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο.
Εγω βαζω απο εκει στο μηχανακι και δεν ειχα ποτε περιπετειες. Μοναδικο βενζιναδικο που μου την εχει κανει ειναι αυτο στο Δρεπανο.........Ισως και ο
BP στον Αγιο Βασιλειο αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος για τον δευτερο -
Αυτό νομίζω ότι πλέον απαγορεύεται, τα πρατήρια είναι υποχρεωμένα να γράφουν τις τιμές με συγκεκριμένη διάταξη (πάνω την αμόλυβδη κλπ).
-
Έχω ακούσει κι εγώ γι το Θωμα...Μια φορά έβαλα μόνο και στην πόλη δεν είδα διαφορά.Αλλά αυτά που ακούγονται είναι πολλά...
Στην Πάτρα βάζω μόνο στις Shell:
Καλαβρύτων απέναντι από Αγιο Ανδρέα τιμή 90.9
Παπανδρέου λίγο πιο κάτω 89,9
Ν.Ε.Ο. (κοντά στο νέο μουσείο) 91.9Στα σέρβιςτα φίλτρα είναι πεντακάθαρα-μόνο αυτό μπορώ να πω
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Έχω ακούσει κι εγώ γι το Θωμα...Μια φορά έβαλα μόνο και στην πόλη δεν είδα διαφορά.Αλλά αυτά που ακούγονται είναι πολλά...
Ν.Ε.Ο. (κοντά στο νέο μουσείο) 91.9Στα σέρβιςτα φίλτρα είναι πεντακάθαρα-μόνο αυτό μπορώ να πω
Δεν έχω και εγώ κανένα πρόβλημα με τον Θωμά... ίσως να έχω λιγο αυξημένη κατανάλωση... ίσως να είναι ιδέα μου.
Η Shell στο Νέο μουσείο νομίζω οτι είναι καλή γιατι δεν ανήκει σε ιδιώτη αλλά στην εταιρία, όποτε δεν νομίζω οτι την νοθευει κανείς, και σε γενικά έχει καλές τιμές.
Πολύ φτήνη είναι και η JetOil που είναι πάνω στην στροφάρα του κολυμβητηρίου... δεν ξέρω απο ποιότητα τι λέει
-
Δεν έχω και εγώ κανένα πρόβλημα με τον Θωμά... ίσως να έχω λιγο αυξημένη κατανάλωση... ίσως να είναι ιδέα μου.
Η Shell στο Νέο μουσείο νομίζω οτι είναι καλή γιατι δεν ανήκει σε ιδιώτη αλλά στην εταιρία, όποτε δεν νομίζω οτι την νοθευει κανείς, και σε γενικά έχει καλές τιμές.
Πολύ φτήνη είναι και η JetOil που είναι πάνω στην στροφάρα του κολυμβητηρίου... δεν ξέρω απο ποιότητα τι λέει
Εννοείς την Silk Oil του Κολοκυθά;Αυτός έχει κοινή έξοδο με τη Σελ δίπλα και με βάζει σε υποψίες.Πάντως με τα πρατήρια που ανέφερα (όλα υποκαταστήματα της Σελέκτ) το Κλιό χτυπάει ρεκόρ κατανάλωσης!!( επαρχιακός κάτω από 6!!!-πόλη με το ζόρι 7!!)
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Γνωρίζει κανένας τη διαδικασία (δρομολογιο) που ακολουθούν τα καύσιμα με τη έξοδό τους από το διυλιστήριο;Με άλλα λόγια που ακριβώς γίνεται η 'βάφτιση' της βενζίνης σε μάρκα;
Υπάρχει κάποιος να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν βενζίνες που εισάγονται; (και όχι άκουσα διάβασα κλπ)
Ρωτάω γιατί άκουσα κάτι πολύ καλά τώρα τελευταία...
Μιας και ο αδερφος της μητερας μου εχει βενζιναδικο εχω την τυχη να γνωριζω παρα πολλα πραγματα. (Μεγαλωσα μεσα σε αυτο το μαγαζι που λεει ο λογος μιας και ολα τα καλοκαιρια και τα Σαββατοκυριακα δουλευα εκει για το χαρτζιλικι μου). Καταρχην ολοι περνουν απο τα ιδια διυλυστηρια (αυτο πιστευω να το γνωριζουν αρκετοι). Αυτα ειναι η ΠΕΤΡΟΛΑ και αλλο ενα το οποιο μου διαφευγει το ονομα αυτη την στιγμη που γραφω. Τωρα απο εκει και περα το πως βαφτιζονται οι βενζινες ειναι θεμα της καθε εταιριας. Π.χ η Shell που ξερω και απο πρωτο χερι (μεχρι να αλλαξει εταιρια ο θειος μου τουλαχιστον) πριν λιγα χρονια σου εφερνε το βυτιο την βενζινη που ειχες παραγγειλει απο τα διυλιστηριο κατευθειαν και μετα απο την εκφορτωση σου εριχναν μεσα στην δεξαμενη και καποια ειδικα προσθετα. Αναλογα τα λιτρα που θα παραγγελνες δηλαδη σου εβαζαν και την αναλογη ποσοτητα. Αυτο το μπουκαλι με τα προσθετα που σου εριχναν μεσα, τουλαχιστον στην Shell απ' εξω εγρααφε V-Power, οποτε πιστευω να ειναι ξεκαθαρο το πως βαφτιζονται οι βενζινες. Κατι αναλογο εκανε και η ΒΡ. Αυτα τα προσθετα απο οσο ξερω μεχρι και πριν λιγα χρονια τα εβαζαν η Shell και η BP μονο. Τωρα δεν ξερω αν το κανουν και αλλες.
Τωρα οσον αφορα για τις εισαγομενες βενζινες μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι μεχρι και πριν λιγα χρονια δεν υπηρχε τετοιο θεμα εισαγωγης βενζινης. Ολα γινοντουσαν στα δικα μασ διυλυστηρια. Βεβαια λογω σπουδων τα τελευταια χρονια εχω χασει την αμεση επαφη με αυτα τα πραγματα και δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα για το αν εισαγονται πλεον βενζινες η οχι. Βεβαια αν θελεις ειναι ευκολο να το μαθω μιας και ενα τηλεφωνο στον θειο μου αρκει
-
Τα διυλιστήρια που παράγουν βενζίνη είναι τα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο και η Motor Oil στους Αγιους Θεόδωρους. Η Πετρόλα στην Ελευσίνα και τα ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη δεν παράγουν βενζίνη αλλά ντίζελ κλπ.
Απ΄ όσο γνωρίζω μόνο η Shell V-Power Racing εισάγεται, όλες οι άλλες κατασκευάζονται εκ των υστέρων με αρχική βενζίνη κάποια από τα 2 διυλιστήρια, κάπως όπως λέει ο sarandavgas (πουλάτε και AvGas στο βενζινάδικο ? )
-
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/online/online_text?c=114&id=8213744**ΒΡ, λεωφόρος Σαλαμίνος 132 - Κερατσίνι, Ιωάννης Καλυμνάκης: 54.000 ευρώ (πετρέλαιο κίνησης με υπέρβαση μέγιστου ορίου θείου κατά 64%)
- ΕΤΕΚΑ, Αναπαύσεως 7 - Περιστέρι, Αρεφ Μαχμούτ Εφάτ: 54.889 ευρώ (πετρέλαιο κίνησης με υπέρβαση μέγιστου ορίου συγκέντρωσης θείου κατά 66%)
**ΒΡ, Ζησιμοπούλου 109 - Π. Φάληρο, Μαραβέλης Γιώργος: 56.666 ευρώ (πετρέλαιο κίνησης με υπέρβαση μέγιστου ορίου θείου κατά 70%)
**ΕΚΟ, Πίνδου 65 - Ν. Φιλαδέλφεια, Σολοΐλ: 52.222 ευρώ (πετρέλαιο κίνησης με υπέρβαση μέγιστου ορίου συγκέντρωσης θείου κατά 60%).
**ΒΡ, Πελασγίας 63-65 - Περιστέρι, Κατσαρού Σοφία του Γεωργίου: 69.555 ευρώ (πετρέλαιο κίνησης με υπέρβαση μέγιστου ορίου θείου κατά 98%).
- AVIN, Αγ. Ιεροθέου 8 - Περιστέρι, Δημήτριος Παν. Βαλέντης: 71.000 ευρώ (πετρέλαιο κίνησης με υπέρβαση μέγιστου ορίου θείου κατά 170%).
**ΕΤΕΚΑ, Θηβών 87 - Περιστέρι, Αναστάσιος Εμμ. Ζέρβας: 39.999 ευρώ (βενζίνη σούπερ αμόλυβδη 98 νοθευμένη με βενζίνη απλή αμόλυβδη σε ποσοστό 15%).
**JETOIL, Αλ. Παναγούλη 39 - Χαλάνδρι, Κωνσταντίνος Σ. Πανακίδης: 32.333 ευρώ (βενζίνη σούπερ αμόλυβδη 100 νοθευμένη με βενζίνη απλή αμόλυβδη σε ποσοστό 3,5%)
- AEGEAN, Σαλαμίνος 2 - Καλλιθέα, Μιχαήλ Χ. Σακκούλιας: 43.333 ευρώ (πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με θέρμανσης σε ποσοστό 2,5%).
**AEGEAN, Πίνδου 2 - Ν. Φιλαδέλφεια, Πλαβούκος Γεώργιος του Χρήστου: 180.000 ευρώ (πετρέλαιο κίνησης με υπέρβαση μέγιστου ορίου θείου κατά 386%).
**Ανεξάρτητο, λεωφόρος Αθηνών 31 - Αχαρνές, Σελαλματζίδης Κωνσταντίνος: 3 πρόστιμα, συνολικά 189.290 ευρώ, για πολλαπλές νοθείες βενζίνης
**ΒΡ, Θηβών 222 - Ρέντης, Νικόλαος Αργυράκης: 2 πρόστιμα 130.222 για νοθεία σε πετρέλαιο θέρμανσης (με ναυτιλίας σε ποσοστό 9%) και σε πετρέλαιο κίνησης (με θέρμανσης σε ποσοστό 18%).
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!