-
Ότι είπαν και οι πιό πάνω. Το πρασινοκίτρινο χρώμα που έχει το πετρέλαιο είναι μπογιά που μπαίνει απο το διυληστήριο.
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Μία περίοδο έβαζα σε συγκεκριμένο πρατήριο το χειμερινό πετρέλαιο, ειδικά από την ΕΚΟ για θερμοκρεσίες έως -40 C. Αυτό είναι λίγο ακριβότερο, βγαίνει από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο και γεμίζουν οι νταλίκες που πηγαίνουν βόρεια. Μάλιστα η αντλία ήταν μόνο η φαρδιά για φορτηγά και στο ΙΧ μου το γέμιζε λίγο λίγο.
Αυτό λοιπόν το πετρέλαιο ήταν διάφανο σαν νερό και ο κινητήρας δούλευε σαφώς καλύτερα (οικονομία και απόδοση)Κάτι δέν πάει καλά σε αυτή την ιστορία:
-
Το 'χειμερινό' πετρέλαιο είναι απλό πετρέλαιο με αντιπαγωτικό πρόσθετο, σαν αυτό που πουλάνε στο εμπόριο, απλά το βάζουν απο το διυληστήριο. Οπότε το χρώμα του δέν θα έπρεπε να είναι διαφορετικό
-
Πετρέλαια με αντιπαγωτικά πρόσθετα και μάλιστα σε τοσο μεγάλη περιεκτικότητα ωστε να αντέχει -40 βαθμούς δέν νομίζω οτι διατείθεται στην Ελλάδα.
Μήπως ήταν αποχρωματισμένο πετρέλαιο θέρμανσης και ήταν διάφανο?
-
-
Το γυαλινο το εγραψα γιατι εγραψε οτι εβλεπε τι χρωμα εχει το υγρο μεσα.Στα δοχεια που εχουμε για δειγμα δεν βλεπεις τι εχει μεσα.Στα δειγματα που λαμβανει η εταιρια για ελενχο δεν ξερω σε τι τα βαζουν.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μία περίοδο έβαζα σε συγκεκριμένο πρατήριο το χειμερινό πετρέλαιο, ειδικά από την ΕΚΟ για θερμοκρεσίες έως -40 C. Αυτό είναι λίγο ακριβότερο, βγαίνει από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο και γεμίζουν οι νταλίκες που πηγαίνουν βόρεια. Μάλιστα η αντλία ήταν μόνο η φαρδιά για φορτηγά και στο ΙΧ μου το γέμιζε λίγο λίγο.
Αυτό λοιπόν το πετρέλαιο ήταν διάφανο σαν νερό και ο κινητήρας δούλευε σαφώς καλύτερα (οικονομία και απόδοση)Κάτι δέν πάει καλά σε αυτή την ιστορία:
-
Το 'χειμερινό' πετρέλαιο είναι απλό πετρέλαιο με αντιπαγωτικό πρόσθετο, σαν αυτό που πουλάνε στο εμπόριο, απλά το βάζουν απο το διυληστήριο. Οπότε το χρώμα του δέν θα έπρεπε να είναι διαφορετικό
-
Πετρέλαια με αντιπαγωτικά πρόσθετα και μάλιστα σε τοσο μεγάλη περιεκτικότητα ωστε να αντέχει -40 βαθμούς δέν νομίζω οτι διατείθεται στην Ελλάδα.
Μήπως ήταν αποχρωματισμένο πετρέλαιο θέρμανσης και ήταν διάφανο?
Βλέπω ενα μπουκαλι αντιπαγωτικο προσθετο.Λεει οτι με διπλασια δοση μπορει να διατηρησει την ρευστοτητα εως -13°C.
-
-
Εμένα (BMW E39) ο υπολογιστής είναι πολύ ακριβής σε ταξίδια αλλά χάνει λίγο (δείχνει λίγο λιγότερο) στην πόλη. Ένας λόγος που μπορώ να σκεφτώ για αυτό είναι αν με τα πολλά ξεκινήματα χάνεται καύσιμο που δεν μετριέται....
-
Ίσως να μην υπολογίζει το καύσιμο όσο το αυτοκίνητο είναι ακίνητο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ίσως να μην υπολογίζει το καύσιμο όσο το αυτοκίνητο είναι ακίνητο.Και εγώ αυτό πιστεύω πως είναι. Δεν έχει νόημα να σου περιλαμβάνει στην μέτρηση της μέσης κατανάλωσης το καύσιμο που καταναλώνεται στο ρελαντί. Έτσι δεν θα μπορείς να κάνεις σύγκριση (π.χ. σήμερα οδήγησα ποιο οικονομικά από χθές)
Υποψιάζομαι λοιπόν πως όσο ποιό κοντά είμαστε στην μέτρηση του BC τόσο λιγότερο κλέβει ο βενζινάς.
Εμένα έχει bc η μοτοσυκλέτα μου
Έχω όμως μεγάλες αποκλείσεις, πάνω από 10% -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ίσως να μην υπολογίζει το καύσιμο όσο το αυτοκίνητο είναι ακίνητο.
Και εγώ αυτό πιστεύω πως είναι. Δεν έχει νόημα να σου περιλαμβάνει στην μέτρηση της μέσης κατανάλωσης το καύσιμο που καταναλώνεται στο ρελαντί. Έτσι δεν θα μπορείς να κάνεις σύγκριση (π.χ. σήμερα οδήγησα ποιο οικονομικά από χθές)
Υποψιάζομαι λοιπόν πως όσο ποιό κοντά είμαστε στην μέτρηση του BC τόσο λιγότερο κλέβει ο βενζινάς.
Εμένα έχει bc η μοτοσυκλέτα μου
Έχω όμως μεγάλες αποκλείσεις, πάνω από 10%σαφως και εχει νοημα να μετραει την καταναλωση εν σταση. Δεν ειναι τζαμπα καυσιμο.
-
Σαφώς και μετράει το καύσιμο σε στάση (στο κρυφό μενού, τα δείχνει κιόλας και σε λτ/ώρα) και ανεβαίνει ανάλογα η μέση κατανάλωση. Για αυτό λέω μήπως χάνει κάτι στην εκκίνηση.
-
Ξέρει κανείς να προτείνει κάποιο αξιόπιστο πρατήριο (από άποψη ποιότητας τουλάχιστον) για ντίζελ στη Ρόδο;
Το αυτοκίνητο (polo 1.2 tdi) θα κινηθεί εκεί για ~1 χρόνο. -
Ο χρήστης dimisx έγραψε:
Ξέρει κανείς να προτείνει κάποιο αξιόπιστο πρατήριο (από άποψη ποιότητας τουλάχιστον) για ντίζελ στη Ρόδο;
Το αυτοκίνητο (polo 1.2 tdi) θα κινηθεί εκεί για ~1 χρόνο.Βρες κάποιον ντόπιο ταξιτζή με καλό-καινούργιο-ακριβό ταξί και ρώτα τον
-
56,8 λίτρα γέμισμα αντί για 55 που δίνει ο κατασκευαστής πως σας φαίνεται; Ώρα 9.30 το πρωί με καμμιά 20αριά βαθμούς ...
-
Μια χαρά, γιατί ο κατασκευαστής δεν σου δίνει και την ποσότητα που θα πάρει ο λαιμός...
-
Και εμενα μια χαρα μου φαινεται...!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Και εμενα μια χαρα μου φαινεται...!Φυσικά!
-
Πως γίνεται ρε παιδιά να είναι μια χαρά? Θα αρχίσω να ανησυχώ που δεν έχω βάλει ποτέ πάνω από 53lt σε 55άρη ρεζερβουάρ . Λαιμός και βλακείες. Το φυσούσε ο βενζινάς μου φαίνεται Άντε καλά, η αντλία του
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
56,8 λίτρα γέμισμα αντί για 55 που δίνει ο κατασκευαστής πως σας φαίνεται; Ώρα 9.30 το πρωί με καμμιά 20αριά βαθμούς ...Μια χαρα πειραγμενη αντλια...
Σκεψου οτι οσο 'στεγνος' και να πηγες για γεμισμα, σιγουρα θα ειχες 2-3λιτρα στο ρεζερβουαρ.
Ο λαιμος του τεποζιτου, μεχρι την ταπα, ποσο να χωραει, περα απο τα 55λιτρα που λεει ο κατασκευαστης. 1-2λιτρα? Δεν νομιζω παραπανω... -
**Edit mod **
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
56,8 λίτρα γέμισμα αντί για 55 που δίνει ο κατασκευαστής πως σας φαίνεται; Ώρα 9.30 το πρωί με καμμιά 20αριά βαθμούς ... -
**Edit mod **
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
56,8 λίτρα γέμισμα αντί για 55 που δίνει ο κατασκευαστής πως σας φαίνεται; Ώρα 9.30 το πρωί με καμμιά 20αριά βαθμούς ...
Πρέπει να ξέρετε ότι μερικά βενζινάδικα διαθέτουν αντλίες βενζίνης υπερυψηλής πίεσης και έτσι μπορούν και συμπιέζουν περισσότερη βενζίνη στα ρεζερβουάρ.
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!