-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για πες μας ποιο ήταν το αντίστοιχο της Fulvia στη γκάμα της VW... Έτσι, ακαδημαϊκά να μιλάμε...Ή των Alfa Romeo Junior...
Ό,τι σχετικό με VW, στο 'rubbish', μην ξεχνιόμαστε...
-
Για πες μας ποιο ήταν το αντίστοιχο της Fulvia στη γκάμα της VW... Έτσι, ακαδημαϊκά να μιλάμε...Ή των Alfa Romeo Junior...
Aυτό είναι το θέμα μας τώρα ; Aυτό κατάλαβες από το αρχικό μου ποστ ;
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Για πες μας ποιο ήταν το αντίστοιχο της Fulvia στη γκάμα της VW... Έτσι, ακαδημαϊκά να μιλάμε...
Ή των Alfa Romeo Junior...
Δηλαδή τώρα πρέπει να ανοίξουν οι VAGίτες thread με τίτλο 'Που 'ναι η παλιά AR/Lancia/Fiat? Οέο?'
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Για πες μας ποιο ήταν το αντίστοιχο της Fulvia στη γκάμα της VW... Έτσι, ακαδημαϊκά να μιλάμε...
Ή των Alfa Romeo Junior...
Δηλαδή τώρα πρέπει να ανοίξουν οι VAGίτες thread με τίτλο 'Που 'ναι η παλιά AR/Lancia/Fiat? Οέο?'
Aνοίχτε, αλλά να δω πού θα βρείτε τα rubbish...
-
:Έτσι για να μην μένεις με ερωτηματικά, η VW έχει και δυο από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουν ποτέ παραχθεί...Karmann ghia type 14 και type 34 ... αν μη τι άλλο πανέμορφα, ρώτα και τις κυρίες του site!
Και εσύ πες μου το αντίστοιχο του Τ1 της Lancia!
(τα πάντα είναι νούμερα...σωστά; Αν δεν τρέχει δεν είναι καλό,ε; Η βλακεία είναι οτι συμπαθώ ιδιαίτερα τόσο την AR οσο και τη Lancia και δεν καταλαβαίνω γιατί, έτσι που τα φέρνετε τα πράγματα, σώνει και καλά πρέπει να πιάσω ένα από τα δύο πόστα και να βαράω τον 'αντίπαλο'!)Μάγκες, εγώ τα παρατώ...Καλή συνέχεια ότι και αν πιστεύετε!
-
Off-Topic!!!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
:Έτσι για να μην μένεις με ερωτηματικά, η VW έχει και δυο από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουν ποτέ παραχθεί...Karmann ghia type 14 και type 34 ...
OK για την εμφάνιση. Μηχανολογικά; Σε θέματα στησίματος; Επιδόσεις;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Off-Topic!!!Καλά, το topic βγήκε off από ιταλόφιλο μέλος εδώ και πολλούς μήνες, αλλά δε βαριέσαι...
-
Πότε θα καταλάβετε επιτέλους οτι δεν είναι μόνο τα νούμερα (αν και το type34 πήγαινε μια χαρά για την εποχή του) που μετράνε αλλά ο καθένας έχει την άποψή του για το τι αξίζει και τι όχι σε ένα αυτοκίνητο. Ούτε μόνο η τεχνολογία, ούτε μόνο οι μηχανολογικές μαγκιές, ούτε μόνο οι αγώνες!!!(με τους 'αγώνες' πήγαινε ο άλλος στη δουλειά του; Η μήπως όλοι τρέχουν να βρουν τα 'όρια' του αυτοκινήτου τους; )
Έχετε βαλθεί, δυο τρία μέλη συγκεκριμένα, να αποδείξετε τι; Ότι όσοι δε συγκινούνται από τις δικές σας αξίες είναι άσχετοι ή δεν ξέρω γω τι;
Εγώ είμαι μέτριος οδηγός ρε παιδιά και κατ'επέκταση δε δοκιμάζω την τύχη μου και τα 'όριά' μου. Γιατί δε μου επιτρέπεται (-ε) να συγκινούμαι από άλλα χαρακτηριστικά (αξιοπιστία, φιλικότητα χρήσης, κατανάλωση, ομορφιά) πέρα από επιδόσεις και νούμερα (μιλώ πάντα για τα παλιά αυτοκίνητα...στα καινούργια ούτως ή άλλως δεν έχει και πολύ νόημα μιας και μοιάζουν τόσο) ;
Αν η AR έγραψε κάποτε χρυσές σελίδες στην ιστορία των αγώνων, η ευρώπη (και αργότερα όλοσ ο κόσμος) είχε ρόδες γερμανικές και μάλιστα σκαθαρίσιες. Η ιστορία, όταν έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα δρόμου παύει να λέγεται ιστορία; Ρώτα ένα Μεξικάνο να σου πει τι πιστεύει για το σκαθάρι, ή έναν Βραζιλιάνο (αν μπορούσαν θα το έβαζαν και στην σημαία τους). Ρώτα έναν, όποιον θες, από τους χιλιάδες ιδιοκτήτες σκαθαριών που κυκλοφορούν ακόμα γιατι αγαπά τόσο πολύ ένα 'αποτυχημένο' αυτοκίνητο, προϊόν κλοπής.Λυπάμαι πολύ για το off-topic, φίλε Kyan, αλλά όπως μπορείς να δεις δεν ξεκίνησε από εμένα η συζήτηση αυτή ενώ προσπαθώ όσο μπορώ να κρατώ ήπια στάση απέναντι σε όλα όσα ακούγονται. Αν και πολύ φοβάμαι οτι εκτός από off-topic, με βλέπω σύντομα και off-forum αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πότε θα καταλάβετε επιτέλους οτι δεν είναι μόνο τα νούμερα (αν και το type34 πήγαινε μια χαρά για την εποχή του) που μετράνε αλλά ο καθένας έχει την άποψή του για το τι αξίζει και τι όχι σε ένα αυτοκίνητο. Ούτε μόνο η τεχνολογία, ούτε μόνο οι μηχανολογικές μαγκιές, ούτε μόνο οι αγώνες!!!(με τους 'αγώνες' πήγαινε ο άλλος στη δουλειά του; Η μήπως όλοι τρέχουν να βρουν τα 'όρια' του αυτοκινήτου τους; )
Έχετε βαλθεί, δυο τρία μέλη συγκεκριμένα, να αποδείξετε τι; Ότι όσοι δε συγκινούνται από τις δικές σας αξίες είναι άσχετοι ή δεν ξέρω γω τι;
Εγώ είμαι μέτριος οδηγός ρε παιδιά και κατ'επέκταση δε δοκιμάζω την τύχη μου και τα 'όριά' μου. Γιατί δε μου επιτρέπεται (-ε) να συγκινούμαι από άλλα χαρακτηριστικά (αξιοπιστία, φιλικότητα χρήσης, κατανάλωση, ομορφιά) πέρα από επιδόσεις και νούμερα (μιλώ πάντα για τα παλιά αυτοκίνητα...στα καινούργια ούτως ή άλλως δεν έχει και πολύ νόημα μιας και μοιάζουν τόσο) ;
Αν η AR έγραψε κάποτε χρυσές σελίδες στην ιστορία των αγώνων, η ευρώπη (και αργότερα όλοσ ο κόσμος) είχε ρόδες γερμανικές και μάλιστα σκαθαρίσιες. Η ιστορία, όταν έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα δρόμου παύει να λέγεται ιστορία; Ρώτα ένα Μεξικάνο να σου πει τι πιστεύει για το σκαθάρι, ή έναν Βραζιλιάνο (αν μπορούσαν θα το έβαζαν και στην σημαία τους). Ρώτα έναν, όποιον θες, από τους χιλιάδες ιδιοκτήτες σκαθαριών που κυκλοφορούν ακόμα γιατι αγαπά τόσο πολύ ένα 'αποτυχημένο' αυτοκίνητο, προϊόν κλοπής.Λυπάμαι πολύ για το off-topic, φίλε Kyan, αλλά όπως μπορείς να δεις δεν ξεκίνησε από εμένα η συζήτηση αυτή ενώ προσπαθώ όσο μπορώ να κρατώ ήπια στάση απέναντι σε όλα όσα ακούγονται. Αν και πολύ φοβάμαι οτι εκτός από off-topic, με βλέπω σύντομα και off-forum αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση...
...στο ίδιο τοπικ, σύμφωνα με το οποίο,
'ονειρεύτηκα' (για κάποιους), οτι προ λίγων ημερών,
μπήκα μέσα σε μια Fulvia coupe...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
...στο ίδιο τοπικ, σύμφωνα με το οποίο,'ονειρεύτηκα' (για κάποιους), οτι προ λίγων ημερών,
μπήκα μέσα σε μια Fulvia coupe...
Η πλάκα είναι οτι εγώ συμμετείχα σε ράλλυ ιστορικών με ένα τέτοιο (χάρη στην ευγενική παροχή ενός πολύ καλού φίλου και λάτρη της αυτοκίνησης) και έχω μια από τις καλύτερές μου αυτοκινητιστικές εμπειρίες με αυτήν. Ξέρω πολύ καλά τι είναι αυτό το κάτι που κάνει ορισμένα αυτοκίνητα να ξεχωρίζουν, όμως, αναγνωρίζω το δικαίωμα στον καθένα να βλέπει το αυτοκίνητο με διαφορετικό τρόπο, όπως του ταιριάζει καλύτερα...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Áí ç AR Ýãñáøå êÜðïôå ÷ñõóÝò óåëßäåò óôçí éóôïñßá ôùí áãþíùí, ç åõñþðç (êáé áñãüôåñá üëïó ï êüóìïò) åß÷å ñüäåò ãåñìáíéêÝò êáé ìÜëéóôá óêáèáñßóéåò. Ç éóôïñßá, üôáí Ý÷åé íá êÜíåé ìå ôá áõôïêßíçôá äñüìïõ ðáýåé íá ëÝãåôáé éóôïñßá; Ñþôá Ýíá ÌåîéêÜíï íá óïõ ðåé ôé ðéóôåýåé ãéá ôï óêáèÜñé, Þ Ýíáí ÂñáæéëéÜíï (áí ìðïñïýóáí èá ôï Ýâáæáí êáé óôçí óçìáßá ôïõò). Ñþôá Ýíáí, üðïéïí èåò, áðü ôïõò ÷éëéÜäåò éäéïêôÞôåò óêáèáñéþí ðïõ êõêëïöïñïýí áêüìá ãéáôé áãáðÜ ôüóï ðïëý Ýíá 'áðïôõ÷çìÝíï' áõôïêßíçôï, ðñïúüí êëïðÞò.Ìå üëï ôï èÜñïò ößëå êáé ÷ùñßò ß÷íïò åéñùíßáò óïõ ëÝù êáé åãþ ñþôá Ýíá ïðïéïíäÞðïôå ëåöôÜ,óõëëÝêôç áõôïêéíÞôùí Þ ðñáãìáôéêü åñáóôÞ ôçò áõôïêßíçóçò íá óïõ ìéëÞóåé ãéá ôçí Alfa êáé ãåíéêÜ ãéá ôá éôáëéêÜ , áêüìç êáé áí åßíáé ÉÜðùíáò!
Êáé ìå ìÝ÷ñé ðñéí êáé 20 ÷ñüíéá üëïé áõôïß ðïõ üíôùò ïäçãïýóáí óêáñáâáßïõò åß÷áí ðüóôåñ ìå Alfa óôá äùìÜôéá ôïõò.Ñþôá ôïõò ößëïõò óïõ ìå ôá óõëëåêôéêÜ,ôßðïôá äçìïóéïãñÜöïõò ìå éóôïñßá óôïí ÷þñï Þ êáëýôåñá ôßðïôá êáëÜ ìáóôüñéá ðïõ Ý÷ïõí áêüìá ðßóù áðü ôï ãñáöåßï ôïõò ôçí öùôïãñáößá ôçò GTAm êáé äáêñýæïõí üôáí ôçí âëÝðïõí.
Åðßóçò ç Alfa Romeo äåí Ýãñáøå êÜðïôå ÷ñõóÝò óåëßäåò óôïõò áãþíåò ...åîáêïëïõèåß íá ãñÜöåé êáé óÞìåñá.
Óõã÷áñçôÞñéá üìùò ðïõ îÝñåéò Ýóôù êáé ôçí éóôïñßá ôçò Alfa...ãéáôß ìåñéêïß ïðáäïß ôïõ Éãêïëóôáíô... -
-
Από το λινκ: Με τον τίτλο “1906-2006: Μια φορά και ένα καιρό…”, θα λανσάρει το νέο της ημερολόγιο η Lancia, γιορτάζοντας παράλληλα και τα 100 χρόνια ζωής της..
Μια φορά κι έναν καιρό... δυστυχώς!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
1955 Lancia Aurelia B24 Pininfarina
Η συγκεκριμένη είναι η έκδοση America με καμπύλο παμπρίζ και 'μισούς' προφυλακτήρες προς τα πάνω για να πάρει το αυτοκίνητο έγκριση τύπου στις ΗΠΑ.
Ένα από τα ωραιότερα Sprider ever!
'Ενέπνευσε' μέχρι και την Giullietta Spider!!!! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Από το λινκ: Με τον τίτλο “1906-2006: Μια φορά και ένα καιρό…”, θα λανσάρει το νέο της ημερολόγιο η Lancia, γιορτάζοντας παράλληλα και τα 100 χρόνια ζωής της..Μια φορά κι έναν καιρό... δυστυχώς!
-
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Ôï üôé Ýíáò êáôáóêåõáóôÞò Ý÷åé ôá ðåñéóóüôåñá ÐÐ F1 äåí ëÝåé áðáñáßôçôá ðïëëÜ.
Ôï üôé Ýíáò êáôáóêåõáóôÞò Ý÷åé ôá ðåñéóóüôåñá ÐÐÑ äåí ëÝåé áðáñáßôçôá ðïëëÜ.
Ôï üôé Ýíáò êáôáóêåõáóôÞò Ý÷åé ôá ðåñéóóüôåñá COTY äåí ëÝåé áðáñáßôçôá ðïëëÜ.
¼ìùò üôáí Ýíáò êáôáóêåõáóôÞò Ý÷åé ÊÁÉ ôá ðåñéóóüôåñá ÐÐ F1 ÊÁÉ ôá ðåñéóóüôåñá ÐÐÑ ÊÁÉ ôá ðåñéóóüôåñá COTY áõôü ëÝåé ÔÁ ÐÁÍÔÁ.Áò åëðßóïõìå ïôß ïé êéíÝæïé èá ôá êáôáöÝñïõí êáé ïôß äåí èá îåöôéëéóôïýí üðùò ÏËÏÉ ïé Üëëïé!!!
-
Απλά ήθελα να δω αν είναι κλειδωμένο!!!
-
Έχει 'ξαναμπεί' αλλά τώρα ποστάρεται στον φυσικό του χώρο!
Αφορά καινοτομία στο τομέα του design την οποία αντέγραψαν ΟΛΟΙ(? ) οι σχεδιαστές αυτοκινήτων...
http://alfisti.net/modellhistorie/show_ ... =en&id=495Πρόκειται για την 2000 Sprint...
To αμάξι αυτό άρχισε να παράγεται το 1960(!!!) και τότε η εμφάνιση του ήταν ...αλλού.
Αυτό όμως δεν ήταν το σημαντικότερο επίτευγμα του...
Παρακάτω ακολουθούν διάφορα σχόλια - έχω μαρκάρει τα σημαντικότερα σημεία :-'The 2000 Sprint represents the work of Giorgetto Guigiaro , a young designer at Bertone.With this one Alfa Romeo he challenged the traditional canon of car design.The most noticeable change of his stylistic approach was the intergration of the front lights into the grill.'
-'It was with 2000 Sprint that Giorgetto Guigiaro of Bertone gave life to **one of the most **elegant and innovative bodies of the era.From the basic configuration of the Guilietta Sprint , he introduced original solutions to the 2000 Sprint's design.Drastically changing the styling of the nose of the car , he incorporated the front lights into the grille **for the first time **, which resulted in a more continuous line for the hood and the front fenders.This avant-gard had widespread impact on many other carrozzerias and became a standard on almost all cars to this day.'
Και όλα αυτά εν έτει ...1960!!!
Ψάξ΄τε να δείτε τι είδους καρότσες είχαν οι άλλες εταιρίες τότε!!!
Και όλοι ξέρουμε **ΠΟΙΟΣ **κατασκευαστης το αντέγραψαν κατά κόρο...
Η ακμή της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας