-
Λοιπόν, έχω στο (ηλιόλουστο ) μπαλκόνι μια κουμκουατιά (?) που είχα φέρει τον ιούνη απο Ισπανία.
Απ ό,τι φαίνεται τα φρουτάκια της είανι έτοιμα, και δεν ξέρω τί να τα κάνω, λικερ, γλυκό κουταλιού, να τα πετάω στους περαστικούς, δώστε ιδέες
-
Είναι σίγουρα κουμ-κουάτ
http://www.zoomcorfu.gr/images/kerkyra/template_images/coum-couat.jpg
του κουμ κουάτ οι καρποί είναι σε σχήμα αχλαδο-ελιάς
-
Σιγουρος δεν ειμαι, αλλα τί αλλο να ειναι
Ειναι θεοπικροι παντως -
με ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα τα φύλλα του κουμ κουατ είναι κάπως έτσι
το δικό σου δεν δείχνεί τέτοιο.. -
Κουμκουατοειδές είναι απ ό,τι φαίνεται, quinoto
http://sweetcakestoronto.blogspot.nl/20 ... inoto.html
Απ ό,τι βλέπω δεν είναι όλα μακρόστενα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σιγουρος δεν ειμαι, αλλα τί αλλο να ειναι
Ειναι θεοπικροι παντωςπικρομανταρινιά
-
Σαν λικέρ θα είναι καλύτερο. Είναι αρκετά αρωματικά και ευκολη διαδικασία. Τα πλένεις καλά, τα χαράζεις ή τα τρυπάς σε δυο τρια σημεία, τα βάζεις σε ένα βάζο μαζι με κονιακ να κάτσουν κανένα μήνα. Προσθέτεις μετά ενα σιροπι με νερό και ζάχαρη και έγινε.
Καλύτερα όχι γλυκό του κουταλιού. Θέλει πολύ περισσότερη ζάχαρη γιατί είναι θεόπικρα και ο καρπός έχει μέσα και κουκούτσια. Γλυκό κάνουν συνήθως εκείνη την ποικιλία που βγάζει μικρούς καρπούς σε μέγεθος ελιάς και αυτά τις φωτογραφίας είναι μεγάλα. -
Thank you
(είναι τραγικά πικρά, όντως )
-
Δοκίμασε κιόλας ο πανάθλιος τύπος και δεν ξέρω την πχοιότητα του ΕΣΥ στας Ολλανδίας !
Ντρίφτη βρες βρε πασά μου πρώτα τι είναι και μετά κάνε παρασκευή με αυτά !
-
Σιγα μη δοκιμαζα γω, για μαλακες ψαχνεις
-
Το μλκ ... καμιά γκόμηνα θα βάλε ...
-
Αυτη ειναι η πικρη αληθεια
Δεν το ειχε ξαναδει η ρωσσιδα, της λεω κι εγω μανταρινι ειναι μαλλον και χωρισαμε
-
-
Καμιά ιδέα αξιοποίησης χοιρινού κιμά ;
-
Στην ασία δεν χρησιμοποιούν συνήθως χοιρινό κιμά. Δες για κανα ασιατικό κεφτεδάκι.
Γενικά αν βάλεις pork meatballs στο google θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα.
-
Λαχανοντολμάδες. ΠΡΕΠΕΙ να έχουν χοιρινό κιμά (πρόσμιξη με μοσχαρίσιο συνηθίζεται, αλλά και σκέτος χοιρινός είναι ΟΚ).
-
Ο κιμάς είναι ακόμα στη κατάψυξη
Έφτιαξα αυτή τη μηλόπιτα με μήλα παραγωγής μας. Απλά τέλεια
-
αν στη σαλονικη προτεινα να δοκιμαστει κουλουρι, μπουγατσα, πεϊνιρλι, γυρος, τριγωνα, διαφορα πολίτικα
τι θα μου προτειναν στην αθήνα;
μαζι με την αρχιτεκτονικη/ιστορια της πολης θελω να γνωριζω και τις (οποιες) γευσεις της οποτε καλοδεχουμενη καθε προταση
(μιλαω για καπως χαρακτηριστικες για την πολη γευσεις, οχι ο θειος μου εχει καλο γεμιστο μπιφτεκι)
-
τέτοιου τύπου δεν υπάρχει κάτι
πήγαινε από το θέμα με τα gourmet που έχει ενδιαφέροντα εστιατόρια που πιθανώς να σε αρέσουν.
Καμιά τοπικίστικη μπούρδα δεν νομίζω ότι έχουμε που να αξίζει -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
αν στη σαλονικη προτεινα να δοκιμαστει κουλουρι, μπουγατσα, πεϊνιρλι, γυρος, τριγωνα, διαφορα πολίτικατι θα μου προτειναν στην αθήνα;
μαζι με την αρχιτεκτονικη/ιστορια της πολης θελω να γνωριζω και τις (οποιες) γευσεις της οποτε καλοδεχουμενη καθε προταση
(μιλαω για καπως χαρακτηριστικες για την πολη γευσεις, οχι ο θειος μου εχει καλο γεμιστο μπιφτεκι)
To μόνο που θα θεωρούσα μέρος της σύγχρονης πόλης σαν φαγάδικο, είναι τον... Θανάση, με τα κεμπάπ στην πλατεία Μοναστηρακίου.
Σπεσιαλιτέ δεν θα βρεις, όπως την περιγράφεις. Από εκεί και μετά, φαγητό ενδιαφέρον θα βρεις κι αλλού.Πχ χθες μετά την δουλειά πήγαμε με την στο Gazarte, όπου έφαγα ένα πολύ ωραίο φιλέτο κοτόπουλο (και μόνον αυτό, βράδυ γαρ). Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να ήταν τόσο καλό, αφού σκέφτομαι να καθιερώσω 1-2 φορές το μήνα μίνιμουμ τέτοιου τύπου έξοδο με φαγητό και κοκτέιλ.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)