-
παντως από οτι βλέπω στους καταλόγους 1)την estate δεν την περιλαμβανουν
2)εδω και μερικούς μηνες εχει εξαφανιστεί ο 2.0Τ κινητηρας που ειναι ο μόνος που μπορεί να επιτύχει καποιες πωλήσεις.... γιατί ετσι?οπως και η GT εχει εξαφανιστει
-
Σε πίνακες κάποιων περιοδικών λείπουν...κανονικά διατίθεται και ο 2.0Τ και η GT και η Estate. Δεν πρέπει να έχει αλλάξει κάτι!
-
εχει κανεις απο δω μεσα laguna coupe ?
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Σε πίνακες κάποιων περιοδικών λείπουν...κανονικά διατίθεται και ο 2.0Τ και η GT και η Estate. Δεν πρέπει να έχει αλλάξει κάτι!εγω νομίζω οτι δεν εχουν τετοιες εδω.. απο τοτε που εξαφανιστηκαν από τους τιμοκαταλόγους αυτες οι εκδόσεις, οι πωλήσεις ειναι σχεδόν μηδενικές, γιαυτό και δε μου φαινεται τυχαιο
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
Αυτό που με χαλάει με τη laguna (αλλά και με το grand scenic που έχω, απλα είναι λίγο καλύτερη η ανάρτηση του scenic) είναι ο ημιάκαπτος.
Εντάξει στο megane βάζουν ημιάκαπτο (αν και εκεί δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βάζουν την ανάρτηση που φορούσε το πιο παλιό megane και η xsara), αλλά σε αυτοκίνητα όπως το laguna που θέλουν να χτυπήσει το mondeo την C5 και τους vagεληδες (passat, octavia κτλ) είναι απαράδεκτο να μην βάζουν ανεξάρτητη ανάρτηση.Προσωπικά δεν θα επαιρνα laguna, αλλά c5. Μόνο με πολύ γερή έκπτωση θα μπορούσε η laguna να με κερδίσει
Έχουν όμως πολύ καλές τιμές οπότε είναι δίκαιες προτάσεις.
Είναι φανερό ότι η renault ήθελε απλώς να φτιάξει φτηνά αυτοκίνητα με καλή σχέση τιμής/αξίας και όχι να στοχεύσει στην κορυφή.
Και κατά την γνώμη μου καλά έκανε. Μπορεί να έχει ένα φανατισμένο κοινό αλλά στη συνείδηση των πιο πολλών δεν είναι η μάρκα που θα πήγαινε ο άλλος να ακουμπήσει το κάτι παραπάνω. -
φθηνη ειναι η coupe που κανει 40Κ ?
γενικα δε λες φθηνα τα renault και μαζι με τα toyota τα λες αδικαιολογητα ακριβα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
φθηνη ειναι η coupe που κανει 40Κ ?γενικα δε λες φθηνα τα renault και μαζι με τα toyota και κυρίως τα Audi τα λες αδικαιολογητα ακριβα
Fixed!
-
φθηνη ειναι η coupe που κανει 40Κ ?γενικα δε λες φθηνα τα renault και μαζι με τα toyota τα λες αδικαιολογητα ακριβα
Oυτε ακριβη ουτε και φθηνη μου φαινεται η laguna coupe..200 τουρμπατα και ροπατα αλογα και μια αναρτηση ποιημα..ποιοτητα κατασκευης εντος της καμπινας αναλογικα στα παρα πολυ καλα επιπεδα της laguna berlina..Και παρουσιαστικο πιο πανω απο τους γερμανους στη κατηγορια και συναγωνισιμο μονο με τη brera και το 407 coupe..
-
φθηνη ειναι η coupe που κανει 40Κ ?γενικα δε λες φθηνα τα renault και μαζι με τα toyota τα λες αδικαιολογητα ακριβα
H laguna coupe απευθύνεται σε ειδικό κοινό και είναι αρκετά πολυτελής και τίγκα εξοπλισμένη.
Άσε που αν ενδιαφερθείς να την αγοράσεις δεν ξέρεις τι τιμή θα σου κάνουν.Όταν όμως παίρνεις το megane coupe 1.4 tce με τα πάντα από εξοπλισμό (dymnamic) με 19120€ με το κλειδί στο χέρι τότε σίγουρα λες ότι έχουν πολύ καλή σχέση τιμής αξίας.
Για την ιστορία το scirocco 1.4 122 έχει 22660€ δηλαδή 3500€ παραπάνω.
-
οι τιμες καταλογου ειναι λιγο τσιμπημενες οντως...ομως συνεχως τρεχουν προσφορες που ριχνουν αρκετα τις τιμες..δλδ δεν ειναι απιθανο να παρεις τη laguna coupe και με 3.000 εκπτωση...μπορει και περισσοτερο αν αναλογιστουμε τις εκπτωσεις στα πιο 'φτηνα' μοντελα...
-
Το Autocar για τη Laguna Coupe:
http://www.autocar.gr/index.php?option= ... &Itemid=43
-
Η γαλλική εταιρεία επιστρέφει στα κουπέ με ένα αξιόλογο μοντέλο που διακρίνεται για την οδική συμπεριφορά, τη σχεδίαση, τις επιδόσεις και τον εξοπλισμό του, αλλά και προβλέπεται να δεινοπαθήσει στη μεταπώληση'
Νομίζω οτι οταν σου λενε στο συμπερασμα για μεταπωλητικη αξια είναι οτι δεν έχουμε να βρουμε κανα τρανταχτο ψεγαδι και πεταμε την μεταπωλητικη αξια. Το αυτοκινητο δεν ειναι οικοπεδο που θα το αγορασεις για επενδυση, θα το αγορασεις για να το ξεζουμισεις και οταν τα φτυσει (οποτε θα εχει κανει την αποσβεση) η οταν τα οικονομικα του το επιτρεπουν θ αγορασεις αλλο. Anyway, νομιζω οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο λογω της ομορφιας του, το γεγονος οτι δεν εχουν κυκλοφορησει πολλα, το γεγονος οτι η τιμη του ειναι λιγο τσιμπημενη γι αυτους που θα κοιταξουν και προς Renault μερια πολλοι στο μελλον θα επιδιωξουν να βρουν ενα μεταχειρισμενο...
-
Καλά δεν λέει και τίποτα το Άρθρο.
Το αυτ/το είναι
@bibendum Καλά τα λες μας έπρηξαν τόσα χρόνια με την μεταπώληση και τις αηδίες .
Δεν έχουν να γράψουν τίποτα και θάβουν με το καλημέρα.
Επίσης έχεις δίκιο για την τιμολόγηση . -
Θέμα μεταπώλησης έχει μια 5θυρη Laguna, ένα Megane Sedan, ένα 5θυρο Ibiza, ένα 308 1,4 ή μια 4θυρη 316!
Ενα μεσαίο όμως κουπέ ... ο υποψήφιος αγοραστής το μόνο που δεν σκέφτεται είναι η μεταπώληση. Εχει κάνει παραχωρήσεις σε χώρους, λειτουργικότητα αλλά ... το πως θα το πουλήσει?
Αγορα με λίγη λογική και πολύ καρδιά είναι όπως και στα άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα τυπου CLK, 2θυρη BMW κλπ! -
5 Laguna Estate με περίπου 8.000 euro φθηνότερα:
-
τιμη λουκουμι ειναι...και αυτοκινητο λουκουμι...
-
Παντως κατι που δεν εχει τονισθει ειναι οτι η διλιτρη ατμοσφαιρικη laguna τριτης γενιας εχει καινουργιο μοτερ εχει σχετικα νεο διλιτρο μοτερ της νισσαν μονο οι τουρμπατες διλιτρες λαγκουνα βασιζονται στον παλαιοτερο διλιτρο κινητηρα της renault
-
Στα 1.6 η Laguna πλέον διατίθεται μόνο σε μία έκδοση την Dynamic και μόνο με το sedan αμάξωμα.
Στα 2.0 όλες οι εκδόσεις παραμένουν όπως είχαν και για τα 3 αμαξώματα (saloon,estate,coupe).Στην ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας ΛΑΜΔΑ βρήκα επιπλέον κάποιες νέες εκδόσεις, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν προστεθεί στην επίσημη ιστοσελίδα:
Laguna 4d:
2.0 Sport Edition: 25.900
2.0 T Sport Edition Auto: 29.500
2.0 GT Sport Edition 4 Control: 32.500Laguna Estate:
2.0 Sport Edition: 27.500
2.0 T Sport Edition Auto: 31.100Oι οποίες εκδόσεις είναι φθηνότερες από τις υπάρχουσες Dynamic και την υπάρχουσα GT.
H Sport Edition GT είναι 4.000 euro φθηνότερη από την υπάρχουσα GT.
Βέβαια δεν ξέρω τι εξοπλιστικές διαφορές έχουν.Επίσης ενημέρωση για μια ανάκληση σε Laguna III:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=11172
-
Αμετάβλητες οι τιμές με το νέο τιμοκατάλογο.
Μετρητοίς πλέον -3.000 euro για Berline/Estate. -
Καλημέρα,
- θα ήθελα μια επιβεβαίωση, αν κάποιος γνωρίζει, ότι το Laguna III GT χρειάζεται αλλαγή ιμάντα στα 6 χρόνια ή 60.000km.
- Περί ελαστικών: φορά Bridgeston Potenza RΕ050 διαστάσεις 225/45/R18 XL 95W. Είμαι ευχαριστημένος αλλά επειδή όπως λένε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο (και επειδή το εν λόγω λάστιχο δεν έχει και ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην EU label) σκέφτομαι εκτός από αυτά και τα εξής:
Conti sport contact 5
Goodyear Eagle F1 Assym 2
Michelin Pilot Super sport
Pirelli P Zero
Tα τρια πρώτα βγαίνουν μόνο σε δείκτη ταχύτητας Y. Η Renault sport έχει τη γνώμη να μην αλλάξω δείκτη ταχύτητας (θα αργεί να ζεσταθεί). Η tirerack (που από όταν ήμουν Αμερική ξέρουν από λάστιχα) μου είπαν no problem και πρότειναν το Michelin PSS αλλά και το Bridgestone S4 Pole position (αυτό δεν εισάγεται από την ντόπια αντιπροσωπία αλλα μου το στέλνουν από Αμερική σε 2 εβδομάδες με 200 USD μεταφορικιά και σε πολύ καλή τιμή αλλά βαριέμαι τα τελωνεία, αυτοί οι Αμερικάνοι δεν παίζονται για μπίζνες!). Το EVO (περιοδικό που σέβομαι) έβγαλε καλύτερο summer tyre 2014 το Conti sport contact 5 (αλλά δεν μετείχε το Pilot SS). Σαφώς παίζουμε με λεπτομέρειες. Αν κάποιος έχει να πει κάτι χρήσιμο τον ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΙΠΖ
Renault Laguna III