-
έχει η ΡΕΜΕΣ στον γέρακα...αλλά να μην σε πάρω στο λαιμό μου παρε τους τηλέφωνο πριν πας
-
Ξέρουμε αν υπάρχει GT για test drive ή δημοσιογραφικό;
-
Yπάρχει GT για test drive...
Κλείσε εισητήρια ΚΑΙ έλα πάνω -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ξέρουμε αν υπάρχει GT για test drive ή δημοσιογραφικό;υπάρχει Laguna Coupe Gt για Test Drive
-
Πού;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πού;σε οποια έκθεση θέλεις..αρκεί να κλείσεις ραντεβού...υπάρχουν αυτοκίνητα που γυρίζουν τις εκθέσεις σε όλη την ελλάδα...απλά μπορεί να σου κλείσουν σε 2 εβδομάδες
-
Η Renault Laguna III στις έρευνες της J&D στη Γερμανία βγήκε 1η στη κατηγορία της σε δείκτη ικανοποίησης, πάνω ακόμη και από τα πολυτελή Mercedes C, BMW 3 και Audi A4. Δημοσιεύεται στο τελευταίο Autobild. Σίγουρα απλά ενας δείκτης είναι, αλλά δείχνει την βελτίωση σε αξιοπιστία και ποιότητα από τη Renault. Πόσο μάλλον όταν στην ίδια έρευνα η προηγούμενη γενιά ήταν πολύ χαμηλά.
Παρ'όλα αυτά στους ελληνικούς δρόμους δύσκολα θα το συναντούμε. -
για τα ελληνικα δεδομενα υστερει σε κινητηρες για να τη δουμε. Ο 2.0 ο απλος κ ο τουρμπο που ειναι οι μονοι που κινουν το αμαξι ικανοποιητικα ειναι απαγορευτικος για τη ελληνικη φορολογια παρ οτι η τιμη του ειναι πολυ ελκυστικη...
-
πάντως ουτε στην ευρωπη παει καλα εμπορικά, αλλά η renault βρίσκει σιγά σιγά το δρόμο της..
-
Στην Ελλάδα θα κινηθεί μόνο αν μπει ο 1.4 TCE με τα 130 άλογα!
-
ΤΟ ΣΚ είχα την ευκαιρία να οδηγήσω μία LAGUNA 1.6 , και μετά που διάβασα τα tests, μάλλον κατάλαβα ότι δεν πρέπει να τους δίνω μεγάλη σημασία. Οι εντυπώσεις αρκετά καλές:
- Ο εξοπλισμός ΟΚ δεν ήταν τρομερός αλλά ήταν η έκδοση expression
- Το 6άρι κιβώτιο πολύ καλό.
- Περίμενα ότι θα ήταν αρκετά ψόφιο λόγω κινητήρα, αλλά ο συνδυσασμός με το 6άρι είναι πολύ καλός τελικά για τον μέσο οδηγό
- Έφτασα τα 185, (δύσκολα μετά τα 180) αλλά ο μέσος οδηγός τι παραπάνω θέλει;
- Καλός χώρος αποσκευών. Ο κατασκευαστής τον δίνει 450 λίτρα αλλά χώρεσε πολλά περισσότερα πράγματα από το xsara που λέει ότι έχει 408 λίτρα. Μου φάνηκε μάλλον για 500 και βάλε λίτρα.
Το μόνο ελλάτωμα: Ο χώρος για τα πέλματα των πίσω επιβατών. Θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερος.
ΟΚ μπορεί το mondeo να είναι καλύτερο, όμως είναι 8 εκατοστά φαρδύτερο και 10 εκατοστά μακρύτερο, διαστάσεις που στο παρκάρισμα μετατρέπονται ώς μειονέκτημα.
Και εγώ θεωρώ ότι με τον TCE θα είναι απλά άλλο αυτοκίνητο, θα πετάει.
Όσο για το station. Γιατί να πάρεις Laguna station όταν υπάρχει το Scenic?
-
Ο μέσος οικογενειάρχης οδηγός δεν πάει πάνω από 130-140. Το θέμα είναι οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις.
Το γεγονός ότι έφτασε τα 185 δεν λέει τίποτα απολύτως. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο μέσος οικογενειάρχης οδηγός δεν πάει πάνω από 130-140. Το θέμα είναι οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις.
Το γεγονός ότι έφτασε τα 185 δεν λέει τίποτα απολύτως.Κοίτα, μπορώ να το συγκρίνω με το xsara 1.6 που έχω που στα χαρτιά ο κινητήρας αποδίδει σχεδόν το ίδιο. Παρόλο το μεγαλύτερο βάρος του Laguna και το τρελλό φόρτωμα που του έκανα και τα 200 παραπάνω κιλά του αμαξώματος καθαυτού, μπορώ να πω ότι είχα την αίσθηση ότι ήταν λίγο πιο γρήγορη στα προσπεράσματα 80-140 με 4η και 5η γιατί λόγω εξατάχυτου κιβωτίου είναι πιο κοντές από το xsara.
Σαφώς και δεν βάζει φωτιές στο δρόμο αλλά το θεωρώ πάρα πολύ ασφαλές. Το τιμόνι μου φάνηκε ακριβές και το κράτημα πάρα πολύ καλό.Θεωρώ ότι με τον TCE θα έχει σαφώς περισσότερη δύναμη στις μεσαίες στροφές που ενδιαφέρουν για τις ρεπριζ
-
από κατανάλωση πως πάει;
το βλέπω και φοβάμαι.
ακόμα ημιάκαμπτο πίσω;
θα βγει τελικά 14άρι;
-
Ο χρήστης nikosxeng έγραψε:
από κατανάλωση πως πάει;το βλέπω και φοβάμαι.
ακόμα ημιάκαμπτο πίσω;
θα βγει τελικά 14άρι;
Μα γιατί να βγει '14άρι', για τις πτωχομπανανίες σαν τη χώρα μας ;
Πλειάδα καλών ντήζελ έχει η εταιρεία, σε ποικιλία ιπποδυνάμεων και για κάθε βαλάντιο.
Να 'ναι καλά οι 'σουφλιάδες' και οι συν αυτώ ... -
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
Όσο για το station. Γιατί να πάρεις Laguna station όταν υπάρχει το Scenic?
Ως κάτοχος ενός Scenic II Conquest 1.5 diesel, θα σου απαντούσα:
'Laguna station για να έχεις την αίσθηση ότι οδηγείς επιβατικό αυτοκίνητο και όχι φορτηγάκι'. Πραγματι, όταν οδηγώ την Laguna II του αδελφού μου, μετανοιώνω για την επιλογή μου. Tι να πεις όμως στους υπεύθυνους της PSA Ελλάδα, που φέρνουν τη Laguna station μόνο με δίλιτρο κινητήρα, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη κυκλοφορεί κανονικά με τον 1.5 diesel... -
ναι αλλά πρέπει πλέον να συγκρίνεις την Laguna με το νέο scenic
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Η Renault Laguna III στις έρευνες της J&D στη Γερμανία βγήκε 1η στη κατηγορία της σε δείκτη ικανοποίησης, πάνω ακόμη και από τα πολυτελή Mercedes C, BMW 3 και Audi A4. Δημοσιεύεται στο τελευταίο Autobild. Σίγουρα απλά ενας δείκτης είναι, αλλά δείχνει την βελτίωση σε αξιοπιστία και ποιότητα από τη Renault. Πόσο μάλλον όταν στην ίδια έρευνα η προηγούμενη γενιά ήταν πολύ χαμηλά.
Παρ'όλα αυτά στους ελληνικούς δρόμους δύσκολα θα το συναντούμε.Νομίζω ο samatistas αναφέρεται σε αυτό, βλέπε
http://www.daihatsu.nl/files/JD-Power-c ... action.pdf
http://www.atzonline.de/binary/jdPower. ... 48ca222559
Θα ήθελα να προτείνω να γίνει ένα ξεχωριστό thread περί αξιοπιστίας όπου να αναφέρουμε links με **σοβαρές ** έρευνες αξιοπιστίας (δηλαδή να υπάρχει μεγάλο δείγμα από έγκυρους φορείς ώστε να βγαίνουν συμπεράσματα με κάποια στέρεα στατιστική βάση), για να μην εξαντλούμαστε σε συζητήσεις του τύπου 'το δικό μου ή του φίλου μου το αυτοκίνητο συγκεκριμένης μάρκας εμφάνισε την τάδε βλάβη' ή 'ο Χ μαστρο-Βαγγέλης είπε ότι αυτά τα αυτοκίνητα χαλάνε' κλπ. Υπάρχουν κάποιες λίγες σκόρπιες αναφορές από διάφορους συμφορουμίστες αλλά νομίζω θα ήταν χρήσιμο να συγκεντρωθούν κάπου όλα μαζί.
Επίσης θα ήθελα να προτείνω να γίνει κάτι αντίστοιχο σχετικά με την οδική συμπεριφορά, δηλαδή ένα ξεχωριστό thread με links σε αποτελέσματα από elk test ή skid pad tests. Ελάχιστα γίνονται γνωστά. Σε σχετικές συζητήσεις με το euroncap έθεσα το θέμα της ενεργητικής ασφάλειας και με διαβεβαίωσαν ότι ετοιμάζουν κάτι σχετικό με αυτό το εξίσου σημαντικό (όπως και η παθητική ασφάλεια) θέμα. Οψόμεθα (μακάρι). ΙΠΖ
-
Ξεκίνα το εσύ, αλλά βάλε κάποιον τίτλο που να είναι 100% μέσα. Στο πρώτο σχόλιο γράψε ακριβώς αυτό που λες εδώ.
-
Αναφορά για την Laguna III GT berline: Mετά από 6 μήνες και 10.000 km δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα (ούτε ο παραμικρός τριγμός στο εσωτερικό). Δεύτερη αλλαγή λαδιών στα (περίπου) 10.000km (η πρώτη ήταν προληπτική στα περίπου 2000km, αλλαγή κάθε 10.000 km ή κάθε χρόνο προτείνει ο κατασκευαστής, κινητήρας turbo), ο κινητήρας δεν έκαψε σταγόνα από λάδι. Χρησιμοποιήθηκε λάδι Elf Evolution SXR 5W40 (μετά από σχετικό email σε τεχνικό τμήμα Renault Γαλλίας και PGA).
Tα μόνα μειονεκτήματα που έχω να παρατηρήσω είναι κάπως μειωμένη ορατότητα στο 'τεταρτημόριο' 6-9 o'clock (πίσω από τον αριστερό μου ώμο) και λίγο τραχειά κύλιση σε δρόμους με κακής ποιότητας άσφαλτο (πχ Ιτέα-Γαλαξίδι-Ναύπακτος). Τα λάστιχα Bridgestone Potenza είναι εξαιρετικά σε στεγνό (αλλά και σε βρεγμένο). Ο κινητήρας είναι ίσως λίγο ράθυμος κάτω από τις 2000 σαλ (αλλά από 2000-5000 σαλ μεταμορφώνεται!) και το τιμόνι λιγάκι ελαφρύ σε αίσθηση (ειδικά αν στρίβεις επιταχυνόμενος). Κιβώτιο πολύ καλό με κουμπώματα χωρίς ασάφειες. Αλλά οι στροφές είναι εμπειρία και απόλαυση! Τώρα που συνήθισα την ενεργή τετραδιεύθυνση, σχεδόν αρνούμαι να οδηγήσω ο,τιδήποτε άλλο. ΙΠΖ
YΓ: Χρήσιμο αποδεικνύεται και το σύστημα οικονομικής οδήγησης που χρησιμοποιεί μια ένδειξη για ανέβασμα-κατέβασμα ταχύτητας (κάπου στις 2500-3000σαλ). Η μέση κατανάλωση που δίδει ο κατασκευαστής είναι 8.2l/100km αλλά εάν υπακούει κανείς στις ενδείξεις μπορεί να ρίξει την μέση κατανάλωση ακόμη και περίπου στο 7.5l/100km.
Renault Laguna III