-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μόλις τέσσερις Έλληνες ιπτάμενοι με αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, είχαν να αντιμετωπίσουν 13 αμερικανικά αεροσκάφη σε εικονικές αερομαχίες.
Οι Έλληνες όμως αποδείχτηκαν…παλληκάρια, αφού ακόμη και μ’ αυτή την ισχυρή αριθμητική υπεροχή των Αμερικανών, κατόρθωσαν να “καταρρίψουν” 6 αεροσκάφη, “χάνοντας” μόλις τρία.
Μια χαρά τα πήγαμε, οι υπόλοιποι εφτά έφτασαν χωρίς πρόβλημα στη Λάρισα
Η πραγματικότητα ενός ενδεχομένου πολέμου στο Αιγαίο, φοβάμαι...Εχει συζητηθεί προηγουμένως πάντως...
Ναι, και δεν είναι έτσι όπως τα γράφουνε...
Αμάν πια με τις κωλοφυλλάδες!! -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ναι, και δεν είναι έτσι όπως τα γράφουνε...
Αμάν πια με τις κωλοφυλλάδες!!Ακούμε τότε πως έχουν τα πράγματα.
-
Δες σε προηγούμενες σελίδες (πριν 5-6 σελίδες) τι έγινε στη Red Flag
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δες σε προηγούμενες σελίδες (πριν 5-6 σελίδες) τι έγινε στη Red FlagΞέρω πολύ καλά τι έγινε!
-
A OK
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ξέρω πολύ καλά τι έγινε!
Και είναι ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ όπως τα περιγράφουν τα αναγνώσματα????????????
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
A OKΠοιος είδε τον cmarin και δεν τον φοβήθηκε....!!!
-
Με λιγη φλογα το οξυγονο μπορει να κανει 'θαυματα' φιλε mjacob!
Oλα στην δουλεια ειναι υπολογισημα ,εστω και ο αερας που αναπνεουμε. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Με λιγη φλογα το οξυγονο μπορει να κανει 'θαυματα' φιλε mjacob!Αν δεν πείθεσαι από τη θεωρία δοκίμασε το και πες μου τι θα γίνει. Εγώ το έχω δοκιμάσει
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν δεν πείθεσαι από τη θεωρία δοκίμασε το και πες μου τι θα γίνει. Εγώ το έχω δοκιμάσει
Μηπως στην επομενη ανελκηση?,,,Εγω δεν κανω τετοια πειραματα και ας εχεις δικιο!
-
Mα και στην επόμενη ανέλκυση δεν θα έχετε καθαρό οξυγόνο αλλά συμπιεσμένο ατμοσφαιρικό αέρα, δλδ κατα βάση άζωτο...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αν δεν πείθεσαι από τη θεωρία δοκίμασε το και πες μου τι θα γίνει. Εγώ το έχω δοκιμάσει
Μηπως στην επομενη ανελκηση?,,,Εγω δεν κανω τετοια πειραματα και ας εχεις δικιο!
Δεν θα πρότεινα ποτέ κάτι επικίνδυνο. ΑΛήθεια.
Μπορείς να βρεις κάποιον που να ασχολείται με καταδύσεις. Όσοι ασχολούνται λίγο περισσότερο από τα 'βασικά' [όπου χρησιμοποιείται πεπιεσμένος ατμοσφαιρικός αέρας] θα έχουν σίγουρα επαφή με φιάλες πεπιεσμένου καθαρού οξυγόνου. Χρησιμοποιούνται για την επιτάχυνση της 'αποσυμπίεσης'. Όπως επίσης και για τις περιπτώσεις ατυχημάτων, αλλά μακριά από μας αυτά!
Ή σε κάποιο νοσοκομείο. Έχουν τέτοιες φιάλες για ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.Επίσης μπορείς να ψάξεις, στο νετ π.χ., τα datasheets από φιάλες οξυγόνου και να δεις τον DOT χαρακτηρισμό τους. Για να σε βοηθήσω χαρακτηρίζεται ως 'Non-Flammable' αέριο.
-
Ξερω ,εχουν μια μικρη στα ιατρεια και στο ασθενοφορο αλλα ασε ενταξει εχεις δικιο!,Ειναι ακινδυνο!
-
-
Εν τέλει όπως φαίνεται απο δηλώσεις του Μειμαράκη ΡΑΦΑΛ τέλος!. Για το ΝΜΑ παίζουν μάλλον το EF-2000 και τα 2 αμερικάνικα, F-16 και F-18 αν και νομίζω ότι τυχόν επιλογή του τελευταίου θα είναι καθαρή 'αυτοκτονία'.
-
Δεν θυμάμαι πού είχαμε την κουβέντα για την αναγκαιότητα των εξοπλισμών και για το άν επίκεινται καινούργιοι, αλλά για πρώτη φορά οι ίδιες οι ένοπλες δυναμεις άρχισαν να καταλαβαίνουν κάποια πράγματα σχετικά με την κούρσα των εξοπλισμώ
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=96036940
Τα περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τους νέους εξοπλισμούς, μπορεί να ικανοποίησαν κάποιους ένστολους, προκάλεσαν όμως και την έντονη αντίδραση των περισσότερων αξιωματικών διότι, όπως μας έλεγαν, «με τις κινήσεις αυτές της κυβέρνησης μπορεί μεν να αποκτήσουμε οπλικά συστήματα, σε λίγο όμως δεν θα έχουν στελέχη να τα υποστηρίξουν».
Η πριμοδότηση των Γάλλων από τον Μεϊμαράκη αναστατώνει το στράτευμα
Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους αξιωματικούς, η κατάσταση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν διορθώνεται με νέα όπλα, αλλά με συνετή διαχείριση, αλλαγή της δομής, αξιοποίηση των υπαρχόντων συστημάτων και κυρίως με υποστήριξη των στελεχών, που σε μεγάλο βαθμό τελούν υπό παραίτηση.Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως μέσου βαθμού, εμφανίζονται αντίθετοι με τους εξοπλισμούς προβάλλοντας μια πρωτόγνωρη κοινωνική ευαισθησία. «Οι ανάγκες της Ελλάδας δεν είναι οι εξοπλισμοί αλλά οι κοινωνικές παροχές, η Παιδεία και η Υγεία». Ιδιαίτερα για το θέμα των φρεγατών, ανώτεροι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού υποστήριζαν ότι «μπορεί βεβαίως να υπάρχει ανάγκη για νέες φρεγάτες, αλλά το να πληρωθεί μια δήλωση του Γάλλου προέδρου, περί τα 3 δισ., εν όψει οικονομικής κρίσης, είναι παρά πολλά».
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν θυμάμαι πού είχαμε την κουβέντα για την αναγκαιότητα των εξοπλισμών και για το άν επίκεινται καινούργιοι, αλλά για πρώτη φορά οι ίδιες οι ένοπλες δυναμεις άρχισαν να καταλαβαίνουν κάποια πράγματα σχετικά με την κούρσα των εξοπλισμώhttp://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=96036940' target='_blank
Τα περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τους νέους εξοπλισμούς, μπορεί να ικανοποίησαν κάποιους ένστολους, προκάλεσαν όμως και την έντονη αντίδραση των περισσότερων αξιωματικών διότι, όπως μας έλεγαν, «με τις κινήσεις αυτές της κυβέρνησης μπορεί μεν να αποκτήσουμε οπλικά συστήματα, σε λίγο όμως δεν θα έχουν στελέχη να τα υποστηρίξουν».
Η πριμοδότηση των Γάλλων από τον Μεϊμαράκη αναστατώνει το στράτευμα
Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους αξιωματικούς, η κατάσταση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν διορθώνεται με νέα όπλα, αλλά με συνετή διαχείριση, αλλαγή της δομής, αξιοποίηση των υπαρχόντων συστημάτων και κυρίως με υποστήριξη των στελεχών, που σε μεγάλο βαθμό τελούν υπό παραίτηση.Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως μέσου βαθμού, εμφανίζονται αντίθετοι με τους εξοπλισμούς προβάλλοντας μια πρωτόγνωρη κοινωνική ευαισθησία. «Οι ανάγκες της Ελλάδας δεν είναι οι εξοπλισμοί αλλά οι κοινωνικές παροχές, η Παιδεία και η Υγεία». Ιδιαίτερα για το θέμα των φρεγατών, ανώτεροι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού υποστήριζαν ότι «μπορεί βεβαίως να υπάρχει ανάγκη για νέες φρεγάτες, αλλά το να πληρωθεί μια δήλωση του Γάλλου προέδρου, περί τα 3 δισ., εν όψει οικονομικής κρίσης, είναι παρά πολλά».
Καλά κρασιά.
Μην δίνεις και μεγάλη σημασία στα δημοσιοεύματα. Ιδιαίτερα της συγκεκριμένης εφημερίδας. ΄Κανένας αξιωματικός δεν έχει μιλήσει για την μη αναγκαιότητα των εξοπλησμών, αυτό είναι αστείο. Το τι κρύβεται πίσω απο αυτά τα δημοσιεύματα άστο καλύτερα. Η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει βγάλει και άλλα τέτοια λογικής 'δημοσιεύματα'. -
Κοίτα, όταν τυχαίνει να συμβαδίζουν με την λογική μου τα επικαλούμαι
Να αναγνωρίσω πάντως ότι το ύφος της γραφής είναι λίγο κάπωςΕν προκειμένω, τελικά υπάρχει νέο πρόγραμμα εξοπλισμών κάτι που εδώ μεσα είχε ειπωθεί πως όχι?
Αυτό που λένε μου φαίνεται απόλυτα λογικό ως προς την στελέχωση πχ.
(για να μη θυμηθώ κάτι σ300 που βολοδέρνουν κάπου στην Κρήτη. και θέλουμε και τους 400ρηδες ) -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κοίτα, όταν τυχαίνει να συμβαδίζουν με την λογική μου τα επικαλούμαι
Να αναγνωρίσω πάντως ότι το ύφος της γραφής είναι λίγο κάπωςΕν προκειμένω, τελικά υπάρχει νέο πρόγραμμα εξοπλισμών κάτι που εδώ μεσα είχε ειπωθεί πως όχι?
Αυτό που λένε μου φαίνεται απόλυτα λογικό ως προς την στελέχωση πχ.
(για να μη θυμηθώ κάτι σ300 που βολοδέρνουν κάπου στην Κρήτη. και θέλουμε και τους 400ρηδες )Η εφημερίδα 'Ελευθεροτυπία' έχει γράψει και άλλα μαργαριτάρια- Αδάμ, Τσακύρης- και δεν προκαλεί αίσθηση ούτε η συγκεκριμένη αρθρογραφία.
Τώρα για τα περί 'κουρσας εξοπλησμών' αν θέλεις να συνεχίζουμε τον μύθο περί πόσο 'κακο κάνουν οι πολεμικές δαπάνες και αν μπορούσαμε να τις διαθέσουμε σε υγεία, παιδεία' έχω απαντήσει σε άλλη θ. ενότητα που αυτός ο λαός σκορπάει το χρήμα του, και στοιχεία υπάρχουν και άλλα που ανατρέπουν αυτόν τον ισχυρισμό. Όσο για κάτι που έγραψες 'ότι η κούρσα εξοπλησμών μπορεί να γονατίσει ένα κράτος' και ότι ' η Τουρκία ούτε αυτή θα αντέξει κάποια δτιγμή ' να είσαι σίγουρος ότι οι μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις δεν έγιναν λόγω εξοπλησμών αλά απο άλλους παράγοντες, η δε Τουρκία για την οποία οι απόψεις περί 'πόσο θα συνεχίζει τους εξοπλισμούς της' λέγονται στην τούρλα του Σαββάτου θα συνεχίσει και θα συνεχίσει, και θα ....Πρόβλημα οι γείτονες δεν έχουν, εδώ εν μέσω οικονομικής κρίσης και τα εξοπληστικά τους τα προχωρούν κανονικά.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ξέρω πολύ καλά τι έγινε!
Και είναι ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ όπως τα περιγράφουν τα αναγνώσματα????????????
Όχι, γράφουν για ένα μέρος της άσκησης, αλλά δεν είναι ψέμματα. Παραπάνω απαγορεύεται να γράψουν.
A OK
Ποιος είδε τον cmarin και δεν τον φοβήθηκε....!!!
Ναι, είμαι 2.15 και 160 κιλά
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ