-
ναι, εχουν πολυ μεγαλη σχεση τα αμαξια αυτα (πλην του 6 mps ίσως) μεταξύ τους
εγώ πιστεύω πως και το LF-A είναι μια καλή εναλλακτική
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
+NSX
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
+NSX
Για να μην πουμε για gt-r και το χασουμε το τοπι....
-
τσοντα το κανες τωρα, νταξει
ξεχασαμε το tiida ομως
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
τσοντα το κανες τωρα, νταξειξεχασαμε το tiida ομως
ΟΚ παω πασο
-
Μ αρεσει που απανταει σοβαρα...
-
-
Απίστευτα όμορφο αυτοκίνητο
-
-
Την έχεις οδηγήσει;
Πες τίποτα γιατί είναι πολύ σπάνιο να διαβάσουμε καμιά κριτική.Κυκλοφορώ πολύ έξω, και λόγω δουλειάς, και έχω δει τα πάντα αλλά μόνο μια φορά είχα την τύχη να είμαι κανά πεντάλεπτο πίσω από μια μολυβί laguna coupe.
-
εχω κατσει μεσα κ μ ενοχλησε η ψηλη θεση οδηγησησ.στην πιο ψηλη θεση το τιμονι στην πιο χαμηλη το καθισμα κ παλι ηταν λεσ κ ησουν σε κλιο.το μεγκαν εχει πολυ καλυτερη θεση.
-
-
+1
-
ειναι πανεμορφη τι να λεμε...αραγε πως παει απο πωλησεις στην ευρωπη; εκτιμαει κανενας τη τετραδιευθυνση εκει; γιατι εδω στην ελλαδα νομιζω οτι έχει περασει στο ντουκου λιγο... αραγε θα πουλουσε τιποτα στην Ελλαδα αν υπηρχει ενας 1.6tce , γιατι μαλλον ο 1.4tce θα της ειναι λιγος... ...φιλοσοφικες αναζητησεις....
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Την έχεις οδηγήσει;
Πες τίποτα γιατί είναι πολύ σπάνιο να διαβάσουμε καμιά κριτική.Κυκλοφορώ πολύ έξω, και λόγω δουλειάς, και έχω δει τα πάντα αλλά μόνο μια φορά είχα την τύχη να είμαι κανά πεντάλεπτο πίσω από μια μολυβί laguna coupe.
Ναι την είχα οδηγήσει όταν είχε πρωτοέρθει (την GT των 205hp με το manual κιβώτιο).
Εσωτερικά, επιβεβαιώνω αυτό που ανέφερε και ο klf, πως στην αρχή σου φαίνεται λίγο περίεργη η θέση οδήγησης. Ωστόσο, όσο περισσότερο την οδηγείς και κάνοντας τις απαραίτητες διορθώσεις στις ρυθμίσεις του καθίσματος θα βρεις την ιδανική θέση και δεν θα σε απασχολήσει περαιτέρω.
Τα υλικά είναι πολύ καλά όπως και ο εξοπλισμός αν και το αρνητικό είναι πως πολλές φορές νομίζεις πως βρίσκεσαι στην απλή 5θ Laguna και όχι στο Coupe, καθώς το ταμπλό και τα χειριστήρια είναι ακριβώς τα ίδια. Την όποια διαφορά κάνει το φιλέτο από πραγματικό αλουμίνιο στο ταμπλό, το δερμάτινο τιμόνι με τη πιο παχιά στεφάνη και τις ραφές, τα σπορ πεντάλ αλουμινίου, και το προσεγμένης σχεδίασης δερμάτινο σαλόνι. Όμορφη λεπτομέρεια και οι πόρτες χωρίς πλαίσιο, αν και με χάλασε λίγο η χρήση πλαστικού σε μεγάλο τμήμα της εσωτερικής επένδυσης της πόρτας που την έκανε να δείχνει λίγο φτηνή στο μάτι.
Στο δρόμο, από τα πρώτα μέτρα εκείνο που σου κάνει εντύπωση είναι το πάτημα του αυτοκινήτου και ότι δείχνει ζωντανό και πρόθυμο να επιταχύνει μόλις χαιδέψεις το γκάζι, με πολύ καλή γραμμικότητα και ευστροφία. Ειδικά η 3η του μου έκανε εντύπωση με το τράβηγμά της από πολύ χαμηλές στροφές. Πυροβολούσε!
Κινήθηκα τόσο μέσα σε κεντρικούς δρόμους με κίνηση όσο και σε πιο ανοιχτή διαδρομή. Μέσα στη πόλη τα κεφαλογυρίσματα ήταν τόσα πολλά σε σημείο που πολλές φορές καταντούσε κουραστικό να έχεις μονίμως όλα τα βλέμματα πάνω σου (ειδικά στα φανάρια).
Βέβαια το στοιχείο του αυτοκινήτου όπως λέει και ο τίτλος του (GT) είναι τα ταξίδια και οι ανοιχτές διαδρομές. Επιταχύνει αβίαστα, μπορείς να κινηθείς χωρίς κόπο σε απαγορευτικούς ρυθμούς με μια μοναδική ικανότητα να 'ισιώνει' τις στροφές. Στην αρχή η τετραδιεύθυνση σου δίνει μια λίγο περίεργη αίσθηση, ή για να ακριβολογούμε σου δίνει εντελώς διαφορετική αίσθηση από ότι έχεις συνηθίσει από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν. Αν σ' αρέσει η επιθετική οδήγηση και σ'αρέσει να νιώθεις πλευρική επιτάχυνση στις στροφές, τότε η Laguna Coupe θα σε απογοητεύσει. Μπαίνει μεν μαλλιοκούβαρα στις στροφές, αλλά δεν το νιώθεις! Είναι σαν ενα μαγικό χέρι να το κάνει να ακολουθεί τις γραμμές που θες και εσύ στο εσωτερικό να παραμένεις ατάραχος.
Γενικά η άνεση στο εσωτερικό είναι σε υψηλά επίπεδα και είναι ένα από τα αυτοκίνητα που άνετα χαρακτηρίζεις ως δρομείς αποστάσεων. Από τα ιδανικότερα αυτοκίνητα για όσους ταξιδεύουν πολύ.
Οι μπροστινοί επιβάτες κάθονται άνετα, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τους πίσω, που θα αισθάνονται πιο πιεσμένοι (κυρίως λόγω μικρού χώρου για τα πόδια). Καλός και ο χώρος αποσκευών που είναι λίγο μικρότερος από την 5θυρη Laguna.
Γενικά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και είναι ένα από τα μοντέλα που θα ήθελα σίγουρα να ξαναοδηγήσω.
-
έχοντας την εμπειρία της Laguna 1.6 και του Grand scenic 1.4 tce, ειλικρινά απορώ με τους Γάλλους, γιατί δεν βάζουν τον 1.4 παντού, και γιατί επιμένουν να βγάζουν τις εκδόσεις με CVT και σε laguna και στο scenic και στο megane, μόνο με τον δίλιτρο και όχι με τον 1.4 tce.
Οι γερμανοί της VAG απλά θα είχαν καταργήσει όλους τους άλλους κινητήρες.
Μου θυμίζει την ιστορία του πολυβόλου που είχαν οι Γάλλοι στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο, που όμως δεν το χρησιμοποιούσαν για να μην χαλάσει!
-
αν υπηρχει ενας 1.6tce , γιατι μαλλον ο 1.4tce θα της ειναι λιγος...
Ο ατμοσφαιρικός 1.600 που έχει τώρα της πηγαίνει καλά, και ο 1.400 τούρμπο θα της είναι λίγος?
-
παει μια χαρα στην berline που θα την παρει ο οικογενειαρχης...εμενα ολο το post μου αναφερόταν στο coupe που δεν μπορεις να του βαλεις τον 1.6 γιατι υποτιθεται απ το αυτοκινητο θες ιδιαιτερες συγκινήσεις...
-
Αυτό που με χαλάει με τη laguna (αλλά και με το grand scenic που έχω, απλα είναι λίγο καλύτερη η ανάρτηση του scenic) είναι ο ημιάκαπτος.
Εντάξει στο megane βάζουν ημιάκαπτο (αν και εκεί δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βάζουν την ανάρτηση που φορούσε το πιο παλιό megane και η xsara), αλλά σε αυτοκίνητα όπως το laguna που θέλουν να χτυπήσει το mondeo την C5 και τους vagεληδες (passat, octavia κτλ) είναι απαράδεκτο να μην βάζουν ανεξάρτητη ανάρτηση.Προσωπικά δεν θα επαιρνα laguna, αλλά c5. Μόνο με πολύ γερή έκπτωση θα μπορούσε η laguna να με κερδίσει
-
τις γερες εκπτωσεις της εχει...νομιζω οτι υστερει στο 1.6 16V ιδιος κινητηρας που φοραει η laguna μας που ναι του 98...γενικα νομιζω οτι σαν μεσαιο αυτοκινητο δεν εχει να προσφερει τιποτα φοβερο, απο αποψη τεχνολογιας (οπως η προηγουμενη πχ με τα 5 αστερια) παρ οτι η ποιοτητα της και η αξιοπιστια της απ οσο λεγετε ειναι σε παρα πολυ καλα επιπεδο.
Βεβαια η 2λιτρη gt με τετραδιευθυνση ειναι ΑΛΛΟ αυτοκινητο...αυτη ναι ειναι γαματη και παρ οτι με τις προσφορες μπορει να βγει χαμηλα στη τιμη εχει το απαγορευτικο για την ελλαδα και το μεσο καταναλωτη 2λιτρο κινητηρα.
Renault Laguna III