-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Είδα τη 'Νεκρή νύφη του Τιμ Μπάρτον' χθες και είναι εξαιρετική ταινία -και φυσικά, όχι για παιδιά!!
Τρυφερή, αστεία, λέει μεγάλες αλήθειες -είναι πραγματική υπέροχη....Μπορούν να το δουν άνετα και οι κύριοι -δεν πρόκειται να βαρεθούν!
Στην 'Ε' γράφτηκε ότι 'μπορείτε να πάρετε και τα παιδιά μαζί σας-αρκεί να μην είναι πολύ μικρά'.
Τι εννοούσε ο ποιητής;
Πιθανόν 'Κατάλληλον από 13 ετών' όπως έγραφαν παλιά.
-
Το είπε γιατί δεν είναι παιδικό. Δεν είναι τρομακτικό, αλλά είναι πολύ πιθανό να φοβηθεί ένα παιδάκι.
Έχει βαθιά νοήματα για τον έρωτα, τον θάνατο, την προδοσία, δεν θα το καταλάβει ένα παιδί.... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
πηγα και ειδα τη ναρνια, ωραια ταινια και αυτο το λεω εγω που μισω τους χαρυ ποτερ...αξιζει μια βολτα τωρα τα χριστουγεννα...δε ξερω τα βιβλια αμα ειναι ωραια!Εχουνε μεταφρασει τα βιβλια στα Ελληνικα; Ειναι τεραστια στα Αγγλικα.
Το Χαρυ Ποτερ εχει πολυ αγγλοσαξωνικη μαγεια και κυριως ονοματολογια προσωπων που καταντανε βαρετα εως υπερβολικα. Για να πω την αληθεια δεν μπορω να φανταστω υποτιτλισμο και να περναει το νοημα σωστα.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Το Χαρυ Ποτερ εχει πολυ αγγλοσαξωνικη μαγεια και κυριως ονοματολογια προσωπων που καταντανε βαρετα εως υπερβολικα. Για να πω την αληθεια δεν μπορω να φανταστω υποτιτλισμο και να περναει το νοημα σωστα.
Νικος
Καλά, δεν προσπαθούνε να μεταφρέσουν και τον Μάκβεθ σε σεξπιρική διάλεκτο!
Απλά τα ονόματα μένουν όπως έχουν. Πχ. ο Doubledoor μεταφράζεται ως Ντάμπλντορ και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
-
Είδα κι εγώ τη Νεκρή Νύφη και μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι πραγματική τέχνη αυτή η ταινία κι όχι μόνο για το καταπληκτικό stop-frame animation. Όσο για το αν είναι για παιδιά, σίγουρα όχι για μικρά παιδιά αλλά δεν είναι τρομακτική, και το λέει αυτό κάποιος που σαν παιδί είχε 'οστεοφοβία' (τον όρο μόλις τον επινόησα, δεν ξέρω αν υπάρχει ).
Σύμφωνα με μια συνέντευξη του Μπάρτον που είδα, ο σκοπός του ήταν να 'απομυθοποιήσει' το θάνατο ώστε να μειωθούν τα αρνητικά αισθήματα των ανθρώπων γι'αυτόν. Επίσης ήθελε να καυτηριάσει το πόσο ρουτινιάρικη και γεμάτη υποκρισία είναι η ζωή πολλών ανθρώπων. Θα προσέξατε πόσο γεμάτος χρώματα ήταν ο κάτω κόσμος σε σχέση με τον σχεδόν ασπρόμαυρο κόσμο των ζωντανών.
-
Αρκετά καλό το Corpse Bride αλλα το βρήκα κάπως χλιαρό μπροστά στο θεικό 'Nightmare Before Christmas'...
Για κάποιο λόγο τα μουσικά νούμερα και το vibe του έργου δεν έφταναν το αριστούργημα των Sellick-Burton...
Αξίζει να το δείτε, απλά μην περιμένετε ταινία επιπέδου Nightmare...
-
Cronicles of Narnia.
Καλογυρισμένο παραμύθι, αλλά πιο 'παιδικό' από όσο το περίμενα. Τα παιδιά στο σινεμά, πρέπει να το ευχαριστήθηκαν πολύ. Εμείς, έτσι κι έτσι...
-
ειδα τη 'πετρα του σκανδαλου', δε θυμαμαι αγγλικο τιτλο, με σαρα τζεσικα παρκερ κτλ κτλ κτλ...
αν περιμενετε κωμωδια, μη πατε! θα δυσφορησετε!
ειναι μιση κωμωδια, μισο κοινωνικο δραμα...περιεργη μιξη, θα συνιστουσα σε dvd μαλλον!
-
ειδα τη 'πετρα του σκανδαλου', δε θυμαμαι αγγλικο τιτλο, με σαρα τζεσικα παρκερ κτλ κτλ κτλ...The family stone
-
right!
προσοχη δεν ειναι κωμωδια στυλ μπεν στιλερ!
-
right!προσοχη δεν ειναι κωμωδια στυλ μπεν στιλερ!
κριμα... και στο τρειλερ φαινοταν καλη και ελεγα να την δω
-
ουδεμια σχεση με κωμωδια καταστασεων...
καλη ταινια ειναι, για γελιο δεν ειναι!
εχει μεσα καρκινους,gay υιοθεσιες κτλ κτλ....τα πραγματα δηλαδη που απασχολουν το μεσο φορουμ!
-
εχει μεσα καρκινους,gay υιοθεσιες κτλ κτλ....τα πραγματα δηλαδη που απασχολουν το μεσο φορουμ! -
περιμενοντας εναγωνιως τη νεα κωμωδια με τζιμ καρει και τια λεονι!!!
ριμεικ παλιας κωμωδιας, στο διαφημιστικο πεθανα στο γελιο!
-
περιμενοντας εναγωνιως τη νεα κωμωδια με τζιμ καρει και τια λεονι!!!ριμεικ παλιας κωμωδιας, στο διαφημιστικο πεθανα στο γελιο!
Μακάρι να είναι καλή, γιατί τώρα τελευταία βάζουν στα τρέηλερ ΟΛΑ τα καλά αστεία μιας ταινίας (όχι πάνω από 3-5), οπότε ολόκληρη η ταινία είναι απογοήτευση...
-
δε θυμαμαι ποιοι ηθοποιοι ηταν στη παλια ταινια...
παντως και οι 2 τωρα ειναι ωραιοι! ειδικα η σκηνη που μπαινουν και κλεβουν...καφε ειναι κορυφαια! -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ειδα το King Kong χτες το βραδυ και μου αρεσε παρα πολυ. Η προσοχη στην λεπτομερια ηταν εμφανεστατη απο την πλευρα του σκηνοθετη και γενικα η ταινια ειναι πολυ προσεγμενη. Για μενα, η ταινια της χρονιας μεχρι τωρα.
Αντί για την πολλοστή εμετική ταινία με τον Κινγκ Κογκ, προτείνω το, εξ αφορμής της ταινίας, έξοχο κείμενο 'Γοριλολογώντας' του προσφυούς blogger Old Boy ( http://old-boy.blogspot.com/
' - Τελικά τα πάντα είναι θέμα μεγέθους· ή εν πάση περιπτώσει τα πάντα είναι σχετικά· ή εν πάση περιπτώσει τα πάντα εξαρτώνται από την οπτική γωνία θέασής τους: ο πεντάμετρος Κονγκ, συγκρινόμενος με τις διαστάσεις του τοπίου, σε ένα μακρινό πλάνο στο οποίο κάθεται στην άκρη ενός βράχου ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα, δεν μας φαίνεται πια φοβερός και τρομερός, αλλά γλυκούλης σαν οικόσιτο τέντυ μπέαρ.
- Ο ερωτισμός όλων των αρρένων ξεκινά να διοχετεύεται από τη χούφτα τους· πολλοί μάλιστα δεν σταματούν ποτέ να έχουν αυτή τη σχέση στοργής με την απόληξη του χεριού τους. Έργα τέχνης μπορούν να γεννηθούν από την απαράμιλλη αίσθηση ζεστασιάς και σιγουριάς που προσφέρει η επαφή με την παλάμη (είτε έργα για την μαλακία, είτε έργα απλώς μαλακίες). Ο Κονγκ όμως έφτασε στα άκρα και ερωτεύθηκε αυτή που έσφιγγε εκεί μέσα. Στη ζούγκλα και στη Νέα Υόρκη την κοπανάει πάνω - κάτω και βρυχάται στη διαπασών. Ο Κονγκ είναι μερακλής. Ίσως για αυτό και να τον είπαν βασιλιά. Κονγκ, ο Βασιλιάς. Κονγκ, ο Μεγάλος Αυνάνας.
- Η μόνη στιγμή της ταινίας που ο Κονγκ αδιαφορεί για την κοπέλα, είναι όταν έχει κάτσει να δει το ηλιοβασίλεμα κι αυτή, για να τον διασκεδάσει, του κάνει τον κλόουν. Εδώ ο ποιητής θέλει να μας πει ότι, μπροστά στο μεγαλείο της φύσης, κάθε ανθρώπινο, σκηνοθετημένο, τεχνητό θέαμα είναι ασήμαντο.
- Ό,τι και να λέμε, οι γυναίκες δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία σύγκρισης ανάμεσα σε έναν συγγραφέα και σε έναν θεόρατο δασύτριχο γορίλα. Καλή η ευαισθησία, αλλά αρκεί να είναι πρόσθετο στην ωμότητα, αρκεί να είναι το διάλειμμα και όχι ο κανόνας. Ο γορίλας μπορεί να τις έχει απαγάγει, μπορεί να έχει σκορπίσει τον όλεθρο γύρω του, αλλά όταν τους κάνει ένα νάζι λιώνουν σαν παγωτό έξω απ΄την κατάψυξη. Ο γορίλας, ό,τι κι αν κάνει, όσους κι αν σκοτώσει, είναι κατά βάθος ψυχούλα. Ο συγγραφέας, αντίθετα, μπορεί να έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτές, μπορεί να τους πηγαίνει καθημερινά λουλούδια και να γράφει αριστουργήματα γι΄αυτές, αλλά μία φορά να σηκώσει τον τόνο της φωνής του θα κατηγορηθεί για βαρβαρότητα. Ο συγγραφέας μπορεί αύριο να πάρει Πούλιτζερ, Νόμπελ, ακόμη και Αρίων. Τρίχες. Τρίχες δεν έχει σαν τον γορίλα, που γρυλλίζει αποτυγχάνοντας να αρθρώσει μια λέξη και οι γυναίκες δακρύζουν από την συγκίνηση, επειδή γρύλλισε τρυφερά και η ματιά του είπε όσα δεν μπορούν να πουν τα άπαντα του Σαίξπηρ. Πνεύμα - Κορμί, σημειώσατε δύο. Οι γυναίκες θα καταφύγουν στην αγκαλιά του συγγραφέα, μόνο όταν ο γορίλας σπάσει τα μούτρα του. Τις προσμένει τότε μια ζωή αφόρητης μελαγχολίας που θα διακόπτεται από υγρά όνειρα. Εκεί, στα όνειρα, θα ξαναγυρνάνε στην ζούγκλα, θα ξαναμυρίζουν την σαγηνευτική γοριλίλα, θα τις ξανασηκώνει ψηλά σαν κλαράκι, θα σκοτώνει δεινόσαυρους για πάρτη τους και μετά θα χτυπάει τα χέρια του στο στήθος: ο προστάτης μου - ο ήρωας μου - ο γορίλας μου - o άνθρωπός μου - ο άγγελός μου - ο θάνατός μου. Κι αν οι γυναίκες θα καταφύγουν στην αγκαλιά του συγγραφέα μόνο όταν ο γορίλας σπάσει τα μούτρα του, η μοναδική ελπίδα που απομένει στους μπλόγκερς είναι να σπάσουν κάποτε κι οι συγγραφείς τα μούτρα τους· στο μεσοδιάστημα θα εξακολουθήσουν να ποστάρουν.
- Ο Κονγκ αγαπά την πρώτη ξανθιά που αντικρύζει στη ζωή του και της μένει εντελώς πιστός μέχρι το τέλος. Στη Νέα Υόρκη συναντά κι άλλες ξανθιές, αλλά τις απορρίπτει βίαια. Ο Κονγκ έχει ψυχή μονογαμικού και σώμα παρθένου, ο Κονγκ είναι μονοαγαμικός.
- Ο Κονγκ ερωτεύεται ένα κορμί; Μπα. Ερωτεύεται το επόμενο εξελικτικό του στάδιο; Μπα. Ερωτεύεται ένα πρόσωπο; Μάλλον. Ένα πρόσωπο σχηματισμένο κατ΄ εικόναν και καθ΄ομοίωσιν ενός άλλου. Αν υπήρχε Queen Kong ποιά θα προτιμούσε ο βασιλιάς; Θα ερωτευόταν την όμοιά του ή την ομορφότερη; Λαχταράμε αυτό που μας μοιάζει ή αυτό που μας ξεπερνά; Οι γορίλες μοιάζουν στον Θεό; Όταν ο άνθρωπος ήταν ακόμη γορίλας, τίνος εικόνα ήταν και σε ποιόν ομοίαζε; '
-
Γιατι ο KING KONG σκαρφαλωσε στην ταρατσα του Empire state building??
Απαντηση: Γιατι δε χωραγε στο ασανσερ..
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
-
Πηγα χτες και ειδα την 'Νεκρη Νυφη'. Δεν με ενθουσιασε, περιμενα περισσοτερα (Ελσααααααα ) Γενικα ενω ηταν εξυπνη σε πολλα σημεια, κατι ελειπε! Ουτε και η παρεα ενθουσιαστηκε (εφαγα και τις κατσαδες μου γιατι λυσσαξα να παμε εκει και οχι σε καποια αλλη και επεμενα κιολας, Ελσααααα ).
Αυτα!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Πηγα χτες και ειδα την 'Νεκρη Νυφη'. Δεν με ενθουσιασε, περιμενα περισσοτερα (Ελσααααααα ) Γενικα ενω ηταν εξυπνη σε πολλα σημεια, κατι ελειπε! Ουτε και η παρεα ενθουσιαστηκε (εφαγα και τις κατσαδες μου γιατι λυσσαξα να παμε εκει και οχι σε καποια αλλη και επεμενα κιολας, Ελσααααα ).Αυτα!
Αν την συγκρίνουμε με το: The Nightmare Before Christmas (που εμένα μου αρέσει κάτι παραπάνω από πολύ). Ποία είναι καλύτερη;
Η κλασική (πλέον) ή η καινούρια ;Φιλικά
Θανάσης.
Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]