-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Χμ... πρεπει να ειναι πολυ φτηνο και σαν συντηρηση... 0 Τελη, φτηνη ασφαλεια, καλη φαση ακουγεται... Ελπιζω το επομενο μου αμαξι να ειναι η σμαρτ η παντα....Φτηνό στην συντήρηση?Δεν θα το ελεγα γιατι μην ξεχνας οτι ειναι by MERCEDES και ισως να ειναι πιο ακριβα τα σερβις του απο αρκετα μικρομεσαια...
Οσο για την βενζινη που καιει 15 ευρω σε 250 χιλ, δηλαδη γυρω στα 8,5 λιτρα ανα 100 χιλ. δεν ειναι και τοσο εντυπωσιακό....
....Παντως για λόγους πρακτικότητας και για να εχω ενα ''κυριλε'' μικρο θα το επελεγα....Αλλα μονο ως 2ο ή 3ο αμάξι....
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Οσο για την βενζινη που καιει 15 ευρω σε 250 χιλ, δηλαδη γυρω στα 8,5 λιτρα ανα 100 χιλ. δεν ειναι και τοσο εντυπωσιακό....Είπα οτι μέτραγα ακόμη στα 250χμ.Έφτασα 340 όταν έβαλα βενζίνη...
Δηλαδή 6.1λιτ/100χμ -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Μου είχε κάνει εντύπωση όταν μου το είχαν παραδώσει, κάποιες φορές όταν το έβαζα μπρος έβγαζε άσπρο καπνό. Μετά από μια εβδομάδα είπα να κοιτάξω τα λάδια και συνειδητοποιώ πως η βέργα, αφού την είχα καθαρίσει, την ξαναβάζω και βγαίνει πεντακάθαρη
Ε ναι λοπόν το smart πάει και χωρίς λάδιΟ άσπρος καπνός που σου έβγαζε είναι απο την λάδια που έχουν μείνει στην τουρμπίνα.Πρέπει πριν το σβήσεις να το αφήνεις 1-2 λεπτά να κάθονται τα λάδια.
Γενικά πάντως ο κινητήρας του smart δεν είναι για να τρέχει σε αγώνες ούτε να λειτουργεί κάτω απο μεγάλη πίεση.Αν τον σεβαστείς δεν πρόκειτε να πάθει τίποτα. -
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Χμ... πρεπει να ειναι πολυ φτηνο και σαν συντηρηση... 0 Τελη, φτηνη ασφαλεια, καλη φαση ακουγεται... Ελπιζω το επομενο μου αμαξι να ειναι η σμαρτ η παντα.
...Φτηνό στην συντήρηση?Δεν θα το ελεγα γιατι μην ξεχνας οτι ειναι by MERCEDES και ισως να ειναι πιο ακριβα τα σερβις του απο αρκετα μικρομεσαια...
Οσο για την βενζινη που καιει 15 ευρω σε 250 χιλ, δηλαδη γυρω στα 8,5 λιτρα ανα 100 χιλ. δεν ειναι και τοσο εντυπωσιακό....
....Παντως για λόγους πρακτικότητας και για να εχω ενα ''κυριλε'' μικρο θα το επελεγα....Αλλα μονο ως 2ο ή 3ο αμάξι....
Ρωτησα τον συγκεκριμενο φιλο, γιατι ειναι του 2001 δηλαδη 3-4 ετη παλιο, και δεν ειναι αναγκασμενος να το παει στην αντιπροσωπια
Στην αντιπροσωπια φανταζομαι... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτοί Sado καταργούν κάθε κανόνα στο μάρκετιγκ...ίσα ίσα, επιβεβαιώνουν τους κανόνες του μάρκετινγκ
-
Και για να έχουμε καλό ρώτημα, σε πόσα χρόνια θα φτάσει το Σμαρτ 50.000 km; Αν είναι για αυστηρά δύσκολες καταστάσεις μέσα στην πόλη, νομίζω ότι θα αργήσει αρκετά...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Και για να έχουμε καλό ρώτημα, σε πόσα χρόνια θα φτάσει το Σμαρτ 50.000 km; Αν είναι για αυστηρά δύσκολες καταστάσεις μέσα στην πόλη, νομίζω ότι θα αργήσει αρκετά...Ενα πηγαινε-γυρνα αεροδρομιο ομως, θα του αφαιρει το 1 χιλιοστο της ζωης του!
Δεν νομιζω να ειναι αληθεια ρε παιδια... Πολυ υπερβολη μου ακουγεται! ουτε ο βανκελ ο παλιος δεν ηταν τοσο αναξιοπιστος! -
Σπύρο, αν δουλεύεις Αεροδρόμιο και είσαι κοντά σε έξοδο ΑΟ, τότε τι να το κάνεις το Σμαρτ;
Αν δουλεύεις Αεροδρόμιο και είσαι μακριά από έξοδο ΑΟ, τότε πρέπει να βρεις μηχανή ή να παραιτηθείς!
Αν δεν δουλεύεις Αεροδρόμιο και θέλεις να πας ή να παραλάβεις φίλο σου προς/από ταξίδι, μην πάρεις το Σμαρτ, γιατί δεν θα χωράνε οι βαλίτσες!!! (για φίλη ακόμα χειρότερα)!
Αν δεν δουλεύεις Αεροδρόμιο και δεν έχεις κάποιον γνωστό να ξεπροβοδίσεις ή να καλωσορίσεις, τότε τι θες να κάνεις στο Αεροδρόμιο;;; Πάνε για βόλτα κάπου αλλού! Και όχι με το Σμαρτ! ΄
Συμφωνώ μαζί σου και δεν το πολυπιστεύω αυτό για την αντοχή των κινητήρων...
-
Σπύρο, αν δουλεύεις Αεροδρόμιο και είσαι κοντά σε έξοδο ΑΟ, τότε τι να το κάνεις το Σμαρτ;Συμφωνώ μαζί σου και δεν το πολυπιστεύω αυτό για την αντοχή των κινητήρων...
χαμηλη καταναλωση, Παρκαρισμα οταν γυρισεις σπιτι σου... (δεν εχουμε ολοι παρκινγκ αλλωστε, ουτε ειμαστε ολοι σε περιοχες που βρισκεις...)
Σε καθε περιπτωση, ηταν ενα παραδειγμα. Οκ αλλο παραδειγμα αφου χαλιεσαι με το αεροδρομιο!!! Αν πας επισκεψη με το σμαρτ σε καποιον που μενει στην Ν.μακρη η πας στο εξοχικο σου στο μαραθωνα???
Αν ισχυει το 50.000 ειναι τραγικα λιγο. Ουτε 5 χρονια δεν κραταει...ΥΓ. Εχω εμπειρια (οχι προσωπικη) με ενα παρομοιο αυτοκινητο που κανει μονο διαδρομες εντος πολης, και τελικα κανει καπου 10.000χλμ το ετος...
-
τέλος νοέμβρη παρέλαβα το κοινούργιο μου σμαρτ ρόουντστερ κουπέ. επειδή είμαι μέλος του σμάρτ κλάμπ από το μάιο και παρακολουθώ το φόρουμ τους από τότε, μπορώ να πώ ότι δεν έχουν αναφερθεί παράπονα όσον αφορά τή ζωή του κινητήρα.
όσον αφορά την παθητική ασφάλεια , κυκλοφορούν στο σάιτ κάποιες φωτό από δοκιμές πρόσκρουσης με σμαρτάκια που μπορώ να χαρακτηρίσω αρκετά κολακευτικές , ακόμα και όταν είναι σε πρόσκρουση με μεγαλύτερο αυτοκίνητο.
προσωπική εμπερία από for2 έχω μόνο σαν επιβάτης και δεν μπορώ να πώ πολλά. το κιβώτιο πάντως είναι μεγάλη ευκολία και αποτελεί μύθο ότι είναι αργό , ειδικά στα πιό πρόσφατα μοντέλλα, ακόμα δε περισσότερο στα ρόουνστερ. Εντάξει , δεν είναι και SMG ούτε πλεϋστέισον, αλλά σας διαβεβαιώ ότι έχει τύχει πολλάκις σε διαδρομή με στροφές να έχω κατεβάσει 2 και 3 σχέσεις απανωτά(πχ από 4 σε 2α ή 5η σε 2α) χωρίς να μου φανεί ότι υστερεί.
κατανάλωση: σε περίοδο στρωσίματος ακόμη ( έως 4000σαλ) σε συνθήκες πόλης και λίγο επαρχιακό δίκτυο 6 λιτ/100χλμ
( Επίσης επειδή είμαι και γκαντέμης, έκανα ήδη κράσ τέστ. Με 1200 χλμ στο οδόμετρο, παραμονή χριστουγέννων 2 κοπελιές με ματίζ παραβια΄ζουν στόπ και παλλόμενο πορτοκαλί φανάρι και .....μου λένε τα κάλαντα.
Σύγκρουση μύτη με μύτη με περίπου 40χλμαω και τα 2 αυτοκίνητα. Εγώ με σπασμένο φτερό , προφυλακτήρα και λίγο ποδιά αλλά τσουλάω. το ματίζ εκσφενδονίστηκε 3-4 μέτρα διαγωνίως με σπασμένο το εμπρός αριστερό ψαλίδι )
τό μόνο παράπονο αφορά τίς τιμές των σέρβις που στην επίσημη αντιπροσωπεία είναι πολύ ακριβές. Επίσης ο ΛαΙνό γενικότερα, είναι για κλαματα, πολλά παράπονα σαν αντιπροσωπεία. Μάλλον κάνει παρέα με το Σαρακάκη -
Ο χρήστης stratospuma έγραψε:
και .....μου λένε τα κάλαντα.
:Παντως Στρατο πρεπει να εισαι τερας ψυχραιμιας....2 κοπελιες??? εγω σε παραβιαση στοπ για κ@ρGιολες τουλαχιστον
-
Να σου πω ρε Σπύρο...
Εγώ από Θεσσαλονίκη, να πάω επίσκεψη με το Σμαρτάκι μου στη Νέα Μάκρη...δεν λέει! Ή να αποκτήσω εξοχικό στο Μαραθώνα, μου φαίνεται λίγο χαζό να πηγαίνω με το Σμαρτ και όχι με το 'κανονικό' μου αυτοκίνητο! Θα έχω να κουβαλάω και πράγματα για το εξοχικό! -
Να σου πω ρε Σπύρο...
Εγώ από Θεσσαλονίκη, να πάω επίσκεψη με το Σμαρτάκι μου στη Νέα Μάκρη...δεν λέει! Ή να αποκτήσω εξοχικό στο Μαραθώνα, μου φαίνεται λίγο χαζό να πηγαίνω με το Σμαρτ και όχι με το 'κανονικό' μου αυτοκίνητο! Θα έχω να κουβαλάω και πράγματα για το εξοχικό!(........Ε, δεν τρώγεσαι πια!!!........)
Καλά,ντε, μη βαράτε ρε παιδιά...
λολ οκ, δεν ειχα δει οτι εισαι Θεσνικη! βασικα στην θεσνικη το σμαρτ ειναι μαλλον υπερβολη... Η αθηνα ειναι χαωδης, και εχει λογω υπαρξης...
-
Να σου πω...Ίσως και στη Θεσσαλονίκη να μην είναι υπερβολή. Για παράδειγμα, οι μέσες αποστάσεις ανατολικών ή δυτικών συνοικιών με το κέντρο είναι 3-5 χιλιόμετρα, ή συνδέσεις ανατολικών με δυτικές συνοικίες είναι της τάξεως των περίπου 10-15 χιλιόμετρα (βαριά βαριά) ενώ το πάρκινγκ είναι πλέον αρκετά δύσκολο. Άρα, μπορεί και να στέκει η αγορά ενός Σμαρτ στην πόλη μου. Περιφερειακή πάντως, θα το σκεφτόμουν πολλές φορές πριν βγω. Για την Αθήνα, όπου οι αποστάσεις είναι πολλαπλάσιες και σε χρόνο και σε χιλιόμετρα, ίσως αυτό το άτυπο όριο των 50.000 km να είναι πολύ περιοριστικό.
-
50.000km; Μα καλά Brabus το κάνατε; Ας σοβαρευτούμε, ειδικά στην έκδοση των 45 ίππων γιατί να χαλάσει;
-
Τα SMART ειναι αεροψυκτα ;
-
Ξέρει κανείς αν επιτρέπετε το κάθετο παρκάρισμα με το smart;
Το έχω αφήσει δύο φορές έτσι και εξήχε πολύ λίγο(γύρω στους 20-30 πόντους) απο τα άλλα παρκαρισμένα.
Λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ένα μεγάλο τζιπ(cayenne,range) πιάνει περίπου το ίδιο πλάτος κανονικά παρκαρισμένο. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Ξέρει κανείς αν επιτρέπετε το κάθετο παρκάρισμα με το smart;
Το έχω αφήσει δύο φορές έτσι και εξήχε πολύ λίγο(γύρω στους 20-30 πόντους) απο τα άλλα παρκαρισμένα.
Λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ένα μεγάλο τζιπ(cayenne,range) πιάνει περίπου το ίδιο πλάτος κανονικά παρκαρισμένο.Ωχ ωχ..... στα καθετα παρκαρισμενα smart η προταση που ακουγεται εδώ , ειναι χλεπα στα χερουλια, για αυτό εχε χαρτομαντηλα μαζι σου΄...
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Μου είχε κάνει εντύπωση όταν μου το είχαν παραδώσει, κάποιες φορές όταν το έβαζα μπρος έβγαζε άσπρο καπνό. Μετά από μια εβδομάδα είπα να κοιτάξω τα λάδια και συνειδητοποιώ πως η βέργα, αφού την είχα καθαρίσει, την ξαναβάζω και βγαίνει πεντακάθαρη
Ε ναι λοπόν το smart πάει και χωρίς λάδι
Δεν θέλω να ξέρω σε ποιον άτυχο έχει πουληθεί το smartάκι.
Για αυτό πολύ προσοχή στα μεταχειρισμέναΕκει που παω το alto για λαδια ειχε ερθει ενα smart και δεν ειχε δραμι λαδι μεσα.... και απο οτι μου ειπε η μαστορατζα, σε οσα εχεο αλλαξει λαδι, απο τα 3 λιτρα που παιρνουν ζητημα να εχουν μισό μεσα.
Η merc εβγαλε διχρονο κινητηρα και δεν το ξερει!!!
-
Δε νομίζω οτι εμποδίζει κάτι ένα κάθετα παρκαρισμένο smart αλλά ο νόμος δεν το επιτρέπει.Συγκεκριμένα:
*6. Tα oxήματα πoυ βρίσκoνται σε στάση ή στάθμευση, επιβάλλεται να τoπoθετoύνται παράλληλα με την oριoγραμμή τoυ oδoστρώματoς και επί της αντιστοιχούσας γι’ αυτούς προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας πλευράς, εκτός αν oρίζεται με σήμανση διαφoρετικά. *
Αγόρασα SMART και ησύχασα....