-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σήμερα έβαλα 18,3lt βενζίνη σε ρεζερβουάρ των 18lt... ;Εχω βάλει 55 lt σε ρεζερβούαρ 45 lt ( που θεωρητικά είχε μεσα 6 lt) στα Τέμπη
και ο τυπος επέμενε πως παίρνει κι άλλο
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Σήμερα έβαλα 18,3lt βενζίνη σε ρεζερβουάρ των 18lt... ;
Εχω βάλει 55 lt σε ρεζερβούαρ 45 lt ( που θεωρητικά είχε μεσα 6 lt) στα Τέμπη
καταγγελία θέλουν συτοί
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Σήμερα έβαλα 18,3lt βενζίνη σε ρεζερβουάρ των 18lt... ;
Εχω βάλει 55 lt σε ρεζερβούαρ 45 lt ( που θεωρητικά είχε μεσα 6 lt) στα Τέμπη
Καλά σου είπε. Τι δουλειά του θα το μάθεις;
-
Η βενζίνη συμπιέζεται. Δεν είναι υγρό, είναι καύσιμο. Τα καύσιμα έχουν ανώτερες ιδιότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα υγρά. Ένας επαγγελματίας με εμπειρία γνωρίζει πως να συμπιέσει τη βενζίνη στο τεπόζιτο, ώστε η χειραγώγηση της μοριακής δομής της να επιτρέπει τη μείωση του όγκου που το καύσιμο καταλαμβάνει.
-
Τι έγραψε ο π .
-
Αν δεν έχεις ιδέα από φυσική μπορεί και να το χάψεις κανονικά έτσι όπως το έθεσε.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αν δεν έχεις ιδέα από φυσική μπορεί και να το χάψεις κανονικά έτσι όπως το έθεσε.Αν έχεις όμως, στις 2 πρώτες προτάσεις (πριν συνειδητοποιήσεις ότι κάνει πλάκα) σκέφτεσαι 'μα τι γράφει ο '
-
Φίλε μου,
δυστυχώς κι εγώ επειδή την είχα πατήσει παλιά (με νοθευμένη βενζίνη που μου έκανε ζημιά στο αμάξι, 250-300 ΕΥΡΩ), έβαζα 100άρα. Αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει σε τίποτα. Την περασμένη Κυριακή, μου βάλανε νοθευμένη 100άρα.
-
προχθες στο σερβις των 30000 μου αλλαξαν το φιλτρο πετρελαιου.
Κανονικα η αλλαγη ηταν για αργοτερα, αλλα κοντευε να μπουκωσει απο τη λασπη
Και υποτιθετε οτι προσεχω απο που βαζω... -
Ναι, κι εγώ που έβαζα 100άρα από συγκεκριμένο βενζινά, έφτασα να σέρνομαι και να ψάχνω στα συνεργεία τι έπαθε το αυτοκίνητο... και να μην βγαίνει τίποτα! ...μέχρι που χρειάστηκε να βάλω βενζίνη αλλού!!
Μετά έμαθα ότι καλύτερα να μην βάζεις από το ίδιο βενζινάδικο γιατί τότε δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η βενζίνη συμπιέζεται. Δεν είναι υγρό, είναι καύσιμο. Τα καύσιμα έχουν ανώτερες ιδιότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα υγρά. Ένας επαγγελματίας με εμπειρία γνωρίζει πως να συμπιέσει τη βενζίνη στο τεπόζιτο, ώστε η χειραγώγηση της μοριακής δομής της να επιτρέπει τη μείωση του όγκου που το καύσιμο καταλαμβάνει.Οι καταστάσεις της ύλης είναι 4 (στερεά, υγρά, αέρια και πλάσμα) (αν και αυτές που μας ενδιαφέρουν είναι 3 ήτοι στερεά, υγρά και αέρια).
Τα υγρά-ρευστά είναι πρακτικά ασυμπίεστα. (τα υγρά δεν είναι πραγματικά ασυμπίεστα αλλά για τις πιέσεις που συνήθως συναντούμε δεν λαμβάνουμε υπόψη τη συμπιεστότητα τους)
Η βενζίνη είναι υγρό άρα επιλέγει το σχήμα του δοχείου που είναι μέσα αλλά δεν συμπιέζεται. Φυσικά όμως ακολουθεί τους λοιπούς φυσικούς νόμους.
Η μάζα ενός υγρού δίδεται ως το γινόμενο του όγκου του επί τη πυκνότητα του στη θερμοκρασία που βρίσκεται. άρα η μάζα συνδέεται με τον όγκο μέσω της πυκνότητας.
Η πυκνότητα της βενζίνης και κάθε υγρού (που είναι ο παράγων που για συγκεκριμένο όγκο ορίζει και το βάρος ή τη μάζα) είναι συνάρτηση των ενώσεων που το αποτελούν αλλά και της θερμοκρασίας.
Αυτό που αναφέρεις στην τελευταία πρόταση είναι αποτέλεσμα ΙΜΗΟ μίας μπαρούφας που είχαν πετάξει το 2004 οι Άγγλοι sportscasters στην F1 προσπαθόντας να δικαιολογήσουν αυτό που τότε έβλεπαν ως ταχύτερη ανεφοδιασμό των Φερράρι. Όπως αποδείχτηκε αργότερα η επιλογή ενός πιο λεπτόρευστου λιπαντικού είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης με αποτέλεσμα να χρειάζεται και λιγότερο καύσιμο. Αυτό φαινόταν σαν ταχύτερη πλήρωση και επειδή οι αντλίες είχαν ελεγχόμενη ροή καυσίμου είχαν βγει τα απίστευτα σενάρια περί βαρύτερης βενζίνης. Κατί που δεν ισχύει γιατί τόσο η σύνθεση της βενζίνης όσο και η θερμοκρασία του καυσίμου την ώρα του ανεφοδιασμού είναι αυστηρά ελεγχόμενες στο συγκεκριμένο sport.
Νοθείες γίνονται συνήθως με βαρύτερα κλάσματα στο πετρέλαιο. Στη βενζίνη συνήθως με την πιο φθηνή ή με διαλύτες.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Η βενζίνη συμπιέζεται. Δεν είναι υγρό, είναι καύσιμο. Τα καύσιμα έχουν ανώτερες ιδιότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα υγρά. Ένας επαγγελματίας με εμπειρία γνωρίζει πως να συμπιέσει τη βενζίνη στο τεπόζιτο, ώστε η χειραγώγηση της μοριακής δομής της να επιτρέπει τη μείωση του όγκου που το καύσιμο καταλαμβάνει.
Οι καταστάσεις της ύλης είναι 4 (στερεά, υγρά, αέρια και πλάσμα) (αν και αυτές που μας ενδιαφέρουν είναι 3 ήτοι στερεά, υγρά και αέρια).
Τα υγρά-ρευστά είναι πρακτικά ασυμπίεστα. (τα υγρά δεν είναι πραγματικά ασυμπίεστα αλλά για τις πιέσεις που συνήθως συναντούμε δεν λαμβάνουμε υπόψη τη συμπιεστότητα τους)
Η βενζίνη είναι υγρό άρα επιλέγει το σχήμα του δοχείου που είναι μέσα αλλά δεν συμπιέζεται. Φυσικά όμως ακολουθεί τους λοιπούς φυσικούς νόμους.
Η μάζα ενός υγρού δίδεται ως το γινόμενο του όγκου του επί τη πυκνότητα του στη θερμοκρασία που βρίσκεται. άρα η μάζα συνδέεται με τον όγκο μέσω της πυκνότητας.
Η πυκνότητα της βενζίνης και κάθε υγρού (που είναι ο παράγων που για συγκεκριμένο όγκο ορίζει και το βάρος ή τη μάζα) είναι συνάρτηση των ενώσεων που το αποτελούν αλλά και της θερμοκρασίας.
Αυτό που αναφέρεις στην τελευταία πρόταση είναι αποτέλεσμα ΙΜΗΟ μίας μπαρούφας που είχαν πετάξει το 2004 οι Άγγλοι sportscasters στην F1 προσπαθόντας να δικαιολογήσουν αυτό που τότε έβλεπαν ως ταχύτερη ανεφοδιασμό των Φερράρι. Όπως αποδείχτηκε αργότερα η επιλογή ενός πιο λεπτόρευστου λιπαντικού είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης με αποτέλεσμα να χρειάζεται και λιγότερο καύσιμο. Αυτό φαινόταν σαν ταχύτερη πλήρωση και επειδή οι αντλίες είχαν ελεγχόμενη ροή καυσίμου είχαν βγει τα απίστευτα σενάρια περί βαρύτερης βενζίνης. Κατί που δεν ισχύει γιατί τόσο η σύνθεση της βενζίνης όσο και η θερμοκρασία του καυσίμου την ώρα του ανεφοδιασμού είναι αυστηρά ελεγχόμενες στο συγκεκριμένο sport.
Νοθείες γίνονται συνήθως με βαρύτερα κλάσματα στο πετρέλαιο. Στη βενζίνη συνήθως με την πιο φθηνή ή με διαλύτες.
Ναι, αλλά ο manosk αστειευόταν απλώς...
-
Εχω παρατηρησει οτι και με λιγο νοθευμενη βενζινη, το καταλαβαινω αμεσως και ριχνω κοκκινη καρτα κατευθειαν. Οπως και προχτες που ημουνα με αναμμενο λαμπακι και αναγκαστηκα να βαλω 12 το βραδυ απο καποιον στη Β.Ολγας στο φαληρο. Την επομενη πηγα στον δικο μου (που απεχει 10 χιλιομετρα απ' το σπιτι μου) και συμπληρωσα 15 λιτρα 100αρα και ψιλοδιορθωθηκε. Το θεμα ειναι οτι 9 στις 10, απο βενζιναδικα που δεν ξερω, τρωω φολα. Τοσοι πολλοι εχουνε γινει να τους παρει; (Οταν λεω φολα δεν εννοω οτι σερνεται το αυτοκινητο, απλα ο κινητηρας δε δουλευει 100%)
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
απο καποιον στη Β.Ολγας στο φαληρο.Δίπλα στη suzuki?
-
Οχι, τον 'κοκκινο' αριστερα λιγο πιο κατω εννοω που τον ειχα και σε καποια εκτιμηση, για τους πρασινους απ τα δεξια ουτε λογος, μακρια απο 100 χιλιομετρα.Ειναι και σταρ στα charts με τις νοθειες...(Ολη η δεξια πλευρα της Ολγας υποθετω)
-
To EKO?
Aπό κει βάζω στο μηχανάκι -
Ναι, αυτον. Κι εγω εβαζα στις δυσκολες στιγμες παλια, ειδικα με το clio III που ειχε 650 σαλ ρελαντι και με την παραμικρη νοθεια εκανε μπαμ.Αλλα προχτες δε μ'αρεσε καθολου...
-
Αθήνα, Αγ.Δημήτριος, Αγ΄δημητρίου με Θεομήτορος (στο γήπεδο) έχει ένα βενζινάδικο. Φθηνή βενζίνη, καλή ποιότητα, αλλά κάποια στιγμή σε αυτοκίνητο που όταν ανάβει λαμπάκι έχει ακόμα 7λ, σε στιγμή που ήταν αρκετά πάνω από το λαμπάκι => γέμισμα =>. πήρε 52λ. Σύνολο ρεζερβουάρ 55λ. Άρα 52λ+7λ+λίγο που είχε = 55λ
Γιατί δεν μου βγαίνει?
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Εχω παρατηρησει οτι και με λιγο νοθευμενη βενζινη, το καταλαβαινω αμεσως και ριχνω κοκκινη καρτα κατευθειαν. Οπως και προχτες που ημουνα με αναμμενο λαμπακι και αναγκαστηκα να βαλω 12 το βραδυ απο καποιον στη Β.Ολγας στο φαληρο. Την επομενη πηγα στον δικο μου (που απεχει 10 χιλιομετρα απ' το σπιτι μου) και συμπληρωσα 15 λιτρα 100αρα και ψιλοδιορθωθηκε. Το θεμα ειναι οτι 9 στις 10, απο βενζιναδικα που δεν ξερω, τρωω φολα. Τοσοι πολλοι εχουνε γινει να τους παρει; (Οταν λεω φολα δεν εννοω οτι σερνεται το αυτοκινητο, απλα ο κινητηρας δε δουλευει 100%)Μερικές φορές η βενζίνη που βάζω είναι αισθητά πιο αργή - δεν έχω μετρήσει επιδόσεις αλλά έτσι μου φαίνεται. Όμως με τέτοια βενζίνη νομίζω ότι καίει λιγότερο.
Χωρίς μετρήσεις δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση, απλά τα λέμε να περνάει η ώρα.
-
Δεν ειναι μονο οι επιδοσεις αλλα οτι ο κινητηρας δουλευει με πολυ πιο ασταθες ρελαντι και εχει πολυ πιο τραχια λειτουργια - κραδασμους. Το συγκρινω με το ελιν που βαζω και δουλευει ρολοι. Πρεπει να βγουν φορητα κιτ δειγματοληψιας για να ειμαστε πλεον σιγουροι για τη βενζινη που βαζουμε...
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!