-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι πάλι τα ίδια ρε γμτ!!!
Νίκο,την φωτό σε παρακάλεσα να την ξαναβάλεις!Γιατι δεν την έβαλες? Παρεξήγησες το αστείο μου?...Αναφερόμουν στο θέμα που τότε γινόταν χαμός σχετικά με την ταχύτητα που μπορεί να πηγαίνει κάποιος στην Συγγρού!!!
Οχι για ονομα του Θεου.
Καμμια πρεξηγηση. Απλως θεωρησα οτι δεν ειναι σωστο να βαζω τετοιες φωτογραφιες. Θα κοιταξω να βρω που την εβαλα.
Τελικα φαγαμε γκαζια σε αλλα φορουμ με δημοσιευσεις κοντερ που ηταν τερμα .Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δημητρη καμμια φορα η παρεξηγηση ειναι αρχη της εξηγησης.
Αυτο το θρεντ το βλεπω να πηγαινει εκει πανε ολα τα ποστ για τις ΗΠΑ.
Προσωπικα εχω μετανοιωσει που ανακατευτικα μια και δεν εχω να αποδειξω τιποτα σε κανενα.
Και στο τελος φτανω να πρεπει να αξηγησω γιατι μενω εδω που μενω και αν ειμαι η αν δεν ειμαι Αμερικανος η ψευτοΑμερικανος η Ελληνας η ψευτοΕλληνας.
Νικος
Έχεις απόλυτο δίκιο Νίκο. Εδώ και καιρό παρακολουθώ το forum αλλά δεν γράφω.
Κάθε φορά που γράφεται κάτι για USA , γίνεται χαμός.
Πρόσφατα που ήμουν Ευρώπη είχα την ευκαιρία να οδηγήσω κάποια Ευρωπαικά αυτοκίνητα, όπως Αudi A3, Alfa Romeo, Peugeot κλπ. Ήθελα να γράψω την άποψή μου , αλλά ήδη γινόταν χαμός τότε με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα στο forum και με απέτρεψε αυτό. Ήταν τότε μία διαμάχη για το άν η Alfa Romeo είναι η Ferrari των Ελληνικών δρόμων και μία άλλη για το Α3.. anyway..
Δυστηχώς υπάρχει συχνά η νοοτροπία του να μήν προσπαθούμε να δούμε αντικειμενικά και γενικά κάτι, αλλά μόνο μονόπλευρα.
Στο τέλος θα πρέπει και να απολογηθώ για τους μετανάστες γοννείς μου που με γέννησαν εδώ σε αυτή τη χώραΜε εκτίμηση,
ΔημήτρηςΤο οτι υπαρχουν αυτοι οι μεταναστες ειναι το καλυτερο πραγμα στις ΗΠΑ.
Δινει πιο πολυ δυναμη το οτι υπαρχουν τοσες πολλες κουλτουρες και αποψεις.Η πραγματικοτητα εχει αρχισει να φτανει και τις ευρωπαικες χωρες και την Ελλαδα. Την τελευταια φορα που κατεβηκα Ελλαδα καθε φορα που εμπαινα σε μαγαζι η στο λεωφορειο δεν ακουγα παρα διαφορετικες γλωσσες και εβλεπα διαφορετικες κουλτουρες.
Οποτε κανεις δεν πρεπει να ντρεπεται για την καταγωγη του και για το που ζει. Δεν λενε τις ΗΠΑ 'the great American melting pot' για αστειο.
http://www.school-house-rock.com/Grea.html
Nikos
Γιατι βρε παιδια το βλεπετε ετσι?
Γιατι να καταληγει παντα μια συζητηση στην αντιπαραθεση usa vs και οι αλλοι?
Μπορει να μην γραφω συχνα αλλα εχω διαβασει αρκετα απο τα ποστ και των δυο σας, και αυτο που εχω καταλαβει ειναι αυτο που γραφει ο Δημητρης (Δυστηχώς υπάρχει συχνά η νοοτροπία του να μήν προσπαθούμε να δούμε αντικειμενικά και γενικά κάτι, αλλά μόνο μονόπλευρα.)
Ομως πιστεψτε με το εχω δει και απο της δυο πλευρες αυτο.Και για να ξαναμπω στο θεμα μας που ειναι τα αυτοκινητα, εχω να πω πως οι Αμερικανοι εχουν μια κουλτουρα για τα αυτοκινητα οπως και για τα σπιτια και οτιδηποτε αλλο ειναι αυτο, το οτι μπορει να μην συμβαδιζει με την δικια μας δεν σημαινει πως πρεπει να απολογηθητε γι αυτο αλλα ουτε και εμεις που δεν μας αρεσει.
Οι Ιαπωνες προσαρμοστηκαν στην δικια σας κουλτουρα προκειμενου να πουλησουν, οπως toyota(Lexus) Nissan(infinity) και ενα σωρο αλλες εταιριες, το ιδιο εκαναν και για την ευρωπη φτιαχνοντας αυτοκινητα που κρατανε πλεον, ακομη και με διαφορετικη εμφανιση απο αυτη που εχουν στην δικια τους κουλτουρα.
Το οτι δεν το εχουν κανει ακομα οι Αμερικανοι για την ευρωπη ή τωρα αρχιζουν και το κανουν δεν σημαινει οτι δεν ξερουν, απλα ισως να μην τους ενδιεφερε ή σκεφτοντουσαν οτι θα μπορουσαν να περασουν τα σχηματα και νοοτροπια στο αυτοκινητο στην ευρωπη.
Αυτο σχολιαζουμε εδω και προσπαθουμε να δουμε αν εκαναν καποια προοδο στον τομεα αυτο, τιποτα παραπανω και τιποτα λιγοτερο, εγω τουλαχιστον με αυτο ασχοληθηκα.Φιλικα
-
Δυστυχώς Παναγιώτη δε σχολιάζουν αυτό που λες μερικοί. Δίκιο έχει ο Νίκος.
Και από χαρακτηρισμούς άλλο τίποτα. -
Φίλοι Αμερικάνοι και wannabe Αμερικάνοι, ο κόσμος ΔΕΝ στρέφεται γύρω από τα αμερικάνικα προιόντα αυτοκίνησης ως αυτοκίνητα αξιόλογης ποιότητας, οδικής συμπεριφοράς κλπ κλπ, όπως και να έχει.
Οι πηγές μου είναι Ευρωπαικά περιοδικά και ενίοτε, Αμερικάνικα. Έχω οδηγήσει και ελάχιστα αμερικάνικα (NEon I και ΙΙ, Stratus, 500M, Libery, Cherokee, Grand Cherokee, Blazer) και πραγματικά μου φάνηκαν μετρια έως κακά, εκτός από το Τσερόκι
Ακόμη και τα Τσερόκι είναι πολύ κακά σε θέματα αντοχής διαφορικών και ημιαξονίων, τα δε SUV είναι για κλάματα απο ακαμψία όταν τα ανεβάσεις σε τίποτε κακοτράχαλα, ενώ οι αναρτήσεις ΣΟΥΣΤΑΣ εξασφαλίζουν τη χειρότερη οδική συμπεριφορά σε σχέση με κάθε ανεξάρτητη, ημιανεξάρτητη ανάρτηση.Ο κοσμος δεν περιστρεφεται γυρω απο τα Αμερικανικα αυτοκινητα αλλ επισης ο κοσμος δεν περιστρεφεται γυρω απο την Ελληνικη πραγματικοτητα μεσα απο την οποια τα φιλτραρετε ολα.
Οταν λες τα εχεις οδηγησει τι δηλαδη τα πηγες για δοκιμη η μπηκες σαν οδηγος/συνοδηγος οταν τα πηγανε εκτος δρομου.
Πως ξερεις αν το Cherokee ειναι κακο σε ημιαξονια. Οταν το πας στα βουνα και τα λαγκαδια αυτο δεν θεωρειται καθημερινη οδηγηση. (να και ενα φορουμ που εγω παω καπου καπου http://www.jeepsunlimited.com/) Αντε να δεις σε τι βουνα τα πανε και ποσα σπανε. και ρωτησε τους αν ειναι οπαδοι της ανεξαρτητης αναρτησης για αυτοκινητα εκτος δρομου που τοσο σας αρεσει.Οσο για την κλασσικη μπηχτη >Αμερικάνοι και wannabe Αμερικάνοι
δεν θα την σχολιασω μια και ειναι το λιγωτερο αστεια.
Νικος
Όταν λέω τα έχω οδηγήσει, πάει να πει ότι ΤΑ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΣΥΝΟΔΗΓΗΣΕΙ. Και η δική μου αντίληψη περί οδήγησης/δοκιμής είναι: ΤΟ ΟΔΗΓΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ/ΣΒΕΛΤΑ μπορώ και το πηγαίνω στο όριο. Και επειδή μου αρέσει να ασχολούμαι και με το αυτοκίνητο ως κατασκευή από ηλεκτρονικής/μηχανολογικής απόψεως και έχω μάθει πέντε πράγματα από την ενασχόληση μου, για αυτό και με βλέπεις έτσι κάθετο.
Για τα Τσερόκι, Λίμπερτι κλπ, οι Έλληνες φίλοι των βουνών που τα πήραν και αποφάσισαν να βάλουν βγάλουν βάρκες και να πάνε και σε χιόνια/λάσπες (Γιατί αυτά τα αυτοκίνητα είναι ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ φτιαγμένα), αντιμετώπισαν προβλήματα σε μπιλιοφόρους, ακραξόνια, συστήματα διεύθυνσης και κεντρικά διαφορικά. Ενώ για παράδειγμα το Νισάν Τεράνο (παρόμοια χρήματα με τα μικρά Τσερόκι=Λίμπερτι) δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτε! Εντάξει, αν τα χρησιμοποιείτε σε highways είναι εξαιρετικά σε θέματα αντοχής.
Όσον αφορά τις τιμές σε USA δεν μου λένε τίποτε. Εδώ όσο αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο Στράτους κάνει ένα Πεζό 406 1800 που είναι κλάσεις ανώτερο.
Το σχόλιο μου για τη ανάρτηση ΣΟΥΣΤΑΣ αναφέρεται στα κανονικά αυτοκίνητα, όχι τα SUV και τζιπ.
Και τέλος, το αρχικό -άστοχο εν μέρει- σχόλιο μου 'Αμερικάνοι και wannabe Αμερικάνοι' το έγραψα γιατί τελικά μόνο οι Αμερικανοί και οι υποτακτικοί τους είναι ευχαριστημένοι με τα αυτοκίνητα τους και ακόμη και αν δεν είναι, τους αρκεί που είναι Made in USA. Κακό ή καλό, συνάδει με τη νοοτροπία του 'εσώκλειστου' σε θέματα ενημέρωσης αμερικάνου.
ΠΧ δεν θα ξεχάσω ποτέ το σχόλιο του ΟΥΖΟ Power που έλεγε για το καλύτερο προσθιοκίνητο all time και δεν ήξερε το Ρενώ Κλιό Ουίλιαμς... (αυτός βέβαια υποστήριζε Ιαπωνέζικο, που αντικειμενικά είναι εξαιρετικά καλό). -
Τα αμερικάνικα αυτοκίνητα, όπως είναι σήμερα στην πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να πουλήσουν στην Ευρώπη. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία την οποία οι Αμερικάνοι δεν δείχνουν διάθεση να την αλλάξουν, γι'αυτό θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι αν απλώς φορτώσουν μερικές καραβιές για τα ευρωπαϊκά λιμάνια.
Οι Ιάπωνες (και οι Κορεάτες) έβγαλαν αυτοκίνητα για την αμερικανική αγορά και γι'αυτό πάνε αρκετά καλά, οι Ευρωπαίοι απλώς απαξιούν αφού έχουν το πάνω χέρι στην τεχνολογία και στο πρεστίζ (ειδικά στις ακριβές μάρκες) και πουλάνε αρκετά καλά χωρίς να χρειάζεται να βγάλουν νέα μοντέλα.
Άρα για το ερώτημα: ο γίγαντας δεν ξύπνησε, ακόμα τον παίρνει κανονικά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα αμερικάνικα αυτοκίνητα, όπως είναι σήμερα στην πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να πουλήσουν στην Ευρώπη. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία την οποία οι Αμερικάνοι δεν δείχνουν διάθεση να την αλλάξουν, γι'αυτό θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι αν απλώς φορτώσουν μερικές καραβιές για τα ευρωπαϊκά λιμάνια.Οι Ιάπωνες (και οι Κορεάτες) έβγαλαν αυτοκίνητα για την αμερικανική αγορά και γι'αυτό πάνε αρκετά καλά, οι Ευρωπαίοι απλώς απαξιούν αφού έχουν το πάνω χέρι στην τεχνολογία και στο πρεστίζ (ειδικά στις ακριβές μάρκες) και πουλάνε αρκετά καλά χωρίς να χρειάζεται να βγάλουν νέα μοντέλα.
Άρα για το ερώτημα: ο γίγαντας δεν ξύπνησε, ακόμα τον παίρνει κανονικά.
Κοίτα να δεις που και εγώ αυτό ήθελα να πω, απλά ήθελα να τσακωθώ για αυτό έγραψα τα εριστικά μου σχόλια
-
Να και μερικες πληροφοριες για την μηχανη του Corvette.
Το ονομα της αρχαιας και μη τεχνολογικης μηχανης ειναι LS 7:500 αλογακια
11:0 compression
Titanium connecting rods
forged moly coated short 'slipper' pistons
Titanium intake and exhaust valves
Dry sump lubricationΕxpected to weigh less than 3100 lbs. (1400 κιλα οσο το STi)
With the help of :
carbon fiber hood and fenders
aluminum chassis11.5 sec quarter
Τελικη 190 mphΞερω ξερω κοιμουνται οι Αμερικανοι.
Για πεστε μου τι ειδους εταιριες ειναι αυτες; Αφρικανικες η Ελληνικες ;
Ford
Jaguar
Land Rover
Volvo
Saab
Opel
MazdaΒρε σεις δεν χαμπαριαζετε με τιποτα.
Αντε να βαλω και την Daewoo αμα θελετε.
Νικος
-
Στο αρχικό μήνυμα και σε όσα ακολούθησαν δεν γινόταν αναφορά στις θυγατρικές επί ευρωπαϊκού εδάφους και στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητά τους, αλλά για τα 'γηγενή' μοντέλα των ΗΠΑ. Πάνω σ'αυτά γινόταν λόγος από την αρχή (Corvette, Pontiac, Chrysler, Ford Mustang κλπ). Το συμπέρασμα είναι ότι τα αυτοκίνητα που φτιάχνονται για την αμερικανική αγορά με αμερικανικά σηματάκια δεν φτουράνε μπροστά στα ευρωπαϊκής σχεδίασης μοντέλα. Κι αν η Opel για παράδειγμα ανήκει στη GM, είναι ζήτημα που δεν σχετίζεται με την αυτοκίνηση αλλά με το επιχειρηματικό κεφάλαιο. Προσωπικά δεν θα μ'ενδιέφερε αν ο ιδιοκτήτης της Opel, της Alfa Romeo ή της VW ήταν Ιάπωνας, Κινέζος ή Αφρικανός. Αρκεί να έβγαζε τέτοια ευρωπαϊκής σχεδίασης και κουλτούρας αμάξια. Γιατί αμάξι αγοράζω, όχι μετοχές στην εταιρεία.
-
Να και μερικες πληροφοριες για την μηχανη του Corvette.
Το ονομα της αρχαιας και μη τεχνολογικης μηχανης ειναι LS 7:500 αλογακια
....................................................Αααααααυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την Corvette...
Όσο για την 'διαμάχη', δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πει ότι το τάδε αυτοκίνητο είναι καλό ή κακό, παρά μόνο βλέποντας τις συνθήκες για τις οποίες φτάχτηκε και κυκλοφορεί και συγκρίνοντάς το με τον ανταγωνισμό του... Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε για παράδειγμα το Cerato 1,6 με την BMW 116, απλά και μόνο επειδή είναι στην ίδια περίπου κατηγορία και είναι 1,6 και τα δύο... Το ΚΙΑ στην κατηγορία του είναι αξιόμαχο, στην κατηγορία της μπέμπας όχι...
-
Ο χρήστης panoss έγραψε:
...
Και για να ξαναμπω στο θεμα μας που ειναι τα αυτοκινητα, εχω να πω πως οι Αμερικανοι εχουν μια κουλτουρα για τα αυτοκινητα οπως και για τα σπιτια και οτιδηποτε αλλο ειναι αυτο, το οτι μπορει να μην συμβαδιζει με την δικια μας δεν σημαινει πως πρεπει να απολογηθητε γι αυτο αλλα ουτε και εμεις που δεν μας αρεσει.
Οι Ιαπωνες προσαρμοστηκαν στην δικια σας κουλτουρα προκειμενου να πουλησουν, οπως toyota(Lexus) Nissan(infinity) και ενα σωρο αλλες εταιριες, το ιδιο εκαναν και για την ευρωπη φτιαχνοντας αυτοκινητα που κρατανε πλεον, ακομη και με διαφορετικη εμφανιση απο αυτη που εχουν στην δικια τους κουλτουρα.
Το οτι δεν το εχουν κανει ακομα οι Αμερικανοι για την ευρωπη ή τωρα αρχιζουν και το κανουν δεν σημαινει οτι δεν ξερουν, απλα ισως να μην τους ενδιεφερε ή σκεφτοντουσαν οτι θα μπορουσαν να περασουν τα σχηματα και νοοτροπια στο αυτοκινητο στην ευρωπη.
Αυτο σχολιαζουμε εδω και προσπαθουμε να δουμε αν εκαναν καποια προοδο στον τομεα αυτο, τιποτα παραπανω και τιποτα λιγοτερο, εγω τουλαχιστον με αυτο ασχοληθηκα.Φιλικα
Αγαπητέ Πάνο,
θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα σου.
Οι αμερικάνικες εταιρείες πουλάνε στην Ευρώπη έμεσα, έχοντας αγορασμένα μερίδια απο Ευρωπαικές εταιρείες ή έχοντας ολόκληρη την εταιρεία αγορασμένη.
Κάθε αγορά είναι διαφορετική και αυτή τη στιγμή παγκοσμίος για όλες τις εταιρείες η σημαντικότερη είναι η Αμερικάνικη. Όταν κρίνουμε ένα αυτοκίνητο πρέπει να βλέπουμε και την αγορά στην οποία απευθύνεται. Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο που εδώ θα πουληθεί στο 1/3 της εκεί τιμής προφανώς απευθύνεται σε ένα διαφορετικό αγοραστικό κοινό με διαφορετικές ανάγκες.
Επίσης στη κουλτούρα εδώ είναι και τα pickup , τα minivan κλπ, αυτοκίνητα που προσωπικά με αποθούνε, αλλά στα οποία οι Αμερικάνικες εταιρείες έχουν επενδύσει αρκετή τεχνογνωσία.
Συγκρίνω πολλές φορές την Cadillac με την Mercedes που έχω (S class)
Για τα χρήματα που δίνει κάποιος για την Cadillac πιστεύω οτι αντικειμενικά είναι καλύτερη επιλογή απο Mercedes. Η S class είναι καλύτερη σε κάθε σημείο αλλά όχι για σχεδόν εώς και τριπλάσια τιμή.Όταν λέω τα έχω οδηγήσει, πάει να πει ότι ΤΑ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΣΥΝΟΔΗΓΗΣΕΙ. Και η δική μου αντίληψη περί οδήγησης/δοκιμής είναι: ΤΟ ΟΔΗΓΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ/ΣΒΕΛΤΑ μπορώ και το πηγαίνω στο όριο. Και επειδή μου αρέσει να ασχολούμαι και με το αυτοκίνητο ως κατασκευή από ηλεκτρονικής/μηχανολογικής απόψεως και έχω μάθει πέντε πράγματα από την ενασχόληση μου, για αυτό και με βλέπεις έτσι κάθετο.
Για τα Τσερόκι, Λίμπερτι κλπ, οι Έλληνες φίλοι των βουνών που τα πήραν και αποφάσισαν να βάλουν βγάλουν βάρκες και να πάνε και σε χιόνια/λάσπες (Γιατί αυτά τα αυτοκίνητα είναι ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ φτιαγμένα), αντιμετώπισαν προβλήματα σε μπιλιοφόρους, ακραξόνια, συστήματα διεύθυνσης και κεντρικά διαφορικά. Ενώ για παράδειγμα το Νισάν Τεράνο (παρόμοια χρήματα με τα μικρά Τσερόκι=Λίμπερτι) δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτε! Εντάξει, αν τα χρησιμοποιείτε σε highways είναι εξαιρετικά σε θέματα αντοχής.
Όσον αφορά τις τιμές σε USA δεν μου λένε τίποτε. Εδώ όσο αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο Στράτους κάνει ένα Πεζό 406 1800 που είναι κλάσεις ανώτερο.
Το σχόλιο μου για τη ανάρτηση ΣΟΥΣΤΑΣ αναφέρεται στα κανονικά αυτοκίνητα, όχι τα SUV και τζιπ.
Και τέλος, το αρχικό -άστοχο εν μέρει- σχόλιο μου 'Αμερικάνοι και wannabe Αμερικάνοι' το έγραψα γιατί τελικά μόνο οι Αμερικανοί και οι υποτακτικοί τους είναι ευχαριστημένοι με τα αυτοκίνητα τους και ακόμη και αν δεν είναι, τους αρκεί που είναι Made in USA. Κακό ή καλό, συνάδει με τη νοοτροπία του 'εσώκλειστου' σε θέματα ενημέρωσης αμερικάνου.
ΠΧ δεν θα ξεχάσω ποτέ το σχόλιο του ΟΥΖΟ Power που έλεγε για το καλύτερο προσθιοκίνητο all time και δεν ήξερε το Ρενώ Κλιό Ουίλιαμς... (αυτός βέβαια υποστήριζε Ιαπωνέζικο, που αντικειμενικά είναι εξαιρετικά καλό).Πήρες δηλαδή και οδήγησες ΣΒΕΛΤΑ το NEO ?
Αύριο θα πάρω να οδηγήσω και εγώ σβέλτα ένα fiat και θα βγάλω συμπέρασμα για όλη την Ευρωπαική βιομηχανία.
(ζητώ συγνώμη απο κατόχους Φιατ , απλά αυτό το αυτοκίνητο σκέφτηκα ώς φθηνό όχημα)
Χαίρομαι που συγκρίνεις μεταχειρισμένο stratus με 406. Το stratus τουλάχιστον εδώ το βρίσκεις με 3000-4000 euro. Τέτοιας κατηγορίας θεωρείτε εδώ Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί.Άν οι Αμερικάνοι ήταν υποτακτικοί στα αυτοκίνητα τους όπως λές τότε δεν θα κυκλοφορούσαν τόσα εισαγώμενα αυτοκίνητα.
Και όσο για το σχόλιο του OYZO, απο που και ώς που κάποιος που δεν ζεί εκεί πρέπει να γνωρίζει κάθε μικρό αυτοκίνητο σας; Με αυτή τη λογική τελικά ποιός πιστεύει οτι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω απο τη χώρα του;
Τα αμερικάνικα αυτοκίνητα, όπως είναι σήμερα στην πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να πουλήσουν στην Ευρώπη. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία την οποία οι Αμερικάνοι δεν δείχνουν διάθεση να την αλλάξουν, γι'αυτό θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι αν απλώς φορτώσουν μερικές καραβιές για τα ευρωπαϊκά λιμάνια.
Οι Ιάπωνες (και οι Κορεάτες) έβγαλαν αυτοκίνητα για την αμερικανική αγορά και γι'αυτό πάνε αρκετά καλά, **οι Ευρωπαίοι απλώς απαξιούν αφού έχουν το πάνω χέρι στην τεχνολογία και στο πρεστίζ (ειδικά στις ακριβές μάρκες) και πουλάνε αρκετά καλά χωρίς να χρειάζεται να βγάλουν νέα μοντέλα.
**
Άρα για το ερώτημα: ο γίγαντας δεν ξύπνησε, ακόμα τον παίρνει κανονικά.Οι Αμερικάνικες βιομηχανίες έχουν αγοράσει τι μία μετά την άλλη της Ευρωπαικές. Απο άποψη business πουλάνε στην Ευρώπη είτε αρέσει είτε όχι. Στο κάτω κάτω manosk άν δεν κάνω λάθος Αμερικάνικο αυτοκίνητο δεν έχεις; (οpel)
Δεν νομίζω οτι οι Ευρωπαίοι απαξιούν καθόλου μάλιστα. Ακόμα και η μεγαλύτερη ευρωπαική εταιρεία (VW) με το να είναι απο τις τελευταίες παγκοσμίος στην αξιοπιστία της, δεν αποδικνήει κατα τη δική μου γνώμη την τεχνολογική της υπεροχή.
Όσο για την τελευταία έκφρασή , κανένα σχόλιο.
Κοίτα να δεις που και εγώ αυτό ήθελα να πω, απλά ήθελα να τσακωθώ για αυτό έγραψα τα εριστικά μου σχόλια
Bravo !!
Mε εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο αρχικό μήνυμα και σε όσα ακολούθησαν δεν γινόταν αναφορά στις θυγατρικές επί ευρωπαϊκού εδάφους και στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητά τους, αλλά για τα 'γηγενή' μοντέλα των ΗΠΑ. Πάνω σ'αυτά γινόταν λόγος από την αρχή (Corvette, Pontiac, Chrysler, Ford Mustang κλπ). **Το συμπέρασμα είναι ότι τα αυτοκίνητα που φτιάχνονται για την αμερικανική αγορά με αμερικανικά σηματάκια δεν φτουράνε μπροστά στα ευρωπαϊκής σχεδίασης μοντέλα. ****Κι αν η Opel για παράδειγμα ανήκει στη GM, είναι ζήτημα που δεν σχετίζεται με την αυτοκίνηση αλλά με το επιχειρηματικό κεφάλαιο. **Προσωπικά δεν θα μ'ενδιέφερε αν ο ιδιοκτήτης της Opel, της Alfa Romeo ή της VW ήταν Ιάπωνας, Κινέζος ή Αφρικανός. Αρκεί να έβγαζε τέτοια ευρωπαϊκής σχεδίασης και κουλτούρας αμάξια. Γιατί αμάξι αγοράζω, όχι μετοχές στην εταιρεία.Σοβαρά ε;
Μίας και έχεις Opel για δες το Chevrolet Malibu kai to Opel VectraNai τα Chevrolet δεν είναι μόνο Daewoo αλλά και Opel !
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αααααααυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την Corvette...
Όσο για την 'διαμάχη', δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πει ότι το τάδε αυτοκίνητο είναι καλό ή κακό, παρά μόνο βλέποντας τις συνθήκες για τις οποίες φτάχτηκε και κυκλοφορεί και συγκρίνοντάς το με τον ανταγωνισμό του... Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε για παράδειγμα το Cerato 1,6 με την BMW 116, απλά και μόνο επειδή είναι στην ίδια περίπου κατηγορία και είναι 1,6 και τα δύο... Το ΚΙΑ στην κατηγορία του είναι αξιόμαχο, στην κατηγορία της μπέμπας όχι...
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο , δυστηχώς όμως αυτό γίνεται απο πολλούς
Επειδή ίσως λόγο Ελληνικής φορολογίας πολλές φορές φτηνά αμάξια πωλούνται υπερεκτιμένα στην Ελληνική αγορά αρκέτοι αυτόματα τα ανεβάζουν και κατηγορία στο μυαλό τους.Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Αααααααυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την Corvette...
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο , δυστηχώς όμως αυτό γίνεται απο πολλούς
Επειδή ίσως λόγο Ελληνικής φορολογίας πολλές φορές φτηνά αμάξια πωλούνται υπερεκτιμένα στην Ελληνική αγορά αρκέτοι αυτόματα τα ανεβάζουν και κατηγορία στο μυαλό τους.Φιλικά,
ΔημήτρηςΣυν το ότι έχουμε συνηθήσει να συγκρίνουμε τα αυτοκίνητα μόνο με το μέγεθος+είδος αμαξώματος, ξεχνώντας πολλές φορές να λάβουμε υπόψη μας και τον παράγοντα τιμή...
Πάντως δεν πιστεύω ότι η συγκεκριμένη Βέττα έχει πολλά να ζηλέψει από πολλά ακριβότερα τουτου...
-
To πρόβλημα είναι ότι συγκρίνονται διαφορετικές κατηγορίες με βάση τις τιμές στην Αμερική και όχι στην Ευρώπη. Εδώ, οι τιμές των αμερικάνικών είναι κοντά σε Ευρωπαικά μοντέλα τα οποία είναι καλύτερα για τα ίδια περίπου λεφτά. Όπως επίσης, ειδικά στην Ελλάδα, οι τιμές των μεταχειρισμένων διαμορφώνονται εντελώς διαφορετικά από ότι στις ΗΠΑ.
Και 'εμείς' και 'εσείς' ξεκινάμε σύγκριση με λάθος βάσεις.
. Νέον με Φίατ? Και ποιο Φίατ, πόσα φίατ ξέρεις και πες μας και τι μοτέρ έχουν?? Γιατί τα Μπράβο/Μπράβα (προηγούμενη σειρά), που θεωρητικά ανήκουν στην ίδια κατηγορία είναι σαφώς ανώτερα.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Το Νέον ΙΙ μετά από 10 χλμ στροφών και ανάβασης, παρέδωσε φρένα ενώ ήταν τόσο υποστροφικό, ασαφές και με κακό έλεγχο αμαξώματος, που ακόμη και ένα Φίατ Πούντο το θεωρώ ανώτερο. Το είχαμε πάρει για αναγνώριση ειδικής και εύκολα πήρε ψήφο κάτω από τη 'βάση'. Απλά θέλω να πω, ότι ανεξαρτήτως τιμής, ως προιόν ήταν απαράδεκτο. Μου θύμιζε κάτι από Χιουντάι Εξέλ παλαιάς γενιάς, μόνο με χειρότερα πλαστικά. Ομοίως το 300Μ.
Επίσης, μιας και αναφέρετε τις Κορβέτ, έχετε διαβάσει κανένα άρθρο σε κανένα Ευρωπαικό περιοδικό; Ή αρκείστε μόνο στην εμφάνιση και στα raw numbers? Εκεί είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί είναι φτηνή στην Αμερική και μόνο.
Βεβαίως, πολύ θα ήθελα να την οδηγήσω γιατί δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι fun to drive αλλά για ιδιοκτησία /.....[/b] -
μαζί σου κι εγώ Μάρκο!
αυτό τον καιρό την έχω και wallpaperόσο για την επικεφαλίδα του τόπικ, δεν πιστεύω ότι 'ο γίγαντας' ξύπνησε ή ότι χρειάζεται να ξυπνήσει. Βγάζουν τα αυτοκίνητα που βγάζουν για την εγχώρια αγορά, πουλάνε μια χαρά και για το εξωτερικό αγοράζουν άλλους να πουλάνε γι'αυτούς. Απλά τα πράγματα
αμερικανικό αυτοκίνητο ως Έλληνας είναι πολύ δύσκολο να αγοράσω, αλλά αν ζούσα αμερική, μια Vette ή ένα καινούριο Mustang δε θα με χάλαγε καθόλου
-
Μια σχετικη ειδηση που ισως ενδιαφερει..
'Κοντά σε συμφωνία Fiat-GM' http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=30416 -
- Oι Opel, Jaguar, Volvo, SAAB κλπ ειναι τοσο αμερικανικες όσο γαλλικη ειναι η Νισαν. Αν ο σουλτανος του Μπρουνέι αγορασει τη Φορντ τι θα γινει η Φορντ; Μπρουνέικη;
- Το να μην αρεσουν τα αμερικανικα αυτοκινητα σε καποιον δε δειχνει αντι-αμερικανισμο! Ουτε τα Polski μου άρεσαν! Τι είμαι; Αντιπολωνος; Απο αυτα που διαβαζω (γενικοτερα) όμως το δογμα 'οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εχθρος μας' εχει εξαπλωθει πολυ στην δυτικη οχθη του Ατλαντικου.
- Αν συγκρινουμε την Βεκτρα με το Σεβρολετ Μαλιμπου και τα αντιστοιχα Βωξωλ και Χολντεν να προσθεσω εγω, τι φιλοσοφιας και σχεδιασης ειναι ολα αυτα τα μοντελα;
- Οι πωλησεις και η οικονομικη ευρωστια των αμερικανικων αυτοκινητοβιομηχανιων ειναι 100% πλασματικες. Οφειλονται κατα κυριο λογο στη σκληρη πολιτικη δασμων που εφαρμοζεται σε ολα τα ξενα προϊόντα (αυτοκινητα εν προκειμενω), στον 'πατριωτισμο' μεγαλου κομματιου του αμερικανικου λαου, στην εκει τιμη της βενζινης και οχι στην ποιοτητα των τοπικων αυτοκινητων. Ειναι αποτελεσμα την μονοπλευρης παγκοσμιοποιησης που εφαρμοζουν οι ΗΠΑ.
- Δηλαδη ΟΛΗ η Ευρωπη ειναι τοσο βιτσιοζα που κλεινει τα ματια στο καλυτερο προϊόν; Γιατι δε συμβαινει το ίδιο και στα Levi's;
- Την Daewoo δεν την αγορασε απλα η GM. Πλεον τα Κάλος και Νουμπιρα και δεν ξερω τι ΕΙΝΑΙ Σεβρολετ. Ξαναλεω το παραδειγμα. Αν παρουσιαζοταν το Σκοντα Φάβοριτ ως το νεο Γκολφ, τι γνωμη θα ειχε ο κοσμος για τη VW;
Πολυ φιλικα
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Και 'εμείς' και 'εσείς' ξεκινάμε σύγκριση με λάθος βάσεις.
......[/b]Συμφωνώ απολύτως...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν παρουσιαζοταν το Σκοντα Φάβοριτ ως το νεο Γκολφ, τι γνωμη θα ειχε ο κοσμος για τη VW;Πολυ φιλικα
Kαλύτερη από αυτή που έχει τώρα
-
Δημήτρη από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, η απάντηση του greo καλύπτει κι εμένα (με έβγαλε από τον κόπο ).
Να συμπληρώσω μόνο ότι τα μηνύματά μου δεν είχαν εριστική ή ειρωνική διάθεση, εκείνο δε το 'ο γίγαντας δεν ξύπνησε, ακόμα τον παίρνει κανονικά' το έγραψα αστειευόμενος.
AΜΕΡΙΚΗ - ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ?