-
Τα ίδια και τα ίδια...
Κύριοι, όσο και να έχουν αντιρήσεις κάποιοι, ποτέ δεν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο!!
Έχεις το γ@μ@το αυτοκίνητο, του έχεις βάλει τις απόλυτες αναρτήσεις, τα τρομερά φρένα, που βαριέσαι να μετράς πιστόνια, το αμάξι είναι 'τούμπανο', και 'τραπέζι'. Κατεβαίνεις τη Συγγρού 4 το πρωί, κανείς άλλος στο δρόμο, το γκάζι σου γαργαλάει την πατούσα.. το πατάς, αλλαγές στον κόφτη, βάζεις 5η, ανεβαίνει, ανεβαίνει, 220, 225, 230, ο δρόμος άδειος, απόλυτη κ@ύλα.. και ξαφνικά, βλέπεις μπροστά σου στα 50 μέτρα μια.. μαύρη σακκούλα σκουπιδιών που.. τι ήθελε και βγήκε 4 το πρωί στο δρόμο;; Ψυχραιμία, αφήνεις γκάζι, τιμόνι δεξιά, η σακκούλα και αυτή δεξιά, έχεις φτάσει σε απόσταση αναπνοής, γρήγορη τιμονιά αριστερά, χάνεις το 'πίσω', πέφτεις στα φρένα, πέφτεις στη μπαριέρα, [...]
Ποτέ δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο, ή όπως λέει μια σοφή παροιμία 'ο διάολος έχει πολλά ποδάρια', οπότε απλά πηγαίνουμε με μέτρο και 'προσέχουμε για να έχουμε'.
Βαγγέλης.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Έχεις το γ@μ@το αυτοκίνητο, του έχεις βάλει τις απόλυτες αναρτήσεις, τα τρομερά φρένα, που βαριέσαι να μετράς πιστόνια, το αμάξι είναι 'τούμπανο', και 'τραπέζι'. Κατεβαίνεις τη Συγγρού 4 το πρωί, κανείς άλλος στο δρόμο, το γκάζι σου γαργαλάει την πατούσα.. το πατάς, αλλαγές στον κόφτη, βάζεις 5η, ανεβαίνει, ανεβαίνει, 220, 225, 230, ο δρόμος άδειος, απόλυτη κ@ύλα.. και ξαφνικά, βλέπεις μπροστά σου στα 50 μέτρα μια.. μαύρη σακκούλα σκουπιδιών που.. τι ήθελε και βγήκε 4 το πρωί στο δρόμο;; Ψυχραιμία, αφήνεις γκάζι, τιμόνι δεξιά, η σακκούλα και αυτή δεξιά, έχεις φτάσει σε απόσταση αναπνοής, γρήγορη τιμονιά αριστερά, χάνεις το 'πίσω'.......
...κάνεις ανάποδο τιμόνι και πέρνεις με το πλάι όλη την Συγγρού!! Αυτά είναι!!!
-
Κακώς την πέσατε όλοι στον kacey, διότι μπορεί ο άνθρωπος να κάνει πράγματα με τα οποία πολλοί (ούτε και εγώ) δεν συμφωνούν αλλά (α) πολλά από αυτά που λέει συνολικά έχουν αρκετή κοινή λογική (β) όλοι ακούγονται σα να είναι 'παναγίες' και ποτέ-ποτέ-ποτέ δεν κάνουν αυτό που κάνει 'τσιζ', να πατήσουν το γκάζι δηλαδή.
Ε λοιπόν, για όλα υπάρχει το μέτρο και η δυνατότητα εκτίμησης της κατάστασης. Και δεν είναι δυνατόν να την πέφτουμε σε κάποιον επειδή εκτιμά μια κατάσταση διαφορετικά από εμάς. Δηλαδή γιατί η δική μας κρίση να είναι σωστή και όχι η δική του ?
Η δική μου κρίση μου λέει πως το να πηγαίνεις με 300 στη Συγγρού ή με 200 στην Κηφισίας είναι τρέλα. Αλλά από την άλλη μου λέει πως το να πηγαίνεις με 300 στην Κατερίνης - Θεσσαλονίκης είναι λογικό, αναλόγως φυσικά των συνθηκών (αυτοκίνητο, οδηγός, καιρός κτλ.)
Επειδή είμαστε άνθρωποι και όχι πρόβατα, θα έπρεπε να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στη δυνατότητά μας να αξιολογούμε τις συνθήκες (και αυτό γίνεται μόνο κατόπιν παιδείας και εμπειρίας, αλλά τι σας κάνει όλους να πιστεύετε πως ο (όποιος) kacey δεν τα έχει αυτά ?) και να αποφασίζουμε σωστά και όχι στα στερεότυπα ('τα 200 είναι θανατηφόρα ταχύτητα') και τις προκαταλήψεις ('αν σου πεταχτεί ένας σκύλος' ? Ε, η πιθανότητα του σκύλου και η δυνατότητα αποφυγής του είναι μέρος της κριτικής ικανότητας του οδηγού)
Προσωπικά δηλώνω πως εκεί που κρίνω πως δεν με παίρνει πάω 'κότα' (και σε ΚΑΘΕ περίπτωση που υπάρχουν άλλοι οδηγοί γύρω, ιδίως σε αστικό περιβάλλον), εκεί που με παίρνει όμως (άδειος δρόμος, καλός καιρός, καλή διάθεση, υγιές αυτοκίνητο) πηγαίνω όσο γρήγορα μπορώ και έχω στρίψει πολλές στροφές με 200.
Οπότε... ανοίξαμε και σας περιμένουμε για μπινελίκια παντός είδους
-
Προσωπικά διαφώνησα με τον Kacey αλλά δεν του την 'έπεσα'. Γιατί, σε αντίθεση με άλλους στο παρελθόν, δείχνει να γνωρίζει το αντικείμενο και να προσπαθεί ν' αποφύγει τον κίνδυνο, αιτιολογώντας το πως.
Ποτέ δεν πρόκειται όμως να πάω πάσο μ'εκείνους που λένε 'Εμείς έτσι κάνουμε γιατί έτσι γουστάρουμε κι άμα μπορείς πιάσε μας βουτυροχλεχλέ'. Που αντί να πάνε να μετρηθούν σε μια πίστα, παριστάνουν τους υπεροδηγούς μ'ένα αμαξάκι παραγωγής με έξτρα ελατήρια. Όχι βρε παιδιά, δεν θα τρέξω να σας πιάσω εγώ, πληρώνω άλλους γι'αυτές τις δουλειές. Ρωτήστε και τον διάσημο (πλέον) 'Καταραμένο'. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κακώς την πέσατε...Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου μια φορά...
Οσο για τον φίλο Μάνο, ίσως και άλλους, δεν σας κινεί την περιέργεια πως πιάσανε τον Καταραμένο μπροστά σε κάμερες με πλήρη τηλεοπική κάλυψη; Εμένα μάλλον για στημένο μου φαίνεται, και έχετε υπ'όψην σας πως ο ΚΟΚ δεν προβλέπει 'αυτόφορα' και 'φυλάκιση' για 'κόντρες'. Τώρα αν τον μαζέψανε για εξακρίβωση στοιχείων, όπως συνηθίζεται στην περιοχή σε τέτοιες περιπτώσεις, και τα κανάλια είπαν πως έφαγε 10 χρόνια φυλακή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, όπως συνηθίζουν τους τελευταίους μήνες, αυτό είναι άλλο θέμα.
-
Δεν ξέρω το κατηγορητήριο, όμως σίγουρα ο ΚΟΚ προβλέπει σύλληψη και αυτόφωρο για υψηλές ταχύτητες. Κι ο 'Καταραμένος' δεν θα έτρωγε κανένα βρώμικο την ώρα της σύλληψης, μάλλον στο τιμόνι ήταν και τελίκιαζε. Οι δε ρεπόρτερ θα πήρανε σήμα να είναι εκεί για να κάνουν το κομμάτι τους τίποτα βαθμοφόροι της τροχαίας.
-
Οι μπάτσοι δηλαδή τώρα έμαθαν τον 'καταραμένο';; Τόσα χρόνια δεν τον ήξεραν;;;
-
Ο κοκ ΔΕΝ προβλεπει αυτοφωρο για ταχυτητες, νομιζω μονο για αλκοολ. Φαντασου ολοι αυτοι που σταματανε στα μπλοκα του Αιγιου, του ξυλοκαστρου κλπ κλπ να περνανε την νυχτα στο κελι η την μερα στο δικαστηριο. Οπως δεν προβλεπει και κατασχεση οπου ειναι η γνωστη ιστορια οπως και με τα +140χαω. Ας δουμε τι θα γινει στο δικαστηριο. Παντως αυτο με την 'live' συλλληψη δεν το ηξερα, τωρα πια αρχιζει να βρωμαει το πραγμα...
-
Σαν να έχεις δίκιο, η υπερβολική ταχύτητα (60+ πάνω από το όριο) είναι μεν πλημμέλημα, αλλά για διαδικασία αυτοφώρου τώρα που το κοίταξα δεν είδα.
-
πιστεύω ο nass το έθεσε πολύ όμορφα.
κι εγώ δυσκολεύομαι να σχετίσω εμπειρίες μου με κάποια από τα λεγόμενα του kacey, αλλά έχει οπωσδήποτε βάση η λογική του.
από την άλλη συμφωνώ πως αρκετά κομμάτια δρόμου πχ της Κηφισίας κάτω απ τον κόμβο του Village [που εδώ το δικό μου 147 κάνει τα 160-180 να μοιάζουν ασφαλή, πόσο μάλλον ένα καθαρά σπορ αυτοκίνητο] σηκώνουν πολλά χιλιόμετρα, ανάλογα την κρίση του καθενός.
όλοι έχουμε κάνει από πολλές Βλακείες στο δρόμο, ασχέτως οδηγικής ικανότητας [το κάθε επίπεδο έχει τα δικά του 'λάθη']. Με εκπλήσσει η ταχύτητα ορισμένων να προσπεράσουν το 'βιογραφικό' τους κρίνοντας άλλους.
Τέλος, καλή η πίστα, αλλά κοστίζει αρκετά. Πάντως αν είχαμε Nurbungring στην Αττική νομίζω θα θεωρούσα περιττή τη 'ζωηρή' οδήγηση στο δρόμο [για απόλαυση] σε αρκετές περιπτώσεις
-
Λοιπόν, μία απάντηση για όλους, για να βάλουμε τα πράγματα λίγο στη θέση τους...
Αγαπητέ kouk... Δέχομαι τη λογοκρισία, αλλά δεν αποσύρω τον χαρακτηρισμό μου. Μία απορία μόνο... Σε πείραξε το γελοίοι, αλλά άφησες το άει σιχτίρ; Γιατί; Εγώ περίμενα να το σβήσεις όλο. Εν πάση περιπτώσει, σου είπα ότι δέχομαι την κρίση σου.
Προς όσους λένε ότι την πέφτουμε στον kacey... Δεν την έπεσα σε κανέναν. Συζήτηση κάνουμε! Όταν χαρακτήρισα με μία λέξη, χαρακτήρισα την κατηγορία και σε καμία περίπτωση τον kacey, με τον οποίο, αν δεν κάνω λάθος, έχουμε στο παρελθόν ταχθεί υπέρ της ίδιας άποψης, σε άλλο θέμα. Φυσικά και διαφωνώ με αυτό που κάνει και αυτό είναι και το ζήτημά μας εδώ.
...το οποίο ΔΕΝ είναι οι κόντρες (αν και είναι σχετικό), αλλά τα 'πολλά' χιλιόμετρα γενικά σε κοινόχρηστους δρόμους, από την κάθε κουτσή Μαρία που αποφάσισε ένα πρωί να τη δει Schumacher.
Πάλι προς τον kacey, δεν διάβασες ποτέ να λέω ότι οι ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ είναι τρέλα/βλακεία/παράνομο και τα λοιπά. Για τις κόντρες μιλάμε και εκεί πάνε όλοι μου οι χαρακτηρισμοί και ακόμα περισσότεροι που δεν μου επιτρέπεται να γράψω σε καμία περίπτωση! Οι επίσημες κόντρες που λες εσύ, είναι οι αγώνες που λέω εγώ. Κόντρα και επίσημη δεν υπάρχει!!! Επίσης, έγραψα και παραπάνω, μόνος του ο καθένας, ας κάνει ότι θέλει! Σε μία πίστα δηλαδή, ακόμα και εκτός πλαισίων αγώνα, ας βάλει ο καθένας το αμάξι του και ας κόψει τον λαιμό του! Ήμουν σαφής και απόλυτος: ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ, Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ, Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Μ@Λ@Κ@Σ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ!!! Μακάρι να υπήρχε πίστα, μία σε κάθε πόλη, όπου ο καθένας που γούσταρε, να πήγαινε να βγάλει την έντασή του... Αλλά το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχουν πίστες, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τις κόντρες και τα 210 και 300 χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς! Και γι' αυτό δεν μου αλλάζεις άποψη, ακόμα και αν είσαι ο Θεός ο ίδιος!!! Να σου πω και κάτι άσχετο; Κάποτε ρώτησαν τον MS αν τρέχει με το αυτοκίνητό του εκτός πίστας. Ο άνθρωπος (που σίγουρα ξέρει να οδηγεί, έτσι; ) είπε ότι ΠΟΤΕ δεν τρέχει (και οδηγεί F50 έτσι, όχι κανένα Type-R ή δεν ξέρω τι αμάξι έλεγε ότι έχει ο Dude) γιατί δεν ξέρει τι μπορεί να του συμβεί ανά πάσα στιγμή! Ποιος, ο SCHUMACHER!!! Και θα έχω τον ένα και τον άλλο να μου λέει για ανάποδα τιμόνια, χειρόφρενα, έλεγχο υπο/υπερστροφής και άλλες τέτοιες βλακείες; Αν είναι έτσι, γιατί δεν κατεβάζουμε ομάδα στο Acropolis, με τόσα ταλέντα που έχουμε εδώ μέσα ρε παιδιά;;; Θα σαρώσουμε!!!
Φίλε και συνωνόματε nass... Το πόσο ελάχιστη είναι η πιθανότητα του σκύλου στο δρόμο, θα σου το δείξω σε 3-4 μέρες, που θα κάνω μία βόλτα προς Σκαλάνι, σε μία απόσταση μικρότερη από 2 χιλιόμετρα, θα σου φωτογραφίσω και θα σου στείλω 4 κουφάρια από σκύλους στην άκρη του δρόμου... Μόνο να το θυμηθώ να πάρω την μηχανή μαζί μου...
Αν έχω ξεχάσει κάτι, ζητώ συγγνώμη, θα επανέλθω!
Καλό μεσημέρι!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΩΝΗΔΕΣ!!!
-
âçç
-
nasos79
Πανω κατω σωστα αυτα που λες, και σε καμμια περιπτωση δεν εννοησα οτι 'επειδη δεν υπαρχει πιστα κακως διαμαρτυρεσαι για αυτους που τρεχουν στον δρομο γιατι οι καημενοι δεν εχουν που να τρεξουν οποτε αφηστε τους ησυχους'. Αφου εχω πει στα περισσοτερα συμφωνω με εσας αλλα απλως παρουσιαζω και την αλλη πλευρα επειδη κανενας δεν μπαινει στον κοπο να την ακουσει απο μονος του.
ΥΓ Πραγματικα πιστευεις οτι ο MS δεν τρεχει στον δρομο? Η οτι αμα τρεχει (που τρεχει...) θα εβγαινε να το πει σε συνεντευξη? ελα τωρα...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
.....Κάποτε ρώτησαν τον MS αν τρέχει με το αυτοκίνητό του εκτός πίστας. Ο άνθρωπος (που σίγουρα ξέρει να οδηγεί, έτσι; ) είπε ότι ΠΟΤΕ δεν τρέχει (και οδηγεί F50 έτσι, όχι κανένα Type-R ή δεν ξέρω τι αμάξι έλεγε ότι έχει ο Dude) γιατί δεν ξέρει τι μπορεί να του συμβεί ανά πάσα στιγμή! Ποιος, ο SCHUMACHER!!!Εσύ τι θα περίμενες να πει;;;; Οτι το λιώνει κάθε μέρα και πάει με 300 και με το πλάι κάθε μέρα;;; Φαντάζεσαι τι χαμός θα είχε γίνει;; Θα είχαν πέσει όλοι επάνω του να τον φάνε όπως κάνατε στον Kacey.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πραγματικα πιστευεις οτι ο MS δεν τρεχει στον δρομο? Η οτι αμα τρεχει (που τρεχει...) θα εβγαινε να το πει σε συνεντευξη? ελα τωρα...Δεν πιστεύω ότι ο Schumacher πηγαίνει στο δρόμο με 50, σίγουρα όχι! Αλλά πιστεύω (φαντάζομαι μάλλον, είναι πιο σωστό) ότι ούτε με 350 πηγαίνει, όπως του δίνει δυνατότητα το αμάξι του. Πώς το φαντάζομαι αυτό; Εγώ, όποτε πηγαίνω για καρτ, έξω ξεκαπνίσει τόσο πολύ, που πηγαίνω πιο χαλαρά από ποτέ. Πόσο μάλλον ένας επαγγελματίας οδηγός, που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνουν 300χαω και στην τελική, δεν χρειάζεται να τρέξει στο δρόμο για να κάνει το κομμάτι του. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι κανείς από 'μας Schumacher;;;
-
ÌÅÑÏÓ ÐÑÙÔÏ
Åãþ ðñïôåßíù íá ñßîïõìå ôïí kacey óôá ëéïíôÜñéá Ýôóé ãéáôß ìðïñåß íá ãêáæþíåé êáé ìåôÜ íá Ýñ÷åôáé êáé íá ìáò ôï ëÝåé êáé íá ôï õðåñáóðßæåôáé êßïëáò ôï ðáëéüðáéäï ,ôï ßäéï êáé ôïí The_Dude ãéáôß ôï Crossfire äåí ôï ðÜù ñååå ìéá Chevy Z06 ìÞðùò èá Þôáí êáëýôåñç Üëëáîå áìÜîé ïõïõÓå ëßãï êáé ôï 2ï...
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Εγώ προτείνω να ρίξουμε τον kacey στα λιοντάρια έτσι γιατί μπορεί να γκαζώνει και μετά να έρχεται και να μας το λέει και να το υπερασπίζεται κίολας το παλιόπαιδο ,το ίδιο και τον The_Dude γιατί το Crossfire δεν το πάω ρεεε μια Chevy Z06 μήπως θα ήταν καλύτερη άλλαξε αμάξι ουουΣε λίγο και το 2ο...
Αν τον Kacey θα τον ρίξουμε στα λιοντάρια εμένα που θα με ρίξουνε που πάω 'χαλαρές' βόλτες στο Σούνιο;;;
Τιμοκατάλογος δεν υπάρχει;;;The_Dude: Φίλτατε ένα ασημί έχεις ή ένα μαύρο;;
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
The_Dude: Φίλτατε ένα ασημί έχεις ή ένα μαύρο;;Δεν τον βλέπω να σου απαντάει...
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 016#242016
-
κοιτα, πραγματικα με ποσα παει μονο ο ιδιος το ξερει τελικα (και οσοι τον σταματανε και μολις βλεπουν ποιος ειναι τον αφηνουν) αλλα ο συνδυασμος
Autobahn+Ferrari+οδηγος αγωνων δεν μου κανει για αργος συνδυασμος. Μπορει να μην πηγαινει συνεχεια με 350 αλλα εγω βαζω στοιχημα οτι παει σαφως γρηγορα.
Εγω παλι οταν πηγαινω για καρτ, μονο 'ξεκαπνισμενος' δεν γυρναω στο τιμονι...(μην φανταστεις τιποτα εικονες της αποκαλυψεως με τον Kacey να γυρναει απο την πιστα καρτ διπλωμενος με 200, πως νιωθω ειπα....). Για αυτο σε οποιον μου λεει 'παρε μερος στους αγωνες να 'ηρεμησεις'' απανταω οτι δεν παιζει.
ΥΓ Το γκαζι και τα g ειναι μεγαλα ναρκωτικα....
-
ÌÅÑÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ
Áõôïß ðïõ ðÜíå óéãÜ åêôüò áðï ôïõò íïìïôáãåßò ìðïñïýí íá åßíáé :
ÓíéöáñéóìÝíïé
ÐéùìÝíïé
Áôïìá ðïõ äåí âëÝðïõí êáé áíôéäñïýí ìåôÜ áðï 120 sec áêüìá êáé ìå 30÷ëì
Áôïìá ðïõ ìéëÜíå óôï êéíçôü ôïõò
Êõñßåò ðïõ âëÝðïõí ôéò âéôñßíåò
Åðßóçò ðïëëïß åê ôùí íïìïôáãþí ìðïñïýí íá ðáñêÜñïõí ïðïõäÞðïôå ð÷ ìðñïóôÜ óå äéáâÜóåéò áíáãêÜæïíôáò ôïõò ðåæïýò óå æéãê æáãê ìÝóá óôéò ëåùöüñïõò ðïõ ðåñéäéáâáßíïõìå üðùò êáé ôïõò áíÜðçñïõò êáé ôéò üðïéåò äéáâáèìßóåéò Ý÷ïõí õðÜñîåé ãéá áõôïýò .Ïðùò êáé íá áöïñßæïõí üëïõò áõôïýò ðïõ ðÜíå ëßãï ðéï ãñÞãïñá áðï áõôïýò íá ôïõò âãÜæïõí äïëïöüíïõò.
**Åðßóçò ìðïñïýí íá ðçãáßíïõí ìå 60 êáé áñéóôåñÜ óôçí ìåãÜëç åõèåßá ôçò Ôñßðïëçò **÷ùñßò íá ôïõò ìáæåýåé êáíÝíáò -äåí Ý÷ïõí ðåñÜóåé ôï üñéï- áíáãêÜæïíôáò áêüìá êáé áõôïýò ðïõ ðÜíå ìå 110 íá êÜíïõíå êáìéá óöÞíá .Èá êáôáíôÞóù ãñáöéêüò áí äåí åßìáé Þäç ãéá ìåñéêïýò áëëÜ üóï èá âáóôÜù áõôÜ èá ôá êñÜæù
Êáé ìåôÜ ìðïñþ íá áó÷ïëçèþ ìå ôïõò ãêáæüâéïõò ....
210km/h = 1.200 Euro.............!