-
Παιδιά καλημέρα. Την βοήθεια σας παρακαλώ. Είμαι κάτοχος Nissan Qashqai του 10' από τον Σεπτέμβριο. Ήρθε η ώρα να βάλω το παιδικό κάθισμα κ δεν βρίσκω τα σημεία isofix! Βάζω το χέρι μου εκεί που έχει τα ταμπελακια κ δεν τα βρίσκω! Ξέρει κανείς να με βοηθήσει?
-
N16 almera. Καμία πρόταση για αμορτισέρ? Καγιαμπα η Μονρόε ρεφλεξ? Μπατζετ 250-300
-
Καλησπέρα παιδιά.
Πήρα το πρώτο μου αυτοκίνητο, ένα Almera n15 με 200.000 χιλιόμετρα.
Σιγά σιγά θα ξεκινήσω το συμμάζεμα με λάστιχα αμορτισέρ, γενικό service.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να δώσω ιδιαίτερη προσοχή δεδομένου ότι το αυτοκίνητο είναι παλιό;
Πέρα από kayaba Excel g έχει βάλει κάποιος άλλος διαφορετική εταιρεία να μου πει την άποψη του;
Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή-προταση δεκτήΣτάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχει πολλα, δες κατατχην τα μπαλακια, του αυτοκινητου, αλλαγες βαλβολινης, ελατηρια σιγουρα.
Αλλαζει το αυτοκινητο με ελατηρια.
Και πολλα αλλα. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εχει πολλα, δες κατατχην τα μπαλακια, του αυτοκινητου, αλλαγες βαλβολινης, ελατηρια σιγουρα.
Αλλαζει το αυτοκινητο με ελατηρια.
Και πολλα αλλα.Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Βαλβολινες θα αλλάξουν σίγουρα.
Μπαλάκια θα εννοείς των ψαλιδιών, λογικά θα αλλάξω ολόκληρα τα ψαλίδια.
Όσων αφορά τα ελατήρια. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά ακούω για αλλαγή ελατηρίων γιατί πάντα αλλαζαμε αμορτισέρ χωρίς να αλλάξουμε ελατήρια. Είδες τόση διαφορά; Ξέρεις μήπως κόστος για την τετράδα;Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν γνωριζω τιμες αλλα σκεψου αν μπεις στην διαδικασια να αλλαξεις τα αμορτισερ δεν πιστευω να κοστιζουν πολυ.
Τα ελατηρια ειναι στην ουσια η αναρτηση σου εναντι του δρομου, και τα αμορτισερ ειναι η αποσβεση του ρεμπαουντ που κανουν τα ελατηρια.
Αν τα ελατηρια εχουν χειρησιμοποιειθει επι 200.000 χλμ εχουν κοπωση ως υλικο. Η συχνοτητα της επανοφπρας τους θα εχει επηρεαστει απο οταν ηταν νεο.Δηλαδη το ντοϊνκ ντοϊνκ,
Συνεπως τα νεα αμορτισερ θα προσπαθουν να ανταπεξελθουν σε αλλες συχνοτητες απο τις αρχικα υπολογισμενες. Αυτα αν βαλεις τα επισημα αμορτισερ του μοντελου. Αν πας να αλλαξεις σε αλλα αφτερμαρκετ, παρε το πακετο με τα ελατηρια τους τα οποια εχουν υπολογισθει μεσα απο μαθηματικους τυπους και τα ρεστα.
-
https://www.ebay.com/itm/New-Nissan-Mic ... Sw5JJZjCAg
Τι λέτε ;αξίζει; Να προχωρήσω;Νομίζω είναι το ίδιο με αυτά που πουλάει ο Θεοχαράκης...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μια χαρά μου φαίνεται.
Αλλά ακριβουτσικο ...Η Nissan πόσο το δίνει?
-
Παιδιά θέλω να αλλάξω τις ζάντες του Almera n15 με αλουμινίου στις ίδιες διαστάσεις.
Θέλω να ρωτήσω αν είναι 4χ100; Πρέπει να γνωρίζω κάτι άλλο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της ζάντας;Επίσης για αμορτισέρ τι προτείνετε; Kayaba η Bilstein?
Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Επανέρχομαι στο θέμα μετά από 1 χρόνο συμβίωσης με το micra k14 1.5 dci και 42000 χλμ!Εντυπωσεις ως τώρα ,πολυυυυυ παρά πάνω από θετικές!!Δεν χορταίνω να το οδηγάω.Η κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί στο 4.6-4.8 μικτή.Το πάτημα του στον δρόμο εξαιρετικό και ειδικά για τα δεδομένα της κατηγορίας και κανα δυο τρεις φορές που χρειάστηκε και το κυνήγησα και σε στροφές με εντυπωσίασε!Νομιζω πως αν είναι και τον κινητήρα με τα 110 άλογα και τα 260nm θα ήταν το τέλειο!!Στα αρνητικά τώρα,αν ανήκει εκεί,έχει μια εβδομάδα που τρίζει το παράθυρο του οδηγού.Σε σαγρέ δρόμο και όταν πέφτει σε λακουβιτσες τρίζει απίστευτα!Αν κρατάω πατημένο τον διακόπτη για να το ανεβάσω δεν τρίζει,όποτε κάτι συντονίζει ή ίσως κάτι ξεβιδοθηκε..Νομίζω αυτό με τα παράθυρα έχει βγει σε αρκετά nissan..Θέλω να πιστεύω πως θα φτιαχτεί μέσα στην εγγύηση.Αν κάποιος είχε αντίστοιχο θέμα και λύθηκε άς ενημερώσει να ξέρουμε κι εμείς οι ψυχαναγκαστικοι!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
https://www.completecar.ie/car-news/article/10671/Nissan-launches-half-electric-Note-e-Power
Κρίμα που το Note δεν θα'ρθει Ευρώπη.
Γράφουν όμως ότι ο κινητήρας e-power θα μπει στο QQ που αναμένεται. Για μένα θα είναι λάθος αν δεν τον βάλουν και στο Juke.
Επίσης λένε ότι είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο,αν κι υπάρχει ΜΕΚ 1200άρης που λειτουργεί όμως αποκλειστικά για φόρτιση της μπαταρίας κι όχι για να δίνει κίνηση στους τροχούς.Γλιτώνεις όμως τη φόρτιση με πρίζα (αν κατάλαβα καλά). Δηλ. κάτι μεταξύ HEV και ΒΕV
'So isn't it an electric car? Non, because there's a petrol engine too. There's no external charging socket, so the Note e-Power's battery is charged either from that regenerative braking system, or by switching on a compact 1.2-litre petrol engine to act as a generator. Now, that's in the broadest possible terms similar to the hybrid setup used by Honda for the large CR-V SUV, but through a complex series of clutches, the Honda's petrol engine can directly drive the wheels when you need maximum power. Nissan says that in its e-Power's setup 'the gasoline engine is not connected to the wheels; it simply charges the battery. And unlike a full EV, the power source is the engine, rather than just the battery.'
-
Υβριδικό θεωρείται.
-
-
Μιας και καψουρεύτηκα 350άρια (α ρε Μάστορα, ζημιά μάς έκανες βραδιάτικα), θυμάμαι ότι πινακίδα 3500 είχε το πάλαι ποτέ δημοσιογραφικό; Θυμάμαι καλά;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36977132-nissan-350z
Νομίζω ότι ήταν και χρυσαφί. Αν είναι εκείνο, τότε έχει φάει τρελό ξύλο!!!
ΥΓ1: Να κι ένας πραγματικός μερακλής:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/34588607-nissan-350z
Υγραέριο, όχι παίζουμε!
ΥΓ2: Αυτός πώς προσφέρει εγγύηση;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/25518128-nissan-350z?from-similar=1
-
-
Έχουνε πάρει πάνω οι τιμές τους, εμ δεν υπάρχουν και εναλλακτικές. Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε, άλλαξαν οι καιροί. Άσε που ότι έχει απομείνει τα έχουν καγκουρέψει οι άτιμοι. Πώς το κάνουν αυτό ποτέ δε κατάλαβα... τέσπα.
-
Ισχύει! Λίγο που τα χάζεψα, δύσκολα βρίσκεις εργοστασιακές ζάντες.
-
Ισχύει! Λίγο που τα χάζεψα, δύσκολα βρίσκεις εργοστασιακές ζάντες.
Τι μου θύμισες.. και εγώ τις είχα αλλάξει.. Replica Rota μεν, από Αμερική με DHL δε.. (400 ευρώ μεταφορικά είχα σκάσει). Επίσης αγοράζαμε λάστιχα από camskill uk μπάς και γλιτώσουμε κανά νεφρό.
Νομίζω ότι δεν το καγκούρευαν αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, lol. Ωραίες και οι εργοστασιακές. Εγώ πάντως δεν είχα αλλάξει διάμετρο. ¨ηταν όμως πιο φαρδιές οι after market.
-
Σε τόσο παρόμοιο σχέδιο ζάντας, γιατί να πας σε aftermarket;
-
Γούστο ξεκάθαρα. Οι Rota είχαν αυτό το concave στυλ με τον αφαλό πιο μέσα από τις ακτίνες, λίγο και το χρώμα τους μου καθόταν καλύτερα, λίγο και ότι κάτι ήθελα και εγώ σα παιδί κάτι να του πειράξω. Ήταν και πιο φαρδιές = άλλα λάστιχα. Βοηθούσε στα παντηλίκια(μάλλον)..
NISSAN FORUM