-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Αστο Πασχαλη.. Και δεν το πολυσηκωνω το ποτο.. Να πιω κι αυτο το πραγμα?? Α πα πα.. Γκολ στην πρωτη γουλια!!μπορει να αλλαξει και το αβαταρ της με φωτο ισπανου πρωταθλητη Φ1...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Αστο Πασχαλη.. Και δεν το πολυσηκωνω το ποτο.. Να πιω κι αυτο το πραγμα?? Α πα πα.. Γκολ στην πρωτη γουλια!!
μπορει να αλλαξει και το αβαταρ της με φωτο ισπανου πρωταθλητη Φ1...
Ειπαμε να μεθυσουμε, οχι να κανουμε και τετοια!!
Και το μεθυσι εχει τα ορια του!!
-
Μετά από απαίτηση φίλων...
Υλικά (για καμμία 15-αριά κρέπες, ανάλογα με το τηγάνι) 1 κούπα γάλα 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπλε, Αλλατίνη) 3 αυγά 2 κουταλιές βούτυρο ή λάδι (αν βάλεις λιγότερο, η κρέπα δε θα είναι ελαστική και θα σπάει, αν βάλεις περισσότερο δεν πειράζει πολύ, αρκεί να μην το κάνεις χωριάτικη σαλάτα) λίγο αλάτι (καλύτερα να βάλεις λιγότερο παρά περισσότερο. Έτσι κι αλλιώς, δεν το νοιώθεις στη γεύση πολύ) Εγώ βάζω και λίγη βανίλια για άρωμα (εκείνα τα μικρά κουτάκια που έχουν βανίλια σε σκόνη) Εκτέλεση: Το κόλπο είναι απλό. Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα άδειο μπουκάλι από νερό, με ένα χωνί (εκτός αν έχεις μίξερ) και το ανακινείς καλά. Αφήνεις κάμποση ώρα στο ψυγείο για να δέσει το μίγμα. Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αφού το έχεις αλείψει με λίγο λάδι για να μην κολλάει. Ρίχνεις το μίγμα (η ποσότητα εξαρτάται από το τηγάνι, σιγά-σιγά θα μάθεις πόσο χρειάζεσαι και την απλώνεις σε ένα λεπτό στρώμα κουνώντας το τηγάνι κυκλικά γρήγορα (σαν να το φυγοκεντρίζεις). Με μία σπάτουλα αρχίζεις από τις άκρες να δεις αν ξεκολλάει. Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει θα πει ότι είναι ψημένη. Βάζεις λοιπόν τη σπάτουλα όλο και πιο μέσα, αργά-αργά, μέχρι να ξεκολλήσει όλη η κρέπα και τη γυρίζεις (η όλη διαδικασία δεν πρέπει να πάρει πάνω από 1-1,5 λεπτό, από τη στιγμή που ρίχνεις το ζυμάρι, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το τηγάνι σου είναι καυτό). Αφήνεις και λίγο από την άλλη μεριά να ψηθεί, τη διπλώνεις στη μέση και βάζεις ότι θέλεις πάνω της. Αν θέλεις να κάνεις περισσότερες από μία, πρώτα φτιάχνεις όλες τις κρέπες και μετά, αφού βγάλεις το τηγάνι από το καυτό μάτι (και το σβήσεις βέβαια) θα βάζεις μία-μία τις κρέπες στο τηγάνι και θα βάζεις πάνω τους τα υλικά, ώστε να ζεσταθούν κιόλας. Αν κάνεις πολλές και δεις ότι έχει κρυώσει το τηγάνι, απλά το βάζεις ξανά πάνω στο ζεστό μάτι, χωρίς να το ανάψεις.
Καλή όρεξη σε όλους!
-
Ωραίος!
Και ακολουθεί η ερώτηση: Αν δεν έχω χωνί πώς τα βάζω στο μπουκάλι;
Έχω μπλέντερ, θα τα βάλω εκεί...
-
TIP: οσοι κανουν γλυκες σοκολατα ας δοκιμασουν αφου βαλουν τα υλικα (ξηροκαρπια μπανανα κατα προτιμηση και τη σοκολατα (Merenda rules)) και αφου τις διπλωσουν να τις βαλουν πισω στο τηγανι να ριξουν μισο σφινακι ουισκι απο επανω και να το αναψουν
θα καψει το αλκοολ και θα δωσει γευση
ΥΓ
(προσοχη με τις φωτιες) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ωραίος!Και ακολουθεί η ερώτηση: **Αν δεν έχω χωνί πώς τα βάζω στο μπουκάλι; **
Καλά ρε, όλα εγώ θα σας τα λέω;;; (Click me--> :rtfm:)
(Ακολουθεί δημοσίευση για γερά νεύρα...)
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ωραίος!
Και ακολουθεί η ερώτηση: **Αν δεν έχω χωνί πώς τα βάζω στο μπουκάλι; **
Καλά ρε, όλα εγώ θα σας τα λέω;;; (Click me--> :rtfm:)
(Ακολουθεί δημοσίευση για γερά νεύρα...)
Eυτυχώς έχω μπλέντερ!
-
-
Μια και μιλάμε για συνταγές ας βάλω μια ντόπια. Καλή μας όρεξη!!!!!
**ΧΟΧΛΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
**ΥΛΙΚΑ
ΧΟΧΛΙΟΙ
ΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΠΑΤΑΤΕΣ
ΝΤΟΜΑΤΕΣ**ΕΚΤΕΛΕΣΗ**
- ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ.
- ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ.
- ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
- ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ + ΚΡΑΣΙ + ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.
- ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ + ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ.
- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
εκει που εχεις τα κιλα φευγουν μονο με γυμναστικη.καλη διατροφη κ τσαι με λεμονι μπολικο.
κοιλιακους-τζοκινγκ-σεξ.
αλλαξε τον μεταβολισμο σου.
λογικα πρεπει να χασεις 15 κιλα.
μολις δεις τις πρωτες χασουρες κιλων θα παρεις τα πανω σου κ τα υπολοιπα θα τα χασεις ακομα πιο ευκολα.
ειναι κ θεμα ψυχολογιας καμια φορα.κι εγώ ενδιαφέρομαι να χάσω καμιά 10ρια κιλά όμως εκεί στη Λέρο δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες για τρέξιμο καθώς φυσάει πολύ και το πολύ να κερδίσω κανά κρυολόγημα. προς το παρόν κάνω κοιλιακούς και κάμψεις και κομμένο το βραδυνό, ένα γιαουρτάκι με μια φρυγανιά
-
Λοιπον ασ γραψω και εγω μια συνταγη η οποια ειναι πανευκολη , την ειδα σε μια φιλη μου και μ'αρεσε πολυ.
Υλικα
-
Πεστροφα (απο εκεινες που πουλανε τα Σουπερ Μαρκετ που ειναι μεσα σε πλαστικες συσκευασιες και μπορεις να τη φας κατευθειαν)
-
1-2 Κρεμυδια
-
Λαδι
-
Μπαχαρικα. Κλασσικα Πιπερι ή εγω βαζω ενα μιγμα μπαχαρικων για ψαρι απο τον βασιλοπουλο και δεντρολιβανο(λιγο)
Παρασκευη -
βαζουμε το τιγανι σε δυνατη φωτια και το λαδι και περιμενουμε λιγο να ζεσταθει.
-
κοβουμε τα κρεμυδια (η φιλη μου το εκοβε σε χοντρες φετες, εμενα μ'αρεσει περισσοτερο σε πιο λεπτες) και τα ριχνουμε και αυτα λιγο να τσιγαριστουν
-
εγω βαζω σχεδον τη μιση ποσοτητα μπαχαρικων που θελω να βαλω τωρα και τα ανακετεβω για να παρουν επιπλεον αρωμα τα κρεμυδια
-
Βαζουμε και την πεστροφα η οποια ειναι ηδη μαγειρεμενη απλα για να ζεσταθει λιγο και να παρει την μυρωδια
-
Και τωρα βαζω την αλλη μιση ποσοτητα για να μπαχαριστει (χεχε) λιγο και το ψαρι.
πανευκολο, ετοιμαζεται περιπου σε 5-10 λεπτα !!
-
-
Χτές έφαγα στιφάδο με αγριογούρουνο 'μανίσιο'
Τήν συνταγή δέν την ξέρω να την γράψω,αλλά ρε παίδες....ντερλίκωσα.
Τράβηξα και λίγο κρασί απο το άγιο-όρος,'να κατέβουν οι αγγέλοι να χορέψουν τσιφτετέλι' -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Χτές έφαγα στιφάδο με αγριογούρουνο 'μανίσιο'Ούτε κανένα φιλτράκι δεν είχε, ούτε πρόγραμμα, ούτε ζαντούλα αλουμινίου, τίποτα; Τελείως μανίσιο δηλαδή;
-
ΤΣΙΛΙ με κιμά και ρύζι
Υλικά για 1 άτομο (μέλος των 4Τ)
-500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
-2 μεγάλα κρεμμύδι
-διάφορες πιπεριές
-2 ντομάτες
-πουμαρό
-1 μετριου μεγεθους καυτερη πιπερια
-λαδι
-αλατι
-Ταμπάσκο κόκκινο (το πράσινο ειναι μούφα).Σε ενα τηγάνι ριχνουμε το λαδι και το αφηνουμε να κάψει. Μόλις κάψει πετάμε μέσα το κρεμμύδι (το έχουμε τρίψει πρώτα) μέχρι να τσιγαριστεί. Εν συνεχεία ρίχνουμε τον κιμά και χρησιμοποιούμε ενα πηρούνι για να τον σπάσουμε.. Το κάνουμε αυτό κανα 2-3 φορές μέχρι να γίνει μικρά κομματάκια και να βγάλει ζουμί. Μετά από περίπου 12-15 λεπτά σε δυνατη φωτιά και ενω ανακατευουμε συνεχως, παίρνουμε άλλο τηγάνι στο οποιο θα φτιάξουμε τη σάλτσα. (Ο κιμας ειναι ετοιμος, οποτε τον βαζουμε στην ακρη).
Λαδάκι κλασσικά και ξεκινάμε.. Κοβουμε τα λαχανικά μεγάλες λωρίδες και την καυτερή πιπεριά μικρά μικρά κομματάκια. Μέσα στο λάδι ρίχνουμε το πουμαρο, τη φρεσκια ντομάτα και ανακατεύουμε για 2 λεπτα. Εν συνεχεια πλακώνουμε και τα λαχανικα χαμηλώνοντας τη φωτιά. Προσθέτουμε αρκετό ταμπάσκο, την καυτερη πιπιερια, αλατοπίπερο. Θέλουμε τα λαχανικά να βρασουν ελαφρώς και οχι να γίνουν πολτός μέσα στη σαλτσα. Οταν 'δέσει' προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε το ολο μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Πάμε για το ρυζι τώρα. Το ρύζι αγαπητοί μου φίλοι σε εμενα ειναι τραγική ιστορία. Μια μου καίγεται, μια μου κολλαει στον πατο, μια ειναι αβραστο. Δεν τα καταφερνω καλά μαζί του, οπότε βράστε λίγο ρύζι όπως εσείς ξέρετε και ολα θα πανε καλα.
Αν βαριέστε να φτιάξετε τη σάλτσα αγοράστε έτοιμη σάλτσα Oriental Chilly, Uncle Ben. Σε αυτην την περιπτωση απλα ετοιμαζετε τον κιμα και προσθέστε τη σάλτσα και τελειωσατε. (ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΟΝΟ)
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Χτές έφαγα στιφάδο με αγριογούρουνο 'μανίσιο'
Ούτε κανένα φιλτράκι δεν είχε, ούτε πρόγραμμα, ούτε ζαντούλα αλουμινίου, τίποτα; Τελείως μανίσιο δηλαδή;
Βρε σαν το μανίσιο δέν έχει σε λέω!!!!
-
Πολύ καλές οι κρέπες Νάσο. Δώσε συνταγές στον λαό σου! Έχουμε πήξει στο μακαρόνι και στο ντελίβερι!
-
Το είχα βάλει παλιότερα στα Ανέκδοτα, αλλά παραμένει καλή συνταγή...
Χριστουγεννιάτικο Γλύκισμα
Συστατικά:- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- χυμός λεμονιού
- 4 μεγάλα αυγά
- καρύδια
- 1 μπουκάλι Johnnie Walker
- 2 φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το Johnnie Walker για να ελέγξετε την ποιότητα.
Πάρτε μια μεγάλη γαβάθα και δοκιμάστε το ουίσκι ξανά. Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα, γεμίστε ένα φλιτζάνι και πιείτε. Επαναλάβετε.
Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει μια μαλακή μπάλα.
Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα. Ξαναχτυπήστε το.
Βεβαιωθείτε ότι το ουίσκι είναι ακόμα εντάξει. Δοκιμάστε άλλο ένα φλιτζάνι.
Σβήστε το μίξετ.
Σπάστε δυο αυτιά και προσθέστε τα στο μπολ. Ρίξτε και το φλιτζάνι με τα αποξηραμένα φούρτα.
Μιξάρετε το χτυπητό Αν τα αποφρηξαμένα φούρτα κολήσουν στο μαραφέτι του μίρξερ ξύστε τα με ένα τσακαβίδι.
Δοκιμάστε το ουίθκι για να ελέγξετε τη γεύση του. Μετά, κοθκινήθτε δύο τζιφλάνια αλάτι. Ή κάτι τέτοιο.
Μπορείτε να βάλετε και πωθ το λένε. Ποιόθ νοιάδεται.
Τώρα θπάθτε το λεμόνι και θτραγκίκθτε τα καρύδια θαθ. Ελέγξτε το ουίκι
Προθθέθτε ένα μικρό κίτρινο κροκόδειλο. Απειλήθτε ένα μικρό κουταλάκι
ζάχαρη ή κάτι άλλο. Ό,τι βρήτε τέλοθ πάντων. Πετάκθτε το κοντά θτα άλλα.
Λαδώθτε το φούρνο με κάτι που ζουλιέται και κατουρήθτε στο πθυγείο.
Ανάπθτε το ταπθί θτουθ 350 βαθμούθ.
Μη κθεχάθετε να χτυπήθετε το μίκθερ. Αφαιρέθτε τη μούρη θαθ από το μπωλ και θηκωθείτε από το φούρνο. Ελέγκθτε το ουίκι κθανά και πηγαίνετε θτο κρεββάτι.Χαλά Κριθτούγεννα!
χικ -
citastak
αντικατάστησε το ταμπάσκο και την καυτερή πιπεριά με αποξηραμένη πιπερίτσα τσίλι σκόνη (σε μπουκαλάκι/βαζάκι) και ολόκληρη που τη συνθλίβεις/κοπανάς/αλέθεις. Για μισό κιλό κιμά θες 3-4 πιπερίτσες αλεσμένες και 1-2 κουταλάκια σκόνη τσίλι. Αυτό δίνει και κάψιμο και άρωμα.Για το ρύζι: αν είναι κοινό κίτρινο για πιλάφι, θες 3 μέρη νερό για 1 ρύζι. Αν είναι μπασμάτι θες 2,5 μέρη νερό για 1 ρύζι. Το βράζεις με μισάνοιχτο το καπάκι για να μη φουσκώσει και χυθούν νερά έξω, αλλά και για να μην εξατμίζεται το νερό και τελειώσει πρόωρα. Μετά από κανένα δεκάλεπτο βράσιμο σε μέτρια φωτιά (2/3 περίπου) που το νερό πάει να τελειώσει, ρίχνεις μια μικρή ή μέτρια κουταλιά βούτυρο της αρεσκείας σου για άρωμα και το προσέχεις ανακατεύοντας που και που ή σβήνεις τη φωτιά και κλείνεις τελείως το καπάκι. Θα γίνει μόνο του μέχρι να στρώσεις το τραπέζι.
Το παραπάνω είναι για 1 ποτήρι άβραστο ρύζι. -
Το ρύζι γίνεται και αλλιώς:
Βάζετε το ρύζι μαζί με το νερό σε κατσαρόλα με κλειστό καπάκι πάνω σε δυνατή φωτιά (η γνωστή αναλογία 2,5 -1 ). Όταν βράσει χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε για 12λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο!
Βασικά, υπάρχουν οδηγίες σε κάθε συσκευασία!
Η 'μέθοδος της κλειστής κατσαρόλας' μου πετυχαίνει 99%, ενώ της ανοιχτής τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα!
-
Αν είναι μικρή η κατσαρόλα χύνεται το νερό έξω (κάνει 'αφρό'). Για λίγο ρύζι δεν μου αρέσει να βάζω κατσαρολάρες, έτσι ακολουθώ το άλλο σύστημα.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)