-
τώρα μένει να βρεθεί και αυτός που θα του δώσει σύνταξη του φίλου μας...
-
Το μέτρο ισχύει και για τα κρατικά αυτοκίνητα ? Και ρωτάω γιατί πήγαινα με πολλά πάνω από 140 στην ευθεία πριν τη στροφή για Ρίο σήμερα όταν μου αναβοσβήνει φώτα ο κ. Κράτος με τις πορτοκαλί πινακίδες. Πάντως πλάκα θα είχε το κράτος να κάνει κατάσχεση στο κράτος. Αυτό να δώ και τίποτε άλλο.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Οταν στο δημοτικο αντιγραφεις, και σε πιανουν και λες Μα ολοι το ιδιο κανουνε θυμασαι τι σου λενε???
Σου λενε οτι αν λεγανε και οι κλεφτες το ιδιο, τι θα γινονταν... Αφου δεν γινεται να τους πιασεις ολους, καποιοι την πληρωνουν... Επισης δε θα επρεπε να κυνηγανε ουτε 1 κλεφτη, πριν πιασουν οσους ειναι δολοφονοι... Ωραια λογικη ε?
Ε το αυτο και εδω.Φίλε Σπύρο κανείς δεν είπε να μην τιμωρηθούν οι παραβάτες.
Αυτό που είπα κι εγώ και άλλοι εδω μέσα είναι ότι
(α) Ο βασικός σκοπός της ποινής πρέπει να είναι ο συνετισμός του παραβάτη και η αποφυγή εμπλοκής του σε ατύχημα που πιθανά θα προκαλέσει θάνατο ή τραυματισμό σε τρίτο.
Ο συνετισμός ίσως να μπορεί να επιβληθεί με την κατάσχεση του οχήματος αλλά υπάρχουν πιο απλοί και πρακτικοί τρόποι.
Είναι δυνατόν ο ανάπηρος τσιγκανος που πιάστηκε στην Πάτρα λιάδα στο ποτό να είναι έξω αυτή τη στιγμη!!!! Είμαστε τρελλοί η περιμένουμε να σκοτώσει κάποιον για να πούμε 'εγω σας τάλεγα'.(β) Σε κάθε παράβαση πρέπει να τιμωρείς τον δράστη και όχι το αυτοκίνητο (εμένα μου θυμίζει το δεν μπορώ να χτυπήσω τον γάιδαρο και χτυπάω το σαμαρι)
(γ) Δεν μπορείς να έχει άλλα μέτρα και σταθμά σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Δεν είμαστε (ακόμη) ΗΠΑ με πολιτείες που έχουν ανεξάρτητη και ενίοτε συγκρουόμενη νομοθεσία.
(δ) Τέλος το επιχείρημα 'γιατί εμένα και όχι τους άλλους' έχει βάση και δεν είναι παιδική γκρίνια όπως την παρομοιάζεις όταν :
(1)Οι άλλοι που δεν πιάνονται είναι συνέχεια οι ίδιοι (βολευτές κλπ.) και μάλιστα έχει νομοθετηθεί η ασυλία τους. Σε αντιστοιχία στο παράδειγμα του σχολείου που αναφέρεεις θα ήταν σαν να υπήρχε νόμος που να έλεγε 'Αν αντιγράφει ο γιός του δασκάλου αποφασίζει ο σύλλογος καθηγητών αν θα τιμωρηθεί' (2) Μονίμως κανείς κρατικός λειτουργός δεν τηρεί πολύ απλούστερους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ποτέ δεν έχει τιμωρηθεί (Πέσμου για παράδειγμα πόσους βουλευτές υπουργούς κλπ. έχεις δει στην τηλεόραση ή στο δρόμο να φοράνε ζώνη ασφαλείας ή αν έχεις δεί έστω και μια φορά τον Βουλγαράκη που μετακινείται με μηχανή να φοράει κράνος). Γιατί λοιπόν θα τιμωρήσεις εμένα για ζώνη όταν αυτοί όλοι εκ συστήματος δεν φορούν.
Αυτά τα ολίγα. Εγω πάντως φεύγω διακοπές προς Βόρεια Ελλάδα οπότε ξέφυγα απο τον κ. εισαγγελέα.
Καλη πρωτοχρονιά σε όλους με προσοχή στους δρόμους για να τα λέμε εδώ και τον καινούργιο χρόνο.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να μην σου κάνει καθόλου εντύπωση ο αριθμός, ακόμα και STOP να περάσει κάποιος με 30 και χωρίς ζώνη ο κίνδυνος σοβαρού/θανάσιμου τραυματισμού είναι μεγάλος.Βέβαια ΜΟΝΟ η ταχύτητα σκοτώνει, ειδικά από τα 140+
Δεν είπε κανείς ότι μόνο η ταχύτητα σκοτώνει.
Πάντως με 140 αν πέσεις κατά μέτωπο στην μπαριέρα δεν σώζεσαι ούτε με άρμα μάχης (λέμε τώρα).
-
και με 80-90 αν πέσεις αφρενάριστος οπουδήποτε μετωπικά, χλωμό να σωθείς. Να θυμίσω ότι τα κρας-τεστ γίνονται με ~60
-
Kαλα δεν ντρεπονται λιγι λεω εγω.......
Να κατασχουν περιουσιακά στοιχεια πολιτων απο την μια , και απο την αλλοι οι βουλευτες να μην πληρωνουν ουτε τα προστιμα γιατί ψηφιζουν ασυλια μεταξυ τους....
Αληθεια ο Σταθακης τι να ψηφιζει....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αληθεια ο Σταθακης τι να ψηφιζει....Αυτο λες εσυ?
Εγω δεν τον εχω δει να κανει ουτε μια κινηση, περα απο καποιες συζητησεις στην ΤV, τις οποιες φυσικα κανενας δεν τις λαμβανει υποψην...Αν δε μπορει να βγει μπροστα και να πιεσει τα πραγματα, απορω τι κανει εκει που ειναι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αν δε μπορει να βγει μπροστα και να πιεσει τα πραγματα, απορω τι κανει εκει που ειναι
Αστα,βασιλικότερος του βασιλέως έχει βγει.
-
To θέμα είναι πως δεν μπορεί κανένας να τους πάρει στα σοβαρά όταν βγάζουν εγκληματία αυτόν που πηγαίνει στην ευθεία της εθνικής με 140 αλλά βαριούνται π.χ. να πάνε να βάλουν... λάμπες (!) σε υπάρχοντες στήλους σε πολλά θεοσκότεινα σημεία των Ε.Ο. (ΔΕΝ μιλάω για 1-2 στήλους αλλά για πολλά χιλιόμετρα). Ποιόν πείθουν ότι ενδιαφέρονται για την ασφάλειά μας? Να το κάνουμε και γκάλοπ (τραγικό) ίσως... Πιστεύετε ότι οι κρατούντες με τα μέτρα που παίρνουν ενδιαφέρονται για την: α) ασφάλεια ή β) κάλυψη προϋπολογισμού......
-
Λέει ότι μέχρι στιγμής κατασχέθηκαν 2 αυτοκίνητα.Γνωρίζει κανείς τι ηλικία είχαν οι οδηγοί και τι αυτοκίνητα οδηγούσαν...?
Απλά περιέργεια.
-
Εγώ πάντως για το θέμα με το αλκοτέστ δεν είμαι αρνητικός, δλδ αν κάποιον τον έχουν πιάσει 2 ή 3 φορές να έχει πιεί πάνω απο 1.1 πρέπει να του επιβάλουν ποινή πολύ αυστηρή!Όχι κατάσχεση του αμαξιού αλλά να του πάρουν το δίπλωμα 1-2 χρόνια τουλάχιστον!Δεν είναι τόσο δύσκολο να πάρεις ένα ταξί αν έχει πιεί!Έλεος πια!
Όσο για το φωτισμό, εδώ ένα κομάτι στην κατεχάκη είναι θεοσκώτεινο στις ΕΟ θέλουμε φώτα?
Για την ασυλία των βουλευτών μήπως θυμάται κάποιος πριν 2-3 χρόνια ένα βουλευτή της ΝΔ (δεν θυμάμαι όνομα) που οδηγούσε μεθυσμένος μια 520 αν θυμάμαι καλά είχε μέσα ένα φίλο του και 2 κοπέλες γυρνούσανε απο μπουζούκια, τράκαρε, σκοτώθηκε η μια κοπέλα νομίζω και φυσικά δεν άρθηκε η ασυλία του!!!!
Ως γνωστών κόρακας κοράκου μάτι ΔΕΝ βγάζει!
-
Χθες σκοτώθηκε ο οδηγός ενός Σκαραβαίου στην Κηφισίας.
Ουδόλως άξιον απορίας... Αυτά τα χρέπια έχουν σκοτώσει κόσμο και κοσμάκη. Και ΠΟΤΕ δεν κατάφερε ΚΑΝΕΝΑ τους ούτε να διανοηθεί να φτάσει τα 140. Και το μόνο πράγμα που μπορεί να περάσει από πάνω ένας σκαραβαίος είναι οι σβουνιές που αποτελούν και την τροφή του.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αληθεια ο Σταθακης τι να ψηφιζει....Εγώ για τον 'κύριο' Σταθάκη λέω ένα πράγμα: Όσο ήταν έξω από τη βουλή, ήξερε πολύ ωραία να τα λέει. Όταν του δόθηκε η δυνατότητα να κάνει κάτι, το'ριξε στο κο-κο-κο. Γλυκιά η καρέκλα...
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Áêñéâþò áõôü èÝëù íá ðù, ôçí áíéêáíüôçôá ôïõ êñáôéêïý ìç÷áíéóìïý, íá êÜíïõí ôïõò ðñïëçðôéêïýò åëÝã÷ïõò, áðëÜ ãéá íá ìçí âñá÷ïýí. Åßäáôå ôñï÷ïíïìï íá êÜíåé Ýëåã÷ï êáôÜ ôçí äéÜñêåéá âñï÷üðôùóçò; ÅÜí íáé, ðïõ êáé ðüôå;
¸÷åé êáíÝíá íüçìá áõôü ðïõ ëåò;
.........Ôï ãåãïíüò üôé õðÜñ÷åé åìöáíÝò ðñüâëçìá óôïí åëåãêôéêü ìç÷áíéóìü éóïäõíáìåß ìå êáôáóôñÜôÞãçóÞ ôïõ óå üëåò ôéò ðåñéðôþóåéò êáôÜ ôçí ÜðïøÞ óïõ;E÷åé êáé ðáñáÝ÷åé íüçìá ...ôé íá ôï êÜíù üôáí ãßíåôáé ôçò áíùìáëßáò áðï êáéñéêÝò óõíèÞêåò êáé áõôüò ðïõ õðïôßèåôáé üôé ãíùñßæåé ðñßí áðï ìÝíá êáé Ý÷åé ôçí õðï÷ñÝùóç íá ìå åíçìåñþóåé ãéá áõôÝò ôéò @#$@#@$ óõíèÞêåò íá êÜèåôáé êáé íá ðåñéìÝíåé áðï åìÝíá íá âãÜëù ôï ößäé áðï ôçí ôñýðá
Ïóï ãéá êáôáóôñáôÞãçóç åëåãêôéêïý ìç÷áíéóìïý ðñÝðåé íá ôçñïýíôáé äýï ðñïõðïèÝóåéò1.Ï ÅËÅÃ×ÔÉÊÏÓ ÍÁ ÅËÅÃ×ÅÉ ËÉÃÏ ÊÁÉ ÔÏÍ ÉÄÉÏ
2. ÊÁÉ ÐÁÍÙ ÁÐÏ ÏËÁ ÍÁ..................... ÕÐÁÑ×ÅÉ -
Εγώ πάντως με μεγάλη μου λύπη βλέπω ότι ακόμα και στα φόρουμ αυτοκίνησης, όπου ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ υπάρχει πιο ψαγμένος κόσμος, βγαίνουν μπροστά ανεύθυνα (για να μην χρησιμοποιήσω άλλους χαρακτηρισμούς...) άτομα που αναμασούν την ηλίθια καραμέλα της 'υπερβολικής ταχύτητας', μολονότι αυτή έχει προ πολλού καταρριφθεί. Και το κακό είναι ότι οδηγούν κιόλας, αποτελώντας προφανώς κινούμενα εμπόδια.
-
Ο χρήστης gairf έγραψε:
Εχω δει με τα ιδια μου τα ματια ανελκυστηρας να κανει αναστροφη [...]Αυτό θα ήθελα πραγματικά να το δω! :>>
-
To kserete oti ta ilithia amaksia ton batson, autes oi blakeies ta citroen pou exoun promitheutei einai 90 aloga ola kai ola. Ama mas piasoun as to katasxesoun!
-
Ο χρήστης gallis έγραψε:
autes oi blakeies ta citroenΜυριζομαι επερχομενη σύρραξη
-
Ο χρήστης gallis έγραψε:
............. Ama mas piasoun as to katasxesoun!Μηπως βλεπεις πολλες αμερικανικες ταινιες ;
-
Οι Xsara των τσέων είναι 1400άρες και 1600άρες. Με το στήσιμο που έχουν απ'τη μάνα τους, μπορούν να σε τσιμπήσουν (οι καλές, οι 1600άρες). Και με τις Xantia (δίλιτρες Activa υπερτροφοδοτούμενες, επιπλέον 'τσιμπημένες' στα 210 άλογα) καλύτερα να μην κάνεις πολλές μαγκιές.
Κατάσχεση αυτοκινήτου για +140km/h;;;Είμαστε σοβαροί;;;