-
Νομίζω ότι ο kpsig λέει ακριβώς το αντίθετο: Ότι φταίει το κάθε τμήμα μάρκετινγκ, στο κάτω κάτω αυτή είναι η δουλειά του. Να ικανοποιεί διαπιστωμένες ανάγκες, όπως λέει ένας φίλος, πάντα όμως με γνώμονα το λόγο όφελους / κόστους που θα προκύψει.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Νομίζω ότι ο kpsig λέει ακριβώς το αντίθετο: Ότι φταίει το κάθε τμήμα μάρκετινγκ, στο κάτω κάτω αυτή είναι η δουλειά του. Να ικανοποιεί διαπιστωμένες ανάγκες, όπως λέει ένας φίλος, πάντα όμως με γνώμονα το λόγο όφελους / κόστους που θα προκύψει.Λάθος μου τότε. ΟΚ
-
Κατά την γνώμη μου, όταν οι Ιάπωνες θέλουν κάτι, το καταφέρνουν και μάλιστα άνετα. Αν θέλουν να κάνουν ένα πραγματικά γρήγορο αυτοκίνητο το καταφέρνουν άνετα. Τρανό παράδειγμα το EVO VIII FQ-405 με τα αντίστοιχα άλογα και τον εξωφρενικό χρόνο για 0-100 μόλις 3,5 sec. Φαντάστείτε τι έχει να γίνει αν οι Ιάπωνες αποφασίσουν να φτιάξουν ένα καινούργιο ΝSX. Και εγώ προσωπικά, αν έφτιαχνε τώρα είτε η HONDA είτε η MITSUBISHI ένα τέτοιο exotic car, γιατί περί τέτοιου πρόκειται, σίγουρα θα το προτιμούσα από την F430 γιατί **με λιγότερα χρήματα **θα είχα
1)καλύτερες επιδόσεις ή έστω ισάξιες
2)ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί και στα αλόνια αλλά και στα σαλόνια. (εννοώ ότι το Ιαπωνικό exotic car θα το πας στην Βούτα αλλά και στην εκδήλωση του 'ekali club')
3)τρομερή αξιοπιστία
4)έναν 'αλήτικο' χαρακτήρα που καμία Ferrari/Lambo/Porsche/κτλ κτλ δεν έχουν.. (αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό αλλά πιστεύω ότι οι Ιάπωνες δεν θα έβγαζαν ένα αυτοκίνητο με σχεδιαστική γραμμή παρόμοια με των Ευρωπαίων.)Αυτά τα λίγα και από μένα.. Πάντως, αν κάποιος μου χάριζε ένα αυτοκίνητο σήμερα θα ζητούσα την F430 αλλά δεν θα απέρριπτα ούτε το skyline, ούτε το EVO, ούτε και το RX-8. (το wrx sti θα το απέρριπτα για καθαρά σχεδιαστικούς λόγους )
-
Αν μιλάμε μόνο για κινητήρες, τότε Ευρώπη vs Ιαπωνία σημειώστε 0-1. Ο λόγος DURATEC HE. Θεωρείται από πολλούς αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα τετρακύλινδρα μοτέρ παραγωγής .
Απόδειξη , η τοποθέτηση του στα CATERHAM, WESTFIELD και οι βελτιωτές που ασχολούνται με αυτό ( mountune racing αυτή που ετοιμάζει αυτοκίνητα για ομάδες του WRC , Raceline performance engineered αυτή που ετοιμαζει Lotus elise και westfield που τρεχουν σε αγγλικα πρωταθληματα και πολλοί άλλοι ).
Και για να προλάβω την απορία σας , αυτό το μοτέρ που φοράει το Ford mondeo και το καινούργιο focus II , είναι της MAZDA και κατασκευάζεται στην Χιροσίμα κατά περίπου 2 εκατομμύρια κομμάτια το χρόνο!!! -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Εγω πάντος θα ήθελα να ακούσω ποιοί (με το χέρι στην καρδιά) θα διάλεγαν αν τους χαρίζανε, ενα οποιοδήποτε Ιαπωνέζικο αυτοκίνητο, αντί αυτού http://www.rsportscars.com/foto/04/f43005_03.jpg
Μπααα, δεν θα πάρω Ιαπωνικό
Και που να τη δεις (και να την ακούσεις) από κοντά!!!!
(Χθές το πρωί στα Μέγαρα). Απλά μένεις ......Γιάννης
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Κατά την γνώμη μου, όταν οι Ιάπωνες θέλουν κάτι, το καταφέρνουν και μάλιστα άνετα. Αν θέλουν να κάνουν ένα πραγματικά γρήγορο αυτοκίνητο το καταφέρνουν άνετα. Τρανό παράδειγμα το EVO VIII FQ-405 με τα αντίστοιχα άλογα και τον εξωφρενικό χρόνο για 0-100 μόλις 3,5 sec. Φαντάστείτε τι έχει να γίνει αν οι Ιάπωνες αποφασίσουν να φτιάξουν ένα καινούργιο ΝSX. Και εγώ προσωπικά, αν έφτιαχνε τώρα είτε η HONDA είτε η MITSUBISHI ένα τέτοιο exotic car, γιατί περί τέτοιου πρόκειται, σίγουρα θα το προτιμούσα από την F430 γιατί **με λιγότερα χρήματα **θα είχα
1)καλύτερες επιδόσεις ή έστω ισάξιες
2)ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί και στα αλόνια αλλά και στα σαλόνια. (εννοώ ότι το Ιαπωνικό exotic car θα το πας στην Βούτα αλλά και στην εκδήλωση του 'ekali club')
3)τρομερή αξιοπιστία
4)έναν 'αλήτικο' χαρακτήρα που καμία Ferrari/Lambo/Porsche/κτλ κτλ δεν έχουν.. (αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό αλλά πιστεύω ότι οι Ιάπωνες δεν θα έβγαζαν ένα αυτοκίνητο με σχεδιαστική γραμμή παρόμοια με των Ευρωπαίων.)Αυτά τα λίγα και από μένα.. Πάντως, αν κάποιος μου χάριζε ένα αυτοκίνητο σήμερα θα ζητούσα την F430 αλλά δεν θα απέρριπτα ούτε το skyline, ούτε το EVO, ούτε και το RX-8. (το wrx sti θα το απέρριπτα για καθαρά σχεδιαστικούς λόγους )
Ειδικά για το 0-100 δεν είναι και ΤΟΣΟ τρομερό επίτευγμα. Με ένα καλά κλιμακωμένο κιβώτιο και μια σωστή τετρακίνηση (όχι κορυφαία) όλα γίνονται. Να έλεγες για τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά, να το καταλάβω.
-
Syele, μια γνώμη πάνω στην πρώτη σου ερώτηση
kpsig έγραψε:
Έχετε ξεφύγει τελείως.Για εμένα, συνοπτικά, οι Ιάπωνες υπερτερύν στην αξιοπιστία λόγω καλύτερου ποιοτικού ελέγχου στην παραγωγή και μικρότερων ανοχών, εν γένει, στην κατασκευή ηλεκτρονικών.
Αποκλειστικά και μόνο σ' αυτά;
Ξέρουμε ότι η κατασκευή ενός κινητήρα για ένα συμβατικό αυτοκίνητο, δεν είναι ακριβώς το επιστέγασμα ούτε το πεδίο δοκιμών της τεχνογνωσίας μιας εταιρίας, γιατί υπάρχουν περιορισμοί.
α) Αντοχή
Στους αγώνες, οι μηχανικοί δεν νοιάζονται για το πόσα χιλιόμετρα θα αντέξει ο κινητήρας, αρκεί να είναι περισσότερα από τη συνολική διαδρομή του αγώνα. Ενδιαφέρονται μόνο για την απόδοση. Αντίθετα, ένας κινητήρας συμβατικού αυτοκινήτου πρέπει να αντέχει 200.000km τουλάχιστον για να θεωρείται αξιόπιστος. Πολλές φορές με ελλειπή αναπνοή ή με θερμοκρασίες που δεν είναι σωστές και φυσικά δεν έχει τον μηχανικό του όπως στους αγώνες, πρέπει να απέχει από το συνεργείο όσο περισσότερο γίνεται.β) Ρύποι
Σκεφτείτε πόση απόδοση χάνεται από τους περιορισμούς ρύπων. Τι τεχνολογία χρειάζεται για να μην χάσει το αυτοκίνητο απόδοση, αλλά και να περνάει τις προδιαγραφές ρύπων (και αν τις περνάει με άριστα, γίνεται και όπλο του marketing σε μερικές χώρες );γ) Κατανάλωση
Πακέτο με τους ρύπους ουσιαστικά, αλλά από την σκοπιά της τσέπης και όχι του περιβάλλοντος. Πρέπει το αυτοκίνητο να καίει όσο πιο αποδοτικά γίνεται το μείγμα, για να παράγει το ίδιο έργο (ρύποι: για να έχει λιγότερους ρύπους) και να είναι πιο φθηνό after purchase.δ) Χαρακτηριστικά Απόδοσης
Να υπάρχει ροπή χαμηλά για την εύκολη οδήγηση μέσα στην πόλη, αλλά και να είναι δυνατό και ψηλά για εύκολα προσπεράσματα. (αγώνες: δεν μας νοιάζει ο συμπλέκτης, ας καεί στο πρώτο ξεκίνημα, δύναμη ψηλά να υπάρχει ) Να μην έχει ξεσπάσματα που μπορεί να κάνουν δύσκολη την οδήγηση, αλλά να είναι όσο το δυνατόν πιο γραμμικά. 1.8TS 192 και Type-R εξαιρούνται, γιατί για να φτάσεις στις 6.000+ σημαίνει ότι δεν είσαι μαμά που πας στο σούπερ-μάρκετ και θα τρομάξεις από την είσοδο του VTEC! Αντίθετα, τα υπερτροφοδοτούμενα, γίνονται όσο πιο προβλέψιμα και υγιεινά.Όπως καταλαβαίνετε, θέλω να πω ότι αυτοί οι περιορισμοί κάνουν την εξέλιξη ενός τέτοιου κινητήρα, να εμποδίζει την επίδειξη τρελών (σχεδόν αγωνιστικού τύπου) καινοτομιών, αλλά τις βάζει σε πιο νορμάλ, συντηρητικές, down to earth προδιαγραφές.
Ωστόσο, η καλή χρήση των ηλεκτρονικών και η καλύτερη κατασκευή από άποψης ανοχών, μπορεί όντως να δώσει τη λύση σε πολλά ζητήματα. Π.χ. Ένας κινητήρας με εξαιρετικά μικρές ανοχές, έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από άποψης απόδοσης. Άρα, μπορεί να θυσιάσει π.χ. ιπποδύναμη για όλα αυτά, αλλά πάλι να υπερέχει σε σχέση με άλλους. 'Ενα καλομελετημένο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης μπορεί να βελτιώσει ή και να προστατεύσει περισσότερο τον κινητήρα. Αλήθεια, οι Ευρωπαίοι υστερούν στα ηλεκτρονικά; Γιατί, όσον αφορά την ακρίβεια κατασκευής μάλλον υπερέχουν.
-
Back on topic perh Japan V8 motors.
Sas parousiazo ena M5 Killer.
http://www.mugen-power.com/topics/legen ... index.html
More info http://www.vtec.net/news/news-item?news_item_id=319284
Engine
Engine name: Mugen MF408S
Engine type: V8 Naturally Aspirated
Displacement: 4.0Liters
Horsepower: over 500ps
Valvetrain: 32 valves, DOHCDimensions
Overall Length: 4980mm
Overall Width: 1905mm
Wheelbase: 2800mm
Wheels and TiresWheel: 18' Alloy (18x9.5JJ)- they look like Mugen NR wheels with a center cap and in a new color
Tire: 275/35R18Brakes
Rotor: 5 slit
Pad: Type Competition
Hose: Micro Mesh Brake LinesAerodynamics
Exterior:'Increased Advance Body'
**Interior **
Seat: bucket type (front)- not the currently available Mugen bucket seats, these have position adjustmentsColor
Exterior: Firecracker Red
Interior: Black and Blue -
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Back on topic perh Japan V8 motors.Sas parousiazo ena M5 Killer.
http://www.mugen-power.com/topics/legen ... index.html
More info http://www.vtec.net/news/news-item?news_item_id=319284
Engine
Engine name: Mugen MF408S
Engine type: V8 Naturally Aspirated
Displacement: 4.0Liters
Horsepower: over 500ps
Valvetrain: 32 valves, DOHCDimensions
Overall Length: 4980mm
Overall Width: 1905mm
Wheelbase: 2800mm
Wheels and TiresWheel: 18' Alloy (18x9.5JJ)- they look like Mugen NR wheels with a center cap and in a new color
Tire: 275/35R18Brakes
Rotor: 5 slit
Pad: Type Competition
Hose: Micro Mesh Brake LinesAerodynamics
Exterior:'Increased Advance Body'
**Interior **
Seat: bucket type (front)- not the currently available Mugen bucket seats, these have position adjustmentsColor
Exterior: Firecracker Red
Interior: Black and BlueΚαλά όλα αυτά, αλλά Μ5 δε θα γίνει ποτέ...
Sorry κιόλας αλλά.. -
Νομίζω ότι σωστότερη έκφραση θα ήταν 'Σαν Μ5 δεν πρόκειται να το δω ποτέ'.
-
Turbo είναι το mugen?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Turbo είναι το mugen?Engine type: V8 Naturally Aspirated
-
χμ.. Μήπως όταν οι Nippon θέλουν κάτι, το καταφέρνουν???
-
Kai na toniso einai AWD me system ATTS.
-
Kai na toniso einai AWD me system ATTS.δεν κάνεις και μια μετάφραση για μας τους ανίδεους πιτσιρικάδες?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Kai na toniso einai AWD me system ATTS.
δεν κάνεις και μια μετάφραση για μας τους ανίδεους πιτσιρικάδες?
Eksipno AWD. Diladi ka8e troxos gurnai analoga me to kratima pou exei sto ka8e troxo. Uparxh ena ar8ro kapou gia to pos douleuei. 8a prospat9so na to bro.
-
Τhis will never be....M5
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Τhis will never be....M5Koita. Oso kai na ponane merikoi. THIS OWNS AN M5.
-
Τhis will never be....M5
Koita. Oso kai na ponane merikoi. THIS OWNS AN M5.
Πώς το είπες ? Mughen ? Munchen ?
-
12,ooo RPM legete.
Περί Ιαπωνικών κινητήρων