Τον τελευταίο καιρό έβαζα τακτικά στο starletακι μου την πιο φθηνή βενζίνη που εύρισκα (λόγω του ότι στην corolla βάζω την πιο ακριβή - BP Ultimate). Αυτό που είχα διαπιστώσει ήταν ότι:
1.To αυτοκίνητο έκαιγε ~9,5 L/100Κm
2.Έβγαζε άσπρο καπνό αρκετό μόλις το άναβα, χωρίς να του έχω βάλει το καλοριφερ (πριν το σβήσω ή όταν το έβαζα εμπρός)
Στην αντιπροσωπεία τους είπα να κάνουν ένα έλεγχο στα καυσαέρια και μου είπαν ότι είχα φυσιολογικές τιμές
Ο άσπρος καπνός όταν εμφανιζόταν στους 20C (εξωτερική θερμοκρασία) με έκανε να σκεφτώ ότι υπήρχε πιθανότητα νοθείας με νερό.
Έτσι αποφάσισα να σταματήσω από εκεί που έβαζα σε μόνιμη βάση για τουλάχιστο 8 μήνες και έβαλα από μία BP κοντά στη γειτονιά μου
Συμπέρασμα?
1.Έπαψε ο καπνός
2. Η κατανάλωση για ίδιες συνθήκες (πόλης) πήγε στα ~6,3L/100Km
Μόλις το διαπίστωσα είπα να πάω να του πάρω δείγμα και να το αναλύσω εδώ στο εργαστήριο στο πανεπιστήμιο μιας και τα πετρέλαια ανήκουν στον ίδιο τομέα που είμαι αλλά για να γίνει η δειγματοληψία επισήμως είναι μεγάλη ιστορία
Ο απατεώνας είναι το πρατήριο της Aegean στη Λ.ΑΘΗΝΩΝ απέναντι από το Carrefour (όσο σκέφτομαι οτί περίμενα πάντα αρκετή ώρα σαν μαλ...ς για να το γεμίσω... )