-
το είχαν πει και σε άλλους..
για την τρόμπα βενζίνης.. η 100άρες και ειδικά η Vpower δεν έχουν τόσο καλές λιπαντικες ιδιότητες.. εχουν αναφερθεί βλάβες στην τρόμπα απο 100άρες (πιο 'στεγνές' αποτι η απλή βενζίνη) -
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε ξανά στο παρόν topic(δεν το έχω διαβάσει όλο) αλλά ποιό το νόημα της αναφοράς στα περιοδικά των πρατηρίων με την φθηνότερη βενζίνη;Είναι σίγουροι ότι η βενζίνη τους πέρα από φθηνή είναι και καλή;Μήπως πέφτουμε στη λούμπα όλοι μας ,της αναζήτησης της διαφοράς λίγων λεπτών στην τιμή χωρίς να σκεφτόμαστε ότι πιθανόν αυτό στο μέλλον να το πληρώσουμε πολλαπλάσια;
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε ξανά στο παρόν topic(δεν το έχω διαβάσει όλο) αλλά ποιό το νόημα της αναφοράς στα περιοδικά των πρατηρίων με την φθηνότερη βενζίνη;Είναι σίγουροι ότι η βενζίνη τους πέρα από φθηνή είναι και καλή;Μήπως πέφτουμε στη λούμπα όλοι μας ,της αναζήτησης της διαφοράς λίγων λεπτών στην τιμή χωρίς να σκεφτόμαστε ότι πιθανόν αυτό στο μέλλον να το πληρώσουμε πολλαπλάσια;Μεχρι στιγμης δεν εχει βρεθει πρατηριο που να εχει νοθευμενη την απλη αμολυβδη.
Αρα καλα κανουν οσοι ψαχνουν την φθηνοτερη.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σαν πρατηριουχος παντως να ενημερωσω οτι στην απλη αμολυβδη δεν παρατηρουνται ταρζανιες... Δεν συμφαιρει! Και μαλιστα σε πρατηριο Ε.Ο οπως ανεφερες και εσυ ειναι λιγουλακι υποπτο! Μαλλον σε κατι αλλο οφειλονταν τα συμπτωματα που αντιλιφθηκες...
Αλλα και παλι οι περισσοτερες νοθειες που γινονται αντιληπτες απο τους υπευθυνους δεν εχουν επιπτωσεις για τους κινητηρες μας... Η βασικη μορφη νοθειας ειναι η αναμιξη απλης αμολυβδης με αυτη των 100 οκτανιων και η πωληση του μειγματος ως αμολυβδη 100 οκτανιων!
Η ιδια 'νοθεια' ας πουμε γινεται και στο ρεζερβουαρ μας το ιδιο οταν εχει μεινει λιγο καυσιμο 95 οκτανιων και εμεις γεμιζουμε με 100αρα... χωρις επιπτωσεις!
Με το diesel αλλαζει το θεμα...Ημουν στο να βάλω 95άρα ήρθες κι εσύ και με έπεισες τελειωτικά. Αύριο λοιπόν 95άρα BP και βλέπουμε. Η διαφορά τους είναι στα ~20 cents περίπου στο λίτρο και μάλλον θα δω 'βελτίωση' στο πορτοφόλι μου...
Γράφω για 20 cents διαφορά...αμ δε!
Σήμερα έβαλα 95άρα BP με 87 cents και η 100άρα είδα ότι είχε 1,15 ευρώ.
Διαφορά 28 (!) cents... ένα 100ρικο σε δραχμές!!! -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε ξανά στο παρόν topic(δεν το έχω διαβάσει όλο) αλλά ποιό το νόημα της αναφοράς στα περιοδικά των πρατηρίων με την φθηνότερη βενζίνη;Είναι σίγουροι ότι η βενζίνη τους πέρα από φθηνή είναι και καλή;Μήπως πέφτουμε στη λούμπα όλοι μας ,της αναζήτησης της διαφοράς λίγων λεπτών στην τιμή χωρίς να σκεφτόμαστε ότι πιθανόν αυτό στο μέλλον να το πληρώσουμε πολλαπλάσια;
Μεχρι στιγμης δεν εχει βρεθει πρατηριο που να εχει νοθευμενη την απλη αμολυβδη.
Αρα καλα κανουν οσοι ψαχνουν την φθηνοτερη.
Σε βενζινάδικο μου είπαν ότι και η απλή αμόλυβδη μπορεί να μην είναι 95 οκτανίων αλλά λιγότερων.Ισχύει αυτό;(οι γνώσεις μου στη χημεία έχουν βαθιά καταχωνιασθεί σε κάποιο ξεχασμένο σημείο του εγκεφάλου μου)
-
Ξεχασα να πω για τη χρηση απλης αμολυβδης(για να μη με κυνηγαει και ο elteo!!!) οτι εκανα μερικα χιλιομετρα χτες το απογευμα και δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα. Στα χαμηλα μου δοθηκε η εντυπωση οτι με 100αρα ειχε μια ελαχιστα καλυτερη αποκριση που δεν την ειχα τωρα αλλα μαλλον ημουνα προκατειλειμενος και το πιεζα χαλημα με μεγαλη σχεση στο κιβωτιο και τελικα πρεπει να ηταν η ιδεα μου. Ομως πριν βαλω το ντεποζιτο ειχε 10 λιτρα 100αρα ακομα μεσα οποτε επιφυλασομαι αν και εκαψα περισσοτερο απο αυτα.
Σημερα εχω καψει αποταν εβαλα απλη(χτες) γυρω στα 30 λιτρα και δεν εχω δει καμια εξασθενηση σε σχεση με την 100αρα ουτε καν στα χαμηλα. Χτες μαλλον ιδεα μου ηταν. Θα δουμε.... Παντως και να εχει μια μικρη διαφορα δεν αξιζει σιγουρα τα +20 λεπτα διαφορα... Το θεμα ειναι τα καθαριστικα κτλ -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Το θεμα ειναι τα καθαριστικα κτλΑπ΄ότι γνωρίζω και οι 'απλές' 95άρες της BP και της ΕΚΟ έχουν καθαριστικά πρόσθετα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εμένα μου λέει Printer selected is not valid και κλείνει (vista 64bit ultm)όσοι έχουν πρόβλημα με Vista:
δεξί κλικ πάνω στο αρχείο --> Ιδιότητες --> Συμβατότητα και επιλέγουμε συμβατότητα με XP sp2...
-
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
Aigean Πειραιως υψος carefour λιγο μετα απο electroword και toyota νοθεια με τολουενια (πιθανον)
στην απλη αμολυβδηΕπειδή στο συγκεκριμένο έχω βάλει αρκετές φορές, το 'πιθανόν' αναφέρεται στη νοθεία ή στο μέσο νοθείας;
Πού το διάβασες; Να ξέρω για να μην ξαναπάω.στο ειδος τολουενια. Δεν το διαβασα καπου αλλα το επαθα βαζοντας βενζινη στο συγκεκριμενο αφου αλλαξε διευθυνση, παλια ηταν shell , τρεις φορες φουλαρα ,τρεις φορες αναψε check engine με error code καταλυτη και το αμαξι 'σκορτσαρε'.
Αργκρρρ! Έχω βάλει κάμποσες φορές από εκεί χωρίς ορατό πρόβλημα! Τώρα με τέτοια κινούμαι. Μα να μην παίρνουν χαμπάρι τα τουτούνια μου;
-
Kι εγώ έβαλα εκεί την τελευταία φορά. Αποτέλεσμα: πολύ αυξημένη κατανάλωση, έκανα 370χλμ με 41.7 λίτρα!
Γλυκάθηκα ο λουκουμάς από την τιμή....
Τέσπα... -
Πολύ ωραία η εφαρμογή Go4Fuel....
Το feature που θα πρέπει να έχει όμως ειναι να σου λέει σε στήλη δίπλα στο πρατηριο εαν και πότε πιάστηκε για νοθεία/απάτη, οπότε να ξέρεις εαν το φτηνό ειναι οικονομικό ή επικινδυνο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Kι εγώ έβαλα εκεί την τελευταία φορά. Αποτέλεσμα: πολύ αυξημένη κατανάλωση, έκανα 370χλμ με 41.7 λίτρα!Γλυκάθηκα ο λουκουμάς από την τιμή....
Τέσπα...Σήμερα που πέρασα από εκεί βάραγαν μύγες. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό.
-
go4Fuel v6.03
Νέα έκδοση που παίζει και σε Windows Vista:http://briefcase.pathfinder.gr/download/607815
-
Και μια που το ξαναπιάσαμε το θέμα, ξέρει κανείς πόσο συχνά κάνει ελέγχους το Υπουργείο στα βενζινάδικα κατά μέσο όρο?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Kι εγώ έβαλα εκεί την τελευταία φορά. Αποτέλεσμα: πολύ αυξημένη κατανάλωση, έκανα 370χλμ με 41.7 λίτρα!
Γλυκάθηκα ο λουκουμάς από την τιμή....
Τέσπα...Σήμερα που πέρασα από εκεί βάραγαν μύγες. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό.
χμμμ...εγω βαζω απο την aegean στο αλλο ρευμα προς Πειραια, λιγο πριν την Ελαις. Ελπιζω αυτοι να μην ειναι τοσο στοκοι και κανουν τιποτα παρομοιο αφου παντα το πρατηριο τους ειναι γεματο.
-
Ξέρει κανείς κανα 'τίμιο' βενζινάδικο στην Ορεστιάδα;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ξέρει κανείς κανα 'τίμιο' βενζινάδικο στην Ορεστιάδα;Όχι, αλλά δε φαντάζομαι να βρεις τίποτα τραγικό σε τόσο μικρό μέρος.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ξέρει κανείς κανα 'τίμιο' βενζινάδικο στην Ορεστιάδα;
Όχι, αλλά δε φαντάζομαι να βρεις τίποτα τραγικό σε τόσο μικρό μέρος.
Έχει αρκετά βενζινάδικα, σίγουρα καμια 20αριά και είπα μήπως κάποιος ξέρει κάποιο αποδεδειγμένα αξιόπιστο. Εντός των προσεχών ημερών θα πάω και για πλήρη καθαρισμό ντεπόζιτου-σωληνώσεων-συστήματος ψεκασμού και θα ήθελα μετά να βάζω καθαρή βενζίνη.
Σκέφτομαι δε ν' αρχίσω να βάζω 100άρα μιας και είμαι 'άτυχος' και έχω την έκδοση του κινητήρα που θέλει 98+ οκτανίων βενζίνη. Θέλω να δω αν θα έχει διαφορά.
-
Σήμερα έβαλα 18,3lt βενζίνη σε ρεζερβουάρ των 18lt... Ενώ θα έπρεπε κανονικά να πάρει σχεδόν 17,5 λίτρα. Είναι η τρίτη φορά (όλες σε διαφορετικά πρατήρια) που συμπληρώνω με παραπάνω από την ονομαστική χωρητικότητα του ρεζερβουάρ. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά όλες αυτές φορές είναι τώρα το χειμώνα. Το καλοκαίρι τα νούμερα που έγραφαν οι αντλίες ηταν πιο ρεαλιστικά. Ξέρει κανείς αν οι αντλίες στα βενζινάδικα έχουν temperature compensation; Δηλαδή, το 1 λίτρο που γράφουν είναι λχ. 1lt @ 20º C (οπότε πρακτικά πουλάνε με τη μάζα και όχι με τον όγκο), ή 1lt σκέτο (οπότε το χειμώνα πρακτικά πληρώνουμε λιγότερο);
-
ογκο πουλανε, οχι βαρος.
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!