-
ΣΥΝΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΑΣΣ.ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ,ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΩΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΣΑΣΜΑΝ.
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΤΤ. -
Ο χρήστης el matador έγραψε:
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΤΤ.
ΑΣΧΕΤΟ...ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κανονικά έλεγα να μην απαντήσω γιατί ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα για την οποία δεν έχω το χρόνο,.....
Σκέψου να είχες και χρόνο...
Kάτι ανάλογο πρόβλεψα και εγώ όταν σε προέτρεπα να μην απαντήσεις Nάσο.
Oύτε να νομίζεις πως με κάλυψαν τα όσα με επιχειρήματα μου παρέθεσες.
Aπλά πραγματικά δεν έχω χρόνο και δεν συνεχίζω την όντως πολύ μεγάλη κουβέντα.
Oπότε θα συνεχίσουμε τμηματικά στα βουνά.
Kαλημέρα -
Ολος ο καλός ο κόσμος σήμερα στην renault...
Λεπτομερές ¨ψύρισμα' και παρατηρήσεις που ούτε τις είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να υπάρχουν ...Αν και εισπράξαμε δύο εγγραφές προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος απο την ποιότητα του ελέγχου,
Το μόνο που δεν ξέρω είναι άν οι τελευταίοι προλάβουν να περάσουν μαι και ο ρυθμός ήταν σχετικά αργός. -
otan pige o pateras moy toy lene ta 110 aftokinita poy einai edw tha perasoyn kai eixan mazefti apo tis 11 to prwi.egw eixa paei gia dokimes kai efyga aron aron gia na paw na to peraso to aftokinito moy!! alla kanenas den eixe pei oti tha perasoyn ta 110 prota den einai krima na feygoyme aron aron kai na pigenoyme ekei kai na mas lene tha ksana perasete allh hmerominia??
kai allo ena poy tha hthela na rotiso den anhkei edw vevea. gia avrio sthn aponomi mono se osoys thelan esteilan proskliseis?
? -
Ο χρήστης MAGIK έγραψε:
Ολος ο καλός ο κόσμος σήμερα στην renault...
Λεπτομερές ¨ψύρισμα' και παρατηρήσεις που ούτε τις είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να υπάρχουν ...Αν και εισπράξαμε δύο εγγραφές προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος απο την ποιότητα του ελέγχου,
Το μόνο που δεν ξέρω είναι άν οι τελευταίοι προλάβουν να περάσουν μαι και ο ρυθμός ήταν σχετικά αργός.Σωστός. Το μόνο που με στεναχώρησε ήταν ότι δεν είχαν προβλέψει τόσο μπούγιο. Το αποτέλεσμα. Ενώ πήγα από τις 09:00 και κάτι ψιλά και είχε ουρά στην οποία και περιμέναμε. Ξαφνικά είδαν το πλήθος και ότι έμπαιναν από παντού και άρχισαν να μοιράζουν νούμερα, κάτι για το οποίο δεν μας ειδοποίησε κανείς. Έτσι βρέθηκα με το 98 και 99 (είχα να περάσω δύο) και έφυγα στις 17:00 Ας είναι. Τέλος καλό όλα καλά. Ο έλεγχος πολύ σχολαστικό και κυρίως στο σημείο της ασφάλειας.
-
Η εικόνα γενικά της δουλειάς που κάνανε τα παιδιά που κοιτάζανε με κάθε λεπτομέρια στο θέμα ασφαλείας πραγματικά μου άρεσε και μπράβο εν μέρη τους.Η ταλαιπορία για τους περισσότερους ήταν πιστευω αναμενόμενη αν είχες μεγάλο νούμερο αναμονής.Αυτό που εμένα με παραξενέυει είναι το εξής....τόσους αγώνες τρέξαμε όλοι μας, τόσους τεχνικούς ελένχους κάναμε με τους ίδιους ανθρώπους,αυτές τις παρατηρήσεις δεν τις βλέπανε τόσα χρόνια να μας τις πούνε να τις διορθώσουμε όλο αυτό το διάστημα?προσωπικά στενοχωρήθηκα όταν πήγα νόμιζωντας ότι ειμαι οκ σε όλα και τελικα 2 λεπτομέριες όσο μικρές και να είναι μου αλάξανε την εικόνα.Πάντος σε γενικές γραμμές πιστευω πως ο σημερινός έλενχος ήταν αψογος σε όλα του.χαλάλι τους η 40αρα,η ζωή όλων μας αξίζει πολύ περισσότερα.
-
Μερικές προσωπικές παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις.
1.Ο έλεγχος όντως ενδελεχής , εις βάθος αν και σε ελάχιστες περιπτώσεις - ισως λόγω του εκνευρισμού και της κούρασης - λίγο υπερβολικός.
2.Ο χώρος δεν ήταν καλά οργανωμένος και πρέπει να γίνει μία προσπάθεια.
- Η διαδικασία ενώ ήταν καλά οργανωμένη , θα μπορούσε να 'σπάσει' σε δύο κομμάτια.
Να περνάνε από κάποιο γραφείο μία εβδομάδα πρίν για την συμπλήρωση των στοιχείων στο ΔΤΤ και κατόπιν να κανονίζεται ραντεβού συγκεκριμμένη ώρα . Έτσι θα είχε αποφευχθεί το θέαμα συνωστισμού των 110+ αυτοκινήτων στα γύρω της Ρενώ στενά και τους ανθρώπους στον ήλιο (ευτυχώς που δεν έβρεχε).
Επίσης όταν γνωρίζεις ποιοί θα τρέξουν σε έναν αγώνα , πάλι μπορείς να ορίσεις κάποια λίγα ραντεβού πρίν τον τεχνικό έλεγχο του αγώνα.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΑΓΑΠΗΤΕ Νass ΕΠΙΜΕΝΩ .
ΤΟ ΝΑ ΕΛΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ , ΑΠ'ΤΙΣ 9-17 , ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ .
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΡΑ ,ΑΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ .
ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ , ΤΑ 200 .ΚΑΝΟΝΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΩΣ 20 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΜΠΑΧΑΛΟ , ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΜΕΝΟ ΚΡΑΞΙΜΟ , ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ .
ΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ !!!!!!!
TON ΓΕΡΟ ΤΟΝ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ
ΠΕΡΑ ΑΠ'ΑΥΤΟ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ , ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ .
ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ , ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ (ΦΑΚΕΛΟ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ π.χ. , ΚΑΙ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΑΠ'ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ , ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ .
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ , Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ , ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΛΙΓΟ ΦΛΟΥ , ΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟΥ .
ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΑ , ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ (ΕΛΠΑ ) ΒΡΗΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ , ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΑΝΕΙ ΑΠ'ΑΥΤΑ , ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ TON J , ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ , ΤΗΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑΣ ΤΟΥΣ . -
ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΩΝΑ. Αυτο ηταν.
Οι περισσοτεροι νομιζαμε οτι σε λιγο θα αρχιζαν τα ελευθερα δοκιμαστικα....
Κανενας σεβασμος προς τους οδηγους - ιδιοκτητες.
Παραδειγμα 1ο
Αγωνιζομενος εφερε το αυτοκινητο του στις 11.00 και τελειωσε στις 17.00
Τι εκανε ολη αυτη την ωρα εκει? Περιμενε ορθιος (στον ηλιο-κρυο - βροχη- χαλαζι...δεν εχει σημασια).Παραδειγμα 2ο Εφερε αγωνιζομενος το αυτοκινητο του με τρειλερ απο την ραφηνα.Αφου εφαγε την κληση του στον δρομο... εφτασε,και μετα απο χιλιες μανουβρες με το τρειλερ καταφερε να φτασει στον χωρο του ΤΕ,μονο για να ακουσει οτι ειναι ο 110ος και δεν προλαβαινουν να τον δουν!!!σημερα και πρεπει να φυγει!!!!!! Αν εισασταν εσεις στην θεση του πως θα νοιωθατε??
Απο τις 9 το πρωι εως τις 5 το απογευμα ...ρε παιδια ουτε ενα καφε,ουτε ενα ποτηρι (πλαστικο οχι τιποτα σε κρυσταλλο) να πιουμε νερο? ενα μπισκοτακι ? ενα κατι τις βρε παιδι μου ?
ΟΧΙ, σαν μουλαρια στην ουρα ...ορθιοι και πολυ μας ειναι!
Και οσον αφορα στην ουσια? ενας ακομη τεχνικος ελεγχος...
dimos
-
Καμια συγγνώμη τουλάχιστον?
ΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ και βεβαια ωφείλω να σημειώσω πως οι Ζηβας, Ριζικάρης και Ξανθάκος σε συνάντηση π[ου είχαμε μαζί τους ως μέλη της ΕΘΕΑ, επισήμαναν και προειδοποίησαν πως θα γίνει μπάχαλο και βέβαια κατέθεσαν και τις ενστάσεις τους για το κόστος του εγχειρήματος.
Τους συνδέσαμε και τους πείσαμε πως δεν έχουν λόγους να ανησυχούν!
Ειλικρινά λυπάμαι, όχι για μένα που απλά ας πρόσεχα, αλλά για τον ΑΜ που χάνει χρόνο, φαιά ουσία αλλά και όχι μόνο, μήπως και βάλει τάξη. Δικαιωμά του βέβαια και είναι πολύ μεγάλος, για να γκρινιάζω ο Στρατισινάκος και μάλιστα δημόσια. Ομως κακα τα ψέματα... Αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα και δεν προσληφθούν επαγγελματίες ώστε να μπουν επικεφαλείς σε 2-3 βασικούς τομείς δεν υπάρχει ελπίδα καμιά. Ξευτίλα προχθές με τα καπ, ξευτίλα χθες με τον Τεχνικό Ελεγχο.Μπορεί να θεωρηθεί υποκριτική η συγγνώμη, μπορεί ακόμα χειρότερα να μην καταφέρω ποτέ να την επαληθεύσω ποτέ με πράξεις αλλά τουλάχιστον δεχτείτε πως σήμερα περπατάω με το κεφάλι ακόμα πιό χαμηλά, όταν σαν αθλητής κατάφερνα και έβλεπα μόνο μπροστά και μακριά. ΚΡΙΜΑ!
Στρατισινο
-
Φιλότιμη προσπάθεια, καλή διάθεση και καλός έλεγχος στα σημεία.
Αλλά βεβαίως ισχύουν αυτά που γράφουν APR, SX και Ριζικάρης.
Απλά πράγματα που είχαν επισημανθεί και ήταν προφανή ρε γμτ -
Σήμερα στις 11:45 έστειλα στην ΕΘΕΑ το ακόλουθο e-Mail με κοινοποίηση στα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής (πχ. ο APR πρέπει να το έχει λάβει):
Καλημέρα,
Σχετικά με την έκδοση του ΔΤΤ χθες, όντως παρουσιάστηκαν προβλήματα ουράς (με πιθανή ενόχληση των γύρω δρόμων, μια και έβγαινε έξω από το χώρο της MAVA) και καθυστέρησης (ο μέσος χρόνος αναμονής πρέπει να ήταν γύρω στις 3 ώρες...) και στο τέλος αναγκαστήκαμε να 'διώξουμε' κάποια αυτοκίνητα.
Τελικά πέρασαν 111 αυτοκίνητα ενώ πρέπει να διώξαμε και κάποια αυτοκίνητα, τα οποία υπολογίζω σε ~15.
Τα προβλήματα οφείλονταν στους εξής παράγοντες:
1. Αριθμός αυτοκινήτων. Υποεκτίμησα τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα παρουσιάζονταν για έλεγχο. Δεν περίμενα να εμφανιστούν πάνω από 80-90 αυτοκίνητα και ήρθαν 110+. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θεώρησα πως σε μία ημέρα θα ελέγχαμε όλα τα αυτοκίνητα της Αθήνας. Τέλος πάντων, ως προς αυτό σίγουρα δεν βοήθησε η από μέρους της ΕΘΕΑ γενικότερα άγνοια του αριθμού των αγωνιστικών αυτοκινήτων (βέβαια αυτό θα διορθωθεί από εδώ και στο εξής...) αλλά και η διάθεση πολλών αγωνιζόμενων που 'εισέπραξα' τις τελευταίες ημέρες με τηλεφωνήματα να μην έρθουν λόγω απροετοίμαστων αυτοκινήτων. Προφανώς πολλοί δεν ήρθαν αλλά ακόμα περισσότεροι ήρθαν.
Σε σχέση με την υποεκτίμηση του αριθμού των αυτοκινήτων, ήταν σαφές πως η διαδικασία την οποία είχαμε δοκιμάσει με επιτυχία σε 3 πόλεις (και μάλιστα ακριβώς για αυτό το λόγο κάναμε δοκιμή 3 φορές πριν έρθουμε στην Αθήνα), στην Αθήνα κάπου χώλαινε. Για παράδειγμα ίσως να χρειαζόταν κάποια 'προεγγραφή' στην ΕΘΕΑ ή κάτι ανάλογο, ώστε να εκδοθεί κάποιο ωράριο προσέλευσης. Αλλά και πάλι δεν βοηθούσε η άγνοια του αριθμού των αυτοκινήτων. Επίσης σίγουρα χρειάζονταν περισσότεροι άνθρωποι στη Γραμματεία (ως προς αυτό βλ. σημείο #3) και, κυρίως, στον έλεγχο της προτεραιότητας και της σειράς (ως προς αυτό βλ. μια εν μέρει εξήγηση στο σημείο #2). Ετσι και αλλιώς ήρθαν λιγότεροι άνθρωποι απ΄ όσους περίμενα (βλ. σημείο #4).
Και κάτι άλλο απρόβλεπτο σχετικά: σε αντίθεση με τις άλλες πόλεις, όπου τα αυτοκίνητα άρχισαν να έρχονται στις 09:00 και κράτησαν ένα λίγο-πολύ σταθερό ρυθμό μέχρι τις 16:00, μην επιτρέποντας στην ουρά να ξεπεράσει τα 3-4 αυτοκίνητα, στην Αθήνα στις 09:00 υπήρχαν ήδη συγκεντρωμένα τουλάχιστον 40 αυτοκίνητα και στις 11:00 τα αυτοκίνητα που είχαν προσέλθει είχαν ξεπεράσει τα 70, δηλ. τα 2/3 των τελικά ελεγχθέντων αυτοκινήτων ήρθαν μέσα στις 2 πρώτες ώρες!
2. Προβλήματα με το συνεργείο. Συγκεκριμένα (α) ο χώρος μπροστά (στον οποίο υπολόγιζα να κάνω την ουρά των αναμενόντων αυτοκινήτων και έτσι να είναι υπό έλεγχο το ζήτημα της σειράς και της προτεραιότητας) δεν ήταν άδειος (όπως γίνεται πάντοτε σε ελέγχους εξακρίβωσης αγώνων που γίνονται στο ίδιο συνεργείο) αλλά γεμάτος αυτοκίνητα της MAVA (β) καθυστερήσαμε πολύ να μπούμε στο συνεργείο διότι δεν βρίσκαμε πως να ανοίξουμε τις πόρτες και την πίσω αυλόπορτα και εν γένει δεν βρίσκαμε κάποιον από τη MAVA και αργήσαμε να ξεκινήσουμε (στις 08:00 που πήγαμε στο συνεργείο ήταν ήδη κάποιο αυτοκίνητο και περίμενε απ΄ έξω), δηλ. τα πρώτα αυτοκίνητα πέρασαν μέσα στο συνεργείο στις 09:20 περίπου.
Στο σημείο αυτό να επισημάνω πως εδώ η ευθύνη ήταν σε μεγάλο βαθμό δική μου διότι παρέλειψα να μιλήσω με τον κ. Μανιατόπουλο ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένο το συνεργείο. Ισως φταίει πως, όταν είχαμε μιλήσει με τον κ. Μανιατόπουλο τηλεφωνικά, μου είχε δώσει τα τηλέφωνα των υπευθύνων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αλλά όχι και σε Αθήνα, οπότε ενδεχομένως κάπως επαναπαύθηκα (και σε συνδυασμό με το φόρτο εργασίας που είχα τον τελευταίο καιρό) πως θα είχε μιλήσει εκείνος.
3. Τεχνικά προβλήματα στον εξοπλισμό: ένας από τους 3 υπολογιστές που υπολόγιζα να χρησιμοποιήσω (δικό μου laptop, laptop του Αλέξη και ένα ακόμα laptop από την εταιρία μου) παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου, όταν πήγα να τον πάρω από την εταιρία μου, βλάβη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 2 αντί για 3 θέσεις εργασίας στη Γραμματεία.
4. Προβλήματα προσωπικού: Δύο ακόμα άνθρωποι που υπολογίζαμε να έρθουν τελικά η μία δεν ήρθε λόγω ξαφνικής ασθένειας και ο άλλος ήρθε καθυστερημένα λόγω προβλήματος που του προέκυψε και αναγκαστήκαμε να αναδιατάξουμε επιτόπου το προσωπικό.
Σε κάθε περίπτωση, όπως είναι σαφές, αναλαμβάνω την ευθύνη για όσα συνέβησαν.
Θεωρώ ωστόσο πως, παρά τα προβλήματα, η ουσία της εκδήλωσης, δηλ. η καταγραφή των αυτοκινήτων και ο λεπτομερής τεχνικός έλεγχος ασφάλειας, πέτυχε, κάτι που παραδέχτηκαν και οι παρόντες εκπρόσωποι του ΣΟΑΑ (όπως και του ΣΟΑΒΕ αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη).
Σίγουρα θα προγραμματιστεί και άλλη τέτοια εκδήλωση στην Αθήνα (αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις), στην οποία φιλοδοξούμε να έχουμε αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά.
Πάντως σίγουρα συμφωνώ με κάποια έκφραση συγνώμης από την ΕΘΕΑ προς τους αγωνιζόμενους. Οπότε προτείνω την παρακάτω ανακοίνωση:
*Κατά τις μέχρι στιγμής ειδικές εκδηλώσεις τεχνικού ελέγχου για έκδοση Δελτίου Τεχνικής Ταυτότητας σε 4 πόλεις ελέγχθηκαν εξονυχιστικά από πλευράς ασφάλειας (με συγκεκριμένες υποδείξεις προς τους αγωνιζόμενους για βελτίωση των οποιωνδήποτε σχετικών ελλείψεων) και κατεγράφησαν στο αντίστοιχο μητρώο συνολικά 201 αγωνιστικά αυτοκίνητα και συγκεκριμένα:
Στη Θεσσαλονίκη στις 6/2/2005 27 αυτοκίνητα
Στην Πάτρα στις 13/2/2005 31 αυτοκίνητα
Στον Πύργο στις 13/2/2005 32 αυτοκίνητα
Στην Αθήνα στις 20/2/2005 111 αυτοκίνηταΟι εκδηλώσεις στέφθηκαν από εξαιρετική επιτυχία τόσο διαδικαστικά όσο και επί της ουσίας στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τον Πύργο
Στην Αθήνα, παρότι επί της ουσίας η εκδήλωση επίσης πέτυχε, παρουσιάστηκαν ορισμένα διαδικαστικά προβλήματα που κατέληξαν σε πολύωρη αναμονή αρκετών αγωνιζομένων. Οι αιτίες των εν λόγω προβλημάτων ήταν ποικίλες, από ζητήματα διαθεσιμότητας του προσωπικού ή του χώρου και τεχνικά ζητήματα, μέχρι υποεκτίμηση, εκ μέρους της ΕΘΕΑ, του αριθμού και του ρυθμού συγκέντρωσης των αυτοκινήτων.
Η ΕΘΕΑ εκφράζει τη συγνώμη της προς όσους αγωνιζόμενους ενδεχομένως ταλαιπωρήθηκαν και βεβαιώνει πως, σε επόμενες αντίστοιχες εκδηλώσεις, οι οποίες θα προγραμματιστούν μέσα στους επόμενους μήνες και θα ανακοινωθούν έγκαιρα, τόσο για την Αθήνα όσο και για άλλες πόλεις, θα έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας, ώστε να μην παρατηρηθούν στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα.*
Θα ήθελα το παρόν να κοινοποιηθεί στα μέλη της ΕΘΕΑ και είμαι στη διάθεση της ΕΘΕΑ για οτιδήποτε χρειαστεί.
Φιλικά
Νάσος Παπακώστας
Δεν έγραψα τίποτα στο Forum σχετικά με αυτό το θέμα, διότι θεωρώ πως η δεοντολογία επέβαλε να εκδοθεί πρώτα η ανακοίνωση της ΕΘΕΑ και στη συνέχεια να τοποθετηθώ. Αναγκάζομαι να παραβώ αυτή την αρχή διότι θίγομαι προσωπικά από τα γραπτά του sx. Απ΄ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, το παραπάνω δεν προωθήθηκε ακόμα στα μέλη της ΕΘΕΑ (υποθέτω λόγω φόρτου εργασίας για το πανηγύρι της απονομής ).
Επίσης θεωρώ πως η ίδια αυτή δεοντολογία επέβαλε σε όποιον έχει άμεση πρόσβαση σε πηγή πληροφοριών για τα τεκταινόμενα (βλ. το παραπάνω e-Mail προς τα μέλη της ΕΘΕΑ ή και ένα απλό τηλεφώνημα) να τη χρησιμοποιήσει για να ζητήσει την άποψη και της άλλης πλευράς πριν εξαπολύσει λίβελο.
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα Στράτη. Ολη αυτή η προσπάθεια με τα ΔΤΤ έχει σα στόχο αυτό ακριβώς με το οποίο υποτίθεται πως συμφωνείς, το να μπει κάποια τάξη στο συγκεκριμένο τομέα. Και η δική σου δημοσίευση σε τίποτα δεν προσθέτει στον παραπάνω στόχο, ίσα-ίσα αφαιρεί, με το να αμφισβητεί το ήθος (βλ. ουσιαστική υιοθέτηση των επιφυλάξεων περί 'κόστους του εγχειρήματος' τη στιγμή που είναι διαθέσιμος στην ΕΘΕΑ λεπτομερής οικονομικός προϋπολογισμός και μέχρι στιγμής απολογισμός της όλης ιστορίας) και τον επαγγελματισμό όσων επί μήνες, σε βάρος της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής και του ελεύθερου χρόνου τους (και με αφανή χορηγία αξίας χιλιάδων ευρώ, τα κορόϊδα ) ξεκίνησαν με δική τους πρωτοβουλία και εισήγηση και προσπαθούν να φέρουν σε πέρας ένα εγχείρημα που αντίστοιχό του δεν έχει ποτέ γίνει στην 'αγωνιστική' Ελλάδα (και ίσως να μη γίνει ούτε τώρα) και του οποίου τη χρησιμότητα κανείς δεν αμφισβήτησε.
-
Ο χρήστης oikonomoy_racing έγραψε:
Η εικόνα γενικά της δουλειάς που κάνανε τα παιδιά που κοιτάζανε με κάθε λεπτομέρια στο θέμα ασφαλείας πραγματικά μου άρεσε και μπράβο εν μέρη τους.Η ταλαιπορία για τους περισσότερους ήταν πιστευω αναμενόμενη αν είχες μεγάλο νούμερο αναμονής.Αυτό που εμένα με παραξενέυει είναι το εξής....τόσους αγώνες τρέξαμε όλοι μας, τόσους τεχνικούς ελένχους κάναμε με τους ίδιους ανθρώπους,αυτές τις παρατηρήσεις δεν τις βλέπανε τόσα χρόνια να μας τις πούνε να τις διορθώσουμε όλο αυτό το διάστημα?προσωπικά στενοχωρήθηκα όταν πήγα νόμιζωντας ότι ειμαι οκ σε όλα και τελικα 2 λεπτομέριες όσο μικρές και να είναι μου αλάξανε την εικόνα.Πάντος σε γενικές γραμμές πιστευω πως ο σημερινός έλενχος ήταν αψογος σε όλα του.χαλάλι τους η 40αρα,η ζωή όλων μας αξίζει πολύ περισσότερα.Φίλε 'γκρινιάρη' oikonomou_racing,
Οι συνήθεις τεχνικοί έλεγχοι στους αγώνες:
ο Δεν διαρκούν μισή ώρα για κάθε αυτοκίνητο
ο Δεν γίνονται πάντα από κορυφαίους τεχνικούς εφόρους με πρόσφατο ενδελεχές σεμινάριο
ο Γίνονται στα πλαίσια αγώνων, που σημαίνει υπό την πίεση του οργανωτή για ολοκλήρωση της διαδικασίας και μάλιστα με όσο το δυνατό μικρότερες 'απώλειες'
ο (Μέχρι τώρα) Δεν είχαν πίσω τους την πολιτική βούληση της ΕΘΕΑ για μια τέτοια αντιμετώπιση του ζητήματος 'ασφάλεια'Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί μια τέτοια εκδήλωση, με τη συγκεκριμένη μορφή, ήταν απαραίτητη. Και ας 'πιάστηκες' σε 1-2 λεπτομέρειες. Αλλοι γέμισαν 2 σελίδες
Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια, χρειάζονται
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Μερικές προσωπικές παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις.1.Ο έλεγχος όντως ενδελεχής , εις βάθος αν και σε ελάχιστες περιπτώσεις - ισως λόγω του εκνευρισμού και της κούρασης - λίγο υπερβολικός.
Ισως. Ισως πάλι και ορισμένοι αγωνιζόμενοι να μην ήθελαν να καταλάβουν τι τους έλεγαν
2.Ο χώρος δεν ήταν καλά οργανωμένος και πρέπει να γίνει μία προσπάθεια.
Σωστό. Βλέπε παραπάνω δημοσίευση προς sx.
- Η διαδικασία ενώ ήταν καλά οργανωμένη , θα μπορούσε να 'σπάσει' σε δύο κομμάτια.
Να περνάνε από κάποιο γραφείο μία εβδομάδα πρίν για την συμπλήρωση των στοιχείων στο ΔΤΤ και κατόπιν να κανονίζεται ραντεβού συγκεκριμμένη ώρα . Έτσι θα είχε αποφευχθεί το θέαμα συνωστισμού των 110+ αυτοκινήτων στα γύρω της Ρενώ στενά και τους ανθρώπους στον ήλιο (ευτυχώς που δεν έβρεχε).
Εβρεξε στο τέλος
Αυτό που λες δεν γίνεται διότι η εισαγωγή των δεδομένων στον υπολογιστή δεν ήταν καθόλου μια γραφειοκρατική διαδικασία που θα μπορούσε να φέρει σε πέρας οποιαδήποτε, όσο και καλοπροαίρετη, υπάλληλος της υπηρεσίας της ΕΘΕΑ. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας:
ο Ελέγχονταν με ποιό ακριβώς δελτίο αναγνώρισης συμμετέχει το αυτοκίνητο (ακόμα και για αυτοκίνητα Ε των οποίων το δελτίο αναγνώρισης είχε λήξει -διότι υπάρχουν και στην Ε πράγματα που ρυθμίζονται από το ληγμένο αυτό δελτίο)
ο Ελέγχονταν σε ποιά ομάδα (πχ. ήρθαν αρκετοί που ισχυρίζονταν πως το αυτοκίνητό τους ήταν Ε ενώ το δελτίο αναγνώρισης ίσχυε ακόμη και άρα ήταν Α)
ο Εισάγονταν στη βάση δεδομένων του συστήματος με λεπτομέρειες πολλά παλιά αυτοκίνητα, τα οποία δεν υπήρχαν αρχικά
ο Συνδεόταν με σαφή τρόπο η εγγραφή στη βάση δεδομένων με το ΔΤΤ
Συνεπώς έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα η εισαγωγή στη βάση δεδομένων και ο έλεγχος.
Αυτό που μπορούσε να είχε γίνει και δεν έγινε (κακώς, υπάρχουν σχετικά ελαφρυντικά αλλά όχι δικαιολογίες) ήταν να υπάρχει μια υποχρέωση 'προεγγραφής' στην ΕΘΕΑ ώστε να μπορεί να καθοριστεί ωράριο. Δηλαδή οι 15 πρώτοι που γράφονται στη λίστα να έρθουν 09:00-10:00, οι επόμενοι 15 11:00-12:00 κοκ. Κάτι τέτοιο θα γίνει την επόμενη φορά.
Επίσης παραδέχομαι πως έπρεπε να είχε υπάρξει καλύτερη συνεργασία με το ΣΟΑΑ στο ζήτημα αυτό. Αλλά ο σχεδιασμός της όλης διαδικασίας έπεσε σε δύσκολη φάση του ΣΟΑΑ (εκλογές) και δυστυχώς (από μία πλευρά) οι αντίστοιχες εκδηλώσεις στις άλλες πόλεις (παρών και ο ΣΟΑΒΕ στη Θεσσαλονίκη) πήγαν τόσο καλά που κατά κάποιο τρόπο 'χαλαρώσαμε' σε σχέση με την Αθήνα.
Επίσης όταν γνωρίζεις ποιοί θα τρέξουν σε έναν αγώνα , πάλι μπορείς να ορίσεις κάποια λίγα ραντεβού πρίν τον τεχνικό έλεγχο του αγώνα.
Μόνο 2-3 το πολύ. Δεν λύνουν το πρόβλημα. Οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΑΓΑΠΗΤΕ Νass ΕΠΙΜΕΝΩ .
ΤΟ ΝΑ ΕΛΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ , ΑΠ'ΤΙΣ 9-17 , ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ .
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΡΑ ,ΑΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ .
ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ , ΤΑ 200 .ΚΑΝΟΝΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΩΣ 20 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΜΠΑΧΑΛΟ , ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΜΕΝΟ ΚΡΑΞΙΜΟ , ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ .
ΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ !!!!!!!
TON ΓΕΡΟ ΤΟΝ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ
ΠΕΡΑ ΑΠ'ΑΥΤΟ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ , ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ .
ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ , ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ (ΦΑΚΕΛΟ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ π.χ. , ΚΑΙ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΑΠ'ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ , ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ .
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ , Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ , ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΛΙΓΟ ΦΛΟΥ , ΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟΥ .
ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΑ , ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ (ΕΛΠΑ ) ΒΡΗΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ , ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΑΝΕΙ ΑΠ'ΑΥΤΑ , ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ TON J , ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ , ΤΗΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑΣ ΤΟΥΣ .Το ΔΤΤ περιλαμβάνει αυτό που λες, την αγωνιστική ιστορία κάθε αυτοκινήτου: ποιούς ιδιοκτήτες και οδηγούς είχε, σε ποιούς αγώνες έτρεξε, ποιά τεχνικά προβλήματα διαπιστώθηκαν κατά καιρούς (ελλείψεις ασφάλειας, ατυχήματα κτλ.) Το αντίστοιχο της Γερμανίας είναι το μόνο που συγκρίνεται με το δικό μας (και έχω δει αρκετά, πίστεψέ με )
Οπότε διαφωνώ συνολικά σε αυτό που λες για τη χρησιμότητά του.
Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν: ραντεβού ΔΕΝ μπορούσε να κλειστεί διότι ΔΕΝ ήταν γνωστό μέχρι προχτές ποιός είναι ο ιδιοκτήτης κάθε αγωνιστικού αυτοκινήτου (ακόμα και για τα με πινακίδες ΕΘΕΑ δεν ήταν πάντοτε σωστά τα στοιχεία, εξάλλου αποτελούν μόνο 31 από τα 201 αυτοκίνητα που έχουν περάσει μέχρι τώρα, δηλ. ασήμαντο ποσοστό) αλλά και ποιά είναι τα στοιχεία επικοινωνίας του. Τώρα υπάρχει βάση δεδομένων με αντιστοίχιση αυτοκινήτου με φυσικό ή νομικό πρόσωπο (τηλέφωνα, διευθύνσεις, e-Mail) και άρα η μέθοδος με το ραντεβού μπορεί να δουλέψει την επόμενη φορά...
-
Ο χρήστης dimos έγραψε:
ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΩΝΑ. Αυτο ηταν.A, δηλ. στους συνήθεις τεχνικούς ελέγχους αγώνων ο έλεγχος κρατάει μισή ώρα και βρίσκονται σε κάθε αυτοκίνητο τουλάχιστον 2-3 ελλείψεις ασφάλειας που θα μπορούσαν να θέσουν το αυτοκίνητο εκτός αγώνα ? Μάλιστα, σε ποιό πρωτάθλημα είπαμε τρέχεις ?
Οι περισσοτεροι νομιζαμε οτι σε λιγο θα αρχιζαν τα ελευθερα δοκιμαστικα....
Οι δημοσιεύσεις όλων των προηγούμενων οδηγών στο θέμα αυτό σε διαψεύδουν.
Κανενας σεβασμος προς τους οδηγους - ιδιοκτητες.
Παραδειγμα 1ο
Αγωνιζομενος εφερε το αυτοκινητο του στις 11.00 και τελειωσε στις 17.00
Τι εκανε ολη αυτη την ωρα εκει? Περιμενε ορθιος (στον ηλιο-κρυο - βροχη- χαλαζι...δεν εχει σημασια).Οχι πως δεν υπήρξε αναμονή αλλά αυτοί που πέρασαν στις 17:00 ήρθαν περίπου στις 15:00. Εχω τις ημερομηνίες - ώρες από τις φωτογραφίες, οι τελευταίες βγήκαν στις 15:09 και πρόκειται για αυτοκίνητα που στις 17:00 είχαν φύγει. Ο μέγιστος χρόνος αναμονής ανήλθε περίπου στις 3.5 ώρες (υπερβολικός σίγουρα και κατακριτέος, αλλά άλλη εντύπωση κάνει το '3.5 ώρες' και άλλη το '6 ώρες', έτσι δεν είναι ? ).
Παραδειγμα 2ο Εφερε αγωνιζομενος το αυτοκινητο του με τρειλερ απο την ραφηνα.Αφου εφαγε την κληση του στον δρομο... εφτασε,και μετα απο χιλιες μανουβρες με το τρειλερ καταφερε να φτασει στον χωρο του ΤΕ,μονο για να ακουσει οτι ειναι ο 110ος και δεν προλαβαινουν να τον δουν!!!σημερα και πρεπει να φυγει!!!!!! Αν εισασταν εσεις στην θεση του πως θα νοιωθατε??
Πάντως ένας τέτοιος που ήρθε και μου είπε πως ήρθε με το τρέιλερ από τον Αγ. Στέφανο και αν θα μπορούσε να περάσει, φυσικά και πέρασε.
Απο τις 9 το πρωι εως τις 5 το απογευμα ...ρε παιδια ουτε ενα καφε,ουτε ενα ποτηρι (πλαστικο οχι τιποτα σε κρυσταλλο) να πιουμε νερο? ενα μπισκοτακι ? ενα κατι τις βρε παιδι μου ?
Από τις 9 ως τις 5 δεν κάθισε κανένας αγωνιζόμενος παρά μόνο το προσωπικό του ελέγχου, που είναι το μόνο για το οποίο ισχύει αυτό που λες
Ομως έχεις επί της ουσίας δίκιο: έπρεπε να είχε προβλεφθεί κάτι σε καφέ-αναψυκτικά.
ΟΧΙ, σαν μουλαρια στην ουρα ...ορθιοι και πολυ μας ειναι!
Ο,τι πεις.
Και οσον αφορα στην ουσια? ενας ακομη τεχνικος ελεγχος...
Βλ. παραπάνω. Δηλαδή τι ακριβώς περίμενες, μπαλέτο ? Πάντως, σε σχέση με την ουσία, σε παραπέμπω στα σχόλια όσων έφεραν τα αυτοκίνητά τους (διότι το δικό σου δεν το είδα) και στις αντίστοιχες διαπιστώσεις άλλων μελών του ΔΣ του ΣΟΑΑ.
Αγαπητέ dimos, έχει σημασία αν βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Παραδέχομαι πως η γκρίνια είναι τις περισσότερες φορές εποικοδομητική αλλά η υπερβολική γκρίνια καταλήγει συνήθως μηδενιστική
-
Με 4400 Ευρώ μετρητά και αφορολόγητα μέσα σε μία μέρα, η παλιά δικαιολογία 'εθελοντές είμαστε και προσφέρουμε τον ελεύθερο χρόνο μας' ας τελειώνει επιτέλους.
Ας δούμε πως θα μπορούσε να γίνει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ η δουλειά, όπως γίνεται και σε κάθε άλλο τεχνικό έργο -κάπως έτσι άλλωστε φτιάχτηκε και η στέγη Καλατράβα- εκτός αν παραδεχθούμε ότι ζούμε σε χώρα ανίκανων και μόνο ο έχων το χρίσμα του έχοντος το pouvoir sportif δικαιούται να αρμέγει την αγελάδα:ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ζητείται ανάδοχος για το έργο 'Οργάνωση και Διεξαγωγή Πλήρους Τεχνικού Ελέγχου Αγωνιστικών Οχημάτων βάσει αναλυτικών προδιαγραφών FIA', με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά και αρχικό προϋπολογισμό 3000 Ευρώ+ΦΠΑ ανά ημέρα ελέγχου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παραλάβουν τα τεύχη της προκήρυξης του διαγωνισμού από τα γραφεία της ΕΘΕΑ και να υποβάλουν τις σφραγισμένες τεχνικές και οικονομικές προσφορές τους μέχρι την 15η Μαρτίου 2005.Φυσικά, πιστή στο πνεύμα των ελληνικών αγώνων, η παραπάνω διακήρυξη είναι μαιμού.
-
Ο χρήστης aaa έγραψε:
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ζητείται ανάδοχος για το έργο 'Οργάνωση και Διεξαγωγή Πλήρους Τεχνικού Ελέγχου Αγωνιστικών Οχημάτων βάσει αναλυτικών προδιαγραφών FIA', με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά και αρχικό προϋπολογισμό 3000 Ευρώ+ΦΠΑ ανά ημέρα ελέγχου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παραλάβουν τα τεύχη της προκήρυξης του διαγωνισμού από τα γραφεία της ΕΘΕΑ και να υποβάλουν τις σφραγισμένες τεχνικές και οικονομικές προσφορές τους μέχρι την 15η Μαρτίου 2005.Φυσικά, πιστή στο πνεύμα των ελληνικών αγώνων, η παραπάνω διακήρυξη είναι μαιμού.
Μα ηταν τοσο απλο ε;
Ειδες nass ποσο λαθος εκανες που καθισες και εστησες το λογισμικο; Γιατι καποιοι εχουν (ή μαλλον κανουν πως εχουν) μεσανυχτα για τα οικονομικα μεγεθη μιας ηλεκτρονικης καταγραφης και τα βλεπουν ολα ευθεια...
-
Ο χρήστης dimos έγραψε:
Παραδειγμα 2ο Εφερε αγωνιζομενος το αυτοκινητο του με τρειλερ απο την ραφηνα.Αφου εφαγε την κληση του στον δρομο... εφτασε,και μετα απο χιλιες μανουβρες με το τρειλερ καταφερε να φτασει στον χωρο του ΤΕ,μονο για να ακουσει οτι ειναι ο 110ος και δεν προλαβαινουν να τον δουν!!!σημερα και πρεπει να φυγει!!!!!! Αν εισασταν εσεις στην θεση του πως θα νοιωθατε??αγ στεφανος -mava 11 χιλιομετρα ν.πλεσσας α. ιλιαδης με τρειλερ απο βουλα =24 χιλιομετρα ηρθαν και εφυγαν και αφου ρωτησαν, ευτυχως δεν εφαγαν κληση ,τα συμπερασματα δικας σας. απο τοτε που βγηκε το συγνωμη χαθηκε το φιλοτιμο.
Εκδοση δελτίων τεχνικής ταυτότητας αυτοκινήτων