-
@dettol said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Ερώτηση, οι τιμές του καταλόγου στις «κοπές» είναι ανά μερίδα ή με το βάρος (ανά κιλό);
Στη σπαλομπριζολα εστίασα και εγώ πάντως γιατί φάνηκε ιδιαίτερα δελεαστική και η τιμή της.Οι τιμές είναι ανά μερίδα. Δεν νομίζω να υπάρχει εστιατόριο στην Ελλάδα που να χρεώνει 35 Ευρώ το κιλό της πικάνιας. Μια μερίδα πικάνια των 200 (άντε 250) γραμμαρίων ήταν. Πολύ ακριβή και απογοητευτικής ποιότητας.
Αντιθέτως η χοιρινή σπαλομπριζόλα ενός κιλού (δηλαδή για 2 άτομα ή έναν, αλλά λύκο) στα 18 Ευρώ συνδυάζει πολύ καλή τιμή και εξαιρετική ποιότητα. Παίρνετε κι ένα μπουκάλι Late Harvest στα 17 Ευρώ και είστε τζετ! -
Κατι πιο κοντα αυτην τη φορα
Το αγαπημενο μας shiraki ανοιξε και στο μαρουσι.
https://maps.app.goo.gl/jvqSWwYc4yoy5Dz86Το πρωτο ειναι στο κεντρο στη νικης
https://maps.app.goo.gl/Xvp1Y1tn8fxhEwaM9
που και δυσκολα προσβασιμο ειναι και μικρο μαγαζι με λιγα τραπεζια ειναι.Το shiraki του αμαρουσιου ειναι πολυ μεγαλυτερο, διπλα ακριβως στον σταθμο ησαπ (αν σας βολευει η συγκοινωνια) ή στο βολικοτατο υπογειο παρκινγκ που υπαρχει κατω απο τον ησαπ.
Φαγητο εξαιρετικο, σασιμι φρεσκοτατο και μεγαλυτερα τραπεζια με ανεση χωρου. Αν πατε, δοκιμαστε οπωσδηποτε τα "κουτια".
-
Σήμερα πήγαμε στο 'Πασιφάη' στη Γλυφάδα, μαγαζί με κρητική κουζίνα. Έφαγον:
Γαμοπίλαφο : Έσκαβε
Ρεβίθια: Καλούτσικα
Μπουγιουρντί : Άστο...
Μελωμένο σύγλινο ζεστό και τίγκα στο λίπος: Άστο, για το αυτόφωρο αυτός που το σκέφτηκε...
Σαλάτα πράσινη: Καλούτσικη
Κοτόπουλο ψητό αποστεωμένο: Καλούτσικο
Αρνί σφακιανό: Καλούτσικο
Ψωμί ζυμωτό:Έσκαβε
Λουκουμάδες: Καλούτσικοι
Άσπρο κρασί : ΚαλούτσικοΘα ξαναπήγαινα? Δύσκολο, και αν το επιχειρούσα θα το έκανα άλλη μέρα, σήμερα γινόταν της κακομοίρας, αλλά είμασταν καλεσμένοι σε κάποια εκδήλωση...
ΥΓ. Φάγαμε πακέτο στην επιστροφή για Χαλάνδρι, και σκεφτόμουν: κάθε μέρα είναι τίγκα η παραλιακή και η Βουλιαγμένης. Όταν σε 10 χρόνια το παλιό αεροδρόμιο έχει 30.000 κατοίκους, 5.000 εργαζόμενους και μερικούς χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα, χωρίς μετρό, τι θα γίνεται? οέο?
-
Eιχε μαραθωνιο σημερα αλλα γενικα οντως εχει πολυ κινηση ακομα και τις Κυριακες.
-
Το κέντρο μας κόβει στα δύο. Εγώ το έχω πάρει απόφαση ότι νότια προάστια δεν πηγαίνω. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός και κατεβαίνουν αρκετοί για βόλτα δυσκολεύει το πράγμα. Σήμερα που έτρεχαν (πάλι γμτχμ) και ήταν κλειστό το κέντρο, ο βαθμός δυσκολίας ανέβαινε σε δυσθεώρητα ύψη.
Πιο εύκολα πετάγομαι Εύβοια, νεμεα, Κόρινθο κτλπ. -
Κουνήσου ντετολ, τρέξε.
-
@lap said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Κουνήσου ντετολ, τρέξε.
Όταν τρέχω, ανεβαίνω στον διάδρομο ή πάω στο ΟΑΚΑ και τρέχω. Δεν κλείνω 10 δρόμους και ταλαιπωρώ χιλιάδες συμπολίτες μου που μια μαμημενη Κυριακή έχουν για να κάνουν καμμιά βόλτα. Και όλα αυτά για τι; Για σελφι στο Facebook ώστε να αποδείξουν μεσήλικες σε κρίση ότι κάνουν κάτι με τη ζωή τους.
-
Εσύ μωρέ ανάβεις τα φώτα στο ΟΑΚΑ και λένε ποιος μ@@@ς δεν τα κλείνει;
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)