-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
To θέμα ασφάλεια-Smart είναι σχετικότατο Σπύρο...Δε με πειθει** κανενας και τιποτα,** οτι ενα σμαρτ ειναι λιγοτερο ασφαλες απο μια μηχανη...
Το ξερω οτι ακουγεται δογματικο, αλλα δε θελω να ακουσω θεωριες του στυλ αν πεσεις με το σμαρτ στη θαλασσα δεν θα μπορεσεις να βγεις ενω με τη μοτο και τετοια.. -
Δεν θέλω να σε πείσω απλά η ασφάλεια στο Smart όπως είπα είναι σχετική.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν θέλω να σε πείσω απλά η ασφάλεια στο Smart όπως είπα είναι σχετική.σε σχεση με τι? Σε σχεση με ενα παντα? σε σχεση με μια 520? Σε σχεση με ενα σουζουκι μαρουτι? Εγω πιστευω οτι αν σκασεις πανω σε ενα αλλο αμαξι με 30, με το σμαρτ θα γλυτωσεις ενω με τη μηχανη οχι...
-
Πιστεύω οτι τα 3 αστέρια που πήρε στα crash test είναι μια χαρά σε σχέση πχ με το Lancia Y ή το Nissan Micra εποχής 2000 που πέρνουν 2 αστέρια.
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/ratings.php?id1=1
-
Kαλή ιδέα σα δεύτερο αυτοκίνητο, αλλά έχω ήδη μοτοσυκλέτα.. Δεν ξέρω για ασφάλεια, πάντως εκεί που παρκάρω κ τον τρόπο που κινούμαι στην κίνηση, είναι πράγματα που αποκλείεται να κάνω με SMART. Δε μπορώ να αντέξω οικονομικά να αγοράσω SMART (εκτος αν πουλήσω το αυτοκίνητό μου, πράγμα που αποκλείεται) , ενώ το θεωρώ υπερβολικά ακριβό.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
σε σχεση με τι? Σε σχεση με ενα παντα? σε σχεση με μια 520? Σε σχεση με ενα σουζουκι μαρουτι? Εγω πιστευω οτι αν σκασεις πανω σε ενα αλλο αμαξι με 30, με το σμαρτ θα γλυτωσεις ενω με τη μηχανη οχι...
Επομενως,μιλας μονο για παθητικη ασφαλεια...
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
σε σχεση με τι? Σε σχεση με ενα παντα? σε σχεση με μια 520? Σε σχεση με ενα σουζουκι μαρουτι? Εγω πιστευω οτι αν σκασεις πανω σε ενα αλλο αμαξι με 30, με το σμαρτ θα γλυτωσεις ενω με τη μηχανη οχι...
Επομενως,μιλας μονο για παθητικη ασφαλεια...
Αυτη με ενδιαφερει για χρηση μεσα στην πολη. Καλα φρενα εχει, Οκ, γκαζι δεν εχει, αλλα πολλα αμαξια δεν εχουν... Το ματιζ 800 εχει? Το σεισεντο900? το αλτο800? γενικως Οκ, μην τα ξεφτυλισουμε και θελουμε 200 μπαλονια και διλητρα μοτερ με αγωνιστικο σεταπ σε αναρτησεις-λαστιχα για μεσα στην πολη...
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Αυτη με ενδιαφερει για χρηση μεσα στην πολη. Καλα φρενα εχει, Οκ, γκαζι δεν εχει, αλλα πολλα αμαξια δεν εχουν... Το ματιζ 800 εχει? Το σεισεντο900? το αλτο800? γενικως Οκ, μην τα ξεφτυλισουμε και θελουμε 200 μπαλονια και διλητρα μοτερ με αγωνιστικο σεταπ σε αναρτησεις-λαστιχα για μεσα στην πολη...Μια χαρά γκάζι έχει! Το έχεις οδηγήσει; Σε 0-100 υστερεί λίγο και αυτό λόγω αργού κιβωτίου. Πάλι όμως δε νομίζω ότι του λείπει η δύναμη στην εκκίνηση. Στις ρεπρίζ όμως ρίχνει σε πολλά μεγαλύτερου κυβισμού (σε λογικές ταχύτητες πάντα) λόγω turbo, σχέσεων και χαμηλού βάρους. Σε σχέση μάλιστα με αυτά που συγκρίνεις (Matiz, Seicento, alto) είναι πύραυλος!
-
Ειχα διαβάσει ότι το (υπερτροφοδοτούμενο) 600άρι μοτέρ δεν αντέχει για πολύ και βγαίνει οff στα 30 με 40 χιλ χλμ.
Iσχύει?
*Εάν πωλούνταν αυτό το αμαξάκι στα 6-7000 χιλ ευρώ πιστεύω ότι θα γίνονταν best seller...στα τωρινά επίπεδα τιμής είναι ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ!
-
Λογικό να είναι λίγο τσιμπημένο μιας και δεν έχει ανταγωνιστή.
Όσον αφορά στο αν βγαίνει off στα 30-40.000χλμ μου φαίνεται λίγο υπερβολικό αλλά πάλι παίζει ρόλο και η χρήση. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Λογικό να είναι λίγο τσιμπημένο μιας και δεν έχει ανταγωνιστή.
Όσον αφορά στο αν βγαίνει off στα 30-40.000χλμ μου φαίνεται λίγο υπερβολικό αλλά πάλι παίζει ρόλο και η χρήση.Για 30 - 40 είναι υπερβολικό αλλά στις 100.000 είναι συνηθισμένο φαινόμενο.Βέβαια βασικό ρόλο παίζει και η οδήγηση όμως το βασικό μειονέκτημα είναι η συμπίεση του κινητήρα που είναι 12 και είναι πολύ για turbo.
-
Δε το ηξερα αυτο με τα χλμ...
Με ποσα χλμ το πηρες??
Απο συντηρηση ειναι πιο ακριβο λογω τουρμπο??? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ειχα διαβάσει ότι το (υπερτροφοδοτούμενο) 600άρι μοτέρ δεν αντέχει για πολύ και βγαίνει οff στα 30 με 40 χιλ χλμ.Iσχύει?
Λοιπόν, με συζήτηση που είχα άνθρωπο που κάνει εισαγωγές ΙΧ - νταλίκες από γερμανία και ήξερε αρκετά πράγματα, μου είπε και αυτός αυτό που γράφεις! Ότι δηλαδή σε καμία περίπτωση το μοτέρ δεν αντέχει παραπάνω από 50.000km και αν το πιέζεις πολύ και δε του κάνεις καλή χρήση μπορεί και στα 30.000km.
Βέβαια αυτά είναι φήμες γιατί καμία προσωπική εμπειρία δεν έχω... -
δε νομιζω οτι το μοτερ αντεχει τοσο λιγο! Βεβαια, θελει προσεχτικη συντηρηση λογω τουρμπο, αλλα και παλι 50000χλμ ειναι τιποτα για οποιονδηποτε νεο κινητηρα.
Οχι τιποτε αλλο, αλλα η εταιρια θα ειχε αναγκαστει να αλλαξει εντος εγγυησης παρα πολλους κινητηρες με αυτο τον τροπο. -
...και που ξέρεις εάν δεν το έχει κάνει ήδη?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...και που ξέρεις εάν δεν το έχει κάνει ήδη?δε λεω οτι μπορει να μην εχει γινει, αλλα οτι ειναι ασυμφορο οικονομικα γιαυτους...
και φυσικα μεγαλο πληγμα για την εικονα της εταιριας. -
Είχε πέσει στα χέρια μου ένα smart πριν από 2 χρόνια και το είχα για 7-8 μήνες.
Όλα ήταν τέλεια εκτός απ'τις αλλαγές ταχυτήτων που έκανες αίτηση για να μπουνε, την ενέκρινε ο εγκέφαλος και μετά αποφάσιζε να δώσει εντολή στους τεμπέληδες που εργαζόντουσταν στο....μηχανουργείο να αλλάξουν την περιβόητη ταχύτηταΜου είχε κάνει εντύπωση όταν μου το είχαν παραδώσει, κάποιες φορές όταν το έβαζα μπρος έβγαζε άσπρο καπνό. Μετά από μια εβδομάδα είπα να κοιτάξω τα λάδια και συνειδητοποιώ πως η βέργα, αφού την είχα καθαρίσει, την ξαναβάζω και βγαίνει πεντακάθαρη
Ε ναι λοπόν το smart πάει και χωρίς λάδι
Δεν θέλω να ξέρω σε ποιον άτυχο έχει πουληθεί το smartάκι.
Για αυτό πολύ προσοχή στα μεταχειρισμένα -
Λογικό είναι να καίει λαδάκι....600cc με υπερτροφοδότη δεν είναι κ ότι καλύτερο!
Εδώ άλλοι κατηγορούσαν την Fiat όταν είχε βγάλει τουρμπισμένο GT με 1400cc μοτέρ...edit: αλήθεια γιατί δεν του βάζουν ένα μεγαλύτερο μοτέρ ας πούμε το 800αράκι του Μatiz ή κάνα 1000άρι.Δεν χωράνε?
Χωρίς τουρμπίνες κτλ...Πιστεύω ότι μία έκδοση με ένα τέτοιο κινητήρα και με συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων θα πούλαγε και τρελά αλλά θα μείωνε και το κόστος με άμεσο αντίκτυπο στην τιμή του!
Ορίστε και μάρκετιγκ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...Πιστεύω ότι μία έκδοση με ένα τέτοιο κινητήρα και με συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων θα πούλαγε και τρελά αλλά θα μείωνε και το κόστος με άμεσο αντίκτυπο στην τιμή του!....Και οι 'θέλω να νομίζω οτι έχω mercedes - και δεν με νοιάζει αν μου πιάνουν τον κ... στην τιμή και στα service' τι θα αγοράσουν;; Ματίζ;;;
-
Αυτοί Sado καταργούν κάθε κανόνα στο μάρκετιγκ...
Αγόρασα SMART και ησύχασα....