-
Αν κρινω απο τους αλλους παπαδες τοτε πρεπει να ειναι πολυ παχυντικη συνταγη.
Ο Ηγούμενος της Μονής Δοσίθεος την μαγειρεψε αλλα ο Μαμαλακης την κατεγραψε.
-
έχει κανείς καμιά συνταγή για ζύμη με γιαούρτι (για μπουρεκάκια κλπ) η οποία μετά το ψήσιμο να είναι κάπως ελαστική/μαλακή
-
Για μισό κιλό ζύμη:
180 ml γάλα (κανονικά λέει 130 γρ. και 1 αυγό, αλλά μυρίζει αυγουλίλα μετά, οπότε αντικαθιστούμε το αυγό με ~50 γρ. επιπλέον γάλα)
80 γρ. λυωμένο βούτυρο
350 γρ. λευκό αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι [edit: ]
30 γρ. ζάχαρη
1,5 κ.γ. ξηρή μαγιά σε σκόνηΕίναι γούστα αυτά, αλλά αν σου φανούν σκληρά, μπορείς να αυξήσεις λίγο το βούτυρο.
Για το γιαούρτι που λες: υποθέτω ότι μπορείς ν' αντικαταστήσεις το γάλα με αντίστοιχης ποσότητας γιαούρτι - θέλει πειραματισμό. -
ευχαριστώ
βρήκα και μια πιο απλή απο αυτή που προτείνεις
θα δοκιμάσω (τους πειραματισμούς θέλω να αποφύγω )
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ευχαριστώβρήκα και μια πιο απλή απο αυτή που προτείνεις
θα δοκιμάσω (τους πειραματισμούς θέλω να αποφύγω )
Πες την και σε μας τότε!!!
-
λοιπόν
η απλή συνταγή δοκιμάστηκε και έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα (αρκετά κοντά σε αυτό που ήθελα)
ζύμη:
3-4 κούπες αλεύρι (οσο πάρει για να μην κολλάει στα χέρια)
2 κούπες γιαούρτι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκια baking powderβασικό
αφού κάνουμε τη ζύμη (αναμειγνύουμε τα υλικά ) την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και μετα κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα ανοίγουμε και γεμίζουμε με ότι θέλουμεψήσιμο στους 200 μέχρι να κοκκινίσουν
ΥΓ
άμα δεν πετύχει δεν φέρω καμία ευθύνη -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για μισό κιλό ζύμη:
.
.
.
.
1 κ.γ. το bravo μου καίει λάδια [edit: ]Καταλάβαμε
-
Έχετε να προτείνετε εστιατόριο για την Τσικνοπέμπτη (επόμενη Πέμπτη!); Οι κλασικού είδους ταβέρνες (π.χ. Κορωπί) απορρίπτονται. Θα εκτιμηθούν προτάσεις που μπορούν να προσφέρουν κάτι καλύτερο και, γιατί όχι, έξω από τα συνηθισμένα σε ότι έχει να κάνει με την κρεατοφαγία
-
Oro toro http://www.orotoro.gr/
Θα είμαι απόλυτος σε κάτι : αν θες το steak σου καλοψημένο(well done ) απλά καταστρέφεις το πιάτο, μην μπεις καν στον κόπο να πας σε τέτοιο μαγαζί...Αυτά τρώγονται saignant (rare), βαριά βαριά à point (medium rare ), οτιδήποτε άλλο είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ από άσχετους : θα έπρεπε να εκτελούνται αυτοί που δολοφονούν έτσι ωραίο ζουμερό κρεατάκι
Και όχι δε δέχομαι αλλες χαζές δικαιολογίες για γούστα, ορέξεις και κολοκυθόπιτες
-
Mέχρι να μεγαλώσω και να μάθω να τρώω κρέας, αν έβλεπα υποψία αίματος, έκοβα πέρα. Είχαμε πάει στη Γαλλία πιτσιρίκια, και είχαμε πεθάνει της πείνας. Ακόμα και στα quick άψητα τα φτιάχναν τα μπεργκερ
Μέχρι που δοκίμασα σε ένα σοβαρο εστιατόριο saignant steak... και απο τότε το λάτρεψα
Κουτσαν, το fillete tartare, το παλεύεις
Εγώ ούτε κατα διάνοια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mέχρι να μεγαλώσω και να μάθω να τρώω κρέας, αν έβλεπα υποψία αίματος, έκοβα πέρα. Είχαμε πάει στη Γαλλία πιτσιρίκια, και είχαμε πεθάνει της πείνας. Ακόμα και στα quick άψητα τα φτιάχναν τα μπεργκερΜέχρι που δοκίμασα σε ένα σοβαρο εστιατόριο saignant steak... και απο τότε το λάτρεψα
Κουτσαν, το fillete tartare, το παλεύεις
Εγώ ούτε κατα διάνοια
Εσύ τι λες ?
Όχι μόνο το παλέυω αλλά μου αρέσει πολύ...Το ζήτημα είναι ότι δεν βρίσκεις εύκολα καλό steak tartare και τα περισσότερα είναι μέτρια αλλά ακόμα κι έτσι μου αρέσει
Προ ημερών στο Παρίσι μου συνέστησε ένας φίλος σε μια καλή brasserie να πάρω γιατί μου είπε ότι έχει πολύ προσεγμένο steak tartare, αλλά προτίμησα κάτι άλλο, ο ίδιος πήρε, δοκίμασα και ήταν πράγματι εξαιρετικό...Next time μιας και λέω να πυκνώσω τις επισκέψεις μου -
Δώσε στοιχεία, γιατί τέλος του μήνα κατηφορίζω
-
Δώσε στοιχεία, γιατί τέλος του μήνα κατηφορίζωΔυστυχώς δε θυμάμαι όνομα , κοντά στη Βαστίλλη ήταν αλλά για περαιτέρω πρέπει να ρωτήσω...Δεν την ήξερα από παλιά τώρα με πήγαν...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Oro toro http://www.orotoro.gr/Θα είμαι απόλυτος σε κάτι : αν θες το steak σου καλοψημένο(well done ) απλά καταστρέφεις το πιάτο, μην μπεις καν στον κόπο να πας σε τέτοιο μαγαζί...Αυτά τρώγονται saignant (rare), βαριά βαριά à point (medium rare ), οτιδήποτε άλλο είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ από άσχετους : θα έπρεπε να εκτελούνται αυτοί που δολοφονούν έτσι ωραίο ζουμερό κρεατάκι
Και όχι δε δέχομαι αλλες χαζές δικαιολογίες για γούστα, ορέξεις και κολοκυθόπιτες
Αυτά τα εστιατόρια δυστυχώς ανήκουν σε άλλες εποχές. Τώρα με τις σαλμονέλλες δεν μπορείς να ψήνεις τα κρέατα λίγο.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Θα είμαι απόλυτος σε κάτι : αν θες το steak σου καλοψημένο(well done ) απλά καταστρέφεις το πιάτο, μην μπεις καν στον κόπο να πας σε τέτοιο μαγαζί...Αυτά τρώγονται saignant (rare), βαριά βαριά à point (medium rare ), οτιδήποτε άλλο είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ από άσχετους : θα έπρεπε να εκτελούνται αυτοί που δολοφονούν έτσι ωραίο ζουμερό κρεατάκι
Eτσι...
Με το αιματακι του.(carnivorous mammalian)
-
α=πα=πα=πα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
α=πα=πα=πα
Mα τί αγροίκος θεε μου
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Oro toro http://www.orotoro.gr/
Αυτά τα εστιατόρια δυστυχώς ανήκουν σε άλλες εποχές. Τώρα με τις σαλμονέλλες δεν μπορείς να ψήνεις τα κρέατα λίγο.
Τί εννοείς?
Η σαλμονέλα υπάρχει εδώ και πολύ καιρο -
α=πα=πα=πα
Mα τί αγροίκος θεε μου
ο πολιτισμένος το τρώει ψημένο, you know φωτίτσα, ο άνθρωπος των πάγων το έτρωγε ωμό και αμάσητο.
αίμα κ πολιτισμός δεν πάνε μαζί
-
τι δλδ? δοκιμάζετε και 'γατάκι' σε μέρες 'ρώσσων' ?
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)