-
Δεν υπάρχει κάπου αναρτημένη.....
Είναι του style 2-12-22.........
νομίζω κάθε βενζινάδικο πρέπει να έχει αναρτημένη την λίστα με τα βενζινάδικα της περιοχής που διανυκτερεύουν τις άλλες ημερομηνίες.... κάτι σαν τα φαρμακεία........
βέβαια κάτι ακούγεται για παράταση μια ώρας -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στην Πελοπόνησο παίζω Αμαλιάδα BP στην έξοδο της Αμαλιάδας προς Καρδαμα.....
Καλά κάνεις! Εχει την ακριβότερη βενζίνη βέβαια αλλά και την καλύτερη.
Επίσης πολύ καλή βενζίνη έχει το ΕΚΟ πριν μπεις Καρδαμά στο δεξί σου χέρι στο δρόμο που ανεφέρεις.
Καθώς και η SHELL πάνω στον εθνικό δρόμο Πάτρας-Πύργου, πριν μπεις στον Πύργο, στο αριστερό ρεύμα ερχόμενος από Πάτρα, μετά τη μεγάλη κατωφέρεια, έξω από το χωριό Χανάκια.Εχει δίπλα ακριβώς μια έκθεση με έπιπλα κουζίνας. Ο τύπος έχει ολοκαινουριες δεξαμενές και είναι εγγύηση.
Και ακόμα ένα SHELL στην έξοδο του Πύργου προς Κυπαρισία. -
http://www.ypan.gr/flash_fuel/index.htm
Οι φτηνοτερες τιμες πρατηριων ανα την Ελλαδα.Τωρα αν ειναι και οι καθαροτερες βενζινες .........Το αντιγραφω απο το PuntoClub.
-
αφου εβαλα μερικες φορες σε πολυ φτηνο πρατηριο στην περιοχη του Καρεα αρχισα να εχω προβληματα εκκινησης οταν το αυτοκινητο ηταν κρυο σε ακινησια πανω απο 12 ωρες.
μετα απο μερικα τεποζιτα απο αλλο βενζιναδικο το προβλημα εξαφανιστηκε!!!!!!!
-
Τον τελευταίο καιρό έβαζα τακτικά στο starletακι μου την πιο φθηνή βενζίνη που εύρισκα (λόγω του ότι στην corolla βάζω την πιο ακριβή - BP Ultimate). Αυτό που είχα διαπιστώσει ήταν ότι:
1.To αυτοκίνητο έκαιγε ~9,5 L/100Κm
2.Έβγαζε άσπρο καπνό αρκετό μόλις το άναβα, χωρίς να του έχω βάλει το καλοριφερ (πριν το σβήσω ή όταν το έβαζα εμπρός)Στην αντιπροσωπεία τους είπα να κάνουν ένα έλεγχο στα καυσαέρια και μου είπαν ότι είχα φυσιολογικές τιμές
Ο άσπρος καπνός όταν εμφανιζόταν στους 20C (εξωτερική θερμοκρασία) με έκανε να σκεφτώ ότι υπήρχε πιθανότητα νοθείας με νερό.
Έτσι αποφάσισα να σταματήσω από εκεί που έβαζα σε μόνιμη βάση για τουλάχιστο 8 μήνες και έβαλα από μία BP κοντά στη γειτονιά μου
Συμπέρασμα?
1.Έπαψε ο καπνός
2. Η κατανάλωση για ίδιες συνθήκες (πόλης) πήγε στα ~6,3L/100KmΜόλις το διαπίστωσα είπα να πάω να του πάρω δείγμα και να το αναλύσω εδώ στο εργαστήριο στο πανεπιστήμιο μιας και τα πετρέλαια ανήκουν στον ίδιο τομέα που είμαι αλλά για να γίνει η δειγματοληψία επισήμως είναι μεγάλη ιστορία
Ο απατεώνας είναι το πρατήριο της Aegean στη Λ.ΑΘΗΝΩΝ απέναντι από το Carrefour (όσο σκέφτομαι οτί περίμενα πάντα αρκετή ώρα σαν μαλ...ς για να το γεμίσω... ) -
Ο χρήστης JIMJFK έγραψε:
Τον τελευταίο καιρό έβαζα τακτικά στο starletακι μου την πιο φθηνή βενζίνη που εύρισκα (λόγω του ότι στην corolla βάζω την πιο ακριβή - BP Ultimate). Αυτό που είχα διαπιστώσει ήταν ότι:
1.To αυτοκίνητο έκαιγε ~9,5 L/100Κm
2.Έβγαζε άσπρο καπνό αρκετό μόλις το άναβα, χωρίς να του έχω βάλει το καλοριφερ (πριν το σβήσω ή όταν το έβαζα εμπρός)Στην αντιπροσωπεία τους είπα να κάνουν ένα έλεγχο στα καυσαέρια και μου είπαν ότι είχα φυσιολογικές τιμές
Ο άσπρος καπνός όταν εμφανιζόταν στους 20C (εξωτερική θερμοκρασία) με έκανε να σκεφτώ ότι υπήρχε πιθανότητα νοθείας με νερό.
Έτσι αποφάσισα να σταματήσω από εκεί που έβαζα σε μόνιμη βάση για τουλάχιστο 8 μήνες και έβαλα από μία BP κοντά στη γειτονιά μου
Συμπέρασμα?
1.Έπαψε ο καπνός
2. Η κατανάλωση για ίδιες συνθήκες (πόλης) πήγε στα ~6,3L/100KmΜόλις το διαπίστωσα είπα να πάω να του πάρω δείγμα και να το αναλύσω εδώ στο εργαστήριο στο πανεπιστήμιο μιας και τα πετρέλαια ανήκουν στον ίδιο τομέα που είμαι αλλά για να γίνει η δειγματοληψία επισήμως είναι μεγάλη ιστορία
Ο απατεώνας είναι το πρατήριο της Aegean στη Λ.ΑΘΗΝΩΝ απέναντι από το Carrefour (όσο σκέφτομαι οτί περίμενα πάντα αρκετή ώρα σαν μαλ...ς για να το γεμίσω... )Aυτος με τις κοπελες????
Και εχω βαλει αρκετες φορες απο εκει!!!!
αναλυση θα μπορεσεις να κανεις??
Ξερει κανεις αν και πως μπορεις να καταγγειλεις ενα πρατηριο???
-
Εχμ, για να μπορεί να πληρώνει τις γκόμενες να καθαρίζουν τζάμια από κάπου έπρεπε να κόψει ο άνθρωπος....
-
Παιδιά δυστυχώς η ανάλυση απαιτεί πολλά πράγματα.
Παρουσία άλλου χημικού (που θα συμφωνήσει για τη διαδικασία της ανάλυσης) αν είναι δε και για επανεξέταση...,ειδικά δοχεία που δεν θα αλλοιώσουν το αποτέλεσμα, δικηγόρους κ.ά.
Με λίγα λόγια βράστα.
Επίσημες αναλύσεισ κάνει το γενικό χημείο του κράτους (ή στέλνει δείγματα σε εμάς και το κάνουμε) αλλά εκεί έχει την εγγύηση για την όλη διαδικασία αρχές όπως η αγορανομία ή του υγειονομικού κ.ο.κ.
Το θέμα είναι πως να μπορέσουμε να τους τα κλείσουμε.
Έχει τύχει να πάω σε βενζινάδικο που ήξερε τον πατέρα μου (και ήξερε ότι ήμουν χημικός) και όταν του ζήτησα να μου βάλει σε ένα μπιτόνι βενζίνη μου το αρνήθηκε λέγοντας ότι απαγορεύεται κ.λπ. Ούτε και εγώ ακόμη δεν μπορώ να τους κάνω κάτι, μόνο ελπίζω ότι μπορεί να φοβηθούν και να μη με ξεγελάσουν.Μπορείτε να μου πείτε τας συνέπειας της μακροχρόνιας ταύτης χρήσης της βενζίνης? (από μηχανικής απόψεως)
-
εγω δεν λεω να κανεις επισημη αναλυση, κατι πιο ευκολο και προχειρο εννοω!
το θεμα ειναι εαν, πως, και που μπορεις να καταγγειλειις καποιον που εχεις υποψια οτι πουλαει νοθευμενα καυσιμα με σκοπο να του γινει ελεγχος.
-
Ο χρήστης JIMJFK έγραψε:
Μπορείτε να μου πείτε τας συνέπειας της μακροχρόνιας ταύτης χρήσης της βενζίνης? (από μηχανικής απόψεως)
Aπο ιατρικής απόψεως η βενζίνη είναι για τον κινητήρα ότι το αίμα για την ανθρώπινη μηχανή,οπότε καταλαβαίνεις ότι με κακή βενζίνη το 'χτικιο' μεταφέρεται παντου..
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω δεν λεω να κανεις επισημη αναλυση, κατι πιο ευκολο και προχειρο εννοω!το θεμα ειναι εαν, πως, και που μπορεις να καταγγειλειις καποιον που εχεις υποψια οτι πουλαει νοθευμενα καυσιμα με σκοπο να του γινει ελεγχος.
Το επίσημη ανάλυση δεν αναφέρεται από χημικής - επιστημονικής απόψεως αλλά από τη διαδικασία δειγματοληψίας.
Την ανάλυση σου την κάνω.
Τα αποτελέσματα τι θα τα κάνω? Μήπως θα τα ανακοινώσω? ΘΑ ΜΕ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ κι ας ξέρει ότι είμαι σωστός. Γι' αυτό και τόσοι παρατρεχάμενοι κατά τη διαδικασία που θα πας να του πάρεις δείγμαΜε λίγα λόγια αυτός θα ισχυριστεί ότι δεν είναι δικό του το δείγμα ή ότι αλλοιώθηκε κατά τη μεταφορά ή προσθεσα επίτηδες κάτι μέσα εγώ ή ....
-
Ο χρήστης JIMJFK έγραψε:
εγω δεν λεω να κανεις επισημη αναλυση, κατι πιο ευκολο και προχειρο εννοω!
το θεμα ειναι εαν, πως, και που μπορεις να καταγγειλειις καποιον που εχεις υποψια οτι πουλαει νοθευμενα καυσιμα με σκοπο να του γινει ελεγχος.
Το επίσημη ανάλυση δεν αναφέρεται από χημικής - επιστημονικής απόψεως αλλά από τη διαδικασία δειγματοληψίας.
Την ανάλυση σου την κάνω.
Τα αποτελέσματα τι θα τα κάνω? Μήπως θα τα ανακοινώσω? ΘΑ ΜΕ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ κι ας ξέρει ότι είμαι σωστός. Γι' αυτό και τόσοι παρατρεχάμενοι κατά τη διαδικασία που θα πας να του πάρεις δείγμαΜε λίγα λόγια αυτός θα ισχυριστεί ότι δεν είναι δικό του το δείγμα ή ότι αλλοιώθηκε κατά τη μεταφορά ή προσθεσα επίτηδες κάτι μέσα εγώ ή ....
ναι ενταξει δεν ειπα οτι θα παει φυλακη επειδη εξετασες ενα δειγμα του. Απλα ειμαι περιεργος να μαθω ποοοοσο χαλια ηταν το καυσιμο που εχω βαλει κατα καιρους απο αυτον!
-
Τουλαχιστον πεστα σε μας εστω μεσω πμ γιατι και εγω σε Aegean βαζω στην Πειραιως ομως και 100αρα.
-
Μήπως να λέμε Ποια πρατήρια ΔΕΝ έχουν νοθευμένα καύσιμα; Δεν θα πιάσει πολύ αυτό. Μια σειρά μόνο. Αντε δύο. Γιατί περισσότερα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι!
Ο κανόνας είναι ότι ΟΛΟΙ οι βενζινάδες νοθεύουν από λίγο ως πολύ τη βενζίνη τους. Υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις στον κανόνα βέβαια αλλά πρέπει να σου τύχει Π.χ. στην Αναπαύσεως στα Άνω Βρηλίσια υπάρχει πρατήριο Shell, που πριν ακριβίνει η βενζίνη είχε την αμόλυβδη 78 λεπτά όταν άλλοι φτάνανε μέχρι και 92 λεπτά (!) και σίγουρα ανόθευτη (ή ελάχιστα νοθευμένη) γιατί το αυτοκίνητό μου είχε φοβερή διαφορά απόδοσης όταν γέμιζα από το συγκεκριμμένο πρατήριο από ότι σε όλα τα υπόλοιπα!
Έχω αρχίσει να φοβάμαι ποια ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τους κερδοσκόπους. ΚΑΙ πανάκριβη τη βενζίνη ΚΑΙ νοθευμένη μέχρι εκεί που δεν πάει
-
Μεγάλη διαφορά τα 14 λεπτά.!!! Είσαι σίγουρος;
Το πρόβλημα της νοθείας δεν είναι μόνο στα πρατήρια αλλά σε όλη την αλυσίδα διακίνησης τους. Πως μπορεί ο πρατηριούχος να είναι σίγουρος για το καύσιμο που του βάζει το βυτίο; Όσο για μας τους οδηγούς άστα κλάψ’ τα. Δεν ξέρουμε από πού να φυλαχτούμε. Αν περιμένουμε τους αδιάφθορους του κρατικού μηχανισμού που κάνουν τους ελέγχους ή ανακαλύπτουν το παραεμπόριο χαθήκαμε.
-
100% σίγουρος. Είχα γεμίσει και δύο φορές μέσα στον Ιούνιο με 77,9 το λίτρο την απλή αμόλυβδη από αυτό το συγκεκριμένο πρατήριο. Τώρα την έχει 84,6 και 92,1 τη Vpower! Στο ίδιο πρατήριο Shell στην οδό Αναπαύσεως στα Άνω Βριλήσσια όπως πάμε για Βριλήσσια όμως όχι όπως πάμε για Γέρακα. Σε πρατήρια BP είδα σήμερα στην Αττική 95,6 την απλή αμόλυβδη!
Ισως να είναι ότι έχει καθαρό ντεπόζιτο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και έχει τεράστιες διαστάσεις. Πολύ πιθανό να γίνεται κατά τη φόρτωση του καυσίμου από τα διυλιστήρια. Εκεί ίσως υπάρχει το κύκλωμα. Αλλά και οι βενζινάδες δεν είναι αθώες περιστερες! Μη λέμε ό,τι θέλουμε τώρα! Βάζουν κι αυτή το χεράκι τους στην όλη κατάσταση. ΚΑΙ πανάκριβη θα σου την πουλήσω ΚΑΙ νοθευμένη γιατί τώρα καλόμαθα με τα παραπάνω λεφτά που μπορώ να βγάλω έτσι και κανείς δεν μπορεί να με πιάσει
-
Κανείς δεν δίνει συγχωροχάρτι στους βενζινάδες κάθε άλλο μάλιστα. Απλά λέω ότι όλο το κύκλωμα βρομάει και σίγουρα δεν είναι μυρωδιά βενζίνης!!!!
-
Ναι, και στο λένε με ένα ύφος χιλίων καρδηναλίων σα να έχουν θιχτεί κι όλας από πάνω, ότι αυτοί παίρνουν μόνο ό,τι τους φέρνει το βυτίο και τραβάνε και μια ρουφηξιά με το πούρο τους όπως καλή ώρα ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ (ονόματα δε λέμε), που έλεγε στα κανάλια 'εγώ είμαι καθαρός'
-
Τσουρουφλίστηκα χθες έχοντας να επιλέξω στο (καλό) στάνταρ βενζινάδικό μου 0,94 για απλή αμόλυβδη και 1,02 για σούπερ (σούπερ έβαλα τελικά).
Περικαλώ, πρατήριο μάρκα μ' έκαψες αλλά με διαπιστωμένα καλή βενζίνη και φυσικά φθηνή ξέρετε στην Πειραιώς; -
BP στον επαρχιακό Δελφών-Αράχωβας (κατεύθυνση προς Αράχωβα). Περίπου στη μέση της διαδρομής, στην ανηφόρα πριν τη μεγάλη στροφή για τους γνώστες. **Απλή αμόλυβδη **(εδώ και 10 μέρες κολλημένη στο) 101,3!!! Για να καταλάβεις την τιμή πρέπει να έχεις μαντικές ιδιότητες (προφανώς ελέω του τοπικού Μαντείου ). Μια μεγάλη διαφημιστική αφίσα, τεχνηέντως, κρύβει από τους οδηγούς τον πίνακα-τιμοκατάλογο Όποιος περνάει ας ρίξει μια ματιά και θα με θυμηθεί...
Και το ερώτημα είναι, του βάζεις βόμβα (που είναι και της μόδας ) ή φωνάζεις καποιο (σίγουρα όχι τοπικό, που, πιθανότατα, γνωρίζει αλλα... ) παραρτημα του ΣΔΟΕ να τους γ...... αυτό που άντε να μην πω Ξέρει κανείς τη διαδικασία γι' αυτό;
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!